Rash 240 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 U mnie na szybko prawie 100 lvl/70h na blacie.Do tej pory grane było pure str ale po zdobyciu darkmoon greatsworda wleciał respec i jest znowu meeeega miodnie. Wjechałem własnie winką do zimowej sceneri i z tego co tu wyczytałem zaczyna się chyba end game powoli co? Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 1 godzinę temu, Koleś88 napisał: Nawet tego przed strażnika nie daje rady uwalić a mam ponad 100lvl Może ktoś polecić jakiś dobry armor, nie za ciężki? Jak masz 100lvl i nie odbierasz prawie hp temu gargulcowi to lepiej zweryfikuj bron a nie armor bo cos chyba nie halo. 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 3 minuty temu, Rash napisał: U mnie na szybko prawie 100 lvl/70h na blacie.Do tej pory grane było pure str ale po zdobyciu darkmoon greatsworda wleciał respec i jest znowu meeeega miodnie. Wjechałem własnie winką do zimowej sceneri i z tego co tu wyczytałem zaczyna się chyba end game powoli co? Długi endgame, jeśli doliczysz do tego jeszcze opcjonalne lokacje. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Z ciekawosci poszedlem mu zajebac moja postacia pod Colossal Sworda mam go +16 na 80 lvl i 50 Str to nie bylo z niego co zbierac bardzo szybko. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Przy tak rozległej mapie i takiej ilości broni system ulepszenia ekwipunku ssie murzynskie kule. Chciałbym popróbować różnych typów broni, ale nie będę szukał kamieni z guidem. Jeszcze przy unikatowych broniach można to jakoś przełknąć, bo maksymalny level to 10 i wystarczy jeden kamien z każdego poziomu, ale przy zwykłych broniach można się zajebać. Pierwszy kamien do ulepszenia broni do 10 poziomu znalazłem dopiero w elphael, czyli endgame lokacji. Ile tych kamieni moze byc na playthrough? 2? No słabo, że nie pozwalaja na eksperymenty. Tak wiem, zaraz wyskoczy jakis "hardkor", że w demonsach nie dalo się zrobic nawet respec, ale mam to w dupie. 1 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 @20inchDT - po ostatnim patchu sporo przeciwników normalnie dropi te kamienie. Nawet najzwyklejsi żołnierze przy Volcano Manor zaczęli mi dropić kamienie [4] i [5]. Łatwiej jednak zdobyć możliwość kupowania tych kamieni. Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 No tak, tylko znowu kto znajdzie te dzwonki bez guide'a? Ja mam chyba dwa. Jak dla mnie ta gra w wielu aspektach to średniowiecze, a open world tylko to wszystko amplifikuje. 2 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Kamienie mozna kupowac do +24 i +9 Kamieni do +25 jest chyba 11 w grze tych do +10 jest chyba 7 jak nie wiecej. Gra ma PvP nie moze byc million kamieni na Max Level. Przy babie tez jestes taka jeczydupa? XD Idz moze grac w Horizon albo cos od Ubi tam sie sama giereczka przechodzi nic nie trzeba robic. Od Markerka do Markerka Netflix n Chill. 1 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Mi udało się znaleźć dzwonki, które dawały wszystkie Somber Smithing Stones i chyba większość zwykłych, ale nawet bym się dwa razy nie zastanawiał nad skorzystaniem z Internetu żeby je dostać gdyby zaszła potrzeba. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Nie sprawdzałem na internetach.Ale w pierwszym ng miałem 3 unikalne bronie na maxa zrobione i 2 zwykle na +25.A zwyklaki też idzie łatwo zrobić gdzies do +20.Znajdując dzwonki można łatwo kupować itemki do ulepszania broni prawie na maxa Zależy na jakim etapie gry jesteś i ile eksplorowales.Bo robiąc samo story to malo na zbierasz.Ja pod koniec gry mialem tego po 20/30sztpoza tymi ostatnimi.Te ostatnie kamyczki przeważnie są nagrodą za coś extra, questy, bonus content, ostatnie lokacje itd.Ale serio sporo tego jest.Typie 2 dzwonki znalazłeś? XD.Serio?I pewnie masz 60h "cała" mapę odkrytą i prawie platyna.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 1 minutę temu, 20inchDT napisał: No tak, tylko znowu kto znajdzie te dzwonki bez guide'a? Ja mam chyba dwa. Jak dla mnie ta gra w wielu aspektach to średniowiecze, a open world tylko to wszystko amplifikuje. Możesz zapytać też na forum. Ta gra celowo została tak zaprojektowana. Dla jednych to może być wada, a dla wielu to urok serii i źródło życia dla community wokół tej gry. 1 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Nie twoja sprawa ile w to grałem i ile mam odkryte. Jak muszę czyścić każdy centymetr mapy to niczym się nie różni od wyszydzanego tu ubisoftu i latania od znacznika do znacznika. 1 2 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Tych smoczych kamieni do +10 jest bodajże 9 albo 10. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 To nie czyśc, nie szukaj.Przejdz grę na mimicu z bronią+12.Platynę też wbijesz.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Az sprawdzilem na Wiki Somberow na +10 jest 8 w grze A za zrobienie wszystkich Deathrootow dostaje sie kamien na +25 a nie na +10 My Bad Boze az Cirexowi i Roziemu dalem plusy za posty w tym temacie swiat sie konczy Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 4 minuty temu, 20inchDT napisał: Nie twoja sprawa ile w to grałem i ile mam odkryte. Jak muszę czyścić każdy centymetr mapy to niczym się nie różni od wyszydzanego tu ubisoftu i latania od znacznika do znacznika. Poniekąd na tym polega tutaj siła eksploracji. Nie wiesz na co trafisz w danej lokacji. Ile razy kręciłem głową, że wypadło mi zupełnie bezużyteczne berło, talizman albo czar pod 60 FAITH, a innym razem cieszyłem się, że akurat znalazłem przejście za którym znajdował się OP Greatsword, cały set zbroi dla rycerza, czy dzwonek z nowymi przedmiotami. Apropo kamyków, to dla specjalnych broni znalazłem ich tyle, że mogę podciągnąć pod +9 jakieś 4 czy 5 z nich. Ze zwykłymi trochę zepsuli, bo potrzeba nieporównywalnie więcej żeby je upgrade'ować. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Specjalna bron na +10 mozna zrobic w mniej niz godzine a jakas op bron tez mozna zdobyc bardzo szybko. Z glowy na szybko mozna zdobyc Raduvie, Moonvaila, Grafted Blade czy Golden Halberd. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Nie ma co też atakować kolegi, że ma problem. Kto z nas nie miał w życiu sytuacji, że nie mógł czegoś znaleźć, a po zobaczeniu w opisie nie mógł uwierzyć, że to tutaj, bo przecież już tu z 10 razy sprawdzał. Sam jestem przynajmniej jedną z dwóch tutaj osób, która przez całą prawie grę nie miała kwiatków [2] do ulepszania summonów. Tak więc pomimo posiadania kwiatka do +10 biegało się z summonem +1. Moim zdaniem robi się ludziom krzywdę ośmieszając Wiki, poradniki i pytanie na forum. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 A sprawdzał ktoś sam jak różnią się wersje ps4/ps5?Chodzi mi o grafikę, głównie pop up i stuttering.Mam w planach 2 platyne na os5 we wstecznej.Zastanawiam się czy wręcz na plus nie będzie.Pamiętam że digital foundry wręcz zalecało tak grać.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Tu nie chodzi o to ze typ ma problem tylko o to ze marudzi na cholera tak wlasciwie wie co. Nie jest fizyka kwantowa rozkminienie ze jak jest na mapie jaskinia I polazles do jednej a pozniej drugiej i za kazdym razem jest to kopalnia to jak chcesz ulepszyc bron to szukasz kurwa kopalni xD Ok moze nie jara go wolnosc eksploracji a tej grze i woli za raczke ale tu chyba z gory wiadomo w co gramy i czego sie spodziewac ( pomimo tego ze i tak gra nam sporo wybacza zwlaszcza jezeli chodzi o Questy ) to tak jak ja bym kupil Halo i w temacie o Halo plakal ze gra jest glupia bo strzelam w Kosmo Krasnale wiedzac ze bede w nie strzelal. 1 Cytuj
Bartolinsky 1 776 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 (edytowane) Faktycznie dziwne, że łatwo dostępne kamienie +25/+10 po które trzeba się "schylić" będą przy endgame, a jak się chciałoby je wcześniej to trzeba trochę się wysilić Generalnie jak komuś gierka przypasuje to chyba ma gdzieś do jakiej dziupli wejdzie i jaki item znajdzie, ale to może jestem z tych poyebanych i cieszyłem się z gry nie wiem. Edytowane 20 marca 2022 przez Bartolinsky 1 1 1 Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Mnie tez nie podobala sie jak zaczalem ta otwartosc swiata. Najzwyklej w swiecie mnie przytloczyla. Z tym ze po paru, parunastu godzinach czlowiek sie uczy i łapie gdzie isc, gdzie warto zajrzec a gdzie mozna olać. Teraz nie wyobrazam sobie ze swiat moglby byc mniejszy lub ograniczony. 3 Cytuj
20inchDT 3 361 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Godzinę temu, wet_willy napisał: Tu nie chodzi o to ze typ ma problem tylko o to ze marudzi na cholera tak wlasciwie wie co. Jakbys nie mial problemow z czytaniem to moze bys zrozumial jaki byl moj problem. 1 Cytuj
japco 275 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 No w sumie mogliby zrobić jakiś patent z odzyskiwaniem zużytych kamieni, np. dostajesz z powrotem wszystkie kamulce, ale sama broń z której je wyjmujesz przepada. Bo to respecowanie to trochę upierdliwe jest w obecnym stanie. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 20 marca 2022 Opublikowano 20 marca 2022 Zrozumialem doskonale. To ty nie rozumiesz ze gra nie moze dac ci mozliwosci zrobienia wszystkich broni na +25/+10 Ale o dziwo daje ci mozliwosc zrobienia kazdej na +24/+9. Daje tez ta mozliwosc adekwatnie do etapu w grze tylko trzeba "poszukac" I cos zabic wiec mozesz sobie eksperymentowac do woli bo te 40 Damage wiecej nie robi roznicy xD A koncowo na jednym przejsciu mozesz miec zrobionych 11 "broni" Zwyklych na +25 i 8 Specjalnych na +10 kiedy juz dawno powinienes wiedziec czym chec grac. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi