Bigby 4 742 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Pokonałem Spoiler Rennale w akademii i co to jest te odrodzenie? Na nowo punkty przydzielic? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 (edytowane) Tak, o ile masz odpowiedni przedmiot. Edytowane 8 Marca 2022 przez Bigby 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Bayonetta padła za pierwszym podejściem. Trochę zachojrakowałem mieczem, ale później przełączyłem na Long Bow+4 i chyba tylko 16 DEX i to było easy mode. Łuki w tej części to kozak. Nawet takim słabiutkim sprzętem połowę akademii zrobiłem robiąc headshoty w te wielkie łby. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 9 minut temu, Bigby napisał: Tak, o ile masz odpowiedni przedmiot. Mam ale to może później zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 47 minut temu, Kmiot napisał: Jak się upierasz na miecz czy inną halabardę, to ciosy kłute też dadzą radę. Unikaj cięć, bo się odbijają i prawie nie robią im krzywdy. Ale oczywiście obuchowe lepsza opcja. Nah, można walić czymkolwiek, byle R2 z wyskoku w łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Czy po Elden Ring będzie sens grać w trylogię Dark Souls? Kusi sprawdzenie tego nowego tworu, ale nie wiem czy nie lepiej zacząć od DS I - III. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 A czemu ma nie być sensu? Elden Ring to Soulsy w open worldzie, a trylogia to jedna z najlepszych serii ever. Może jeszcze powiedz, że w Bloodborne nie grałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Tak. Jak najbardziej warto ale nie zaraz po bo się zrzygasz. To lepsze gry, z lepszym pacingiem i bez męczącego open worlda. Na początek zawsze najlepiej zacząć od dark souls 1. W żadnym wypadku nie polecam zaczynać przygody z soulslike od elden ring. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 8 minut temu, Aleks napisał: Czy po Elden Ring będzie sens grać w trylogię Dark Souls? Kusi sprawdzenie tego nowego tworu, ale nie wiem czy nie lepiej zacząć od DS I - III. Jasne. Do DS3 szybko byś się przyzwyczaił bo wiele rzeczy z niego przeniesiono do ER i ogólny feeling jest bardzo podobny. DS1 zajęłoby trochę dłużej, ale to nadal jedna z najlepszych gier ever i jeżeli miałbyś czas tylko na jedne soulsy, to lepszego wyboru nie ma. Z kolei DS2 to...trudniejsza sprawa. Osobiście odradzałbym, ale wiem że jest tutaj wielu zwolenników tej części, którzy mogą o niej więcej (pozytywnego) powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Bloodborne skończone. Grałem w Demons Souls na ps3. Po prostu mam obawy, że jeśli wystartuje od Elden Ring to trylogia DS już nie będzie robiła wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 5 minut temu, Aleks napisał: Bloodborne skończone. Grałem w Demons Souls na ps3. Po prostu mam obawy, że jeśli wystartuje od Elden Ring to trylogia DS już nie będzie robiła wrażenia. No ja bym powiedział, że wrażenie będzie odwrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 (edytowane) To co w DS robi wrazenie tego w ogole nie ma w ER. System lokacji, odblokowywanie skrotow (nikt tego nie wspomina ze brakuje calkowicie w ER a to jedna z lepszych rzeczy w serii), sensowni bossowie i element zaskoczenia. Edytowane 8 Marca 2022 przez Il Brutto Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Platyna wbita Co nieco napisałem w stosownym temacie Piękna gra, nie zapomnę jej nigdy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 Ja bym w życiu nie dał dychy za ten recykling i lenistwo twórców, ale gratki za wbicie platyny Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 8 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2022 No tak ale recykling wynika właśnie z formuły open worlda.Najłatwiej wrzucić jaskinię z dźwignią i odgrzewanego bossa.Z jednej strony to minus no ale przecież nikt nie odpicuje 80 bossów w grze!Fakt faktem że najfajniej wypadają zamknięte lokacje fabularne, zamki, latanie po gzymsach dachach itd.Ktoś pisał że nie ma skrótów, są właśnie w takich klasycznych ds lokacjach.I również polecam całą trylogię.Fajna skondensowana formuła zremasterowana w sztywniutkich 60 klateczkach.Co nie zmienia faktu że elden ma niesamowity rozmach urozmaicenie i czesto mega widoczki.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 376 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 No chyba pierwsze bezstresowe soulsy przez wzgląd na łatwość farmienia, miejsca łaski i op bronie z popiołami. No i koń. No wiadomo, bossowie pewnie i tak wielu napsują krwi, ale można wezwać kogoś zawsze. Ewidentnie chcieli trafić z dużo szerszego grona i patrząc na wiadomości ze sprzedaży, to im się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 wczoraj padł radahan, piekna walka, ale emocje. skojarzylo mi sie z tym memem: Spoiler teraz kontynuuje quest wiedzmy. obiecalem sobie robic go bez opisu, na razie dosc klarownie mowia co i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 No spoko gierka takie 3na10 xD A Tak Powaznie to jest to chyba najlepsza gra w jaka gralem w zyciu ❤️ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 15 minut temu, wet_willy napisał: No spoko gierka takie 3na10 xD A Tak Powaznie to jest to chyba najlepsza gra w jaka gralem w zyciu ❤️ Najtrudniejszy Boss? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Bylo moze 2 trudnych Bossow adekwatnie do Levelu bo tego ze bilem czarnego Gargulca na niskim levelu to nie licze. Gre skonczylem na l120 zeby trzymac sie PvP Spoiler Malenia i Maliketh plus jako Bonus ostatni Boss to bullshit jak mu AI zlapie autyzm to biegasz po 200 metrow w jedna i druga zeby go nawet nie uderzyc... Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 Btw nie wiem czy tutaj to bylo pisane ale nie inwestujcie kamieni w Bronie ktore skaluja sie z Arcane poza Reduvia Daggers bo jest zbugowane skalowanie i te bronie nie robia Damage np Rivers of Blood nie dostaja bonusu z Dexa. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 6 minut temu, wet_willy napisał: Bylo moze 2 trudnych Bossow adekwatnie do Levelu bo tego ze bilem czarnego Gargulca na niskim levelu to nie licze. Gre skonczylem na l120 zeby trzymac sie PvP Pokaż ukrytą zawartość Malenia i Maliketh plus jako Bonus ostatni Boss to bullshit jak mu AI zlapie autyzm to biegasz po 200 metrow w jedna i druga zeby go nawet nie uderzyc... Ludzie rozważają zmienić PVP metę z lvl 120/125 ze względu na softcap 80 i masę buildów wymagających INT+FTH, czy DEX+ARC jak również potrzebę bardzo wysokiego VIG by nie być zabijanym jednym ciosem. Gratki za platynę. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 9 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2022 (edytowane) 12 godzin temu, Aleks napisał: Czy po Elden Ring będzie sens grać w trylogię Dark Souls? Kusi sprawdzenie tego nowego tworu, ale nie wiem czy nie lepiej zacząć od DS I - III. Bloodborne i wszystkie Soulsy to prawdopodobnie bardziej intensywne doświadczenia niż Elden Ring, bez bullshitu open worldowego, który wprowadza sporo świeżości dla fanatyków Soulsów, ale mam nadzieje, że jest tylko jednorazowym skokiem w bok. Każda część przeszła próbę czasu, a w szczególności niedościgniony, najlepszy ex na PS4 -> Bloodborne. Edytowane 9 Marca 2022 przez KrYcHu_89 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi