Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Sedrak napisał:

Zamek jest dostępny z pierwszej krainy czy trzeba pierwszego fabularnego bossa pokonać? I jeśli dobrze rozumiem grę to wszystko bronie mogą być zarazem jedno jak i dwu ręczne?

To południe jest prawdziwą pierwszą krainą i tam jest ten Claymore. Koleś w masce na powitanie trolluje gracza wysyłając w złą stronę. Jest pewnie z 30 łatwiejszych od Margita bossów, których można/powinno się pokonać w pierwszej kolejności. 

Każdą broń możesz trzymać oburącz (Trzymając trójkąt wciskami R1 lub L1 dla broni lub tarczy trzymanej w lewej ręce). 

Opublikowano
5 minut temu, Sedrak napisał:

Rozumiem, że najpierw muszę znaleźć mapę by zobaczyć ją na podręcznej mapce? Ale bez tej mapy te miejsca laski da się odkryć?

Miejsce, gdzie znajduje się mapa, jest zaznaczone na nieodkrytym jeszcze terenie symbolem obelisku.

Opublikowano

Ok. Chciałem do jednego obeliska podejść, ale zaatakowały mnie trzy niedźwiedzie i uciekłem. 

Z bossów pokonałem tylko tego w jaskini z wilkami, ale tak na prawdę to summony go zajechały. 

Opublikowano

Chcę wejść do 

Spoiler

stolicy.

Główna brama jest zamknięta. Rozumiem, że muszę wejść od północy, tym wąskim przejściem bronionym przez rycerza na koniku, a główną bramę otworzyć jakimś mechanizmem?

Opublikowano

Ubiłem własnie bossow w stolicy i doszedłem do nowej krainy. 50h na zegarze, ta gra jest ogromna :obama:

Edit: dopiero odkryłem, że mozna runy zakładać:kekw:

Godzina zeszła na walke z lodowym smokiem, irytujacy ten frost, ale padł

Opublikowano

Ponad 230 godzin i żadnych problemów nie odnotowałem. Na drugim NG+ doszedłem w okolice stolicy nie używając windy :obama:. Podobne myki będę jeszcze pewnie odkrywał miesiącami. Bossowie padają jak muchy,choć mam postać przelevelowaną 234 lvl. Za to mobki stwardniały.

Opublikowano

Znalazłem info w necie że wersje na ps4 są technicznie lepiej dopracowane i z wersjami na ps5 są takie problemy. Oczywiście nie wszyscy je mają. Pociesza mnie fakt że nie jestem jedyny i to że wyłącza tylko przy elden ringu wyklucza fakt zepsutej konsoli. Odbudowałem bazę danych, wyczyściłem pamięć, zobaczymy.

Opublikowano
3 minuty temu, genjuro napisał:

Znalazłem info w necie że wersje na ps4 są technicznie lepiej dopracowane i z wersjami na ps5 są takie problemy. Oczywiście nie wszyscy je mają. Pociesza mnie fakt że nie jestem jedyny i to że wyłącza tylko przy elden ringu wyklucza fakt zepsutej konsoli. Odbudowałem bazę danych, wyczyściłem pamięć, zobaczymy.

Ludzie piszą o ps4 w kontekście bardziej stabilnych 60fps, gdy odpalimy tą wersję na ps5, a nie o zawieszaniu się i resetowaniu konsoli. 

Problem z wyłączaniem w czasie gry może być spowodowany problemami z chłodzeniem/przegrzewaniem konsoli i niestety ten problem nie jest ultra rzadki. 

Opublikowano

Zdobyłem claymore (wielki miecz) i okazało się, że od dawna biegam z takim samym mieczem (wielki miecz rycerza). Pokonał też tego bossa z zamku i tych dwóch z jaskini. Jednak nie ukrywam, że summony robią robotę. Praktycznie przejmują całe agro. Kurczę no coś jest w tej grze, że ciągle chce się do niej wracać. 

Opublikowano

To mnie trochę przeraża, bo ja z reguły przy 100-120 godzinach mam dość gry. Chociaż tutaj gram bardzo specyficzne. Włączam, program, wyłączam. I tak przez cały dzień. 

Jednak patrząc jak ludzie grają w necie i potrafią uniknąć każdego ataku rolowaniem to szacun. Wszystko wygląda na takie wolne i proste, a jak odpalam to ledwo wiem co się dzieje. 

W grze podobno można też respec zrobić? Chciałbym też inne style gry zobaczyć, a nie za bardzo chce od początku zaczynać. 

Opublikowano

To zasadniczo końcówka tej wspaniałej przygody. Nic się jednak nie przejmuj @Shen. Możesz bowiem

Spoiler

rozprawić się z ostatnim bossem i nie przechodzić do NG+ tylko eksplorować dalej. Ja takim sposobem zwiedzałem jeszcze ten świat przez dobre 30 godzin. :drag:

• Dzięki 1