Rotevil 121 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Godzinę temu, Bigby napisał: Rzuciłem wczoraj okiem na stream Lobosa (który po 80 godzinach nadal nie skończył gry) i trafił na opcjonalnego bossa, przez którego większości posiwieją chyba włosy. To wszystko na 120 poziomie. Co to za boss, bo poluję na takich Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 10 minut temu, Rotevil napisał: Co to za boss, bo poluję na takich Chyba Malenia, ale nie napisał wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 3 minuty temu, C1REX napisał: Chyba Malenia, ale nie napisał wprost. ok, dziwne bo myślałem, że ona będzie obowiązkowym a nie pobocznym, no to mam nadzieję, że ją spotkam niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 A btw, jak myślicie, co Elden Ring będzie oznaczał dla reszty gier FROM? Będziemy czekać na Elden Ring 2? Czy od teraz zawsze będą robić open worldy? Czy będą wycieczki takie jak Sekiro? No fajna ta eksploracja tu, na pewno takie open worldy najbardziej mi pasują, ale jednak wolę liniowe/metroidvaniowe gierki. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 425 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Ja jednak będę czekać na BB2 bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Ciekawe, czy recenzenci dostali ułatwioną wersję gry, czy może sobie nawzajem nabili max poziom (stary trik z soulsów), czy skąd się wzięły opinie, że to zdecydowanie najłatwiejsze soulsy. Moim zdaniem jest dość trudna ta gra. Zwłaszcza jak ktoś się uprze na granie solo mieczykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 @kanabis heater shield jest do kupienia razem z pancerzem rycerza w hubie (roundtable hold) z tego co pamiętam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 1 minutę temu, C1REX napisał: Ciekawe, czy recenzenci dostali ułatwioną wersję gry, czy może sobie nawzajem nabili max poziom (stary trik z soulsów), czy skąd się wzięły opinie, że to zdecydowanie najłatwiejsze soulsy. Moim zdaniem jest dość trudna ta gra. Zwłaszcza jak ktoś się uprze na granie solo mieczykiem. Tutaj jest tyle stylów grania, buildów i wyposażenia, że gra może być kurewsko trudna, a może też być i śmiesznie łatwa. Ja się śmieję z każdego przeciwnika odkąd blokuję tarczą cios, wyprowadzam kontratak, a potem cios krytyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 425 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Granie solo mieczykiem nie jest trudniejsze od reszty ich gier, a ułatwiaczy do tego tutaj jest pełno. Wczoraj byłem w jaskini gdzie był niewidzialny boss, nie chciało mi się z nim jebac i wezwałem sobie te wilki, boss się sam przeszedł. Co innego że trafiłem tam nie po drodze bo dopiero później u kupca była notka o takich przeciwnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 3 minuty temu, Nyu napisał: A btw, jak myślicie, co Elden Ring będzie oznaczał dla reszty gier FROM? Będziemy czekać na Elden Ring 2? Czy od teraz zawsze będą robić open worldy? Czy będą wycieczki takie jak Sekiro? No fajna ta eksploracja tu, na pewno takie open worldy najbardziej mi pasują, ale jednak wolę liniowe/metroidvaniowe gierki. Gdzieś kiedyś czytałem, że From chce zrobić nową grę na wyłączność tylko na PS5 i że będzie bardzo trudna. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Coraz bardziej mnie kusi, żeby zmienić na int build po tym jak dostanę respec Jednak granie greatswordem nie daje mi takiej frajdy jak to sobie wyobrażałem, a poza tym dmg jakiś taki słaby. W warmasters shack jest boss, który pojawia się nocą zamiast rycerza sprzedajacego weapon artsy. Jebałem się z nim przez 30 minut greatswordem, a wystarczyło zmienić na claymore i poszedł za pierwszym razem. Czy trzymana bron wpływa na roll? greatsword/claymore+tarcza mają medium roll, ale ta druga opcja jest zauważalnie szybsza i boss mnie nie dosięgał drugim uderzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 5 minut temu, Rotevil napisał: Gdzieś kiedyś czytałem, że From chce zrobić nową grę na wyłączność tylko na PS5 i że będzie bardzo trudna. Słyszałem plotki o powrocie Armored Core, które też uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 W Smoczych Kurchanach jest Fort Faroth a tuż obok niego ognisko. Wystarczy tylko przekroczyć próg fortu a zaatakuje nas nietoperz. Walka z nim to jakieś 10 sekund a daje 887run. Pięknie to leci.Mordeczko, ile tych netoperków muszę ubić skoro na lvl potrzebuję ponad 40k? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 50 minut temu, Rotevil napisał: Co to za boss, bo poluję na takich Malenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 10/10 to wg mnie za niska ocena na te dzieło. Gra jest ponad skalą, zapiera mi dech jak gram i czuję się znowu jakbym grał w pierwsze soulsy w życiu. Obiektywnie coś takiego powinno być ocenione na minimum te 12/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 U mnie jak na razie solidne 9.5/10 Jest to gra 2w1 z jednej strony fenomenalny otwarty świat z drugiej np w takim zamku, to już klasyczny DS z modlitwą o ognisko i liczenie każdego estusa xD Gra wciąga jak bagno, grafika jest świetna, walka super i podkreślam kolejny raz im dalej tym lepiej zdecydowanie. @kanabis po 20h mam z 10 tarcz i ponad 20 broni w tym słynnego Estoka z którego kupiłem za 3k dusz, po czym przypomniałem sobie, że średnio go lubię. Nie dla mnie takie dziabanie jak jakiś francuski pedzio. Ciągle biegam z mieczem zaprzysiężonego +5. Kapitalna, idealnie wyważona broń. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 45 minut temu, Nyu napisał: Tutaj jest tyle stylów grania, buildów i wyposażenia, że gra może być kurewsko trudna, a może też być i śmiesznie łatwa. Ja się śmieję z każdego przeciwnika odkąd blokuję tarczą cios, wyprowadzam kontratak, a potem cios krytyczny. Może i jest dużo możliwości, ale nie czuję tej opinii recenzentów, że gra jest zdecydowanie najłatwiejsza i przystępna nowym graczom. Tym bardziej nie czuję, że wystarczy lepsza broń i bossowie są na jednego hita jak to skillup powiedział. No u mnie na hita nie są W ogóle bossowie teraz są mega agresywni i ciężko się nawet uleczyć, nie mówiąc o znalezieniu okienka na atak. Całe szczęście są summony, które mocno ułatwiają grę, ale zdecydowanie nie widzę tej gry jako łatwiejszej od DS1, DS2, czy nawet DS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 944 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Myślę, że skillup używał wyrażenia one-shot w tym sensie, że kosił ich za pierwszym razem, a nie jednym dziabnięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 11 minut temu, Hubert249 napisał: U mnie jak na razie solidne 9.5/10 Jest to gra 2w1 z jednej strony fenomenalny otwarty świat z drugiej np w takim zamku, to już klasyczny DS z modlitwą o ognisko i liczenie każdego estusa xD Gra wciąga jak bagno, grafika jest świetna, walka super i podkreślam kolejny raz im dalej tym lepiej zdecydowanie. @kanabis po 20h mam z 10 tarcz i ponad 20 broni w tym słynnego Estoka z którego kupiłem za 3k dusz, po czym przypomniałem sobie, że średnio go lubię. Nie dla mnie takie dziabanie jak jakiś francuski pedzio. Ciągle biegam z mieczem zaprzysiężonego +5. Kapitalna, idealnie wyważona broń. Ogolnie to troche sie zagalopowalem. Bo od razu poszlem na zamek. Wyczyscilem caly ale zacialem sie na glownym bossie. Dopiero dzis skapnalem sie ze moge sobie najpierw poludnie zwiedzic Wlasnie to robie i jest bardzo przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 747 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 12 minut temu, C1REX napisał: Może i jest dużo możliwości, ale nie czuję tej opinii recenzentów, że gra jest zdecydowanie najłatwiejsza i przystępna nowym graczom. Tym bardziej nie czuję, że wystarczy lepsza broń i bossowie są na jednego hita jak to skillup powiedział. No u mnie na hita nie są W ogóle bossowie teraz są mega agresywni i ciężko się nawet uleczyć, nie mówiąc o znalezieniu okienka na atak. Całe szczęście są summony, które mocno ułatwiają grę, ale zdecydowanie nie widzę tej gry jako łatwiejszej od DS1, DS2, czy nawet DS3. No bossowie są trudni, ale otwarty świat taki jakiś łatwy, wszystko pada szybko, z konia jest się bezpiecznym, NPC-ów nie da się już zabić, gierka ładnie tłumaczy, w którą iść stronę, pojawiają się okienka z tutorialami, dość szybko mamy więcej apteczek niż ostatnio, no i zapewne jest ostre nagromadzenie przegiętych broni czy czarów, ja tam czuję, że jest tak luźno, nie czuję stresu przy każdym kroku jak w Souls 1 czy Bloodborne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 https://clips.twitch.tv/SpinelessPlainOilAsianGlow-RzbtN-AFU6xQmQMq Zaczyna się! Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 273 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 1 minutę temu, kanabis napisał: Ogolnie to troche sie zagalopowalem. Bo od razu poszlem na zamek. Wyczyscilem caly ale zacialem sie na glownym bossie. Dopiero dzis skapnalem sie ze moge sobie najpierw poludnie zwiedzic Wlasnie to robie i jest bardzo przyjemnie No najlepiej pamiętaj, że Smoka tylko konno, podobnie jak resztę sub bossów na otwartym terenie. 3 minuty temu, Nyu napisał: No bossowie są trudni, ale otwarty świat taki jakiś łatwy, wszystko pada szybko, z konia jest się bezpiecznym, NPC-ów nie da się już zabić, gierka ładnie tłumaczy, w którą iść stronę, pojawiają się okienka z tutorialami, dość szybko mamy więcej apteczek niż ostatnio, no i zapewne jest ostre nagromadzenie przegiętych broni czy czarów, ja tam czuję, że jest tak luźno, nie czuję stresu przy każdym kroku jak w Souls 1 czy Bloodborne. Łatwy, bo co chwilę uzupełniają się estusy, mobki to żadne wyzwanie. Ilość ognisk i kapliczek, też wpływa na odbiór i bark frustracji. Na bossa idę z marszu, bez stresu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Taa, szczególnie tych kilkanaście smoków na północnym-wschodzie jest łatwych. Jak uciekałem na koniu stamtąd, to aż mnie mrowiło w odbycie ze stresu. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 425 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 robię se questa Hyetty i bez wiki to bym przegapił wszystko poza początkiem xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 479 Opublikowano 4 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2022 Godzinę temu, Nyu napisał: A btw, jak myślicie, co Elden Ring będzie oznaczał dla reszty gier FROM? Będziemy czekać na Elden Ring 2? Czy od teraz zawsze będą robić open worldy? Czy będą wycieczki takie jak Sekiro? No fajna ta eksploracja tu, na pewno takie open worldy najbardziej mi pasują, ale jednak wolę liniowe/metroidvaniowe gierki. Elden 2? Wątpie. Miyazaki wbrew pozorom nie lubi robić za bardzo sequeli (Darki wynikały z umowy na 3 gry dla Bandai). Spodziewałbym się raczej kolejnych skoków w bok pod innymi nazwami z jakimś własnym gimmickiem. Niekoniecznie ze światem na taką skalę jak w Eldenie. BB2 to do Sony trzeba uderzać ale ździwiłbym się gdyby nie chcieli zrobić remake jak Demon's w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi