Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A pamiętacie Malenię? Muszę się pochwalić, że po trzech dniach podchodów rozwaliłem ją dzisiaj legitnie, tj. bez pomagierów i z agresywną walką z bliska. Bosze jaka satysfakcja. No nie sądziłem, że to w ogóle do zrobienia jest, ale ostatecznie udawało mi się nawet unikać rolką jej miksera. W sumie ze 6 godzin nauki jedynie to zabrało :nosacz3: 

No i ogólnie gra ostatnio zapunktowała u mnie. Na premierę przeszedłem prawie wyłącznie "wątek główny" i trochę się wynudziłem. Teraz wróciłem porobić dodatkowe lokacje i sekrety, i jakoś bardziej klikło.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam takie pytanie. Elden Ring jest grywalny na Xboxie One X ? Czy podobnie wygląda to jak w przypadku Cyberpunk'a 2077, że nawet nie ma sensu odpalać ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Myślicie, że data premiery dlc podczas tga? Wróciłbym bo kiedyś napocząłem ng+.

W dniu 4.11.2023 o 18:41, KJL napisał:

Mam takie pytanie. Elden Ring jest grywalny na Xboxie One X ? Czy podobnie wygląda to jak w przypadku Cyberpunk'a 2077, że nawet nie ma sensu odpalać ?

Możesz grać spokojnie.

• Plusik 1
Opublikowano

Ok, dzięki będę pamiętał. Jednak kupiłem dosyć tanio Dark Souls Remastered, więc od niego zacznę przygodę z grami souls. A jak mi się spodoba, to potem 3 i Elden Ring. Czyli za jakiś rok go skończe może ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To DLC to musi być jakiś moloch, skoro tak długo je robią, wciąż wieżę jednak, że jeszcze w tym miesiącu wpadnie data premiery i będzie ona w Q2 2024. Odpaliłem na PS5 po długiej przerwie, nowy build pod Sword of Night and Flame Int/Faith + trochę poczyscilem i pograłem coopa na Malenii, Godricku i finałowym bossie, żeby wejść w system znowu, czekam z ng+ cuerpliwie do post DLC. Śmiesznie mi się w to grało, bo ogrywam teraz mocno Dark Souls 2 i jednak te mechaniki tutaj to zupełnie inne, skok:), koń, epickie movesety broni, postawy, bossowie z dziesiątkami ruchów, no już zapomniałem jak się napracowali przy tym Eldenie bożym:fsg:.

Opublikowano

Generalnie jest ciężej zintegrować to DLC z Eldenem, ze wzgledu na otwartość tej gry, też wolałbym DLC z zamkniętą lokacją, albo jak pisał kolega spinoff, ale raczej to będzie po prostu nowy duży, otwarty teren dla SL około 150 na NG, a na NG+ męczarnia i git gud :D. 

Opublikowano

Czytałem w niedzielę do obiadku leaki z tego DLC:

• podobno robi to w części outcourcing z Singapuru (nowe assety)
  • Świat alternatywny "Shadow Realm", większe tereny, ale zamknięte z osobną mapką, coś jak podziemia
  • wielkość gdzieś jak cały BB
  • na początku chcieli zrobić 2 osobne DLC, ale poniosła ich ambicja i będzie jedno duże
  • zmiany w CAŁEJ grze, jak w SoFS, pytanie jak to się będzie skalowało z postaciami, które już mamy, bo przecież SoFS było osobnym wydaniem...
Spoiler

1O8Um4o.png

Opublikowano
12 minut temu, messer88 napisał:

Oby tylko z tym nie przedobrzyli bo może być za dużo tego wszystkiego jeśli leaki prawdziwe. 

Najgorsze, co może się stać, to gdy gra nie będzie kompatybilna ze starymi postaciami xD.