Czezare 1 449 Opublikowano 12 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2023 From w końcu urodziło Armored Core to może w końcu dowiemy się coś na temat dodatk/u/ów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Niedługo zapewne skończy się moja dziwna przygoda z Eldenem. Kupiłem grę na premierę i ciorałem w nią jak głupi po kilka godzin dziennie, nabijając ok 70-80h żeby przerwać przygodę przy przejściu 3/4 gry na ponad rok i wrócić do niej kilka dni temu. Jestem właśnie:po pokonaniu Maliketha i Sir Gideona Ofnir. Rozumiem, że zbliżam się do finałowych walk z trzema(?) bossami? Pytanko, po ukończeniu fabuły mogę na luzie lecieć do Świętego Drzewa Migueli i walczyć z Malenią, czy lepiej to ogarnąć przed finałem? Jakoś przegapiłem tę lokacje. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 18 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2023 Możesz spokojnie można potem iść gdzie się chce - gra pyta czy zaczynać ng+ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 No i udało się ukończyć Elden Ring. Żałuje tylko rocznej przerwy i dogrywania 20h po niej. Aż kusi Ng+ od razu, ale rozgrzebany Ragnarok, Diablo IV i czekające w kolejce Dead Space i inne gierki chyba na to od razu nie pozwolą. Zacna przygoda 9/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 319 Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 4 minuty temu, Koleś88 napisał: Aż kusi Ng+ od razu, ale rozgrzebany Ragnarok, Diablo IV i czekające w kolejce Dead Space i inne gierki chyba na to od razu nie pozwolą. Lepiej odpuścić ng+ i zaczekać na dodatek nie wiadomo kiedy wyjdzie ale to dobrze, jest czas na inne gierki i zatęskni sie za światek eldenika Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 a ja jestem dopiero przy tej babce Renn czy jakoś tak. Tej w akademii. Jak ja nie lubię jak bossowie mają kilka faz, lol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 a ja jestem dopiero przy tej babce Renn czy jakoś tak. Tej w akademii. Jak ja nie lubię jak bossowie mają kilka faz, lol. Przyzwyczajaj się… sporo bossów później ma dwie fazy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Pewnie każdy główny boss takie ma. Nie lubię tego trendu w grach From. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 285 Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Ale to wygląda tak jak w sekiro z małpą czy chodzi o to że w połowie bitki bossowie dostają jebla i rośnie poziom trudności? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 To drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 A nie wiem czy czasem nie jedno i drugie jest? Od np połowy HP zaczyna stosować inne ataki a potem druga faza już wiadomo jeszcze inne wariacje. Albo mi się pojebalo z inna grą. No ale nie ma 3 faz jak w dlc do 3. Chociaż tutaj liczę mocno na dlc że dostarczy bossika z poziomem baby z drzewka. W podstawce dla mnie mocno nierówne te bossfighy dużo reskinów i recyklingu a z kolei końcówka gdzie są fajni i unikalni Spoiler Maliketh czy "koszykarz" to walki z 1 paskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 871 Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Jeśli chodzi o bossów to nie ma różnicy względem DS, jest to samo. Czasem jest jakaś druga faza albo boss zmienia ruchy w późniejszej fazie walki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 30 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Cholera, ale mnie gra wciągnęła. Chyba ostatni tytuł, który odpaliłem częściej niż 2 razy w tygodniu od czasu... Sekiro? Chyba już serio mój zagrajmerski czas dotarł końca, a pozostałą energię oddam Ninny i From. Co prawda jeszcze dużo przede mną, mam jakoś 60 lvl, ale gra poraża designem. Zabawą kolorami. Poraża też wielkością. Ta gra jest aż za duża. Z sekretami w sekretnych lokacjach. I podziemnym światem, który dopiero niedawno odkryłem. Mega minus za niektórych bossów, one hit killów i innych okropnych taktyk. To będą pierwsze soulsy, w których użyję czasem pomocy npc-a i tutaj nie czuję się, że przez to oszukuję. Niektórzy przeciwnicy mają za dużo HP i zbyt szybkie ataki. Chociaż jest to trochę fajne, jakbym grał w grę z NESa, tak czasem jest chamska. A tu ciekawostka, już w 2016 roku redditor miał wtyki, że tworzą prototyp Elden Ring Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 Miecz nocy i ognia: czy jego umiejętności czyli promień magii i wachlarz ognia skaluja się z inteligencja i wiarą czy tylko z poziomem ulepszenia broni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 6 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 Z int i wiara o ile mnie pamięć nie myli. Jeśli się mylę to pordą Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 biedny nasz Raikoh, juz kompletnie stracił rozum Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Zaraz 2 lata miną od premiery, a o dlc cisza, ani ds2 ani ds3 tyle nie czekał na dodatki. Cos duzego sie szykuje, albo zajmuja sie głupotami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 7 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2023 Dajcie spokój z DLC.Niech robią kolejną gierkę albo Bloodborne'a .Elden to i tak straszliwy moloch. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 8 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 9 godzin temu, Shen napisał: Zaraz 2 lata miną od premiery, a o dlc cisza, ani ds2 ani ds3 tyle nie czekał na dodatki. Cos duzego sie szykuje, albo zajmuja sie głupotami. jak zapowiedzieli i teaser był to robią ja liczę na mniejsze ale konkretne lokacje jak z końcówki podstawki Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 871 Opublikowano 8 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Zaraz im się to DLC rozrośnie do Elden Ring 2. W sumie kolejna odsłona Zeldy jest na tej samej mapie i nie było szumu o to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
friedrich 70 Opublikowano 8 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 10 godzin temu, Schranz1985 napisał: Dajcie spokój z DLC. Niech robią kolejną gierkę albo Bloodborne'a . Elden to i tak straszliwy moloch. Mam ledwie 100 godzin gry i jestem już blisko końca. Nie chcę znowu robić DLC na NG+ jak w Bloodborne czy DS3 więc From mogłoby się pospieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 16 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2023 Kiedyś dla jaj spróbowałem robić run 1lvl, dotarłem do Radahna, nie mogłem dać sobie rady i dałem sobie spokój, pół roku później coś mnie tknęło i znowu spróbowałem, dziś udało się go ubić po 30 minutach prób. Uświadomiłem sobie, że na takim poziomie postaci najbardziej docenia się niektóre boss fighty, a ta z Radahnem ląduje do mojej topki . 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 19 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2023 Czekam na te jebane dlc Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Dobra... jakie macie tipy na ostatniego bossa? xd Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 16 minut temu, Figaro napisał: Dobra... jakie macie tipy na ostatniego bossa? xd Prepare to try , z tego co pamietam to pokonalem go fuksem, ta druga faza była najbardziej wkurzająca, w pierwszej to wiadomo nauka patternu na pamięć, rollowanie na bossa agresywnie = szybka walka i zachowanie flaszeczek... albo cheese z odległości. Druga faza to generalnie trzymać się jak najbliżej bossa i będzie git :). W dniu 8.10.2023 o 11:20, friedrich napisał: Mam ledwie 100 godzin gry i jestem już blisko końca. Nie chcę znowu robić DLC na NG+ jak w Bloodborne czy DS3 więc From mogłoby się pospieszyć. Tez czekam cierpliwie, nie ma nic gorszego niż robić DLC na ng+ :). Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi