Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

juz sie chyba powoli zblizam do konca, przynajmniej chcialbym bo juz jestem w takim momencie ze tylko przebiegam na pale te lokacje bo nie mam sily tego eksplorowac jak w tradycyjnych solusach. Ogolnie to samo podejscie do gry mam dokladnie odwrotne do poprzednich gier gdzie wchodzac do lokacji posuwalem sie do przodu powoli zbierajac wszystko i zabijajac wszystkich przeciwnikow. Tutaj wjezdzam koniem jak najdalej do przodu i dotykam ognisk, podnosze mapy, dopiero jak mam odkrytych kilka miejsc to otwieram mape i planuje gdzie isc

Opublikowano
2 godziny temu, S_600 napisał:

To rób bakapa na usb, bo nie znasz dnia ani godziny. Gram samurajem od nowa, jakoś to fajnie idzie, jakie statsy mu pakować?

Nie da się na ps5 i Xboksach. Usunęli tą opcję ze względu na łatwość edycji, cheatowania i nabijania sobie platyn. 

• Smutny 1
Opublikowano
40 minut temu, Rozi napisał:

A nie możecie grać po swojemu, tylko szukacie optymalnego builda w internecie? Zabiłoby to dla mnie całą przyjemność z grania. Jeszcze te filmiki, jak być OP na samym początku, koszmar.

W każdych soulsach jest easy mode... w tych to pewnie nawet kilka opcji, bo i gra wielka, więc ciężko im było wszystko odpowiednio wyskalować. Niemniej jednak bez eksploracji i dłubania w necie za tutorialami gra jest dalej mega trudna i to się ceni :). Fajnie, że respec jest też możliwy i to chyba z 10x na grę. Można sobie kombinować do woli:). 

Opublikowano
29 minut temu, Il Brutto napisał:

Ogolnie to samo podejscie do gry mam dokladnie odwrotne do poprzednich gier gdzie wchodzac do lokacji posuwalem sie do przodu powoli zbierajac wszystko i zabijajac wszystkich przeciwnikow. Tutaj wjezdzam koniem jak najdalej do przodu i dotykam ognisk, podnosze mapy, dopiero jak mam odkrytych kilka miejsc to otwieram mape i planuje gdzie isc

Zacząłem wczoraj tak samo jeździć, jak jest klasyczna lokacja to jadę powolutku z lizaniem ścian ale ta otwartość zaczęła mnie męczyć. 

Gość Rozi
Opublikowano

Czy walka i cut-scenki z Godrickiem, to topka FROM?

Forefathers, one and all... BARE WITNESS!

Gość Rozi
Opublikowano

To swoją drogą, ale voice acting w scence w trakcie walki, szaleńczy śmiech, charczenie, top klasa.

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał:

te akwedukty? 

godskin apostle przed divine tower of Liurnia co za gnojek, parry mu jakiś ułamek hp zabieram, musiałem odpalić konika i bloodflame blade i na farta. 

Ten gruby to jeszcze ujdzie, najcięższy apostoł jest w Caelid.

Opublikowano
Spoiler

Czy jak się rozwali Elden Beast, i mam do wyboru przyzwanie Ranii, albo aktywować tę figurę Madelin, to już koniec i będzie ng+?? Czy będzie można jeszcze sobie robić resztę opcjonalnych bossów i zwiedzać ten piękny świat? 

Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał:

Czy walka i cut-scenki z Godrickiem, to topka FROM?

Forefathers, one and all... BARE WITNESS!

Mam za sobą jakieś 3/4 gry i godrick dalej jest moim ulubionym bossem.

Ogólnie to na bossach lekko się zawiodłem póki co. Ci najciekawsi są mimo wszystko gimmickowi.

Opublikowano (edytowane)

Ubiłem Radka w koncu a teraz pomykam po Nokronie niestety obecni tam bracia bossowie gargulce mnie leja jak szmate. Jest cudownie.

A i zauważyłem że postac ma krew w oczach czy ktos cos o tym wie przez co tak biedaczek cierpi?

Edytowane przez kudlaty88
Opublikowano

Po zepsutym sejvie z 20 paro godzinnym progressem dałem grze drugą szanse i... zażarło. Nowa postać (samuraj), nowe techniki, nowe miejscówki. W każde soulsy gralem rycerzyk i tarcza i tak do zrzygania, aż w końcu przy czwóreczce coś nowego. Katana tnie aż miło :dance2:

Opublikowano
10 godzin temu, S_600 napisał:

Po zepsutym sejvie z 20 paro godzinnym progressem dałem grze drugą szanse i... zażarło. Nowa postać (samuraj), nowe techniki, nowe miejscówki. W każde soulsy gralem rycerzyk i tarcza i tak do zrzygania, aż w końcu przy czwóreczce coś nowego. Katana tnie aż miło :dance2:

Wczoraj mnie zżarło tak, że zapomniałem pójść spać xD. Przez 4h nie ubiłem żadnego dużego bossa, szukałem koścołów i drzew, pozwiedzałem forty, szukając itemu do questa xD. COo za psychol wrzucił open world do soulsów :/

Na koniec poszedłem na chyba fabularnego bossa, okazało się, że jest ich 2ch i walka trwałą 30 sekund, na moją niekorzyść :/.

Opublikowano

Mi się coś pokickalo i myślałem, że po Margit już akademia a tu zamek dopiero eksplorowalem xd doszedłem do 

Spoiler

Godricka

I stwierdziłem, że trzeba poeksplorowac. No i to jest piękne  niby latam w obszarach co wydawałoby się że już tu byłem, ale jednK nie. Tak jakby się cały czas coś nowego pojawiało xd a to dwóch bossów, a to jakiś niedźwiedź. No jest tego wszystkiego I ciężko się oderwać.

Opublikowano

Udało wam się dziabnąć jakiegoś ważniejszego bossa z biegu?

18 godzin temu, Il Brutto napisał:

juz sie chyba powoli zblizam do konca

Z ciekawości - ile godzin na liczniku?