Opublikowano 10 marca 20223 l 7:20 filmiku. Pokaż ukrytą zawartość Trzeba znaleźć teleport na zachodzie. Przenosi nas i trzeba pokonać bossa (leszcz) I iść kawałek dalej. Edytowane 10 marca 20223 l przez Donatello1991
Opublikowano 10 marca 20223 l Radahn świetny bossfight. Nokron City super miejscówka. W sumie nie wiem gdzie iść dalej po tym, pewnie NPC w hubie coś ma do powiedzenia.
Opublikowano 10 marca 20223 l Mi sie w eldenie podoba ze questy z npc sa duzo bardziej czytelne. A nie jak w poprzednich w polowie dziełem przypadku albo trzeba znalesc notke za kiblem na srajtasmie. Btw wczoraj jak lizałem wschodnie limgrave znalazlem teleport do samego konca lokacji dragoncostam. Mam 40lvl a tam mobki na 3 strzaly z konia dajace 1500 runow Fajniusio
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 06:37, Donatello1991 napisał(a): Wczoraj zresetowałem staty, żeby pograć tym mieczem mocy i ognia i jest moc, ale byłem na hita, bo wiadomo wszystko poszło w wiarę I mądrość, więc ma to swoje minusy. Chyba, że ktoś ma oko 80-100lvl, bo ja obecnie 51. No, ale znalazłem kapitalne miejsce na farmienie, tylko trzeba questa było zrobić w którym na co oczywiście bym nigdy nie wpadł gdybym przypadkiem nie trafił na ten filmik. Pokaż ukrytą zawartość Pokaż ukrytą zawartość Oczywiście może się obejść beż łuku, bo na tych gościach z tym mieczem leci też ponad 10k w minutę. Jak ktoś chce walnąć z 10lvl to perfekt. Ja muszę żyćko nadrobić więc akurat. Na przyszłość pomyśl o tej katanie i będziesz bogiem https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rivers+of+Blood
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 07:36, kanabis napisał(a): Mi sie w eldenie podoba ze questy z npc sa duzo bardziej czytelne. A nie jak w poprzednich w polowie dziełem przypadku albo trzeba znalesc notke za kiblem na srajtasmie. Btw wczoraj jak lizałem wschodnie limgrave znalazlem teleport do samego konca lokacji dragoncostam. Mam 40lvl a tam mobki na 3 strzaly z konia dajace 1500 runow Fajniusio Tak, questy są całkiem nieźle opisane, jak na standardy soulsowe :D. Można nawet kilka zrobić bez wiki ...
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 07:39, anarom_pl napisał(a): Na przyszłość pomyśl o tej katanie i będziesz bogiem https://eldenring.wiki.fextralife.com/Rivers+of+Blood Due to a bug, this weapon currently doesn't scale with your stats at all. (04/03/2022)
Opublikowano 10 marca 20223 l Godrick pokonany, ale trochę męczyłem się w tej walce. Wiecznie coś nie szło po myśli. Jak meduza za szybko nie padła, to kamera szalała, a to zaciąłem się na jepanym nagrobku itp. ale w końcu się udało. Ogólnie cały czas nie czuje tej rolki + ciosów bossów. Jedne ciosy szybkie, drugie mega wolne i rolka zawsze, albo za wcześnie, albo za późno. Z dobrych rzeczy to skopiowałem krwawienie i założyłem na 2 miecze. Jak weszło ładne combo to Godrickowi 1000 HP ubywało za jednym zamachem Do tego mam jakiś amulet co odnawia flaszki za ciosy krytyczne. Dobre przy koszeniu mobkow. Ten atak specjalny z krwawienia tez bardzo mocny. Często go używam, jak mam z kimś problem.
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 07:18, KrYcHu_89 napisał(a): Radahn świetny bossfight. Serio? Właśnie się z nim spotkałem i mam wrażenie, że ta walka to jeden wielki BS.
Opublikowano 10 marca 20223 l Wydaje się bullshitem ale z konia nie jest taka zła. Jeździsz i przyzywasz summony a sam atakujesz tylko jak jest duży opening.
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 07:53, devilbot napisał(a): Wydaje się bullshitem ale z konia nie jest taka zła. Jeździsz i przyzywasz summony a sam atakujesz tylko jak jest duży opening. Walka jest mocno skillowa, summony nieogaraniczone i warto być ciągle na koniu i przeprawadzać szarżę, bez tego Radahn jest za szybki:). Edytowane 10 marca 20223 l przez KrYcHu_89
Opublikowano 10 marca 20223 l sluchajcie, totalnie noobowskie pytanie. mam za soba wszystkie gry z szeroko rozumianej serii, kilka platyn, ale tego nie jestem pewien. mam miecz ktory wymaga 18 sily i 16 dexa. skaluje sie C z sila i B z dexem (to jest ten bloodhound na poziomie 10). zalozmy, ze chce dopier,dolic 30 punktów. wszystko w dexa a sile zostawic na 18? czy jakos rowno to rozlozyc? nie planuje na razie zmieniac broni, mam chyba z 7 tych larva costam.
Opublikowano 10 marca 20223 l Generalnie to jedz w dex.Siły daj minimum ile potrzebujesz do noszenia tarczy która tam sobie upatrzyles.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 07:36, kanabis napisał(a): Mi sie w eldenie podoba ze questy z npc sa duzo bardziej czytelne. niektóre, inne są imo nie do zrobienia bez wiki przez rozmiar gry i możliwość że w pewne miejsca się nie wrócisz lub w ogóle nie zajrzysz
Opublikowano 10 marca 20223 l Nie trzeba robić wszystkich questów żeby się dobrze bawić ale faktycznie nawet dostęp do niektórych lokacji czy bossów jest nieźle schowany i często ciężko jest tam trafić bez poradnika ale przecież dlatego lubię soulsy i taka wizja mrocznej tajemniczej gry mi odpowiada. Zawsze zostają ubigry z dziennikiem i radarem jak komuś nie pasuje wizja przechuja mizayakiego.
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 07:57, Ölschmitz napisał(a): sluchajcie, totalnie noobowskie pytanie. mam za soba wszystkie gry z szeroko rozumianej serii, kilka platyn, ale tego nie jestem pewien. mam miecz ktory wymaga 18 sily i 16 dexa. skaluje sie C z sila i B z dexem (to jest ten bloodhound na poziomie 10). zalozmy, ze chce dopier,dolic 30 punktów. wszystko w dexa a sile zostawic na 18? czy jakos rowno to rozlozyc? nie planuje na razie zmieniac broni, mam chyba z 7 tych larva costam. Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chodzi ci o to czy wiecej dmg do broni da ci pojscie full w dex czy rozlozenie po rowno? Ciezkie pytanie bo po osiagnieciu okreslonego poziomu statsy wolniej sie podnosza (nie pamietam ktorego, w soulsach chyba byl 40), przynajmniej tak bylo w soulsach wiec pojscie full w dex wcale nie musi gwarantowac wiekszego dmg niz rozlozenie tego.Wiem bo mozna to bylo sprawdzic np przy rozdawaniu na nowo punktow. Najlepiej by sie przydal jakis kalkulator do tego , moze jest? No i dochodzi kwestia tego czy jak potem nie ulepszysz tej broni jeszcze bardziej nie zmieni ci sie skalowanie z B na A. A skalowanie z sila zostanie na C. Wtedy jednak wychodziloby na to ze lepiej bylo pojsc full w dex. W dniu 10.03.2022 o 08:11, messer88 napisał(a): niektóre, inne są imo nie do zrobienia bez wiki przez rozmiar gry i możliwość że w pewne miejsca się nie wrócisz lub w ogóle nie zajrzysz To prawda. No ale w sumie mam z 1/3 gry za soba a zrobilem i tak wiecej questow samodzielnie niz we wszystkich soulsach razem wzietych
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 08:17, kanabis napisał(a): Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chodzi ci o to czy wiecej dmg do broni da ci pojscie full w dex czy rozlozenie po rowno? Ciezkie pytanie bo po osiagnieciu okreslonego poziomu statsy wolniej sie podnosza (nie pamietam ktorego, w soulsach chyba byl 40), przynajmniej tak bylo w soulsach wiec pojscie full w dex wcale nie musi gwarantowac wiekszego dmg niz rozlozenie tego.Wiem bo mozna to bylo sprawdzic np przy rozdawaniu na nowo punktow. Najlepiej by sie przydal jakis kalkulator do tego , moze jest? No i dochodzi kwestia tego czy jak potem nie ulepszysz tej broni jeszcze bardziej nie zmieni ci sie skalowanie z B na A. A skalowanie z sila zostanie na C. Wtedy jednak wychodziloby na to ze lepiej bylo pojsc full w dex. To prawda. No ale w sumie mam z 1/3 gry za soba a zrobilem i tak wiecej questow samodzielnie niz we wszystkich soulsach razem wzietych bron jest juz ulepszona na maxa, ona ma +10 i to jest max. ma skalowanie C str i B dex czyli najlepiej oba do softcapa dojechac na start? bije dexa do np. 40 i potem dopiero w siłę?
Opublikowano 10 marca 20223 l Ja Radahna zrobiłem tymi fioletowymi kamieniami i Boss był łatwy. Tylko musiałem rozkminic jak mam do niego podjechać. Znacznie trudniej mi było z tymi dwoma Gargoylami. Moim zdaniem ludzie sobie psują grę tą poprawnością gracza, że powinno się grać bez Wiki, opisów i porad kumpli. Ta gra jest stworzona do dzielenia się sekretami i te ultra sekrety to część magii serii. Tak jak ludzie dzielą się combosami w Tekkenie, a nie każdy używa tylko swoje dla satysfakcji odkrywania. Albo jak ktoś sam chciał odkryć w Finał Fantasy 7 melodyjkę na pianinie Tify, by zdobyć jej Limit Break. Powodzenia. Satysfakcja odkrywania jest nawet OK, ale idzie to ceną frustracji, rozciągania gry, ryzyka nudy i pominięcia masy miejscówek, czarów, broni i bossów. Oczywiście każdy gra jak chce, ale ja lubię wyciskać 100%, a jednocześnie zupełnie mnie nie kręci lizanie ścian godzinami i spędzenia całego wieczoru na bezproduktywnym kręceniu się po świecie. Pierwsze 30 zrobiłem bez opisu i się nacieszyłem. Teraz jadę z opisem pomijalnych trofeów i gra nabrała super fajnego tempa, bo wiem co mam robić. Bez opisu by mnie ominął ten Pokaż ukrytą zawartość Zamek do góry nogami i piekielny świat ukryty wewnątrz tego dziwnego przeciwnika na kółkach.
Opublikowano 10 marca 20223 l No chyba nie do końca dobrze się z tym czujesz jak co kilka stron wracasz z tą racjonalizacją.
Opublikowano 10 marca 20223 l @C1REX Graj jak chcesz nie musisz się usprawiedliwiać. Ale wydaje mi się że wizja from i mizayakiego zakłada że gracz będzie przechodził bez YouTuba i setek zakładek fextralife.
Opublikowano 10 marca 20223 l W dniu 10.03.2022 o 08:39, mugen napisał(a): No chyba nie do końca dobrze się z tym czujesz jak co kilka stron wracasz z tą racjonalizacją. Drugi raz to piszę i jest to w kontekście atakowania Wiki, bo sobie grę ktoś popsuje. Widzę po progresie kto korzysta z Wiki, kto nie i komu się gra bardziej podoba, a kto się od gry odbił i rozczarował. @devilbot - nie wiemy co siedzi w głowie twórcy. Jednak ta popularność gry na Twitch i YT pewnie miała/ma pozytywny wpływ na sprzedaż gry.
Opublikowano 10 marca 20223 l ja czasem zerkam na wiki. wiem, ze nikt nie pytał, ale ch.uj nie gram z opisem, nonstop cos mnie zaskakuje. ale sklamalbym gdybym np. majac 2 golden seedy nie zerknal czy jakiegos nie ominalem.
Opublikowano 10 marca 20223 l Cirex mi się wydaje że Ty zanim do jakiegoś bossa dojdziesz to już widziałeś pare filmików na jutubie z nim więc nie wiem jaki to jest fun z takiej gry, no chyba że chodzi o wbijanie trophy
Opublikowano 10 marca 20223 l Cirex ma z 50 lat (we łbie 12) z 5 dzieci to można mu wybaczyć że chce trochę przyspieszyć. Zwłaszcza że gra to prawdziwy moloch i można się poczuć zagubionym. Edytowane 10 marca 20223 l przez devilbot