Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie zależy gdzie byłeś, ciężko powiedzieć XD Zwiedziłbym teraz Liurnię całą, a potem poszedł na Caelid. Tutaj jest ciężko komuś wyznaczyć kierunek, bo mogłeś być wszędzie.

Opublikowano
Dużo jest o katanach, mieczu ogniowym a co sądzicie o tym lodowym toporze? Widziałem go w akcji i jest op, jego umiejętność ma duży zasięg z nikim kosztem, muszę się nim pobawić bo sam się dziwię, że nie zauważyłem jego potencjału kiedy go podniosłem.

Jak się nazywa ten toporek?
Opublikowano
46 minut temu, easye napisał:

Ten jednoręczny? Co ma takiego fajnego?

Chyba chodzi o ten specjal, gdzie tupnie nogą i zamraża ziemię. 

A tak przy okazji, to powerpyx poprawił i uprościł swój opis na wszystkie zakończenia. 

https://www.powerpyx.com/elden-ring-how-to-get-all-endings/

To + jedna legendarna broń ze stolicy i ma się wszystkie "missable" pucharki/achievmenty. 

4 minuty temu, Koleś88 napisał:

Jak się nazywa ten toporek?

Icerind Hatched to jest lodowy toporek używany przez speedrunnerów. 

Opublikowano (edytowane)

Bardziej pytam pewnie tych, którzy już byli przy Melani :D Także ponowie czy, żeby się dostać do jej lokacji potrzebuje tego medalionu do windy, czy mogę jakoś inaczej tam się pyknąć ?
I tak po tych 63 godzinach, mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że w ogólnym rozrachunku zawiodłem się na Eldenie :reggie:. Ale to tak tylko ze względu na to rozrzedzenie i recykling wszystkiego w tym open worldzie. Tak jak rzygam sandboxami, tak też tutaj nie jestem w stanie tego przeskoczyć. Gdyby te wszystkie główne lokacje z Demigodami były połączone korytarzami z kilkoma mniejszymi bossami jak w poprzednich Soulsach to bym był bardziej niż zadowolony. Mogłoby się nazywać to nawet Dark Souls 4, niech mi zmieniają tylko art style i bossów i setting i bym mógł co roku grać do końca życia w takie coś xD   BB>DS1>DS3>DmS>Elden>gówno>putin>DS2, tak jakoś będzie xD

Edytowane przez cotek
Opublikowano

A ja znowu jestem rozjebany na atomy, czym dalej w grę, tym bardziej doceniam jej kunszt. Przepraszam panie Miyazaki, że zwątpiłem. Kurde no siadła eksploracja, recykling mini-bossów? No jest, ale przy takim ogromie świata, musiał być. Ale tutaj satysfakcja z pobicia każdego trudniejszego przeciwnika jest niesamowita. Istnieje lepszy dźwięk w gierkach, niż dźwięk backstaba? Nie sondze.

Crucible Knight został moją dziwką po wyczuciu parry. Nawet w duecie z Misbeggoten jest dziwką. Chociaż te ataki ogonem, to kurwa XD Walka z Radahnem i summonowanie wojowników :banderas:Teraz biegam po Caelid i czuję strach, tak jak w Nightmare Frontier w BB. Scarlet Rot to chyba nowe Frenzy; smoczek mnie już nim poczęstował sowicie.

Opublikowano

Rano trzeba wstać, a dopiero zakończyłem kolejną kilkugodzinną sesję. Droga do Volcano Manor przygotowana, wyeksplorowane Nokron City i Ainsel River (na weekend zostaje Nostrella), wpadłem też na jakiś czas do Deeproot Depths, gdzie bazyliszki robią gangbang na każdym kroku. Po drodze padło kilku bossów, w tym bracia gargulce, ale dzięki zdobytemu i ulepszonemu mimikowi +7 była to nieco równiejsza walka. Zrobiłem również, mimowolnie, duży postęp w questach Ranni i Fii.

No i w końcu mam konkretny pancerz - połączenie zestawu banished knighta z Radahnem. :fsg:

Podobnie jak @Rozi:

Cytat

znowu jestem rozjebany na atomy, czym dalej w grę, tym bardziej doceniam jej kunszt

Dawno nie miałem tak, żeby po przeszło 50 godzinach jakaś gra dalej mnie przy sobie trzymała, co więcej, wciągała coraz bardziej.

Opublikowano

W ogóle lore Radahna, chyba jeden z lepiej napisanych bossów w serii :obama:

Opublikowano (edytowane)

konstrukcja questow w tej grze jest doprawdy szalona:  na srodku wypizdo.wa   zagadac do jakiejs randomowej skaly zeby pod drzewem na drugim koncu mapy pojawil sie jakis chlopek, ktory da ci talizman, ktory potem musisz pokazac npcowi ktorego ostatnio widziales 10 godzin temu stojacego obok rozwalonego wozu, ale trudno go poznac bo on ma teraz inna czapke, a woza juz nie ma.

jesli ktos w to gra bez zadnych guidow z neta i sie w tym odnajduje, no to niezly psychol

a linie dialogowe postaci tez takie zakrecone czasami, ze jeszcze brakuje zeby wierszem gadali. lore i world building to tez typowy from software. grasz juz 30 godzin i za chu ja nie wiesz, co tam robisz i po co, a jedyne co zapamietales ze to jakis gustav z wyrwigrowa 3000 lat temu w dzien krysztalowego karnawalu zabil rozowego smoka w walce o wyzyny wypiz.dowa wschodniego, bo ten byl spaczony kosmicznymi kamieniami z czwartego ksiezyca. tak w loadingu bylo napisane.

Edytowane przez Andżej
  • Lubię! 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ja po odkryciu wszystkiego oprócz górnych rejonów ( w plaskowyzu atlus chwile bylem i jeszcze z zaproszenia slorzystalem to wyladowalem w tym zamku w wulkanach czy jakos tak) to trzymam się mapy która ktoś tu kiedyś wrzucił ( teraz mnie czeka River of rot) . 

Tyle tego jest, że nawet zapominam, że ubiłem tego lorette na koniu xd 

Ogólnie to jak zacząłem trzymać się tej mapki do jakiej lokacji iść to mam uczucie, że mało co pomijam. Wiadomo, że wszystkiego I tak człowiek nie odkryje za pierwszym razem. 

Dla mnie na ten moment to pokonać nie mogę 

Spoiler

Godskin w caelid w wieży na dole samej i mohg Lord of Blood w palace mohgwyn. W sumie dla mnie najlepsza ukrytą lokacja do farmienia. 

Zrobiłem ten miecz nocy I ognia na full i nie jest taki op. Znaczy jest na pierwszych kilka lokacjach. Potem coraz trudniej.

Edytowane przez Donatello1991
Opublikowano
23 godziny temu, Ölschmitz napisał:

sluchajcie, totalnie noobowskie pytanie. mam za soba wszystkie gry z szeroko rozumianej serii, kilka platyn, ale tego nie jestem pewien.

mam miecz ktory wymaga 18 sily i 16 dexa. skaluje sie C z sila i B z dexem (to jest ten bloodhound na poziomie 10).

zalozmy, ze chce dopier,dolic 30 punktów. wszystko w dexa a sile zostawic na 18? czy jakos rowno to rozlozyc? nie planuje na razie zmieniac broni, mam chyba z 7 tych larva costam.

Jednak jest inaczej jak w soulsach (zapewne przez wielkosc gry).

Takze na lajcie pakuj wszystko w dex.

Ja mam build pod str , od wczoraj mam juz powyzej 40 poziomu a i tak z kazdym mi dodaje nawet po 2 pkt dmg do broni. Takze nawet jesli jest jakies spowolnienie rozwoju danej cechy po ktoryms lvlu to duzo wyzszym niz w soulsach.

Opublikowano
8 godzin temu, Rozi napisał:

Crucible Knight został moją dziwką po wyczuciu parry. Nawet w duecie z Misbeggoten jest dziwką. Chociaż te ataki ogonem, to kurwa XD Walka z Radahnem i summonowanie wojowników 

Misbegottena rozpier.dalam zanim wogole knight machnie pierwszy raz mieczem. A z tym kurwiem kilka razy doszedlem do momentu kiedy zaczyna wlasnie tym jebanym ogonem mi napierdalac.Jest na 4 hity ale nie ma kiedy go jebnąc jak sie rozhula. Porzucilem i lece z fabułą do godricka. Caelid zwiedzony caly procz samego srodka bagien bo mnie kurwica lapala z tą zgnilizną. 

Ktory masz level ze ci ten knight tak gladko poszedl? Moze musze cos pokombinowac. 

Opublikowano

Jak ktoś ma ulubioną broń i nie wie, czy mu więcej da Dex, str, arc czy coś innego, to wystarczy zdobyć level i sprawdzić. Przecież wszystko jest napisane i ile broń zyskuje obrażeń od podniesienia statsów. 

@kanabis - mówisz o bagnach na mapie? Przecież tam bezpiecznie można sobie konno jeździć i pozbierać dobre fanty. 

Opublikowano

Całą walkę Mohg Lord of blood w palace można skipnąc. Trigerujemy walkę, giniemy a potem wskakujemy do Boss roomu po filarach po prawej i bijemy go a on się nie aktywuje bo nie przeszliśmy mgły.

Teraz, messer88 napisał:

gdzie macie taką walkę lew + crucible knight? 

Przed radhanem, walka jest opcjonalna i u niektórych jej nie ma.

• Plusik 1
Opublikowano
8 minut temu, devilbot napisał:

Całą walkę Mohg Lord of blood w palace można skipnąc. Trigerujemy walkę, giniemy a potem wskakujemy do Boss roomu po filarach po prawej i bijemy go a on się nie aktywuje bo nie przeszliśmy mgły.

Przed radhanem, walka jest opcjonalna i u niektórych jej nie ma.

No u mnie była możliwość tej walki. Przegrałem kilka razy poszedłem podexpic i mnie szlag trafiał że pewnie i tak będzie ciężko a tu yeb nie ma już tej walki xd 

Opublikowano
6 minut temu, C1REX napisał:

Jak ktoś ma ulubioną broń i nie wie, czy mu więcej da Dex, str, arc czy coś innego, to wystarczy zdobyć level i sprawdzić. Przecież wszystko jest napisane i ile broń zyskuje obrażeń od podniesienia statsów. 

@kanabis - mówisz o bagnach na mapie? Przecież tam bezpiecznie można sobie konno jeździć i pozbierać dobre fanty. 

Ktos tu wspominal o jakims bossie na bagnie wiec myslakem ze to tam i nie wlazilem :D No to wroce dzis