C1REX 16 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Opublikowano 4 kwietnia 2022 9 minut temu, Rozi napisał: Ja ją pokonałem i zbijam po prostu głupie argumenty o tym, że ta walka jest zrobiona dobrze Bo Rozi każdy ma inną definicję dobrej walki. Dla Ciebie walka jest tania i głupio trudna, a dla innych to super wyzwanie i satysfakcja z bardzo trudnej walki, gdzie boss ma nad nami przewagę i najtrudniejszy cios w grze. Są też ludzie, dla których ta walka będzie łatwa, bo albo mają odpowiedni build, albo mieli sporo szczęścia, albo do głowy im nie przyszło, że nie powinni robić co-op. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 kwietnia 2022 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Zaprojektowanie bossa nie ma nic wspólnego z subiektywną opinią, bo boss może być dobrze zaprojektowany, albo nie. A to czy ktoś czerpie z tego przyjemność, to osobna kwestia. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Opublikowano 4 kwietnia 2022 2 minuty temu, Rozi napisał: Zaprojektowanie bossa nie ma nic wspólnego z subiektywną opinią, bo boss może być dobrze zaprojektowany, albo nie. A to czy ktoś czerpie z tego przyjemność, to osobna kwestia. Ale wyrażasz obiektywną opinię, czy swój osobisty, subiektywny komentarz odnoście walki? Poza tym, to co to ma za znaczenie? Może to być najgorsza walka od FromSoftware ever, ale ludziom się podoba. Cytuj
michu86- 394 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Fajne są tutoriale jak uniknąć tego tańca Malenii - najbardziej mi się podoba jak 2 fazę jej ataku można uniknąć po prostu kucając:D 1 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Tu Malenia vs muchy (taki czar). 1 Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Godzinę temu, Rozi napisał: Zaprojektowanie bossa nie ma nic wspólnego z subiektywną opinią, bo boss może być dobrze zaprojektowany, albo nie. A to czy ktoś czerpie z tego przyjemność, to osobna kwestia. No racja, mnie na przykład jeszcze nigdy boss nie dojechał na tyle żeby przekonywać na forumku przez kilka stron innych graczy, że to wina źle zaprojektowanego bossa 1 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 4 kwietnia 2022 Opublikowano 4 kwietnia 2022 3 godziny temu, Rozi napisał: Ja ogólnie mam wrażenie, że bardzo dużo bossów w Eldenie było robionych pod summony i ashe. może nie tyle robionych pod, co po prostu z uwzględnieniem tego, że są. commander niaal jest najlepszym przykładem ale nawet solo bossowie, ci najtrudniejsi jak malikath czy mallenia są dużo lepiej tolerowani, kiedy coś przynajmniej odciąga ich agro. jasne, można włączyć you tube i zobaczyć jak ktoś zabija ich solo na level 1, z tym że jest to poprzedzone nierzadko kilkugodzinną praktyką i nauką. ja pierwsze przejście grałem pure melee uchigataną, curved greatswordem i paroma innymi broniami bez gimmicków, jednak z pomocą summonów przy najtrudniejszych bossach i tylko dzięki temu zabiłem margitta za pierwszym razem a mallenie bodaj za czwartym. gdybym grał wszystko solo, to kilku bossów byłoby długą przeprawą jak final boss w sekiro. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Nie chce mi sie juz nawet odpisywac Opuchlakowi bo znowu minusuje posciki jak 7 letnie dziecko w internecie. Mam juz 5 postaci i bycie casterem nigdy nie bylo tak przyjemne. Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 (edytowane) Da się dokończyć questa tej wojowniczki Nepheli Loux jak się zabiło tego ciecia który deptał zwłoki lalki pierwszego bossa? Edit: Blaid i Selvius nie żyją po queście Ranni. To widzę,że mikstury też od Selviusa już nie dostanę Edytowane 5 kwietnia 2022 przez Szajka 1 Cytuj
second 3 695 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 O co chodzi z tymi złotymi śladami na ziemi, co to szybko pojawiają się i znikają w niektórych miejscach? Początkowo myślałem, że pokazują jakaś ścieżkę, ale zdają się latać w koło nawet jak za nimi jadę na koniu. Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Niewidzialny scarab. Lej dziada. Najlepiej obszarowym, bo najłatwiej trafić. 1 1 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Ja zmieniałem broń na jakiś sztylet i waliłem na oślep jak nadchodził. Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Rozjechałem Melanie Te jej latające combo to turlaniem unikałem bardzo rześko. Choć fakt miała kilka akcji które kończyły żywot w try miga. Nie całe 200 h na budziku, a ja nadal w grze Od kilku lat nie grałem w nic tak dobrego, sam czas gry o tym świadczy. Nie znudziła mi się i jak skończę ja w końcu to lecę NG+ . 4 czy 5 legendarnych broni mam na +10. Uchikatane na +25, zweihandera na +23. Warto ulepszać tarcze,rośnie jej stabilność jak to było w DS1? Co daje ulepszenie "rzucaczki" inkantacji? Bo tych ostatnich przedmiotów to nie ruszałem. 3 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 tak, tarczy rośnie stabilność po ulepszeniu. ulepszając narzędzia do castowania podnosisz dmg rzucanych przez nie czarów ofensywnych. rośnie im też scaling atrybutów, jak int, faith czy arcane. 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 Pany jak się dostać do Farum Azula? Mam brzemię trzech palcy i ta babeczka mi się nie pokazuje w Forge of the Giants. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 5 kwietnia 2022 Opublikowano 5 kwietnia 2022 A siadłeś przy ognisku i porozmawiałeś z nią? Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 (edytowane) 7 godzin temu, Rozi napisał: A siadłeś przy ognisku i porozmawiałeś z nią? Odeszła ode mnie gdy przyjąłem brzemię trzech palcy. Edit : nie zauważyłem,że siedzac przy łasce mogę hajcnąc drzewo swoją postacią Edytowane 6 kwietnia 2022 przez Szajka Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Wczoraj chwile pograłem, zacząłem vagabondem, bo kiedys lubilem combo tarcza miecz, ale chyba za duzo monster hunter i te wolne uniki mi nie pasuja. Zmienilem na samuraja, zobaczymy co bedzie dalej. Jestem przytłoczony nawet jak na soulsy Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 3 godziny temu, Shen napisał: Wczoraj chwile pograłem, zacząłem vagabondem, bo kiedys lubilem combo tarcza miecz, ale chyba za duzo monster hunter i te wolne uniki mi nie pasuja. Zmienilem na samuraja, zobaczymy co bedzie dalej. Jestem przytłoczony nawet jak na soulsy Przytłoczony będziesz jeszcze z jakieś 30 godzin,zakładając,że grasz bez wsparcia ze strony internetu. I powiem,że to najlepsza opcja jak możesz grać. Internety zostaw sobie jak będziesz miał z ok 80-100 godz Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 3 minuty temu, Szajka napisał: Przytłoczony będziesz jeszcze z jakieś 30 godzin,zakładając,że grasz bez wsparcia ze strony internetu. I powiem,że to najlepsza opcja jak możesz grać. Internety zostaw sobie jak będziesz miał z ok 80-100 godz Chyba, że posłucha cioci "dobrej rady" z początku gry i założy, że Margit to pierwszy Boss do pokonania na lvl 10 z bronią +0. W takim wypadku lepiej wcześniej posłuchać internetu, że grę zaczyna się od południa mapy. Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Myślę,że jak chłopina jest rozgarnięty to śledzi temat na forumku i będzie wiedział jak grać. Nawet nie trzeba śledzić tematu,jak gdzieś leją mocno to trzeba zamykać w innym kierunku poeksplorować. Świat zachęca do tego mocno. Tak było w moim przypadku Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 7 minut temu, Szajka napisał: Przytłoczony będziesz jeszcze z jakieś 30 godzin,zakładając,że grasz bez wsparcia ze strony internetu. I powiem,że to najlepsza opcja jak możesz grać. Internety zostaw sobie jak będziesz miał z ok 80-100 godz Pierwsze przejscie sam, potem planuje czyszczenie w ng+ dla platyny. 3 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 rozi jest cienki i od 10 stron racjonalizuje to sobie piszac jaka malenia jest trudna. padla za 2 czy tam 3 razem, wystarczylo sie nauczyc unikac tego jej komba 3 x machanie mieczem dookola i juz nie bylo niewiadomo jakiego wyzwania. odnawia sobie zycie, ale bez przesady, to co zabrala to jedna dobra seria jej odebrala z powrotem. boss jak boss, agresywny, mocny i tyle. bardziej sie meczylem z elden beast bo latal po planszy i trzeba bylo do niego zapierdalac przez minute pod ostrzalem jak w normandii. a jak dobieglem to siup i juz byl w powietrzu. ale to bylo bardziej irytujace niz trudne w sumie. 2 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Opublikowano 6 kwietnia 2022 Panowie o co kaman z tymi obrazami które się znajduje. Trzeba trafić do tych miejsc które przedstawiają? Co się wtedy wydarza? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi