Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne lamerskie pytania:

1. Co to jest RNG?
2. Nie mam duzego doswiadczenia z soulslike’ami. Ograłem tylko Bloodborne (platyna), doszedłem do 1/3 Nioha, od Sekiro się odbilem po chyba drugim lub trzecim mini bossie… teraz wale w ER. Idzie jako tako, ale no kozakiem nie jestem.

Jest sens po ER ograć Dark Soulsy 1-3? Czy już są archaiczne dosyć i ciężko będzie mi się odnaleźć?

Z Malenią to się rozchodzi właśnie o ten jej specjalny atak, sporo jest w tym rng, jeden będzie się męczył kilka godzin bo będzie go odpalać co chwilę w drugiej fazie, u drugiego gracza nie odpali w ogóle, co widziałem u jednego kolesia, gdyby nie ten fart, to koleś by się do dziś z nią męczył albo by odpuścił. Ja sam lubię takie wyzwania, ale patrząc obiektywnie to ten atak jest trochę przegięty i wzbudza kontrowersje, bo bez niego faktyczne odbiór tej walki i bossa byłby inny wśród graczy i nie było by takiej dyskusji.

Godzinę temu, Rozi napisał:

A i jeszcze pytanie? Pokonaliście ją przed, czy po patchu 1.03?

Przed. Starscourge greatsword 2h jumping r1 ftw + summon black knife tiche. Miałem farta, bo na 2 fazy chyba tylko 2 razy zrobiła to combo śmierci, gdzie wczesniej trafiałem runy, gdzie w 1 fazie 4 razy tym potrafiła zajebać.
Próbowałem jakieś serowe buildy z bleedem i frost stompem, ale gorzej mi nimi szło niż moim domyślnym na którym ostatecznie szmaciura padła.

Przed Patchem 1.03 ale bez Mimica bo to durne AI bylo by tylko tylko bateria dla odnawiania jej zycia. Gralem normalnym Dex Buildem 50 Vigor 70 Dex Dual Katanami Nagakiba i Uchigatana +25 z Blood Slashem bez Sepukku bo nawet nie mialem. Pol dystans to podstawa a ten jej Special Attack dla mnie jest latwy do unikania najgorszy jest ten jej rush i 3 plaskie w uppercuta. 

Druga faza to jak unikniesz jej pierwszego Dive spamuj Specjala z Moonblade albo wez jej jakims Cometem zajeb. Pozniej staralem sie byc na dystans baitowac i karac te jej smieszne Dive. Kluski do sciagania Rota pod Trojkatem obowiazkowo.

• Plusik 1

Użyłem runy zwiększającej życie, dwie katanki, Mimic i jazda. W pierwszej fazie gankowaliśmy kurwę, że użyłem tylko 2 flaszek. W drugiej dwa razy stagger, odpaliła popierdolone kombo tylko raz i to na Mimimiku XD Ostatnim atakiem był kwiat, miała 20% życia, poszliśmy na przebój i zdechła. Szczęście, szczęście i jeszcze raz szczęście.

PS Nie chcę z nią już nigdy walczyć.