C1REX 16 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Godzinę temu, cotek napisał: btw. istnieje tutaj coś jak w poprzednich soulsach, co pomaga w normalnym poruszaniu się po bagnach, a nie spacerowaniu przez nie ? xD Nie wiem czy jest przedmiot typowy do szybkiego brodzenia, ale są dwa triki znane już z DS3. 1. Odwracasz się tyłem i ciskasz B/kółko. Postać odskakuje do tyłu znacznie szybciej, niż idzie. 2. Skill ze sztyletów. Marnujesz FP, ale biegniesz przez bagno. 1 Cytuj
mugen 1 956 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 5 minut temu, cotek napisał: Oj mylisz się xD Oj, mi się Sekiro nie podobało, więc dość szybko postanowiłem przecizować wszystko co się dało, żeby tylko skończyć i jakie tam cyrki odchodziły to kto nie widział, ten nie uwierzy, a Demon of Hatered czy jak on tam miał to już w ogóle szczyt Dość powiedzieć, że przelazłem grę o parry niemal bez parry. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Sekiro jakoś mnie nie kręci, ale sprawdziłem cheese w tej grze i jest mocny. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Ale Sekiro popatchowali i już tak nie da się chyba? Pamiętam, że na starą babę wystarczył spam któregoś ze specjalnych ataków i nic nie mogła zrobić, teraz już się tak nie da. Z demonem też gdzieś czytałem, że koniec z wspinaniem po murach. Ciekawe kiedy From wrzuci fixy dla arcane i tych op buildów, psujących marzenia soulsowej społeczności o normalnych najazdach pvp bez patologii. @cotek to bagno to malutki segment. W tej grze nawet nie ma tak dużo miejsc. Miyazaki nastraszył z tymi bagnami. W sumie tylko te pod ziemią mogą stanowić dla niektórych problem ale w sumie jakby nie patrzeć Spoiler to opcjonalna miejscówka. Malenia zresztą też 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 298 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 39 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Ale Sekiro popatchowali i już tak nie da się chyba? Pamiętam, że na starą babę wystarczył spam któregoś ze specjalnych ataków i nic nie mogła zrobić, teraz już się tak nie da. Z demonem też gdzieś czytałem, że koniec z wspinaniem po murach. Ciekawe kiedy From wrzuci fixy dla arcane i tych op buildów, psujących marzenia soulsowej społeczności o normalnych najazdach pvp bez patologii. @cotek to bagno to malutki segment. W tej grze nawet nie ma tak dużo miejsc. Miyazaki nastraszył z tymi bagnami. W sumie tylko te pod ziemią mogą stanowić dla niektórych problem ale w sumie jakby nie patrzeć Pokaż ukrytą zawartość to opcjonalna miejscówka. Malenia zresztą też Opcjonalna, ale cała ta miejscówka z Melania miodzio :). Jeden z topów tej gry. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 3 godziny temu, cotek napisał: Macie obczajonego jakiegoś Merchanta, który sprzedaje piguły na szkarlatyne ? Albo miejsce gdzie znajdę przepis, aby robić samemu ? Bo zużyłem w ciul na Lake of Rot, ale przed Melanią chyba jest duże bajoro, w którym brodze i leją mnie insekty i jest nieprzyjemnie xD btw. istnieje tutaj coś jak w poprzednich soulsach, co pomaga w normalnym poruszaniu się po bagnach, a nie spacerowaniu przez nie ? xD Merchant sprzedaje tylko kilka tych kulek, a ich robienie wymaga Sacramental Bud, która jest w chuj rzadka. A czar oczyszczający wymaga 12 Faitha. Pojebanie z tym zrobili, Lake of Rot to najgorsza miejscówka w grze. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Zrobiłem te bagna bez pigułek i bez czaru. Przebiegłem przez bagno lecząc się Estusami i tyle. 1 Cytuj
Szermac 2 747 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 No w Lake of Rot to tam kij, bo można było szybko biec przez tę wodę. Ale to bajoro przed Melanią jakieś pojepane i tam mam problem, ale próbowałem tylko raz i mnie małe insekty zaskoczyły. Później ogarne Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Te bajoro nie jest wielkie więc bez spiny. btw. nie chce ktoś nagakiby się pozbyć? Mogę dać coś w zamian Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Te bagna to lipa, w takim dms to była jazda a tu kawałek mały jakby na siłę.Bieda boss i cyk po bagnach.Ja już wszystko zrobiłem, jedyne trophy jakie zostały to za endingi.Jakbym mógł to bym zrobił z buckupa z chmury.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Gram od premiery. Powiem jako fan soulslikeow - Mesjasz dla takich jak ja. Fakt nuży trochę otwarty teren i pustka z nim związana. Choć ta pustka nie do końca taka pusta. Bo nie raz złapałem się na tym iż lokacja która uznawałem za wyczyszczona, z jakiegoś powodu zaafiszowała mi coś czego nie widziałem wcześniej(Item/kopalnia/loch). Pal licho,że często się powtarzają te lochy,kopalnie, czy inne jaskinie. Ale nawet je z radością eksploruje. Gram bez żadnych poradników,Wiki czy innego YouTube. Mam 106 lvl i 96 godz nabitych, a i tak nie całą mapę mam odkryta. Do wszystkiego dochodzę sam, co często mocno wydłuża mi progres,ale... Mi się zwyczajnie podobają soulslike,a ten tytuł to w sumie mógłby być DS 4. Delektuję się miejscówkami i widoczkami, delektuję się walką. A jak już jakiś progres się zrobi tym jeszcze bardziej wsiąkam w grę. Nigdzie się nie spieszę, gram z wypiekami na twarzy i to już prawie przez 100 godzin. Niedawno ubiłem Radahna,no kapitalna walka,ale zjebałem ja kilkukrotnie. Więc wezwałem dwóch npc,a na arenie walki jeszcze tuzin pomagierow,jak garnki i inne dziwadła i... Nie czuję się jakiś gorszy. Świetnie się bawię robiąc invade. Dziś pół dnia przed teleportem prowadzacym do walki z Radahnem na plaży przywałem npc i czerwone phantomy. Zrobiłem ze świecących kamieni arenę i się tam tłukliśmy jak za czasów DS3 na balkonie po stulejmanie 1vs1 z pełna kultura, bez leczenia w czasie walki. Śmiechu było co nie miara. Często komuś pomagam,w ten sposób nafarmiło mi się ponad 50 tych fragmentów runy co aktywują zdolności z run. Wrócę od teściowej to dalej będę naginał. Dla mnie to 10/10 jak każde soulsy, i nie rozdzielam tutaj serii na poszczególne części. Bo nawet jeżeli DS2 było najsłabsza częścią to nadal trzymała mnie przed ekranem jak wszystkie inne części. Każda z tych gier ma coś w sobie co mnie trzyma przed konsola. To główkowanie i kombinowanie,nawet gdy się akurat nie gra. Mało która gra mi funduje takie emocje,a że źrenice me już nie jedno widziały to tym bardziej cenię sobie takie tytuły. 3 2 1 Cytuj
kanabis 22 477 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Faktycznie troche beka z tym mimiciem. No ale coz. Nie trzeba go uzywac jak sie nie chce. Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 1 minutę temu, kanabis napisał: Faktycznie troche beka z tym mimiciem. No ale coz. Nie trzeba go uzywac jak sie nie chce. A gdzie się zdobywa tego Mimica? Gram po polsku to fajno jakby lokacje ktoś podał w PL. Cytuj
kanabis 22 477 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Jak ubiles radahna to idz do tej dziury w ziemii co powstala w pogrobnie po jego pokonaniu. Potem lecisz po kolei lokacje typu nokron, siofra i pozniej są jakies święte ziemie nocy czy jakos tak i tam bedzie za mgłą którą zdejmujesz jednym tym mieczem gargulca czy jakos tak dając posążkowi. No ogolnie jak robisz wszystko po kolei to jak pojdziesz tą dziurą w pogrobnie to znajdziesz z czasem 1 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Zrobiłem necron i quest wiedźmy, a przegapiłem mimica. W takim razie dziś wracam go poszukać, chociaż zupełnie nie jest mi potrzebny. Mam takiego kolesia z nożem za 124FP, który ładnie leje bossów. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Tyle placzu ze nie ma izi mode a ta gra jest tak dziecinnie prosta i przepelniona popsutymi przedmiotami dla idiotow ze glowa mala xD Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 12 minut temu, kanabis napisał: Jak ubiles radahna to idz do tej dziury w ziemii co powstala w pogrobnie po jego pokonaniu. Potem lecisz po kolei lokacje typu nokron, siofra i pozniej są jakies święte ziemie nocy czy jakos tak i tam bedzie za mgłą którą zdejmujesz jednym tym mieczem gargulca czy jakos tak dając posążkowi. No ogolnie jak robisz wszystko po kolei to jak pojdziesz tą dziurą w pogrobnie to znajdziesz z czasem Ijaaaa,zapomniałem,że po walce z nim jakaś niebieska kometa gdzieś jebla. Teleportłem się od razu w rejony niezbadane/niezbadane w pełni. Nic to wrócę od teściowej i będę nakvrwiał. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Niestety, a to bardzo psuję odbiór.Większość ludzi zamiast masterowac bossa, dostosować eq czy nawet zmienić build(gra daje masę opcji z respec) wybierze jakąś tanią zagrywke ala puszczę mimica niech on zbiera baty a ja sobię z do skoku czy dystansu bezkarnie ściągnę życie.Mimic na +10 to kpina wiem bo mam.Ta gra potrzebuje z balansowania.Z 2 strony from chyba celowo wprowadziło wiele ułatwień, gra trafiła do szerszego grona odbiorców.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
kanabis 22 477 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Walczylem z tymi dwoma gargulcami. Z ciekawosci puscilem mimica +7. No nie za wiele obaj stracilismy hp Tym bardziej ze u mnie build pod czolg. Talizmany z mocnym boostem niewrazliwosci, armor set radahna i wielki miec +20 z bleedingiem. No ciezko ubic takiego klona. Bede uzywal tylko jak mnie cos wkurwi. Tak to mam wilczki +7. Zdecydowanie zaden op a przynajmniej uwage odciagaja przeciwnika. No ale nie zalatwiaja sprawy za nas Cytuj
Soban 4 060 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 No mimic to imo tylko na malenie jest bezużyteczny, bo wtedy służy jej za worek treningowy do odzyskiwania zdrowia. W sumie to łatwo go znerfić, bo wystarczy obciąć hp by było takie jak u gracza, a nie z 15x tyle na +10. Teraz tylko czekam z kutasem w ręku, aż VaatiVidya poskłada filmik lore do kupy i zarzuci jakiś 2h filmik. Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Jeśli ktoś potrzebuje kamieni dla kowala, to w tym zamku na południu Caelid podniosłem już ze 20 Cytuj
Szermac 2 747 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Ja myślałem, że Melania jest obowiązkowa To jak ogólnie wygląda dostanie się do finału gry ? Byłem w Farum Azula, ale trafiłem tam przez teleport, który mnie zabrał na jakąś ruinę, która wisi sobie nad Farum Azula i nie wiele tam się dało zrobić xD Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 44 minuty temu, Schranz1985 napisał: Niestety, a to bardzo psuję odbiór. Większość ludzi zamiast masterowac bossa, dostosować eq czy nawet zmienić build(gra daje masę opcji z respec) wybierze jakąś tanią zagrywke ala puszczę mimica niech on zbiera baty a ja sobię z do skoku czy dystansu bezkarnie ściągnę życie. Mimic na +10 to kpina wiem bo mam. Ta gra potrzebuje z balansowania. Z 2 strony from chyba celowo wprowadziło wiele ułatwień, gra trafiła do szerszego grona odbiorców. Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Jeszcze przed premierą gry pisałem, że to będą najłatwiejsze Soulsy. Porównajcie sobie temat Sekiro do tematu Eldena. Przecież tam co stronę lecą posty z pytaniem jak zabić tego, jak zabić tamtego, nie daje już rady, pad wyleciał przez okno xD A tutaj? Sielanka Panie. Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 @cotek Trzeba Spoiler dostać się do dużego gara po Fire Giant i pogadać przy łasce z koleżanką naszą. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 16 marca 2022 Opublikowano 16 marca 2022 Ja myślałem, że Melania jest obowiązkowa To jak ogólnie wygląda dostanie się do finału gry ? Byłem w Farum Azula, ale trafiłem tam przez teleport, który mnie zabrał na jakąś ruinę, która wisi sobie nad Farum Azula i nie wiele tam się dało zrobić xDBo tam jest tylko itemek.Normalnie tam się trafia z kuźni olbrzyma.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi