Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

juz sie chyba powoli zblizam do konca, przynajmniej chcialbym bo juz jestem w takim momencie ze tylko przebiegam na pale te lokacje bo nie mam sily tego eksplorowac jak w tradycyjnych solusach. Ogolnie to samo podejscie do gry mam dokladnie odwrotne do poprzednich gier gdzie wchodzac do lokacji posuwalem sie do przodu powoli zbierajac wszystko i zabijajac wszystkich przeciwnikow. Tutaj wjezdzam koniem jak najdalej do przodu i dotykam ognisk, podnosze mapy, dopiero jak mam odkrytych kilka miejsc to otwieram mape i planuje gdzie isc

• Odpowiedzi 7,6 tys.
  • Wyświetleń 526,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• ja to bede cala gre spamowal beast claw, oby nie znerfili. bo nie umiem w soulsy, zawsze lamilem. w trojce to mi prawie wszystkich bossow pomocnicy internetowi poprzechodzili.   pamietam jak

• Nie wiem co Wam powiedzieć, kamraty. 4h na liczniku, gdyby ktoś mi w grudniu powiedział, że będę grał 4 godziny pod rząd w Soulsy i będzie mi się to podobać to raczej bym go obśmiał. Aj, przerw

• Jestem po prostu januszem, który nie musi nic udawać, nie musi siedzieć cicho na forum by nikogo nie urazić i gra po swojemu w grę 10/10 patrząc jak spece od satysfakcji odkrywania są już znudzeni i r

Opublikowano
2 godziny temu, S_600 napisał:

To rób bakapa na usb, bo nie znasz dnia ani godziny. Gram samurajem od nowa, jakoś to fajnie idzie, jakie statsy mu pakować?

Nie da się na ps5 i Xboksach. Usunęli tą opcję ze względu na łatwość edycji, cheatowania i nabijania sobie platyn. 

Opublikowano
40 minut temu, Rozi napisał:

A nie możecie grać po swojemu, tylko szukacie optymalnego builda w internecie? Zabiłoby to dla mnie całą przyjemność z grania. Jeszcze te filmiki, jak być OP na samym początku, koszmar.

W każdych soulsach jest easy mode... w tych to pewnie nawet kilka opcji, bo i gra wielka, więc ciężko im było wszystko odpowiednio wyskalować. Niemniej jednak bez eksploracji i dłubania w necie za tutorialami gra jest dalej mega trudna i to się ceni :). Fajnie, że respec jest też możliwy i to chyba z 10x na grę. Można sobie kombinować do woli:). 

Opublikowano
29 minut temu, Il Brutto napisał:

Ogolnie to samo podejscie do gry mam dokladnie odwrotne do poprzednich gier gdzie wchodzac do lokacji posuwalem sie do przodu powoli zbierajac wszystko i zabijajac wszystkich przeciwnikow. Tutaj wjezdzam koniem jak najdalej do przodu i dotykam ognisk, podnosze mapy, dopiero jak mam odkrytych kilka miejsc to otwieram mape i planuje gdzie isc

Zacząłem wczoraj tak samo jeździć, jak jest klasyczna lokacja to jadę powolutku z lizaniem ścian ale ta otwartość zaczęła mnie męczyć. 

Opublikowano

Czy walka i cut-scenki z Godrickiem, to topka FROM?

Forefathers, one and all... BARE WITNESS!

Opublikowano

To swoją drogą, ale voice acting w scence w trakcie walki, szaleńczy śmiech, charczenie, top klasa.

Opublikowano
Godzinę temu, messer88 napisał:

te akwedukty? 

godskin apostle przed divine tower of Liurnia co za gnojek, parry mu jakiś ułamek hp zabieram, musiałem odpalić konika i bloodflame blade i na farta. 

Ten gruby to jeszcze ujdzie, najcięższy apostoł jest w Caelid.

Opublikowano

juz myslalem ze nie dadza blighttownowo podobnej lokacj a jednak udalo mi sie znalezc

Opublikowano
Spoiler

Czy jak się rozwali Elden Beast, i mam do wyboru przyzwanie Ranii, albo aktywować tę figurę Madelin, to już koniec i będzie ng+?? Czy będzie można jeszcze sobie robić resztę opcjonalnych bossów i zwiedzać ten piękny świat? 

Opublikowano

Te rycerze w zamku to jakaś chodząca mordownia, zmiata mnie jak szmatę, a 31 lvl mam.

Opublikowano
2 godziny temu, Rozi napisał:

Czy walka i cut-scenki z Godrickiem, to topka FROM?

Forefathers, one and all... BARE WITNESS!

Mam za sobą jakieś 3/4 gry i godrick dalej jest moim ulubionym bossem.

Ogólnie to na bossach lekko się zawiodłem póki co. Ci najciekawsi są mimo wszystko gimmickowi.

Opublikowano

Hard capy statystyk oscylują standardowo około 40lvl? 

Opublikowano

Przytłacza mnie Cealid. Dziwnie się tam czuję, wszystko jest porąbane od kolorystyki, po muzykę na przeciwnikach kończąc. 

Opublikowano
54 minutes ago, japco said:

Hard capy statystyk oscylują standardowo około 40lvl? 

raczej 60

Opublikowano

Ubiłem Radka w koncu a teraz pomykam po Nokronie niestety obecni tam bracia bossowie gargulce mnie leja jak szmate. Jest cudownie.

A i zauważyłem że postac ma krew w oczach czy ktos cos o tym wie przez co tak biedaczek cierpi?

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Po zepsutym sejvie z 20 paro godzinnym progressem dałem grze drugą szanse i... zażarło. Nowa postać (samuraj), nowe techniki, nowe miejscówki. W każde soulsy gralem rycerzyk i tarcza i tak do zrzygania, aż w końcu przy czwóreczce coś nowego. Katana tnie aż miło :dance2:

Opublikowano
10 godzin temu, S_600 napisał:

Po zepsutym sejvie z 20 paro godzinnym progressem dałem grze drugą szanse i... zażarło. Nowa postać (samuraj), nowe techniki, nowe miejscówki. W każde soulsy gralem rycerzyk i tarcza i tak do zrzygania, aż w końcu przy czwóreczce coś nowego. Katana tnie aż miło :dance2:

Wczoraj mnie zżarło tak, że zapomniałem pójść spać xD. Przez 4h nie ubiłem żadnego dużego bossa, szukałem koścołów i drzew, pozwiedzałem forty, szukając itemu do questa xD. COo za psychol wrzucił open world do soulsów :/

Na koniec poszedłem na chyba fabularnego bossa, okazało się, że jest ich 2ch i walka trwałą 30 sekund, na moją niekorzyść :/.

Opublikowano

Mi się coś pokickalo i myślałem, że po Margit już akademia a tu zamek dopiero eksplorowalem xd doszedłem do 

Spoiler

Godricka

I stwierdziłem, że trzeba poeksplorowac. No i to jest piękne  niby latam w obszarach co wydawałoby się że już tu byłem, ale jednK nie. Tak jakby się cały czas coś nowego pojawiało xd a to dwóch bossów, a to jakiś niedźwiedź. No jest tego wszystkiego I ciężko się oderwać.

Opublikowano

Udało wam się dziabnąć jakiegoś ważniejszego bossa z biegu?

18 godzin temu, Il Brutto napisał:

juz sie chyba powoli zblizam do konca

Z ciekawości - ile godzin na liczniku?