C1REX 16 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 25 minut temu, mozi napisał: No tak ale ona jedzie jeden ruch rivers of blood przez cała walkę i ma pewnie z 60 dex i 60 arc. Jak się ma build na int (jak rozi) to frost jest spoko opcja bo tak to caster ma przejebane. Serio tak myślisz? Przecież INT build są uważane za tanie i easy mode. Spoiler 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Znalazłem summona pieciu typa z tarczami, nie do zajebania, ja tylko wyciagam łuk i jechane strzały poison i bleed. Gorzej jak boss ma immunity, ale wiekszosc to spacer Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 39 minut temu, Shen napisał: Znalazłem summona pieciu typa z tarczami, nie do zajebania, ja tylko wyciagam łuk i jechane strzały poison i bleed. Gorzej jak boss ma immunity, ale wiekszosc to spacer Fajnie, że jedziesz takim nietypowym i mocno niedocenionym buildem. Kolesie z tarczami są prawie nietykalni, ale tylko przeciwko atakom czysto fizycznym. Jak przeciwnik ma czary lub miecz zadający magiczne obrażenia, to kolesie padają jak muchy. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Nie wiem jakie są op buildy, bo starałem się o grze nic nie czytać. Jade na czuja. Łuku nigdy nie uzywalem w zadnych soulsach, wiec jakas odmiana, nie wiem czy teraz sa mocniejsze niz kiedys? Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Ktoś kiedyś wspominał, że legendarna broń do trofeum, którą da się pominąć i zaprzepaścić na NG to ta w stolicy. Ale się okazuje, że jakąś też posiada NPC od popiołów wojny i już go nie ma tam gdzie był i dupa czapa Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Bedzie potem invaderem w Azuli. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 1 minutę temu, mugen napisał: Bedzie potem invaderem w Azuli. Co oznacza, że po pokonaniu bossa też nam może zniknąć. Tzn. chyba, bo sam nie sprawdzałem. Niemal każdy invider jest podpięty do jakiegoś bossa. Inna sprawa, że jeśli przegapimy tego kolesia, to można go zabić w NG+ w kilka minut. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 No jak ktoś będzie grał gra tak, że wszystko przegapi, to być może nie zasługuje na platynkę. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 45 minut temu, mugen napisał: No jak ktoś będzie grał gra tak, że wszystko przegapi, to być może nie zasługuje na platynkę. No, ale już bez takich. Masa ludzi zabija bossów i potem nawet nie wie, jacy czerwoni NPC ich nie zaatakowali. 1 Cytuj
Szermac 2 743 Opublikowano 10 kwietnia 2022 Opublikowano 10 kwietnia 2022 (edytowane) No już jestem po każdym bossie, zbieram brakujące rzeczy, to typka zostaje piznąć na NG+ Edytowane 10 kwietnia 2022 przez cotek Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Ten misiek haribo po tak klimatycznej pierwszej fazie to trochę klops Cytuj
easye 3 373 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 fajna broń, która zwraca 1% zdrowia przy kazdym uderzeniu. Nie bylem nia zainteresowany, bo nie przeczytalem opisu xD 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 15 godzin temu, C1REX napisał: Serio tak myślisz? Przecież INT build są uważane za tanie i easy mode. Obejrzałeś te filmy? Tam podstawową taktyką jest spierdalać XD jak ktoś tak chce przejść grę to ok. Comet azur użyłem ze 2 razy na bossie ale funu zero przy tym. Dla mnie sztuką przejść malenie jest tak jak to zrobił epicnamebro gdzie pieknie parował jej ataki co któreś combo tym bardziej że parry wchodzi co 3 :> Ja nie umiem trzymać ciśnienia tak długo i do tego tracę cierpliwość. Jak pisałem - praktycznie dla mnie pewna strategia to albo bleed albo frost w zależnosci czy build fth czy arc i albo 2 x katana albo 2 x twin sword i można się bawić. Jeśli pure melee to chyba mi się nie chce chyba że str build to pewnie można ją zastagerować ale po co ? :> Przerabiałem to już przy ds3 i siostrach friede i nie mam ochoty do tego wracać. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Czyli jak jest w końcu? INT build są za łatwe, czy za trudne? Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Z tego co czytam co jest op to jedyna nie op rzecz w tej grze to bieganie bez zadnej broni. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Tutaj jeszcze jeden INT build. Tym razem melee z bliska ciężkim mieczem. W drugiej fazie dobija biedaczkę. Ja drugie przejście robię quality build. Czyli wszystko idzie w VGR, STR i DEX. Zero magii. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 22 minuty temu, C1REX napisał: Czyli jak jest w końcu? INT build są za łatwe, czy za trudne? Jak się sprawdza grę przed przejściem na wiki lub yt to wszystko jest łatwe XD A tak serio to wg mnie magia nie jest op jeśli się gra w ciemno bez poradnika. Kamienie somber są tak samo chuyowo dostępne i początkowe czary są słabe. Szansa że do razu na początku wpadniesz na kijek metoryta + rock sling jest imo bliska zeru. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Pany co tu się odybało? https://giant.gfycat.com/FrighteningAptKakarikis.mp4 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 8 minut temu, mozi napisał: Jak się sprawdza grę przed przejściem na wiki lub yt to wszystko jest łatwe XD A tak serio to wg mnie magia nie jest op jeśli się gra w ciemno bez poradnika. Kamienie somber są tak samo chuyowo dostępne i początkowe czary są słabe. Szansa że do razu na początku wpadniesz na kijek metoryta + rock sling jest imo bliska zeru. W każdym soulsie tak było, że INT buildy robiły się silne pod koniec gry, kiedy miało się dostęp do najlepszych czarów, talizmanów, nakrycia głowy do magii itd. Jednak wspomniałeś, że INT mają ciężko z Melanią, którą wielu ludzi robi po skończeniu gry i do której mało kto się dostanie bez poradnika. Zwyczajnie się z tym nie zgodziłem, bo sam pierwsze przejście od początku robiłem takim buildem. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 6 minut temu, mozi napisał: Pany co tu się odybało? https://giant.gfycat.com/FrighteningAptKakarikis.mp4 Wygląda na zawał serca. Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 24 minuty temu, mozi napisał: Pany co tu się odybało? https://giant.gfycat.com/FrighteningAptKakarikis.mp4 Spotkałem się z tym kilku krotnie uznałem,że... to jakieś czary i nie zrażając się dalej mordowałem Lecz dowiedziałbym się chętnie cóż to za czary. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 (edytowane) 6 minut temu, Szajka napisał: Spotkałem się z tym kilku krotnie uznałem,że... to jakieś czary i nie zrażając się dalej mordowałem Lecz dowiedziałbym się chętnie cóż to za czary. Wygooglałem - to jest jakiś glitch gdzie ktoś odpala skill glintones parry powoduje jakiś błąd. Nie chce mi się w to zagłębiać ale jak widzicie goscia z mieczami koło głowy to juz wiadomo :> https://gamerant.com/elden-ring-spell-parry-exploit-insta-kill-pvp/ Edytowane 11 kwietnia 2022 przez mozi Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Całe szczęście nie spotkałem ani jednej osoby w pvp robiącego ten glitch. Czar jest niewidzialny dla przeciwnika Cytuj
michu86- 393 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 (edytowane) Grałem około 90h INT buildem, 20h hybrydą INT&Dex i około 50h dex(bleed). Wszystko przecież zależy jaki ma się level w danym momencie. Mi się zdecydowanie łatwiej grało bleed niż INT buildem z racji tego, że byłem przelevelowany nawet na ng1 i ng2, kiedy używałem bleed builda. Każdy build może być op jak ma się za dużo leveli. Wg mnie porównanie ma sens przy zbliżonych levelach postaci - tutaj stawiałbym jednak na INT jest po prostu bezpieczniej, ale wszystko zależy od levelu sytuacji, danego bossa. Akurat na ng2 musiałem zmienić przy ostatnim bossie z bleed na INT bo dla mnie było zdecydowanie łatwiej. A no i wleciała platyna, cieszę się z tego bo tak jak sobie założyłem udało się zrobić bez kopiowania sejwów:). Ostatnie przejscie jakieś 5h mi zajelo. Łącznie 157h no i teraz pustka totalna, nie ma w co grac to jest wyznacznik wybitnej gry, tak samo miałem po Hadesie. Edytowane 11 kwietnia 2022 przez michu86- 3 Cytuj
panborysek 54 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Opublikowano 11 kwietnia 2022 Ja zrąbałem z platyną, nie zebrałem ,jednej legendarnej broni w stolicy Bolt of Gransax,po pokonaniu Maliketha już nie można bo stolica zdewastowana,trzeba zacząc New Game plus,ale z tego co czytam do stolicy chyba dotrzeć od początku nie jest jakoś mega długo??? Ktoś coś wie??? ile czasu to zajmie . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi