Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  W dniu 13.10.2024 o 17:48, ofsajd napisał(a):

113h i pękła podstawka. Ależ to była cudowna przygoda:drakeyeah::pepegasm::fsg: Zacząłem na premierę, po ~30h się odbiłem, ale jak to mówią sportowcy wróciłem silniejszy i z lepszym mentalem :D oj trzeba będzie to samo zrobić z pozostałymi grami od FS, bo poza DS1 wszystkie rozkopane leżą na półce. Ale wracając do Eldenka Bożego, wkręciłem się tak, że tak jak nie calakuje gier, tak tutaj te 2 kolejne zakończenia zrobię na pewno, bo reszta już osiągnięć już wpadła. Tylko teraz pytanie, a w zasadzie dwa, najpierw ograć DLC, czy zrobić NG+ i NG++ i później odpalać dodatek? I ile orientacyjnie zajmuje zaliczenie pozostałych zakończeń (zakończenie Ranni właśnie obejrzałem)?

Rozwiń  

Poleca najpierw ograć DLC. To Ci zajmie sporo czasu i masz tam osobny system progresji, prócz normalnego levelowania.

Ja chyba NG+ i ++ zrobiłem w max 5-6 godzin, wszystko zależy od kilku starć na końcu i znajomości lokacji, nawet specjalnie się nie spiesząc jest szybko. 

• Plusik 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chłop co ma cierpliwość xd

Run 1HP, 1FP, 1 Stamina.

Czyli zgon od hita, brak możliwości czarowania i tym podobnych bzdetów, nakładania buffów, używania Ash of War, a do tego brak możliwości sprintowania i tylko jedna akcja jednocześnie, a potem oczekiwanie aż stamina zregeneruje się z minusowego stanu, bo móc ponownie cokolwiek zrobić. Niesamowita kombinatoryka przy niektórych bossach xd

W pierwszych minutach tłumaczy szerzej zasady.

Opublikowano
  W dniu 2.11.2024 o 10:27, Kmiot napisał(a):

Chłop co ma cierpliwość xd

Run 1HP, 1FP, 1 Stamina.

Czyli zgon od hita, brak możliwości czarowania i tym podobnych bzdetów, nakładania buffów, używania Ash of War, a do tego brak możliwości sprintowania i tylko jedna akcja jednocześnie, a potem oczekiwanie aż stamina zregeneruje się z minusowego stanu, bo móc ponownie cokolwiek zrobić. Niesamowita kombinatoryka przy niektórych bossach xd

W pierwszych minutach tłumaczy szerzej zasady.

Rozwiń  

To teraz to samo ale z perma death. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przeszedłem Bloodbourne i Dark Souls 1 Remastered.
Elden Ring jest ogromny, może być przytłaczający na początku ale też ze względu na to, że jest ogromny to ma masę zawartości. Przy dobrej rozkminie przedmiotów, mechanik i czarów to można sobie tę grę totalnie ułatwić i zeszmacić. Elden Ring jest najłatwiejszą grą From Software jeśli już się uspokoisz i zaczniesz wykonywać jakiś swój plan na grę. ER jest także najbardziej fantasy i najmniej dark. 

Opublikowano

Ja z kolei, chociaż przez większość czasu bawiłem się dobrze, to ostatecznie byłem nieco wymęczony Eldenem i recyklingiem pobocznych bossów. "Główne" lokacje-dungeony to dalej topka i poziom z poprzednich gier, sporo zabawy do pewnego momentu daje eksploracja i zdobywanie dodatkowych prochów/sprzętu (Moonveil :fsg:), natomiast całość ostatecznie zrushowałem w "marne" 75h, bo już czułem totalny przesyt. Zresztą dla mnie idealny czas soulslike'a to mniej, niż 30h. Ogólnie to wyżej stawiam Bloodborne, Sekiro i DS 1 oraz 3, ale ERto kawał giery.

• This 1
Opublikowano
  W dniu 26.11.2024 o 07:46, Krzysztof93 napisał(a):

Przeszedłem Bloodbourne i Dark Souls 1 Remastered.
Elden Ring jest ogromny, może być przytłaczający na początku ale też ze względu na to, że jest ogromny to ma masę zawartości. Przy dobrej rozkminie przedmiotów, mechanik i czarów to można sobie tę grę totalnie ułatwić i zeszmacić. Elden Ring jest najłatwiejszą grą From Software jeśli już się uspokoisz i zaczniesz wykonywać jakiś swój plan na grę. ER jest także najbardziej fantasy i najmniej dark. 

Rozwiń  

Dlatego nigdy nie korzystam z czarów ofensywnych w grach soulsowych. Ewentualnie jakieś leczenie. Pamiętam, że bodaj w demons souls, pewnymi czarami gra stawała się samograjem..

Opublikowano

Ależ ja to kocham, zdarza się rzadko ale uwielbiam być w takiej wkrętce w tytuł. Myślę o tej grze cały czas, ustawiam sobie w głowie jakiś plan na wieczorne granie (gdzie pójdę, co ulepszę itd.) czuje się młodszy o 15 lat. Rok zacząłem od przygody z Dark Souls 1 i czułem to samo :obama: dzięki From Software za te gry. Od 8 listopada rzuciłem alkohol do świąt i zacząłem ćwiczyć, od 15.11 jestem na deficycie kalorycznym i napindalam w Eldena Bożego i to wszystko daje mi pozytywnego kopa do działania. Cieszę się, że ćwiczę i cieszę się, że po tym zrobię sobie polowanko na bossów, dni mijają szybko, ja mam dobry humor, wkręcony jestem jak nakrętka na słoiku z ogórami. Mam za sobą tych bossów:

Pokaż ukrytą zawartość

Idę w żyćko, siłę i trochę udźwigu, walę po prostu z miecza tak jak robiłem to w Dark Souls 1 nawet moja postać wygląda podobnie 
signal-2024-11-28-073427_002.thumb.jpeg.dcb38ce337aa1399ac2f546023f34ffa.jpeg

• Plusik 1
Opublikowano

Też chciałbym ich kolejną grę żeby była mniejsza, najlepiej to powrót do konstrukcji świata à la DkS1 z tym żeby się to nie odbiło na opcji na buildy bo pod tym względem ER jest najlepszy. 500+h a dalej jest co testować i grać inaczej. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

:obama: ależ mnie ten gnój wykończył, pierwszy przeciwnik, który zmusił mnie do powtarzania walki... sam nie wiem ile razy ale biłem się z nim cały weekend i padł dopiero wczoraj w niedzielę chwilę przed północą. Nie biłem go non stop w 3 dni bo odpuszczałem i zajmowałem się czymś innym ale zmiótł mnie z planszy ze 20 razy albo i więcej. Satysfakcja z wygranej walki była gigantyczna, uwielbiam te ich gry. 
niall.jpg.fe86aef8c8f143366d9d461a43916718.jpg

• Haha 1
Opublikowano
  W dniu 9.12.2024 o 11:31, messer88 napisał(a):

Dodatek jest bardzo dobry, jak Ci się podoba podstawka to must have. 

Rozwiń  

a jak to jest w Eldenie ja mogę skończyć grę i nadal tą postacią polować na bossów opcjonalnych czy będzie jak w Dark Souls 1, że kończę grę, napisy i budzę się w NG+? Chodzi mi tu o dodatek bo DLC do DkS1 trzeba było zrobić przed Gwynem bo nie było powrotu do dodatku po skończeniu podstawki. 

Opublikowano
  W dniu 9.12.2024 o 11:43, Krzysztof93 napisał(a):

a jak to jest w Eldenie ja mogę skończyć grę i nadal tą postacią polować na bossów opcjonalnych czy będzie jak w Dark Souls 1, że kończę grę, napisy i budzę się w NG+? Chodzi mi tu o dodatek bo DLC do DkS1 trzeba było zrobić przed Gwynem bo nie było powrotu do dodatku po skończeniu podstawki. 

Rozwiń  

sam decydujesz kiedy idziesz do ng+ także nie ma problemu

• Dzięki 1
Opublikowano

Superancko :banderas: to ja sobie skończę podstawkę, pobiegam na polowanie i pomyślę nad DLC. 
BTW tak najbardziej co mnie denerwuje w tej grze to teleporty, pokonałem Ognistego Olbrzyma, przyszła Melina i jeb teleport do jakiegoś czyśćca Forumek Ażula :niki: tak po prostu, trochę to z dupy. 

Opublikowano
  W dniu 9.12.2024 o 11:59, messer88 napisał(a):

Wejście do dlc masz za dwiema opcjonalnymi lokacjami więc tam dobrze pozwiedzaj jak będziesz chciał jednak zagrać. 

No chyba że questa Varre zrobiłeś. 

Rozwiń  

do tej lokacji to sie da z snowfield dojść bez tego questa nie?

Opublikowano

Maliketh ty śmietniku :obama: co tu się dzieje! 

Pokaż ukrytą zawartość

ja wczoraj straciłem nadzieję, że kiedyś go ubije. Miota się jak diabeł, skacze, wiruje, wybucha ja nie wiem co się dzieje :pika: podejrzewam, że zajmie mi to kilka dni albo... wieczność.