Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja 2 na ps3 trochę męczyłem 8/10 bym dał bo duuuzo broni i kontentu.
A później kupiłem ten remaster w 60fps z dlc i było fpyte.
Pierwsze soulsy 60fps, oj jak to robiło.
No i dlc było kozackie.
Remaster 9/10.
Niby 2 wg wielu najsłabsza ale to i tak cholernie dobra gra przy której łącznie nz ps3/4 pod 200h spędziłem.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

10 minut temu, Donatello1991 napisał:
  Pokaż ukrytą zawartość

Przeklęte farum azula wow

Chyba to już blisko końca więc porą się wrócić No i zobaczyć co to ta Melania. 

Swoją drogą mały John mi przed tą lokacja napsuł krwi xd 

Ulepszyłem mimica do 6. Wystarczyło w bazie zagadać i mogłem kupić do 6 poziomu te itemki.

Opcjonalni bossowie lecą u mnie cały dzień i IMO lepsi niż Ci głowni xD. Przynajmniej Ci "główni" opcjonalni. Bo w wypadku innych jest kilka duplikatów. 53h pękło, odpalam ending :). 

W sumie to jest to trochę dziwny zabieg, że tylko 2 z 5 głównych bossów fabularnie trzeba ubić żeby przejść grę. To chyba ukłon w stronę speedrunnerow.

Edytowane przez KrYcHu_89
22 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Jaka katana najlepsza? Może jutro poszukam.

Uchigitana
Rivers Of Blood
Moonveil

Hand of Malenia 

Niemal każda katana jest dobra. 

Uchigitana i Nagakiba może mieć zmieniony Ash i można je wzmocnić magią lub przedmiotem dodającym np. Fire Damage. 

Meteoric Ore Blade ma dziwny specjal, ale bardzo dobry damage ze zwykłych ciosów. Tą katanę ludzie lubią używać przy dwóch katanach. 

Moonveil ma rewelacyjny specjal skalujący z INT. 

Malenie zostawiłem sobie po final bossach i wyszło, że kilka prób i padła. Nie wiem dla mnie gorszy był 

Spoiler

Radagon i Elden Beast 

Jak na opcjonalnego najtrudniejszego bossa nie było tragedii, ale podchodziłem heavy buildem na 140 lvl, z mimiciem i wydaje mi się, że dosyć szczęśliwie walka się potoczyła :).  

W top 3 najtrudniejszy bossów z Elden Ring nie wejdzie nic. Zarówno Malenia jak i final boss czołówka, ale nie top 3.

Moonvail ( jest spoko ale to bron dla lamusow xD i do tego skaluje sie z Int ) i Nagakiba to najlepsze katany w grze. Z Nagakiba problem jest taki ze 18 Str potrzebuje ale jest pod kazdym wzgledem lepsza niz Uchigatana. Pozniej Uchigatana i Hand of Malenia tez bardzo bardzo ok. Rivers of Blood nie dziala wiec nie inwestuj w to kamieni na +10 jak ja naprawia moze byc lepsza niz wszystkie powyzsze ale znowu trzeba inwestowac w Arc i to bedzie raczej Bleed Katana pod PvP. 

3 godziny temu, wet_willy napisał:

Moonvail ( jest spoko ale to bron dla lamusow

TEN JAK PROWOKUJE

Swoja droga fajnie ze te zmiany popiolow darmowe. Jest boss podatny na bleeding zmieniasz kosztem skalowania, nie jest podatny wracasz do zwyklaka z dobrym skalowaniem i dmg. 

No trzeba oddac ze from porobilo tutaj duzo fajnych mechanik bez niepotrzebnych sytuacji typu zmien cos ale dej jakis kamiuszczek wzamian itp

Te pomniki chekpointowe tez super. Z calym szacunkiem ale np w dlc ds2 ten zimowy boss w czym byl trudny? W dojsciu do niego. Bylby tam taki pomniczek i inaczej by to wygladalo. No i skakanie. Mozna kicac jak w ratchecie. Jak sobie przypomne te skakanie na półeczke przy l3 to ojesu. 

Ja planuje zrobic 100% cosplay radahna. Tylko musze udzwig zwiekszyc bo swoje wazy zbroja a nie chce 70% przskroczyc