Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z rańca juz troszkę pograłem. Pogalopowałam sobie na koniec mapy, gdzie praktycznie nic nie rośnie, ale wiadomo sprawdzić trzeba bo może jednak sie mylę.

Jak ze inaczej,  ku mojemu zdziwieniu wyrwa w ziemi a w niej wielka lokacja ze mała bania to sie ucieszyłem  :szekle: a na samym dole skur.wiel żywcem wyjęty z przerażającego BB. Pięknie sa te lokacje :banderas:

Opublikowano
13 godzin temu, Szermac napisał(a):

Od patcha puszczonego dzień przed DLC

Wczoraj go zrobiłem na koniu w całości, mam wrażenie, że od początku tak miało być, gracze zresztą od dawna pytali, czemu nie dali Torrenta, skoro pole bitwy jest tak ogromne, z Torrentem walka jest dużo przyjemniejsza i te teleportacje już tak nie wkurzają. 

Opublikowano

Proszę, pomocy:flag_of_truce:

Ktos podpowie mi jak rozwiązać puzzle przy ognisku wejścia dzielnicy kościelnej? Chodzi o ta zalaną wschodnią cześć Donzon Cienia :dunno:

Cos tam jest ale nie umiem sie dostać. 

Opublikowano
8 minut temu, MEVEK napisał(a):

Proszę, pomocy:flag_of_truce:

Ktos podpowie mi jak rozwiązać puzzle przy ognisku wejścia dzielnicy kościelnej? Chodzi o ta zalaną wschodnią cześć Donzon Cienia :dunno:

Cos tam jest ale nie umiem sie dostać. 

To?

image.png.1eeff87ea599df6864d0a2bbe858cb77.png

Trzeba skakać po budynkach

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Shen napisał(a):

Putrescent Knight kurwa jebana topka najgorszych bossów w soulsach

Wrocilem na lewa strone mapy, traiflem na hipopotama, rozjebany za pierwszym razem, wolny i nudny,  combo bleed + rot nadal zajebiste, o ile boss nie ma immunity.

Na tego Putrescent Knight  nie mam cierpliwosci, moze z wyzszym buffem wroce

Opublikowano
2 godziny temu, Shen napisał(a):

Na tego Putrescent Knight  nie mam cierpliwosci, moze z wyzszym buffem wroce

To ten o ktorym wspominalem wyzej. Na 11 levelu buffa odszedl w zapomnienie. Ogolny moj level postaci to 200 :P

Opublikowano
1 minutę temu, MEVEK napisał(a):

To ten o ktorym wspominalem wyzej. Na 11 levelu buffa odszedl w zapomnienie. Ogolny moj level postaci to 200 

ja mam 8lvl buffa i chyba jakos 160 postaci

Opublikowano (edytowane)

Dzisiaj wróciłem do starego builda z Moonlight Greatswordem i dodatkowo tarczą Fingerprint Shield na full tanka i ojejej, ale to ścina wrogów, Messer żył tylko sekundy xD. 

Nie no to skalowanie w DLC to nie działa, na 20 lvl blessingu, prócz finałowego bossa to jesteśmy bogami po tym patchu (ng+).

Droga do tego była jak zwykle ciężka, ale te nerfy według mnie przesadzone, nie było takiej potrzeby. 

4 godziny temu, Lochu napisał(a):

@KrYcHu_89 Dzięki. W podstawce było coś takiego? Wogóle nie pamiętam o tym.

Było, ale mogłeś nie zauważyć, działa tylko poza lokacjami fabularnymi tzn. dungeonami. 

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano
9 godzin temu, Shen napisał(a):

Putrescent Knight kurwa jebana topka najgorszych bossów w soulsach

Zajebany, ale dawno się tak nie nawkurwiałem, przetestowałem kilka buildów i w końcu padł od sacred relic sworda, skill mu ładny dmg wbijał:pepegasm:

Opublikowano
Teraz, panborysek napisał(a):

Cześć forum, pytanie takie mam. Czy jak skończę DLC i będę chciał zagrać na NG+ to zmuszony jestem do ogrania podstawki z Radahnem i Mohgiem aby wejść znów na NG+  do  DLC ?

Dokladnie tak, ale mozna to dosc szybko pyknac robiac questy u Varre i Ranni

• Plusik 1
Opublikowano

Przez Euro gralem tylko kilka/nascie godzin.

stary dobry eldenik, ale jednak wole klasyczne "liniowe" soulsy. staram sie dokladnie czyscic mape, wszedzie zagladac, a potem zerkam na mape fextralife i mam tak silne FOMO, ze ominalem polowe gry, ze szok

Opublikowano

Palownik rozjebany, fajny boss, ale za łatwy. Strasznie wrazliwy na bleed, zarzuciłem do potki buffa co neguje przez chwile obrazenia i drugi co daje, ze fp nie schodzi. Spam rivers of blood i nie miał już połowy hp, a druga faza duzo latwiejsza do unikania niz pierwsza.

Putrescent Knight nadal top1 najtrudniejszych bossow z dodatku.

Opublikowano

Messmer jest logiczny w swoich attack paternach przez co idzie go się nauczyć, bo konczy comba po konkretnych ruchach w przeciwienstwie do takie relanny ktora jak myslisz, ze to koniec to wyciaga jeszcze ze 2 hity z czapy, a czasem konczy wczesniej co tez wybija z rytmu.
Putrescent bardziej wkurwiajacy niz trudny, bo lubi spierdalac i malo okien na bicie go.

Opublikowano
8 minut temu, Soban napisał(a):

Putrescent bardziej wkurwiajacy niz trudny, bo lubi spierdalac i malo okien na bicie go.

No najbezpieczniej go bić jak jest na koniu, najlepszy moment jak na niego wsiada. Wkurwiało mnie, że jak zsiadał, to koń czasem atakował 2 razy a czasem 3, wybijalo to z rytmu. Starałem się trzymać ściany areny, to wtedy mi ładnie aoe z sacred sworda wchodziło, ale i tak sporo nerwow mnie kosztował.

Widze, że z moim levelem miałem na palowniku dużo latwiej po patchu:gayos:

Przechwytywanie.JPG.9a305c849d4b680271d645ec353301b0.JPG

25% to już kolosalny buff

Opublikowano
17 minut temu, Shen napisał(a):

No najbezpieczniej go bić jak jest na koniu, najlepszy moment jak na niego wsiada. Wkurwiało mnie, że jak zsiadał, to koń czasem atakował 2 razy a czasem 3, wybijalo to z rytmu. Starałem się trzymać ściany areny, to wtedy mi ładnie aoe z sacred sworda wchodziło, ale i tak sporo nerwow mnie kosztował.

Widze, że z moim levelem miałem na palowniku dużo latwiej po patchu:gayos:

Przechwytywanie.JPG.9a305c849d4b680271d645ec353301b0.JPG

25% to już kolosalny buff

Istotnie, ktoś mi mówił, że tylko 5%, ale to tylko na 20 lvl blessingu, wszystko inne to 10-30% i dodaj do tego też buffy do defensywy, no po patchu jest inaczej i łatwiej. 

Tak czy inaczej ten rycerz bardzo fajny boss, naprawdę się przylozyli do tych side bossów większych, bo to nie jedyny przypadek. 

Lecę na hype z rozpędu po platynę.

Nie chce mi się czytać poradnika, czy quest Ranni można spiepszyć jakoś koncertowo?

Byłem u niej, teraz idę do Radahna na NG++, robiłem jej quest na NG, bo mam sworda, ale endinga nie zrobiłem i nic już nie pamiętam xD.