Donatello1991 1 424 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 (edytowane) 7:20 filmiku. Spoiler Trzeba znaleźć teleport na zachodzie. Przenosi nas i trzeba pokonać bossa (leszcz) I iść kawałek dalej. Edytowane 10 marca 2022 przez Donatello1991 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Radahn świetny bossfight. Nokron City super miejscówka. W sumie nie wiem gdzie iść dalej po tym, pewnie NPC w hubie coś ma do powiedzenia. Cytuj
kanabis 22 504 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Mi sie w eldenie podoba ze questy z npc sa duzo bardziej czytelne. A nie jak w poprzednich w polowie dziełem przypadku albo trzeba znalesc notke za kiblem na srajtasmie. Btw wczoraj jak lizałem wschodnie limgrave znalazlem teleport do samego konca lokacji dragoncostam. Mam 40lvl a tam mobki na 3 strzaly z konia dajace 1500 runow Fajniusio 1 Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Godzinę temu, Donatello1991 napisał: Wczoraj zresetowałem staty, żeby pograć tym mieczem mocy i ognia i jest moc, ale byłem na hita, bo wiadomo wszystko poszło w wiarę I mądrość, więc ma to swoje minusy. Chyba, że ktoś ma oko 80-100lvl, bo ja obecnie 51. No, ale znalazłem kapitalne miejsce na farmienie, tylko trzeba questa było zrobić w którym na co oczywiście bym nigdy nie wpadł gdybym przypadkiem nie trafił na ten filmik. Pokaż ukrytą zawartość Oczywiście może się obejść beż łuku, bo na tych gościach z tym mieczem leci też ponad 10k w minutę. Jak ktoś chce walnąć z 10lvl to perfekt. Ja muszę żyćko nadrobić więc akurat. Na przyszłość pomyśl o tej katanie i będziesz bogiem https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rivers+of+Blood Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 1 minutę temu, kanabis napisał: Mi sie w eldenie podoba ze questy z npc sa duzo bardziej czytelne. A nie jak w poprzednich w polowie dziełem przypadku albo trzeba znalesc notke za kiblem na srajtasmie. Btw wczoraj jak lizałem wschodnie limgrave znalazlem teleport do samego konca lokacji dragoncostam. Mam 40lvl a tam mobki na 3 strzaly z konia dajace 1500 runow Fajniusio Tak, questy są całkiem nieźle opisane, jak na standardy soulsowe :D. Można nawet kilka zrobić bez wiki ... Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 2 minuty temu, anarom_pl napisał: Na przyszłość pomyśl o tej katanie i będziesz bogiem https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rivers+of+Blood Due to a bug, this weapon currently doesn't scale with your stats at all. (04/03/2022) Cytuj
bebbop 282 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Godrick pokonany, ale trochę męczyłem się w tej walce. Wiecznie coś nie szło po myśli. Jak meduza za szybko nie padła, to kamera szalała, a to zaciąłem się na jepanym nagrobku itp. ale w końcu się udało. Ogólnie cały czas nie czuje tej rolki + ciosów bossów. Jedne ciosy szybkie, drugie mega wolne i rolka zawsze, albo za wcześnie, albo za późno. Z dobrych rzeczy to skopiowałem krwawienie i założyłem na 2 miecze. Jak weszło ładne combo to Godrickowi 1000 HP ubywało za jednym zamachem Do tego mam jakiś amulet co odnawia flaszki za ciosy krytyczne. Dobre przy koszeniu mobkow. Ten atak specjalny z krwawienia tez bardzo mocny. Często go używam, jak mam z kimś problem. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 34 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Radahn świetny bossfight. Serio? Właśnie się z nim spotkałem i mam wrażenie, że ta walka to jeden wielki BS. Cytuj
devilbot 3 701 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Wydaje się bullshitem ale z konia nie jest taka zła. Jeździsz i przyzywasz summony a sam atakujesz tylko jak jest duży opening. Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 (edytowane) 2 minuty temu, devilbot napisał: Wydaje się bullshitem ale z konia nie jest taka zła. Jeździsz i przyzywasz summony a sam atakujesz tylko jak jest duży opening. Walka jest mocno skillowa, summony nieogaraniczone i warto być ciągle na koniu i przeprawadzać szarżę, bez tego Radahn jest za szybki:). Edytowane 10 marca 2022 przez KrYcHu_89 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 sluchajcie, totalnie noobowskie pytanie. mam za soba wszystkie gry z szeroko rozumianej serii, kilka platyn, ale tego nie jestem pewien. mam miecz ktory wymaga 18 sily i 16 dexa. skaluje sie C z sila i B z dexem (to jest ten bloodhound na poziomie 10). zalozmy, ze chce dopier,dolic 30 punktów. wszystko w dexa a sile zostawic na 18? czy jakos rowno to rozlozyc? nie planuje na razie zmieniac broni, mam chyba z 7 tych larva costam. Cytuj
devilbot 3 701 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Brzmi jak rozłożenie statów pod tą broń. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Generalnie to jedz w dex.Siły daj minimum ile potrzebujesz do noszenia tarczy która tam sobie upatrzyles.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 34 minuty temu, kanabis napisał: Mi sie w eldenie podoba ze questy z npc sa duzo bardziej czytelne. niektóre, inne są imo nie do zrobienia bez wiki przez rozmiar gry i możliwość że w pewne miejsca się nie wrócisz lub w ogóle nie zajrzysz Cytuj
devilbot 3 701 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Nie trzeba robić wszystkich questów żeby się dobrze bawić ale faktycznie nawet dostęp do niektórych lokacji czy bossów jest nieźle schowany i często ciężko jest tam trafić bez poradnika ale przecież dlatego lubię soulsy i taka wizja mrocznej tajemniczej gry mi odpowiada. Zawsze zostają ubigry z dziennikiem i radarem jak komuś nie pasuje wizja przechuja mizayakiego. Cytuj
kanabis 22 504 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 15 minut temu, Ölschmitz napisał: sluchajcie, totalnie noobowskie pytanie. mam za soba wszystkie gry z szeroko rozumianej serii, kilka platyn, ale tego nie jestem pewien. mam miecz ktory wymaga 18 sily i 16 dexa. skaluje sie C z sila i B z dexem (to jest ten bloodhound na poziomie 10). zalozmy, ze chce dopier,dolic 30 punktów. wszystko w dexa a sile zostawic na 18? czy jakos rowno to rozlozyc? nie planuje na razie zmieniac broni, mam chyba z 7 tych larva costam. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chodzi ci o to czy wiecej dmg do broni da ci pojscie full w dex czy rozlozenie po rowno? Ciezkie pytanie bo po osiagnieciu okreslonego poziomu statsy wolniej sie podnosza (nie pamietam ktorego, w soulsach chyba byl 40), przynajmniej tak bylo w soulsach wiec pojscie full w dex wcale nie musi gwarantowac wiekszego dmg niz rozlozenie tego.Wiem bo mozna to bylo sprawdzic np przy rozdawaniu na nowo punktow. Najlepiej by sie przydal jakis kalkulator do tego , moze jest? No i dochodzi kwestia tego czy jak potem nie ulepszysz tej broni jeszcze bardziej nie zmieni ci sie skalowanie z B na A. A skalowanie z sila zostanie na C. Wtedy jednak wychodziloby na to ze lepiej bylo pojsc full w dex. 6 minut temu, messer88 napisał: niektóre, inne są imo nie do zrobienia bez wiki przez rozmiar gry i możliwość że w pewne miejsca się nie wrócisz lub w ogóle nie zajrzysz To prawda. No ale w sumie mam z 1/3 gry za soba a zrobilem i tak wiecej questow samodzielnie niz we wszystkich soulsach razem wzietych Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 5 minutes ago, kanabis said: Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chodzi ci o to czy wiecej dmg do broni da ci pojscie full w dex czy rozlozenie po rowno? Ciezkie pytanie bo po osiagnieciu okreslonego poziomu statsy wolniej sie podnosza (nie pamietam ktorego, w soulsach chyba byl 40), przynajmniej tak bylo w soulsach wiec pojscie full w dex wcale nie musi gwarantowac wiekszego dmg niz rozlozenie tego.Wiem bo mozna to bylo sprawdzic np przy rozdawaniu na nowo punktow. Najlepiej by sie przydal jakis kalkulator do tego , moze jest? No i dochodzi kwestia tego czy jak potem nie ulepszysz tej broni jeszcze bardziej nie zmieni ci sie skalowanie z B na A. A skalowanie z sila zostanie na C. Wtedy jednak wychodziloby na to ze lepiej bylo pojsc full w dex. To prawda. No ale w sumie mam z 1/3 gry za soba a zrobilem i tak wiecej questow samodzielnie niz we wszystkich soulsach razem wzietych bron jest juz ulepszona na maxa, ona ma +10 i to jest max. ma skalowanie C str i B dex czyli najlepiej oba do softcapa dojechac na start? bije dexa do np. 40 i potem dopiero w siłę? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Ja Radahna zrobiłem tymi fioletowymi kamieniami i Boss był łatwy. Tylko musiałem rozkminic jak mam do niego podjechać. Znacznie trudniej mi było z tymi dwoma Gargoylami. Moim zdaniem ludzie sobie psują grę tą poprawnością gracza, że powinno się grać bez Wiki, opisów i porad kumpli. Ta gra jest stworzona do dzielenia się sekretami i te ultra sekrety to część magii serii. Tak jak ludzie dzielą się combosami w Tekkenie, a nie każdy używa tylko swoje dla satysfakcji odkrywania. Albo jak ktoś sam chciał odkryć w Finał Fantasy 7 melodyjkę na pianinie Tify, by zdobyć jej Limit Break. Powodzenia. Satysfakcja odkrywania jest nawet OK, ale idzie to ceną frustracji, rozciągania gry, ryzyka nudy i pominięcia masy miejscówek, czarów, broni i bossów. Oczywiście każdy gra jak chce, ale ja lubię wyciskać 100%, a jednocześnie zupełnie mnie nie kręci lizanie ścian godzinami i spędzenia całego wieczoru na bezproduktywnym kręceniu się po świecie. Pierwsze 30 zrobiłem bez opisu i się nacieszyłem. Teraz jadę z opisem pomijalnych trofeów i gra nabrała super fajnego tempa, bo wiem co mam robić. Bez opisu by mnie ominął ten Spoiler Zamek do góry nogami i piekielny świat ukryty wewnątrz tego dziwnego przeciwnika na kółkach. 1 Cytuj
mugen 1 956 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 No chyba nie do końca dobrze się z tym czujesz jak co kilka stron wracasz z tą racjonalizacją. 1 Cytuj
devilbot 3 701 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 @C1REX Graj jak chcesz nie musisz się usprawiedliwiać. Ale wydaje mi się że wizja from i mizayakiego zakłada że gracz będzie przechodził bez YouTuba i setek zakładek fextralife. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Teraz, mugen napisał: No chyba nie do końca dobrze się z tym czujesz jak co kilka stron wracasz z tą racjonalizacją. Drugi raz to piszę i jest to w kontekście atakowania Wiki, bo sobie grę ktoś popsuje. Widzę po progresie kto korzysta z Wiki, kto nie i komu się gra bardziej podoba, a kto się od gry odbił i rozczarował. @devilbot - nie wiemy co siedzi w głowie twórcy. Jednak ta popularność gry na Twitch i YT pewnie miała/ma pozytywny wpływ na sprzedaż gry. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 ja czasem zerkam na wiki. wiem, ze nikt nie pytał, ale ch.uj nie gram z opisem, nonstop cos mnie zaskakuje. ale sklamalbym gdybym np. majac 2 golden seedy nie zerknal czy jakiegos nie ominalem. Cytuj
messer88 6 485 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 Cirex mi się wydaje że Ty zanim do jakiegoś bossa dojdziesz to już widziałeś pare filmików na jutubie z nim więc nie wiem jaki to jest fun z takiej gry, no chyba że chodzi o wbijanie trophy Cytuj
devilbot 3 701 Opublikowano 10 marca 2022 Opublikowano 10 marca 2022 (edytowane) Cirex ma z 50 lat (we łbie 12) z 5 dzieci to można mu wybaczyć że chce trochę przyspieszyć. Zwłaszcza że gra to prawdziwy moloch i można się poczuć zagubionym. Edytowane 10 marca 2022 przez devilbot Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi