Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Rozi
Opublikowano
  W dniu 7.03.2022 o 09:34, Bigby napisał(a):

Może to też wynika z faktu, że tak dużo godzin natrzepaliście od czasu premiery. Sam co prawda mam 42h na liczniku, ale w każdej chwili jestem gotów zrobić sobie przerwę i wrócić np. za tydzień. Nic się nie stanie jeśli przejdziecie ER za miesiąc czy dwa. ;)

Rozwiń  

This. Presja szybkiego przejścia gry i zaczynania kolejnej, to jest plaga na tym forum. Ja po narzekaniach na początku, wjebałem się po same uszy, zwiedzam na spokojnie, robię progres, bez ciśnienia szybkiego ukończenia. Ale jak narzekałem w temacie, że lepiej byłoby mieć wszystko skondensowane, to pisali niektórzy, że co ja gadam :)

Opublikowano

Rozi ale Ty narzekałeś na samym początku gry chyba, poczekaj aż pograsz więcej w tej otwartości. Mnie limgrave i weeping penisula nie nużyły, potem zrobiłem zamek i jak wjechałem w Liurnię też miałem wow. Ale później już inaczej na to patrzę. 

Opublikowano

Ale w sumie nie znam żadnej gry open world, która z czasem by nie nużyła. Po około 40 h nużyła mnie Zelda, Tsushima, RDR (chyba tylko Wiedźmin 3 mnie trzymał ze względu na story) dlatego zazwyczaj do takich gier podchodzę z bardzo dużą rezerwą a ubisofciaki to już w ogóle unikam.

• Plusik 1
Opublikowano

Z platynowaniem to nie będzie tak źle, w ostatnich lokacjach skakałem jak małpa a i tak przez przypadek trafiłem na ostatni legendarny popiół i dostałem trofeum za to, questy i zakończenia do ogarnięcia wg mnie, będzie zabawa z szukaniem reszty przedmiotów do osiągnięć :D

Opublikowano

Powtarzalnosc po pewnym czasie sie nudzi. Jeszcze na poczatku jak czlowiek nie wie co go czeka za rogiem to sie gra podoba, ale po obrobieniu 2 lokacji juz wiesz jak beda wygladaly kolejne. Dungeony z bossami wygladajece tak samo, kopalnie z kamieniami do upgradow wygladajace tak samo, koscioly z tymi samymi upgradami do estusa, ten sam vendor gdzies po drodze, wielki dungeon z bossem fabularnym ktory wlasciwie jest jedyna oryginalna rzecza.

Jedyne w czym sie ten otwarty swiat sprawdzil to wrazenie spojnosci lokacji, nie mam takiego pierdolca jak w DS2 ze co chwile inne lokacje i kolorystyka, tutaj mimo ze sa praktycznie wszystkie elementy krajobrazowe jak w tamtej grze, to przechodzenie jest bardziej delikatne i nie ma kontrastu.

Opublikowano

Dragonbarrow, ognisko przy moscie. Zakladam ze lokacje masz odkryta z ta bestia w kosciele, kieruj sie na poludnie stamtad do ogniska. Masz dookola pelno malych mobow dajacych 1k (lub 1.3k za backstab, zawsze tak bylo ze zabicie po cichu daje wiecej exp w solusach?).

Bija mocno ale latwo je ubic.

Opublikowano
  W dniu 7.03.2022 o 11:24, Donatello1991 napisał(a):

Gdzie są jakieś leszcze do dobrego farmienia z chociaż 700-1000 run za jednego? 

Obecnie mam 37 lvl i 11h gry.

Rozwiń  

Ludzie dość dobre miejscówki poodkrywali. 

Oto one:

Pokaż ukrytą zawartość

Niedługo ludzie pewnie znajdą jeszcze lepsze. 

Opublikowano (edytowane)

82 lvl i 29h na liczniku, faktycznie później runy to wpadają po 50k :banderas: teraz cisne stolice, ile tam jest eksploracji to głowa mała, obesrany chodziłem mając na koncie 75k runów i jak dotarłem do miejsca łaski jaka to była ulga, później się okazało że na około pobiegłem :D 

No i zmieniłem build bardziej pod magię i testuje bronie które wcześniej leżały w schowku :D 

Edytowane przez Whisker
Opublikowano

Chłopy mają od premiery po 50-140h na liczniku i się dziwią, że ich gra open world zaczyna nużyć xd Ja bym pewnie już grę wyrzucił - jakby ta wspaniała nie była (a Elden Boży taki jest). To jest minimum kilka dobrych godzin dziennie :szopenhauer: Polecam jednak odpocząć parę dni albo ciągle narzekać na brak czasu, grać po nocach 2 razy w tygodniu jak ja - gwarantuje, że mam zerowy poziom znudzenia. 

Wczoraj wleciał zamek i to jest absolutnie wspaniałe, a dopiero go liznąłem. Znalazłem Wolveriny i myślę czy by tym nie pograć dłużej. 

Opublikowano

Takie pytanko. W lokacji z okrągłym stołem 2 laski sprzedają coś ala metalowa proca. Jak tego używać? Mam wojownika. Brakowało wiary na lv 10. Dobiłem do tego poziomu i dalej postać nie potrafi tego użyć. 

Opublikowano
  W dniu 7.03.2022 o 16:06, bebbop napisał(a):

Takie pytanko. W lokacji z okrągłym stołem 2 laski sprzedają coś ala metalowa proca. Jak tego używać? Mam wojownika. Brakowało wiary na lv 10. Dobiłem do tego poziomu i dalej postać nie potrafi tego użyć. 

Rozwiń  

A to nie jest talisman do rzucania czarów z wiary?

• Plusik 1
Opublikowano

Tak, to jest pieczęć albo  talizman nie pamiętam. Fakt... Wygląda jak proca :D służy do inkantancji. Wkładasz w drugą łapę np. Tam gdzie masz tarcze i wtedy L1 

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 7.03.2022 o 17:15, Plackus napisał(a):

Tak, to jest pieczęć albo  talizman nie pamiętam. Fakt... Wygląda jak proca :D służy do inkantancji. Wkładasz w drugą łapę np. Tam gdzie masz tarcze i wtedy L1 

Rozwiń  

Właśnie o to chodzi, że ni cholery. Próbuję coś działać, ale jakby się zaciął i nic nie idzie. Ale jak to jest do czarów to teraz nie wiem, czy mam jakiś czar w ogóle xD A jak czar do tego połączyć? 

Edytowane przez bebbop
Opublikowano

Przy ogniskach łaski ustawiasz czary i cuda w sloty.
Później ekwipujesz katalizator czy co tam potrzeba do magii/cudu jako broń i odpalasz jak atak, r1.

Właśnie padły 2 gargulce.
Przerwa na meczyk starczy dziś już ER.
Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• Lubię! 1
Opublikowano
  W dniu 7.03.2022 o 17:31, Schranz1985 napisał(a):

Przy ogniskach łaski usrawiasz czary i cuda w sloty.
Później ekwipujesz katalizator czy co tam potrzeba do magii/cudu jako broń i odpalasz jak atak, r1.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

Rozwiń  

Dzięki, sprawdzę :lapka: 

Widziałem np jak ludzie używają jakiś latajacych, niebieskich sztyletów. Odpalę tym katalizatorem takie cudo? 

Opublikowano
  W dniu 7.03.2022 o 17:32, bebbop napisał(a):

Dzięki, sprawdzę :lapka: 

Rozwiń  

Pamiętaj też, że czary i cuda to nie to samo. Do czarów są różdżki, a do cudów wiary są te talismany. Być może jest jakiś przedmiot uniwersalny do jednego i drugiego, ale tego nie wiem. 

Opublikowano
  W dniu 7.03.2022 o 17:35, C1REX napisał(a):

Pamiętaj też, że czary i cuda to nie to samo. Do czarów są różdżki, a do cudów wiary są te talismany. Być może jest jakiś przedmiot uniwersalny do jednego i drugiego, ale tego nie wiem. 

Rozwiń  

To pewnie mam coś pojepane, bo wydaje mi się że mam jakiś czar/cud (niebieski kolor) ustawiony pod górną strzałka na d-padzie, ale mam ciągle szare i za cholerę nie mogę tego aktywować. 

Opublikowano
  W dniu 7.03.2022 o 17:35, C1REX napisał(a):

Rozwiń  

A jak używać tych talizmanów :x? 

W dniu 7.03.2022 o 17:49, Banan91PL napisał(a):

15 h na liczniku godrick padł gdzie teraz się kierować do tej wieży za zamkiem ?

Rozwiń  

Jaki miałeś lv? Mam 16h na liczniku i waham się, czy już jestem na niego gotowy.