Hubert249 4 273 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 29 minut temu, Rozi napisał: No to riposte tak zwane. U mnie już trochę lepiej zagryzło, znalazłem Uchigatanę, ubiłem Agheela, miałem pojechać do zamku w końcu, ale sobie pojechałem na wschód, trochę ciężkie mobki się zrobiły, to chyba odpuszczę XD Za to dwa Erdtree Burial Watchdogi w katakumbach, to hardkor, przerażają mnie ich sztywne ruchy Koteł w katakumbach jest prosty. Właśnie przez te sztywne ruchy jest bardzo czytelny i łatwo go klepnąć. Wydaje mi się, że moje pierwsze godziny z Eldenem były takie sobie ze względu na ruskie gówno i zerkanie, co chwilę w telefon. Pierwsza lokacja w sumie też jest taka sobie, jest ładna i klimatyczna, ale nie ma tego pazura co później. Głównie chodzi mi o dekoracje w postaci wisielców czy stosów ciał w workach. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 17 minut temu, UberAdi napisał: Elden Ring osiągnął szczyt jednoczesnie grających na Steamie tydzień po premierze. Normalnie w singlowych grach od dnia premiery jest zjazd w dół aż do DLC. Chyba mało kto się tego spodziewał Nawet PewDiePie gra w tą grę i jest już zaskakująco daleko. Snoop Dog też grał, ale się odbił. Tacy streamerzy pewnie też popchnęli sprzedaż. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Nic nowego PewDiePie gra dużo w Soulsy od From 21 minut temu, Hubert249 napisał: Koteł w katakumbach jest prosty. Jeden tak, kolega wspomniał o dwóch naraz Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 57 minut temu, stoodio napisał: Nie parry - zawsze miałem problem z timingiem. Teraz jest łatwiejsza alternatywa: przyjęcie ataku na tarczę -> kontra R2 -> dobicie krytykiem. Wchodzi jak w masełko i jeszcze zwraca masę życia - easy mode na mobki. To się nazywa Guard Counter Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Il Brutto napisał: ja w ogole nie wiem o czym piszecie. Ten gosc co proponuje isc bocznymi sciezkami do zamku? Ten z pierwszego gameplayu? Kur**.... też coś mi się dusze nie spinały do Godricka. Typowe zagranie Miyazakiego :D. Edytowane 4 Marca 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 425 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Które to katakumby z dwoma kotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Dobra dzisiaj zaczynam dlugi weekend bo 8 marca u mnie swieto wolne od pracy wiec planuje skonczyc glowna fabule i sie wypowiedziec szerzej na temat gry. Aktualnie 75lvl, magiczna bron ulepszona 9/10, summon ulepszony 6/10, build pod faith hybryda castera i melee i nie mam zadnych problemow z bossami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 18 godzin temu, Il Brutto napisał: wlasnie znalazlem nowy summon ktory przywoluje klon naszej postaci, ulepszylem go na +6 i on jest silniejszy ode mnie moze praktycznie solowac bossow xD nie dosc ze ma takie same obrazenia jak ja, uzywa czarow, to jeszcze ma wiecej hp Można wiedzieć, gdzie takie cudo znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 5 minutes ago, Masorz said: Można wiedzieć, gdzie takie cudo znaleźć? nazywa sie Mimic Tear i dropi z bossa o takiej samej nazwie. Mozna go znalezc podczas wykonywania questa dla wiedzmy, dostepny po zabiciu jednego z glownych bossow 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Z tym typem od run co nam zaiwaniał, to dostałem ten dzwoneczek dla sklepu w ogrągłym stole i 200 runów, także może po jakimś czasie te co nam kradł przepadają, szlag wi Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Ludzie zaczynają znajdywać ultra mocne rzeczy. Absurdalnie mocne. Coś jak czary z DS1 zabijające bossów jednym uderzeniem. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Te kocie ruchy Spoiler https://twitter.com/SunhiLegend/status/1499499663996723201?s=20&t=vtC3byR84tkvT-KoJ4rpug 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 @Hubert249 Mordo, ale on występuje w liczbie dwóch w pewnych katakumbach, jeden ma melee, a drugi wali magią, tu już trudniej. @cotek oni są w tych katakumbach, gdzie Uchigatana, blisko tego rozwalonego "wiaduktu", na wschód od zamku, w skale. Niedaleko też jest gigant. Deathtouched Catacombs się nazywają. 41 minut temu, messer88 napisał: Które to katakumby z dwoma kotkami? Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Te dwa koty spotkałem i to jeden z nielicznych bossów, którego zostawiam sobie na później aż się wzmocnię Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Kotki rozwaliłem ale z pomocą piesków na 4 levelu. Nie dały rady zabić co prawda ale przynajmniej tego z mieczem na chwilę odciągnęły żebym mógł się skupić na magicznym. Pvp w tej grze chyba wzorem Dks2 będzie musiało zwiększyć mete bo przy takich czarach to się robi absurdalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kontdrad 19 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Cudowna gra. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
anarom_pl 120 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Generalnie przysiadłem dzisiaj na trochę dłużej i zakochałem się w tej grze bez opamiętania. Ten klimat, walka, skradanie itd, itd.. Może grafika czasami na otwartych terenach nie ryje beretu, ale ogólnie jest naprawdę ładnie. Zresztą to i tak nie ma znaczenia. Ja daję grze również 9+/10 bo od czasów Bloodborne w nic lepszego nie grałem. Mała wskazówka dla zaczynających przygodę. Przy wyborze pamiątki nie bierzcie klucza gdyż bardzo szybko go znajdziecie. Zamiast tego polecam "Złote Ziarno" które wzmocni wam butelki. Edytowane 4 Marca 2022 przez anarom_pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 To sobie teraz wyobraźcie Bloodborne 2 w otwartym świecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 wyszloby bardzo slabo bo caly sekret BB tkwi w gestym klimacie ktory w otwartym swiecie ulatuje bardzo szybko 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
anarom_pl 120 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Z tego co wiem w Elden Ring też są zamknięte lokacje które wyglądają świetnie. Także ja mam banana na ryju i już nie mogę się doczekać aż żona w końcu zaśnie, a ja słuchawy na uszy i jazda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Kurła Miyazaki ... Chciałem zrobić tarczę bez skilla więc poszedłem do tego typa w chatce przed Stormveil żeby kupić ten ash a co się okazało - Spoiler Chyba przez dołączenie do Vulcano Manor albo jakiś inny event typek zamienił się w przerośniętego bossa i musiałem go zatłuc. Dostałem po nim dzwoneczek ale po oddaniu w Roundtable nie mam żadnych ashy do kupienia ... Pozostaje chyba czekać do NG+ Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 631 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Dobrze, że odpoczne przez weekend od Eldena bo co się dzisiaj nawkurwiałem to moje xD Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 33 minuty temu, Dr.Czekolada napisał: Kurła Miyazaki ... Chciałem zrobić tarczę bez skilla więc poszedłem do tego typa w chatce przed Stormveil żeby kupić ten ash a co się okazało - Ukryj zawartość Chyba przez dołączenie do Vulcano Manor albo jakiś inny event typek zamienił się w przerośniętego bossa i musiałem go zatłuc. Dostałem po nim dzwoneczek ale po oddaniu w Roundtable nie mam żadnych ashy do kupienia ... Pozostaje chyba czekać do NG+ Chyba nie musisz czekać, bo u mnie koleś wrócił w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 (edytowane) Dzisiaj były jakieś prace serwisowe na serwerach więc pograłem trochę offline i od razu w oczy rzuciła mi się lepsz płynność (Xbox Series S). Nie jest to jakaś przepaść w stosunku do online ale różnica jest od razu zauważalna. Oczywiście to tylko taka ciekawostka bo online forever i osobiście nie wyobrażam sobie grać w to offline. Edytowane 4 Marca 2022 przez Ryo-San Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 235 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Nie mogę znaleźć mapy do tego jeziorka po zamku :/. Nie wiem czy jestem ślepy, czy jak. Gdzie to się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi