mozi 1 977 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Nowa lokacja na początek dostaniesz tam łomot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 To spora lokacja ale zupełnie opcjonalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Z tym mieczem nocy i ognia to trzeba rozwinąć wiarę i umysł czy wiarę i mądrość? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Mądrość (int.) oraz wiarę (fai.) musisz mieć na poziomie dwudziestym czwartym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 041 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 4 godziny temu, devilbot napisał: Solo te summony robią bajzel bo ma obszarowe ataki i niby atakuje ich a dostajesz rykoszetem. No i wiedz że nie musisz go zabijać możesz podnieść level i wrócić (wow w grze RPG?) ja miałem chyba 65 jak go dojebałem on nie blokuje progresu na resztę świata więc jak Ci nie idzie to olej. +1 też koło 60-65 mi pykł z ultra greatswordem(jumping rt f2w na staggera). Fajnie mi się z nim walczyło, bo ja biłem jak ciężarówka i on też(ma kilka instakillów nawet na solidny full pasek hp) Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 @Rotevil idę w to 3 miejsce (krzakowy quest). Pisałeś gdzieś kilka/kilkanaście stron temu (teraz tego nie mogę znaleźć wiec będę cytował z pamięci) że 3 miejsce pobytu tego typa to Spoiler Pierwsze ognisko na drodze do zamku Bayonetty. Rozszyfruj mi tylko który to zamek Bayonetty Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 To trzecie miejsce to "klify z widokiem na jezioro" powinien tam być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Co dalej? Jestem po akademii Spoiler Jestem po akademii, polazlem na polnoc do tego Manor costam. Boss pokonany, smok uciekl, z wiedzma pogadalem. polazlem na polnoc i dotarlem do duzej windy ale nie umiem jej uruchomic. Nie bylem tez w tych czerwonych rejonach mapy na poludniowym zachodzie (tam na prawo od limgrave) jakas podpowiedz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 3 minuty temu, Ölschmitz napisał: Co dalej? Jestem po akademii Ukryj zawartość Nie bylem tez w tych czerwonych rejonach mapy na poludniowym zachodzie (tam na prawo od limgrave) jakas podpowiedz? Masz odpowiedź, tam musisz iść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2022 Ale Wy wiecie, że miesca w które macie iść, te główne, podaje Wam Gideon Ofnir? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 50h+ 70lev ogrom mapy odblokowany i zwiedzony.Też teraz zrobiłem story i dostałem respeca.Możliwości jakie ta gra daje pod kątem buildow to kosmos.Wcześniej latałem z uchigatana +15( lol sam nie wiem do ilu to można upnac)Teraz z mieczem nocy i ognia.To chyba pierwszy miecz w serii który ma 3 rodzaje obrażeń.Fizyczne magiczne i od ognia.No i specjal pod L2 :OJednym specjalem 1500 dmg zadaje i to jeszcze na dystans ...Znalazłem niedźwiedźia co ma około 10k hp i daje 6600 exp.Da się szybciej expic, to taka ciekawostka bo nawet smoki tyle nie mają.No i popioły wojny jakie kozackie, polecam sprawdzać sobie jak działają.Ja teraz np. w tarczę włożyłem popiół "bez umiejętnośc"Dzięki temu pod l2 zamiast parry mam od razu specjala z broni w prawej ręce ( wygodne fhuj bo nie trzeba przełączać manualnie trójkąt +R1)Na prawdę ta gra to jest 10/10.Oczywiście że ma jakieś drobne problemy ale takiego rozmachu po soulsach to się nie spodziewałem.Potrafię x raz wejść w jakiś zamek i znów znaleźć coś co przeoczyłem.Albo podejść od 2 strony od gór i zeskoczyć gdzieś po gzymsach dachach i znaleźć npc...Kosmos.Jedyny minus dla mnie, obok pop upu, to lekki recykling bossów.Niektórych już po 3/4 razy robiłem lub w wariacji 2v1.Jest jeszcze tyle rzeczy do zrobienia że głowa mała.Nadal nie rozkminilem wielu sekretów, questów itd.Ogrom tej gry mnie poraża.Nawet nie myślę o NG+....Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Pany po pokonaniu Bayonetty lepiej iść w górę (trafiłem do lokacji z rączką z Rodziny Addamsów) czy odpić do tej popierdolonej lokacji z czerwonym niebem? Btw ponad 30h w 7 dni nie pamiętam czy rekord Wiedzmina 3 i RDR2 został pobity, ale na pewno jest w top 3 moich posiadówek ostnich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Gosc ktory sugeruje gdzie isc nie ma racji i to nie jest zadna podpowiedz. To mozna wywnioskowac samym poziomem trudnosci kolejnych lokacji czy iloscia dusz ktore dropia z bossow w danej lokacji. Prawilna kolejnosc to: 1. Stormcastle. 2. Akademia. 3. Radahn (dziadyga w tym momencie sugeruje stolice). 4. Caria Manor. 5. Podziemia, zwlaszcza quest Ranni. 6. Stolica. 7. Volcano manor. 8. Mountaintop of the giants. Dalej nie wiem jeszcze bo jestem dopiero w tej ostatniej lokacji. Ale wszystkie poprzednie wyczyscilem w tej kolejnosci bo musialem szukac optymalnej sciezki. Jeszcze w miedzyczasie robilem inne lokacje, zwlaszcza te niskolvlowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Ja najpierw zrobiłem Caria Manor a dopiero Akademię. Nie było problemu, aczkolwiek rzeczywiście lekko ciężej było w tej pierwszej lokacji. Zdobyłem dzisiaj Golden Halberd z tego rycerza na koniu z pierwszej lokacji zaraz po tutorialu. Mega mocna broń pod buildy Str/Faith (wymaga spoko, bo 30 str). Bardzo dobry buff specjalny i do tego niesamowity dmg, bossowie padają aż miło: :). Ta gra to taki mix Shadow of The Collosus i Dark Souls 3. Brakuje mi tylko mechaniki wdrapywania się na jakieś większe mobki :). Tw lokacje glowne to jest miazga, nie spodziewałem się, że to będzie taki epicki poziom rozbudowania. Muszę powiedzieć tez, ze szczegolnie w Akdemii bardzo dobrze to wyglada tez graficznie. Duzo deszczu, bardzo wysoka jakość tekstur, bardzo dobry ssr (aż prosi się o ray tracing w odbiciach na mokrych powierzchniach), swietne oswietlenie. Im dalej tym lepiej::). Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 6 godzin temu, Soban napisał: jumping rt taki samo robiłem, bronka 2H i jumping Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Właśnie mi wyskoczyło, że dane uszkodzone, 20 godzin poszło się.... Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 4 minuty temu, S_600 napisał: Właśnie mi wyskoczyło, że dane uszkodzone, 20 godzin poszło się.... Na czym grasz na Xboxie? Korzystałeś z quick resume. U mnie gra w quick resume od premiery Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Ps 4, normalnie wczoraj wyszedłem prawilnie z gry, dziś z rana dłuzej się uruchamiała niz zwykle i cyk, błąd z uszkodzonymi danymi. Pierwszy raz taki błąd miałem na ps4 (niebieskie tło, jakaś ikonka). Już mi się odechciało w to grać. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Niestety na PlayStation od premiery gry się słyszy że znikają savy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Ale ogólnie jest ta wolność i bez różnicy gdzie się najpierw pójdzie? Oprócz oczywiście siły przeciwników i to, że będę na hita. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Wolność i swoboda 33 minuty temu, S_600 napisał: Właśnie mi wyskoczyło, że dane uszkodzone, 20 godzin poszło się.... a jak usuniesz grę to może z chmury Ci ściągnie później jakiś wcześniejszy save? Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Latam z długim mieczem, ale nie wiem czy jest sens go rozwijać? Czy faktycznie poszukać jakiejś katany? Bo chyba nie chce mi się levelowac pod ten miecz nocy i ognia. Sam już nie wiem. Nie licząc właśnie takich op broni to da się w tej części soulsow całą grę polecieć na początkowej? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 3 minuty temu, Donatello1991 napisał: Latam z długim mieczem, ale nie wiem czy jest sens go rozwijać? Czy faktycznie poszukać jakiejś katany? Bo chyba nie chce mi się levelowac pod ten miecz nocy i ognia. Sam już nie wiem. Nie licząc właśnie takich op broni to da się w tej części soulsow całą grę polecieć na początkowej? Graj bronią ktorej moveset Ci odpowiada a staty postaci pozwalają używać. Każda broń nawet startowa wystarczy na przejście gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
S_600 251 Opublikowano 6 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2022 51 minut temu, messer88 napisał: Wolność i swoboda a jak usuniesz grę to może z chmury Ci ściągnie później jakiś wcześniejszy save? Nie mam plusa, gram offline Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi