easye 3 410 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 W dniu 23.03.2022 o 14:28, wet_willy napisał: @easye Tu masz moj build pod Faith bardzo fajnie sie nim gra i PvE i PvP Do PvP wyrzucam drugi miecz i Arsenal Charma wymieniam na Erdtree Favour +2 albo Godfrey Talizman A no i mam Godrick Great Rune tutaj aktywna wiec na PvE albo PvP jak jestem Hostem to +5 do wszystkich statow ale mam tyle Rune Arkow ze grzechem bylo by nie uzywac. A dlaczego nie używasz pieczęci palców, skoro nie dość ze z wiara się skaluje na S, to jeszcze z siłą na D. I co za talizmany - te 2 ostatnie. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Bo powyzej 60 Faith Ten Seal jest lepszy? Talizman co przyspiesza Cast Time a drugi co o 12% chyba podnosi sile Incantations 1 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Jest jeszcze talizman podnoszący holy damage w zamian za większe otrzymywane obrażenia. Do pve u mnie dawał największy bonus. Działa z tym skillem miecza ostatniego bossa. Ten talizman to takie dwa skorpiony, które można na samym początku dostać za czerwonego NPC. Cytuj
easye 3 410 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 30 minut temu, wet_willy napisał: Bo powyzej 60 Faith Ten Seal jest lepszy? Talizman co przyspiesza Cast Time a drugi co o 12% chyba podnosi sile Incantations Z opisów w ogole tego by czlowiek niewywnioskowanał - wszykie maja 'brak umiejetnosc', zakladalem na zmiane, obrazenia zadaja takie same, ale mam 52 Faith. Inteligencje i Arcane mam 9 - 7 - chyba nie ma sensu ich podnosic nie? Sile i zręczność jeżeli skaluje mi sie C? Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Wazny jest Incant Scaling a nie Damage Scaling. Zwykly Scaling to jest wazny jak chesz kogos po glowie tym bic. Zalezy co chcesz robic jak chcesz miec lvl 200 to rob co chcesz 1 Cytuj
easye 3 410 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 No robię builda pod Blasphemous Blade - te skalowania nigdy dla mnie jasne w Soulsach nie były. Bron ma skalowanie ze zręcznością i silą - C i Wiara B. To jak powinienem rozkładać statystyki? Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 No to Rob na tyle zebys mogl go trzymac w jeden rece Cytuj
easye 3 410 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Hmm, czyli jak mam wymagane cechy Sila 22 i zręczność 15 to na tym mam pozostać i resztę lądować w Wiare? Pytam, bo przydałoby mi sie pare punktow w wigor, mógłbym sporo zaoszczędzić, myślałem, ze większe obrażenia zadaje jak rozwijam wszystkie 3 statystyki. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 Dlatego wybralem Sacred bo mam go w jednej rece a Blasphemous moge I tak nosic w 2 ale ja gram PvP glownie. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 @easye - Jak obrażenia rosną możesz sprawdzić dodając po jednym punkcie i sprawdzając, co daje najwięcej. Skill jest w 100% z ognia, więc cały damage pochodzi z FTH. Zwykłe ciosy to mieszanka trzech statsów. Jeśli na skillu Ci najbardziej zależy, to możesz podbić damage dodając talizmany od FTH, ognia, skilli itd. Cytuj
easye 3 410 Opublikowano 28 marca 2022 Opublikowano 28 marca 2022 No ten talizman daje więcej niż 30 pkt wiary, zdecydowanie jednak wole założyć talizman i pakować tez w zręczność i sile by powalczyć mieczem fizycznie. Cytuj
SebaSan1981 3 658 Opublikowano 29 marca 2022 Opublikowano 29 marca 2022 Z pamiętniczka Zmatowieńca. Dzień Pierwszy "Drogi pamiętniczku, wczoraj pierwszy raz uruchomiłem grę Elden Ring. Ustawiłem opcje, ponad godzinę siedziałem w kreatorze tworząc niezwykłej urody bohaterkę nadciągającej przygody. Wyszedłem z pierwszej lokacji zabierając palec jakiegoś trupa, wyskoczył na mnie boss, jakieś robalo pająkopodobne coś. Po krótkiej wymianie uprzejmości ekran zrobił się czarny i znalazłem się w nieznanej lokacji w towarzystwie zakapturzonej dziewczyny na koniu. Po wyjściu na zewnątrz świat był piękny. Zacząłem biegać dookoła zbierając poziomki i szlachtując okoliczne barany. Zabiłem też jednego nietoperza. Był trochę wredny ale udało się. Idąc w stronę świecącego drzewa napotkałem rycerza na koniu. Chciałem z nim porozmawiać ale okazało się że to boss i chciał mnie nabić. Turlałem się kilka razy, ciachnąłem go mieczem ale w końcu upadłem widząc napis - You Died. Na dziś to koniec przygody, było fajnie." 1 1 Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 29 marca 2022 Opublikowano 29 marca 2022 13 hours ago, easye said: Hmm, czyli jak mam wymagane cechy Sila 22 i zręczność 15 to na tym mam pozostać i resztę lądować w Wiare? Pytam, bo przydałoby mi sie pare punktow w wigor, mógłbym sporo zaoszczędzić, myślałem, ze większe obrażenia zadaje jak rozwijam wszystkie 3 statystyki. Pozatym jak widzisz moj Build ja mam 50 Vigoru a 55 z Greater Runem. I tylko Level 125 zakladam ze masz wyjebane w PvP Level wiec jedziesz do 150 masz 25 Punktow wiecej do rozdania. Nie wiem w czym problem. Jak bym mial 25 pts wiecej do rozdania to bym dal je w Arcane zeby Swarm uzywac z dobrym damage. Imho na PvE jak umiesz grac to 40 Vigoru starcza ale 50 wybacza zdecydowanie wiecej. Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 29 marca 2022 Opublikowano 29 marca 2022 Troche im ta pseudo zasadzka nie wyszla xD 3 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 29 marca 2022 Opublikowano 29 marca 2022 EDIT: Szukam listy czerwonych NPC do zabicia. Jest gdzieś to dobrze podane? Nie widzę na fextralife Cytuj
wet_willy 2 166 Opublikowano 29 marca 2022 Opublikowano 29 marca 2022 Mnie sie Anastasia poraz 3 nie spawnuje i mnie to wkurwia bo trace jednego Sombera +10 >< Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 29 marca 2022 Opublikowano 29 marca 2022 3 minuty temu, wet_willy napisał: Mnie sie Anastasia poraz 3 nie spawnuje i mnie to wkurwia bo trace jednego Sombera +10 >< No mi też jeden NPC przestał się pokazywać podczas poprzedniej gry. Dwa razy przegrałem i za trzecim razem już go nie było. Anastasia mi się nie pojawiła w drugiej i trzeciej lokacji. Teraz chcę skupić się na tych czerwonych NPC i questach, bo to najważniejsze rzeczy, które są missable (no i cokolwiek w stolicy). Dopiero po zaliczeniu NPC i questów będę jakichkolwiek bossów zabijał, by się nic nie poblokowało. Cytuj
michu86- 402 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 Pany, Pytanie dot. Ng+ bo dziś bede startował. 1. Czy dzwonki, które oddałem przenoszą się do ng+? Czy od razu bo wbiciu na rewir okrągłego stołu mogę kupować kamienie do ulepszania broni (oczywiście jeśli oddałem dzwonek na dany kamień). 2. Mowia, że przed przejściem na ng+ warto wyfarmic kamienie do ulepszania broni ale to chodzi im o te co są ich ograniczone ilości do +10 na specjalnej i +25 na zwykłej, tak? 3. Jeśli się cos ważnego nie przenosi to co? Wiem, że trzeba ustawić optymalnego builda bo dostęp do Renali trochę później będzie. Cytuj
mozi 1 991 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 2 minuty temu, michu86- napisał: Pany, Pytanie dot. Ng+ bo dziś bede startował. 1. Czy dzwonki, które oddałem przenoszą się do ng+? Czy od razu bo wbiciu na rewir okrągłego stołu mogę kupować kamienie do ulepszania broni (oczywiście jeśli oddałem dzwonek na dany kamień). 2. Mowia, że przed przejściem na ng+ warto wyfarmic kamienie do ulepszania broni ale to chodzi im o te co są ich ograniczone ilości do +10 na specjalnej i +25 na zwykłej, tak? 3. Jeśli się cos ważnego nie przenosi to co? Wiem, że trzeba ustawić optymalnego builda bo dostęp do Renali trochę później będzie. Nie przechodzi praktycznie nic ponad to co masz w ekwipunku: https://eldenring.wiki.fextralife.com/New+Game+Plus 2 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 W dniu 29.03.2022 o 07:38, SebaSan1981 napisał: Z pamiętniczka Zmatowieńca. Dzień Pierwszy "Drogi pamiętniczku, wczoraj pierwszy raz uruchomiłem grę Elden Ring. Ustawiłem opcje, ponad godzinę siedziałem w kreatorze tworząc niezwykłej urody bohaterkę nadciągającej przygody. Wyszedłem z pierwszej lokacji zabierając palec jakiegoś trupa, wyskoczył na mnie boss, jakieś robalo pająkopodobne coś. Po krótkiej wymianie uprzejmości ekran zrobił się czarny i znalazłem się w nieznanej lokacji w towarzystwie zakapturzonej dziewczyny na koniu. Po wyjściu na zewnątrz świat był piękny. Zacząłem biegać dookoła zbierając poziomki i szlachtując okoliczne barany. Zabiłem też jednego nietoperza. Był trochę wredny ale udało się. Idąc w stronę świecącego drzewa napotkałem rycerza na koniu. Chciałem z nim porozmawiać ale okazało się że to boss i chciał mnie nabić. Turlałem się kilka razy, ciachnąłem go mieczem ale w końcu upadłem widząc napis - You Died. Na dziś to koniec przygody, było fajnie." Prawie jakbym widział moje wpisy piórem. Nie wiem czy było ale internet rozkminił czemu krwawe psiaki zadają taki chory DMG. W skrócie nie mają nałożonego okna sprawdzającego czy już oberwaliśmy dlatego nakłada się wielokrotnie DMG. Aż dziwne, że jeszcze tego nie ogarnęli. Wgl w plikach gry jest koń bez łba. Miyazaki pownieneś iść do specjalisty. 1 Cytuj
Hubert249 4 286 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 Pokonałem Godfreya i chyba zbliżam się do momentu ukończenia Stolicy ( stoję przed mgłą przy drzewie) Mam pytanie czy w tej grze jest moment w którym już nie ma odrotu? I jeśli tak to gdzie, albo czy gra przed tym ostrzega? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 19 minut temu, Hubert249 napisał: Pokonałem Godfreya i chyba zbliżam się do momentu ukończenia Stolicy ( stoję przed mgłą przy drzewie) Mam pytanie czy w tej grze jest moment w którym już nie ma odrotu? I jeśli tak to gdzie, albo czy gra przed tym ostrzega? Nie ma miejsca bez odwrotu. Nawet po pokonaniu ostatniego bossa można się wrócić. Jedynie stolica się zmienia po ognistym olbrzymie. Inna sprawa, że część side questów może się zablokować jeśli za daleko zajdziemy. Tak samo jak znikają czerwoni NPC, jeśli zabijemy lokalnego bossa. 1 Cytuj
McDrive 3 119 Opublikowano 30 marca 2022 Opublikowano 30 marca 2022 Ale mi te czerwone fantomy przy wielkim dzbanie w caelid napsuly krwi Ale się udało Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi