Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ja tak siedzę i myślę, co te soulsy w sobie mają, że tak człowieka do nich ciągnie. Przeszedłem naprawdę w chuj gier w swoim życiu i właściwie tylko po przejściu soulsów mam chęć od razu zaczynać ng+. I generalnie jak myślę o takich demons soulsach czy dark soulsach, to się ciepło robi na serduszku. Jak gram np. w takiego Eldena to znowu czuję się jakbym miał 10 lat i moim jednym zmartwieniem było dobić 150 level na Elitemt2 (serwer Metina). Z żadną inną gra tak nie mam.

• Odpowiedzi 7,6 tys.
  • Wyświetleń 516,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• ja to bede cala gre spamowal beast claw, oby nie znerfili. bo nie umiem w soulsy, zawsze lamilem. w trojce to mi prawie wszystkich bossow pomocnicy internetowi poprzechodzili.   pamietam jak

• Nie wiem co Wam powiedzieć, kamraty. 4h na liczniku, gdyby ktoś mi w grudniu powiedział, że będę grał 4 godziny pod rząd w Soulsy i będzie mi się to podobać to raczej bym go obśmiał. Aj, przerw

• Jestem po prostu januszem, który nie musi nic udawać, nie musi siedzieć cicho na forum by nikogo nie urazić i gra po swojemu w grę 10/10 patrząc jak spece od satysfakcji odkrywania są już znudzeni i r

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 10:52, rafanus2 napisał(a):

Ja tak siedzę i myślę, co te soulsy w sobie mają, że tak człowieka do nich ciągnie. Przeszedłem naprawdę w chuj gier w swoim życiu i właściwie tylko po przejściu soulsów mam chęć od razu zaczynać ng+. I generalnie jak myślę o takich demons soulsach czy dark soulsach, to się ciepło robi na serduszku. Jak gram np. w takiego Eldena to znowu czuję się jakbym miał 10 lat i moim jednym zmartwieniem było dobić 150 level na Elitemt2 (serwer Metina). Z żadną inną gra tak nie mam.

Mam to samo z tych Soulsami, zawsze granie i czytanie nawe po przejściu, lore, no jedyne w swoim rodzaju gry. 

Co do tej runy z bossa avatara:

Pokaż ukrytą zawartość

No faktycznie, gdzieś już była taka mechanika chyba wcześniej?, ale z drugiej strony kto ma czas używać tam itemów w drugiej fazie, jak jest 30 ataków na sekundę :D.

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 10:48, KrYcHu_89 napisał(a):

To trzeba było użyć w trakcie walki, czy auto? A idź w chooj, już i tak po ptakach, ale parę razy mnie złapał 2x i wipe :/ 

Wydaję mi sie, że w trakcie walki

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 10:58, rafanus2 napisał(a):

Wydaję mi sie, że w trakcie walki

Tak już wrzuciłem wyżej,

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Ok pies go jebal i jego stara i siostre tez 

1905968239856-screenshotUrl (1).jpg

Gdyby nie to 250% zycia to by padl pewnie duuuuuzo szybciej...

Opublikowano

Pieknie, ale to juz po pachu. Nie licz na podium :P Co to za nie wyjsciowe wdzianko, nie bylo nic lepszego?

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 10:52, rafanus2 napisał(a):

Takiego DS3 świetnie mi się grało, ale już remake Demons Souls mnie zanudził straszliwie. Elden jeszcze przede mną i nie wiem czy nie będzie powtórki z DS.

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 11:19, wet_willy napisał(a):

Ok pies go jebal i jego stara i siostre tez 

1905968239856-screenshotUrl (1).jpg

Gdyby nie to 250% zycia to by padl pewnie duuuuuzo szybciej...

image.thumb.jpeg.1543a88f77fb91ac34269ba455838b3b.jpeg

Ej coś długi ten pasek masz jak na 45 vigoru, bo ja mam 60 xD 

Może to dlatego, że gram po polsku, żeby było m i trudniej przeglądać wiki xD. 

Opublikowano

Mam jeszcze sejwa z postacią na około 70 lvlu, spróbuje przejść DLC bez używania tych odłamków, ciekawy jestem jak mi pójdzie :shotgun:

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 11:28, mario10 napisał(a):

Takiego DS3 świetnie mi się grało, ale już remake Demons Souls mnie zanudził straszliwie. Elden jeszcze przede mną i nie wiem czy nie będzie powtórki z DS.

Demon's Souls to jest badzo stara szkoła jednak, remake dalej najlepiej wyglądającymi soulsami, ale gameplay odstaje mocno. 

Opublikowano

Może dlatego mnie tak męczył gameplayowo, ale Eldenowi dam szansę w swoim czasie :)

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 12:13, KrYcHu_89 napisał(a):

image.thumb.jpeg.1543a88f77fb91ac34269ba455838b3b.jpeg

Ej coś długi ten pasek masz jak na 45 vigoru, bo ja mam 60 xD 

Może to dlatego, że gram po polsku, żeby było m i trudniej przeglądać wiki xD. 

Mam aktywna Rune wiec +5 do statow jak mam 350 Arcow to bez sensu bez niej biegac  

Opublikowano

Ten boss jest kurewsko prosty... Gdyby nie druga faza to padlby za trzecim podejściem a tak to pewnie do 500plus dojdzie xd

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 13:04, wet_willy napisał(a):

Mam aktywna Rune wiec +5 do statow jak mam 350 Arcow to bez sensu bez niej biegac  

A no tak, ja oszczędzałem xD. 

Opublikowano

Dobra chyba wszystkich dużych bossów pobiłem już, DLC uważam za ukończone :).

Mój ranking bossów:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

ja bym dał

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 13:21, rafanus2 napisał(a):

ja bym dał

Pokaż ukrytą zawartość

A w którym, najlepszych, czy najtrudniejszych? 

Opublikowano

PK to jeden z moich ulubionych bossow zero BS tylko robisz swoje do tego mial openingi na jakies combo po wszystkim 

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 13:24, KrYcHu_89 napisał(a):

A w którym, najlepszych, czy najtrudniejszych? 

Wydaję mi się, że z większością oprócz

Pokaż ukrytą zawartość

(najtrudniejszy) i tego

Pokaż ukrytą zawartość

(najłatwiejszy) męczyłem się podobnie, więc powiedziałbym, że to lista po prostu tych którzy mi się najbardziej podobali.

Opublikowano
  W dniu 27.06.2024 o 13:32, wet_willy napisał(a):

PK to jeden z moich ulubionych bossow zero BS tylko robisz swoje do tego mial openingi na jakies combo po wszystkim 

I wyglądał jak zapowiedź Bloodborne'a 2 xD. 

Opublikowano

Ale ładna tarcza :pepegasm:

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Na xboxie to chyba patcha nie bylo jednak jeszcze, bo nie wywalilo mi gry z quick resume i roznicy jakos dzis nie czulem w dmg przy 19/20.
Final boss zrobiony jak dziwka za 2 razem po lekkim przegladzie broni(wczesniej z 10 deadow), bo przez te mikroskopijne okienka na dmg w drugiej fazie to collosal weapon jest bezuzyteczna praktycznie. 
Cos mnie ruszylo by sprawdzic remembrances i tam znalazlem bron ostatecznego rozpierdolu - sword lance z Gaiusa. O dziwo nie wymaga somber, wiec dalem ash of war z blood na +25 co dalo mi jakos ze 170 bloodloss buildup, wiec final bossa wystarczylo dziugac R1 trzymajac caly czas tarcze Moore'a z 82 guard impact i sie leczyc + pamietac o itemie ze slonecznika po 1 grabie xd

DLC wyczyszczone ze wszystkich bossów, ogólnie to 10/10 zajebiscie wydane pieniadze.

Co do trudnosci to niby nigdzie nie utknalem na mega dlugo, ale no troche ich odkleilo w tym from, bo bossowie i czesc zwyklych wrogow z dlc to mam wrazenie, ze miyazakiemu pojebaly sie foldery z sekiro 2. Gra ktorej defensywne opcje to fikolek i blok(parry tylko na konkretne ataki) nie powinna miec tak szybkich i nastawionych na niekonczace sie comba bossow. Insta kille u niektorych bossow tez wkurwiajace, bo za 1 razem nie masz pojecia ile co dmg zabiera i ile ma hitow.