Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmmm dość późno je się znajduje. Jedna wypada z czerwonego samuraja NPC w śnieżnej krainie. Druga w pewnym tunelu z bossa w Caelid. Wszystko przed Tobą, poogarniasz :D  

Opublikowano

Co do buildów to w Eldenie jak w żadnej innej grze FS starałem się mieć mocno uniwersalną postać z kilkoma sztukami broni i wiarą pod inkantacje i dodatkowe zdolności. Ta gra wręcz zachęca do kombinowania i dostosowywania się do okoliczności.

Tutaj mróz (polecam na ostatniego bossa dodatku), tutaj ogień, tam szybkość ataku, gdzie indziej jakiś specjal. Z 5 czy 6 broni w użyciu było.

Ale to bronie. Co do reszty to moją zmorą był udźwig, którego wiecznie brakowało  i wolałem mieć szybkie rolle więc końcówkę podstawki jak i dodatku kończyłem w samych portkach i tym warkoczu od bodaj Godfreya. 

Kolejne przejścia będą pod zwinność (choć moje ciężkie bronie też nie były jakoś specjalnie wolne bo nie przepadam za takimi), potem czary.

W tej grze myślę, że takie podejście procentuje ze względu na mnogość przeciwników i ich ataków. 

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

No jest miodnie. Dopiero po kilkunastu godzinach z orientowałem się, że mam w ekwipunku Bloodshound Fang :leo: poczytałem trochę o tym sprzęcie i podobno jest OP. Byłem bliski tego, żeby opierdolić go za 500 run. Okazało się, że potrzebuję 18 siły, więc szybko przyexpiłem na krasnalach obok bestii.

Przy okazji tego coraz mocniej zapala mi się lampka z kamieniami Kowalskimi. Staram się opierdzielać każdą kopalnie i wykupywać wszystkie ilości u handlarzy, a i tak mam dziwne wrażenie, że zaraz mi tego zabraknie. Czy tak jest faktycznie?

Pykam sobie 2x Uchigana, które mam na +5 i +7, do tego przykoksiłem trochę długi łuk. Czy aby przypadkiem nie tracę cennych zasobów?

Póki co wbiłem 47 lvl, liżę ściany, robię  lochy, no i wybornie gra się tym samurajkiem. Półwysep wyczyszczony, w zasadzie większość Podgórna zbadana, przy tym staram się robić wszystkie questy i wyczerpywać każdy możliwy dialog. Czas chyba konkretniej zbadać zamek i pociągnąć fabułę. Na tą chwilę nabite 25h, chcę lecieć z fabułą, ale kurna się nie da. Co chwilę coś...

Edytowane przez ginn
Opublikowano

Nie braknie ale równolegle dwóch albo więcej broni nie rozwiniesz na ten sam level, dopiero pod koniec. 

może być mało jak chcesz testować różne rzeczy które dopiero co znajdujesz gra Ci się dobrze uchi to ulepszaj nie kombinuj 

Opublikowano

Ja porzucam gierę po 130 godzinach, na 115 lv. Jest uzależniająca ale z czasem a nawet dość szybko wkrada się powtarzalność i recykling.  Nie mam motywacji pokonywać Fire gianta ani tego Astralnego Bossa w podziemiach.   No i soulsowy system walki oparty o turlanie  to jest jednak średniowiecze. 

• Haha 1
  • beka z typa 2
Opublikowano

Wziąłem do pomocy Meline i poszło za pierwszym razem.

Co teraz warto robić po Morgocie? Wjechał lekki speedrun, bo chciałem zdobyć set ronina i pykam teraz Nagakibą.