iluck85 2 925 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 Smoka ubijałem 40 minut. Taki byłem cienki. Dlatego zmęczyłem 1 dużego bossa i poszedłem farmic na kurczaka. 90lvl wbiłem dzięki temu. Dzięki temu typowi z filmiku wyżej mam miecz ognia na plus 5 i teraz te kosę śmierci po ubiciu ptaka w nocy. Stwierdziłem, ze jestem lamus bo 90% rzeczy nie wiedziałem Zawsze mnie w tej serii zastanawia czy fani tych gier to ogarniają i wrzucają 24h po premierze gry- co, gdzie z kim i czym połączyć czy twórcy gry wrzucają stopniowo te wszystkie myki. Nikt normalny bez neta tego nie ogarnie Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 39 minut temu, beardo0 napisał: Przy wejsciu na Weeping Peninsula, jest tam ognisko i kupiec, w nocy Ukryj zawartość Pojawia sie boss Night's Cavalry i wyrzuca calkiem spoko cep bojowy na zrecznosc Jesli chodzi o tego na koniu to chyba nie jest regułą. Ja go pierwszy raz spotkalem po 80h gry w zachodnim regionie gigantow. Dostalem w leb a potem jak od razu poszedlem w te same miejsce na rewanzyk nie bylo go Cytuj
SebaSan1981 3 600 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 4 godziny temu, anarom_pl napisał: Generalnie too much alcohol pyszczku. Ok mój drogi kolcopysku, ale po co wogóle ta cała zabawa z mieszaniem i żonglerką sejwami? Tylko w celu odblokowania wszystkich zakończeń? Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Kmiot napisał: No nie xd Ukryj zawartość Przecież nawet mówi coś na ten temat i słychać mlaskanie. Urocze. Podobnie jak ci żołnierze na pobojowisku w drodze do Vulcano Manor. Po jej zabiciu pojawia się invader. Edytowane 27 marca 2022 przez Bigby Cytuj
beardo0 125 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 Godzinę temu, kanabis napisał: Jesli chodzi o tego na koniu to chyba nie jest regułą. Ja go pierwszy raz spotkalem po 80h gry w zachodnim regionie gigantow. Dostalem w leb a potem jak od razu poszedlem w te same miejsce na rewanzyk nie bylo go Może jakiś mocniejszy wariant czy coś Ja mam ok 20h jak na razie A obczajacie tego? Tibia Mariner Spoiler Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 Night's Cavalry pojawiają się w różnych miejscach wyłącznie w nocy. M.in. blisko kupca w Weeping Peninsula, czy na brukowanej drodze z Limgrave w stronę Caelid. Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 2 godziny temu, Kmiot napisał: Ukryj zawartość A nic szczególnego, po prostu pożywiają się poległymi na polu boju, a my im przeszkadzamy we wspólnym posiłku wbijając miecz w plecy. Nie wiem jak dotarłem do volcano ale chyba jakiś quest mnie przeniósł już nie pamietam. Wiem ze zaczynałem od środka już wiec pewnie pominąłem. 1 godzinę temu, Bigby napisał: Po jej zabiciu pojawia się invader. Dostał w łeb od razu XD Cytuj
Kmiot 13 675 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 Pewnie portalem, bo też tam tak za pierwszym razem trafiłem, ale prawilnie się ewakuowałem i potem wróciłem tam już pieszo. btw. te cizie urządzające densingi przy ognisku też niezłe xd Cytuj
anarom_pl 120 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 (edytowane) 2 godziny temu, SebaSan1981 napisał: Ok mój drogi kolcopysku, ale po co wogóle ta cała zabawa z mieszaniem i żonglerką sejwami? Tylko w celu odblokowania wszystkich zakończeń? Taki miałem podstępny plan, ale mi przeszło. Panowie jest fajna apka z interaktywną mapką na androida. Jest również wersja web ale apka wygodniejsza. Polecam. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.mapgenie.eldenringmap&hl=pl&gl=US Edytowane 27 marca 2022 przez anarom_pl 2 1 Cytuj
mozi 1 978 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 38 minut temu, Kmiot napisał: Pewnie portalem, bo też tam tak za pierwszym razem trafiłem, ale prawilnie się ewakuowałem i potem wróciłem tam już pieszo. btw. te cizie urządzające densingi przy ognisku też niezłe xd Szczegolnie jak wpada na pełnej godskin 4 minuty temu, anarom_pl napisał: Taki miałem podstępny plan ale mi przeszło. Panowie jest fajna apka z interaktywną mapką na androida. Polecam. https://play.google.com/store/apps/details?id=io.mapgenie.eldenringmap&hl=pl&gl=US Szkoda ze na iOs nie ma… Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 19 godzin temu, C1REX napisał: W grze jest 8 tych kamieni. Dwa są za sidequesty. Jeden z nich można przegapić i NPC nam umrze. Nie wiem jak z drugim, ale łatwo go można popsuć pod koniec robienia. Jeden kamień jest za zabicie czerwonego NPC 3 razy i też chyba można przegapić. 5 kamieni jest więc do zebrania na 100%. 3 Opcjonalne. https://eldenring.wiki.fextralife.com/Somber+Ancient+Dragon+Smithing+Stone Szkoda, że dopiero na koniec gry praktycznie. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 @easye Niektóre można zdobyć dość wcześnie jeśli postawisz na to priorytet. Np. ten w Moghwyn Palace można mieć zaraz po Godricku (lub kogokolwiek pierwszego zabiliśmy). Cytuj
easye 3 377 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 No i to jedyny. Reszta kończy się na zimowej krainie. Editi. Skonczylem quest Lateny bo wydał mi się najszybszy, mogę usprawnić kolejna broń do +10. Dzięki za pomoc. Swoją drogą rzeczywiście ta końcówka lekko siadła, nie dość że po 4 razy walczymy z tym samym bosem, to jeszcze w ostatnich częściach mapy po 100h gry jesteśmy często na strzała... Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 27 marca 2022 Opublikowano 27 marca 2022 Gram od nowa z opisem Cowboya i gra mi się mega. Jak to możliwe, że po ponad 100 godzinach gry i zrobieniu platyny gra może nadal tak się podobać? Koleś jedzie z buildem totalnie odwrotnym od mojego. Wcześniej grałem głównie magią. Tym razem gram melee i planuję dodać faith, którego zawsze unikałem. Teraz jednak wiem co i jak. Znam mechanikę gry. Znam dobre metody farmienia i idę jak przecinak. Ten smok dający po 50.000-70000 run daje nam dobry i szybki start. Cytuj
RIfuk 71 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 W dniu 26.03.2022 o 13:39, Andżej napisał: elden ring ma doslownie najgorszy quest design jaki widzialem chyba kiedykolwiek w grach open world o ile nie jakichkolwiek, chcialem zrobic questa alexandra zeby zdobyc item no to oczywiscie youtube, bo inaczej by mi to zajelo z 20 lat samemu no ale okazalo sie ze 20 godzin temu on gdzies stal po pokonaniu jakiegos bossa i trzeba bylo wtedy do niego zagadac, naciskajac Y 3 razy (koniecznie 3 razy, zeby skonczyc jego opcje dialogowe, 2 juz by nie dzialalo) i ja tego nie zrobilem. wrocilem sie do miejsca, gdzie mial byc i juz go nie ma. nigdzie go nie ma. questa nie skoncze, itema nie zdobede. jak czlowiek bez internetu mialby w takie cos 20 lat temu grac i cokolwiek odkryc samemu to ja ku.rwa nie zrozumiem. jakis chocby najskromniejszy quest log by sie przydal, cokolwiek. ch uj nawet ze gadam czasami z tymi npcami, to i tak nie wiem o co im biega. gdyby nie film na yt wyjasniajacy te historyjke w tej grze, to 99 procent graczy nawet by nie wiedziala, ze tam fabula jest. widac jak branza zeszla na dno skoro gra z animacjami z ps3, grafika z ps4, najgorszym guest designem, fabuly ktorej trzeba dopatrywac sie w odbiciu trawy, zeby czegokolwiek dowiedziec sie o swiecie - byla takim powiewem swiezosci, ze zostala okrzyknieta najlepszym open worldem wszechczasow. a tak naprawde jest druga strona extremum jaki serwuje nam od lat ubi szrot. dotarlem do farum azura i przynajmniej w kwestii open worldow to ten frankenstein nie ma podjazdu do botw. Zdecydowanie zgadzam sie !!! 1 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 platynka wpadła w nocy. jakies 100h, pomagalem sobie z fextralifem bo brakowalo mi kilku czarow/talizmanow. na koniec zostawilem sobie malenie no i powiem tak. jesli ktos gra bez summonow to spoko, na pewno pomeczylbym sie dluzej. ale z mimiciem i to po paczu padla za 2 razem i to stosunkowo na luzaku. poza tym jednym kombo co 3/4 razy macha mieczem dookola siebie to nie miala nic az tak mocnego. albo po prostu rnb takie dobre mialem. tak czy siak, 10/10 - obiektywnie najlepsze soulsy, subiektywnie - otwarty swiat mnie pod koniec zmeczyl. opcjonalne dungeony pod koniec czesto byly zbyt proste i nie dawaly przydatnych nagrod. wpadalem, ciach ciach i dzida dalej. to chyba jedyna wada. cala reszta to nie ma co pisac. wspaniale lokacje, wymagajace, fajni bossowie. wszystko co w soulsach dobre tutaj jest na najwyzszym poziomie. najtrudniejsza walka w grze - w endgame, w stolicy na dole chodza dwa te ulcareted tree spirity i pilnuja medalionu. ku.rwa! jedyna walka ktora odpuscilem - nie dalem rady a sciezka do nich jakies 5-10 minut poje.bane na maksa. ktos to ogarnal? albo widzial na jutubie? chcialbym sie zainspirowac. 2 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Godzinę temu, Ölschmitz napisał: najtrudniejsza walka w grze - w endgame, w stolicy na dole chodza dwa te ulcareted tree spirity i pilnuja medalionu. ku.rwa! jedyna walka ktora odpuscilem - nie dalem rady a sciezka do nich jakies 5-10 minut poje.bane na maksa. ktos to ogarnal? albo widzial na jutubie? chcialbym sie zainspirowac. Nie jestem pewny, czy o tą samą walkę chodzi. Jeśli jednak mówisz o tych trzech stworach wyskakujących spod ziemi i pilnujących legendarnego talizmanu na złamanym pniu drzewa, to na dystans ich. Wszędzie widziałem znaki od innych graczy, żeby na odległość ich brać, więc po sprowokowaniu biegłem na górę i potem łukiem i czarami biedaków zabijałem. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 jo jo o tym. rzeczywiscie tam 3 pozniej dochodzi. no pewnie mozna ich zcheesowac na milion sposob, chodzi mi o walke po bozemu, napie.rdalac ich ostrzem. ja odpadlem, nawet jeden nie jest jakis super prosty, dwoch to juz niemal niemozliwe a trzech to (przesadzam) moim zdaniem sie po prostu nie da Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Mogłeś iść przy ścianie po lewej, zabrałbyś medalion i nie zauważyliby Cię. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 no tak zrobilem, ale probowalem ze 3 razy im wje.bac i nic Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 U mnie poszly za drugim razem. Build str i wielki miecz ladnie sobie z nimi radzi i latwo staggeruje. Poza tym mozna je pojedynczo wyciagac przeciez Ja lubilem walczyc z tym typem przeciwnika, blisko sie trzymam niego i latwo rollem omijac ataki. Jedynie wersja magmowa wkurwiajaca jak obrzyga wokol siebie magma, bardzo duzo im criticale odbieraja wiec warto miec bron ktora dobrze staggeruje, mi np duzo weselej bylo w tym palacu malenii gdzie byl awatar drzewa pilnujacy wejscia i dwoch przykoksowanych rycerzy. Cytuj
kanabis 22 475 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 No chyba ze wyciaganie ich pojedynczo to cheese i po bozemu to jedynie brac 3 na raz Edit: nie połączylo wiec pewnie cheese Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 no wlasnie obczailem na YT, ze gosc wyciagal pojedynczo. to nie cheese w moim slowniku. mi sie nie udalo i zawsze co najmniej dwoch jednoczesnie mialem. palac malenii mega fajna miejscowka, mysle, ze top 5 w calym ER. a no i mieczyk ktory dropi calkiem przyjemny! dobilem do 150 levelu i teraz pewnie sobie poczyszcze mapke z tego co tam zostalo + sprobuje komus popsuc zabawe wpie.rdalajac mu sie do gry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi