kudlaty88 489 Opublikowano 28 grudnia 2022 Opublikowano 28 grudnia 2022 Dzisiaj na xboxie wyskoczył mi kafelek reklamowy z "The Lands Betwen DLC" po kilku minutach zamienił sie na preorder Dead Space. Oby to był czyjś błąd leakujący rychłe wydanie dodatku. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 28 grudnia 2022 Opublikowano 28 grudnia 2022 To ten ostatni patch z update i areną do pvp. 1 Cytuj
kudlaty88 489 Opublikowano 28 grudnia 2022 Opublikowano 28 grudnia 2022 (edytowane) 4 godziny temu, messer88 napisał: To ten ostatni patch z update i areną do pvp. A i ujwpisdu ale fajnie było na chwile mieć nadzieje. Edytowane 28 grudnia 2022 przez kudlaty88 Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 Wczoraj zakupiłem ER, więc wkraczam w ten nieprzystępny świat. W sumie nie mam zamiaru pytać gdzie iść najpierw itp. bo chcę sam sobie odkrywać. Ale mam zagwozdke jeśli chodzi o klasę postaci. Jeśli będę chciał grać z tarczą to Włóczęga i pakowanie w siłę i życie? A która klasa jeśli chciałbym grać bez tarczy? Być dość szybkim, coś jak w Sekiro. Da się tak wogole? Samuraj to dobry wybór w takim wypadku? Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 19 minut temu, drozdu7 napisał: Wczoraj zakupiłem ER, więc wkraczam w ten nieprzystępny świat. W sumie nie mam zamiaru pytać gdzie iść najpierw itp. bo chcę sam sobie odkrywać. Ale mam zagwozdke jeśli chodzi o klasę postaci. Jeśli będę chciał grać z tarczą to Włóczęga i pakowanie w siłę i życie? A która klasa jeśli chciałbym grać bez tarczy? Być dość szybkim, coś jak w Sekiro. Da się tak wogole? Samuraj to dobry wybór w takim wypadku? Wszystko się da. Katany, krwawienie i lekkie wdzianko. 1 Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 31 grudnia 2022 Opublikowano 31 grudnia 2022 Nie ma znaczenia, ale generalnie weź sobie klasę na start co ma trochę więcej życia i jakiś Armor, ten "rycerzyk" lub właśnie samuraj są spoko. Jak nie robisz konkretnego buildu, min-maxingu itp to obie te klasy będą dobrym wyborem. 1 Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 Dziś zacząłem od nowa przygodę na nowym sejwie. Po premierze nabiłem 250 h. Nie zaczynałem NG+,stworzyłem nowa postać i....jest wzorowo,błądzę i się gubię, ginę i odkrywam. Mało co pamiętam z ostatniego przejścia więc imersja jest zadowalająca. Myślę,że spokojnie na miesiąc wsiąkne w tytuł. Raczej nie mam zamiaru grać jak za pierwszym razem by odkryć wszystko. Chce soulslike 3 Cytuj
SebaSan1981 3 589 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 Taak, gra jest świetna i za pierwszym podejściem pominiesz bardzo dużo. Bardzo dużo sekretów jest łatwo przegapić, nie zauważyć jakichś małych detali. Czekam niecierpliwie na DLC, może z jakąś nową instancją, sekretnym miastem lub całym rejonem do eksploracji. Mógłby być nawet trial na wzór Maelstrom Arena z ESO haha 1 Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 4 stycznia 2023 Opublikowano 4 stycznia 2023 2 godziny temu, SebaSan1981 napisał: Taak, gra jest świetna i za pierwszym podejściem pominiesz bardzo dużo. Ale Szajka już przeszedł raz z tego co zrozumiałem Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 Gram już kilka dobrych godzin, ubiłem z 5-6 opcjonalnych bossów jak tego strażnika na koniu, smoka na jeziorze czy trolla kopacza. Mapa bez znaczników i samodzielne odkrywanie jest cudowne, naprawdę tak to powinno wyglądać. Ale tą pustą mapą też można być przytłoczonym,gdzie iść i kiedy. No nic, przeglądając ten temat widziałem że pisaliście że warto zrobić południową część mapy więc wczoraj wyruszyłem na Płaczący Półwysep. Fuuck ta gra jest ogromna ludzie. Przy moim trybie grania to (jeśli po drodze nie rzucę gry w diabły bo się zatem) miesiące mi zajmie przejście.. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 Mapa ma plusy i minusy, dla mnie jest na niej pełno zapychaczy. Kolejne przejścia zyskują bo robi się z tego bardziej skondensowana gra odwiedzając z miejscówek "ubisoftowych" tylko te gdzie są rzeczy potrzebne do buildu. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 8 stycznia 2023 Opublikowano 8 stycznia 2023 W dniu 6.01.2023 o 09:51, messer88 napisał: dla mnie jest na niej pełno zapychaczy No w sumie jak tylko wpadłem na ten Płaczący Półwysep to pierwsza jaskinia i znów ten strażnik kot czy pies to jest, tylko z pomagierami. Odpuściłem odrazu i ruszyłem dalej. Nie uważam tego jednak za wadę, bo to rzecz zupełnie opcjonalna. Anyway warto było pozwiedzać ten obszar bo pozbierałem kilka fajnych rzeczy. To jest właśnie zajebiste, niby nic wielkiego nie robisz, jeździsz sobie i przeszukujesz, ale zawsze na coś ciekawego można trafić. Przeprawa przez zamek Morne i boss bardzo miła. Już przed spaniem ruszyłem wkoncu w stronę zamku, zobaczyć co mnie czeka z tym Margitem. Zajebałem go za czwartym razem W sumie teraz chyba do tego zamku trzeba będzie iść. Cytuj
Plackus 418 Opublikowano 8 stycznia 2023 Opublikowano 8 stycznia 2023 (edytowane) Spoiler Właśnie kończę quest sellen. Mam pytanie odnośnie konsekwencji zabicia sellen bo wolę być za"brodatym" czy coś mnie ominie? Coś przepadnie?... Edytowane 8 stycznia 2023 przez Plackus Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 8 stycznia 2023 Opublikowano 8 stycznia 2023 w zależności komu pomożesz, zbierzesz inny loot na new game+ możesz wybrać odwrotnie i będziesz miał wszystkie fanty, konsekwencji dla świata gry nie ma jako takich Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 8 stycznia 2023 Opublikowano 8 stycznia 2023 Jak nie chcesz teraz seta brodatego to bez znaczenia. Jak chcesz to wtedy trzeba pomóc Sellen. Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 10 stycznia 2023 Opublikowano 10 stycznia 2023 Okazuje się że ziomek z pracy też gra, tylko na pc. W przypadku 90% gier rozmowa by wyglądała tak: w którym rozdziale jesteś? Aha, no fajna gierka w huj. A tymczasem od rana co się mijamy to jest "a byłeś tam?", "a walczyłeś z tym?", "a tą windą jechałeś?" i ciągła wymiana zdań, o świecie, broniach itp. a najlepsze że to wszystko pomimo że gówno jeszcze widzieliśmy, bo ja jestem dopiero po zabiciu Godricka No można dużo powiedzieć na soulsy/eldena ale kurwa no mało jest gier które tak działają na ludzi i dają taką radość z eksplorowania i grania po prostu Cytuj
drozdu7 2 792 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 Sorki za post pod postem, ale chciałem spróbować zawalczyć z bossem w kooperacji z kimś, zobaczyć jak to wpływa na trudność. Ale kur.wa nie wiem jak to zrobić xd używam tego remedium żeby odsłonić znaki, ale nic mi się nie pokazuje. akurat jestem przed gargulcami, ale dotyczy to też innych miejsc. O co w tym chodzi? Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 15 stycznia 2023 Opublikowano 15 stycznia 2023 Musisz chyba wejść w interakcje z taka statuetka małą gdzieś przed bossem. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 I ja zacząłem Panowie przygodę z tą grą. O Jezusie, jak jest pięknie <3 ten pierwszy widok po wyjściu z krypty. Narazie jestem zaczarowany. Biegam sobie samurajem, poluje na kozy, zbieram jarzębine a przy okazji zabiłem jakichś rycerzyków i dwóch pomniejszych bossów. Poszedłem w kierunku twierdzy ale po przewertowaniu tematu, widzę że musze zawrócić i troche okolice tego pierwszego kościoła pozwiedzać. Narazie jest miód, cud i orzeszki <3 Jakieś tipy na start? Ograłem wszystkie 3 cześci soulsów to nieco ogarniam ale tutaj wjechalo kraftowanie, otwarty świat, jakieś prochy. 2 Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Jako że również początkowo byłem zachwycony grą to podpowiem może czego nie robić, odpuść w dużym stężeniu krypty, jaskinie - są okropne, 10% ma jakieś niepowtarzalne elementy typu zagadka/ pułapki, reszta to niestety labirynciki wyrzucone z automatu, z bossem na końcu będącym kopią bossów z głównego wątku. 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 A co z expem i itemkami które tam są? Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 Gra jest tak skonstruowana że wystarczy odwiedzać te krypty i jaskinie które się trafi po drodze, nie ma czegoś takiego że jesteś za słaby więc trzeba iść lizać ściany gór. Co innego te piwnice które często są w miejscach gdzie są ruiny, tam najczęściej jest tylko jeden pokój z wrogiem i pokój ze skarbem. I tam często są fajne rzeczy. No chyba że lubisz czyścić, i może jak wielu osobom nie będą przeszkadzać schematy. Cytuj
Szermac 2 744 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 1 minutę temu, Rtooj napisał: nie ma czegoś takiego że jesteś za słaby Nie no, jest coś takiego. Ale fakt, że nie oznacza to, że trzeba robić totalnie wszystkie dungeony, raczej odwiedzić większe rzeczy w poprzedniej krainie, ale kilka dungeonów też można xD Cytuj
Rtooj 1 620 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 2 minuty temu, Szermac napisał: Nie no, jest coś takiego. Ale fakt, że nie oznacza to, że trzeba robić totalnie wszystkie dungeony, raczej odwiedzić większe rzeczy w poprzedniej krainie, ale kilka dungeonów też można xD Chodziło mi o to że na powierzchni jest dużo do zrobienia co zapewni itemki i exp. Cytuj
messer88 6 479 Opublikowano 18 stycznia 2023 Opublikowano 18 stycznia 2023 I dlatego to jest chujowe w tej grze, może być akurat przydatny Ci item ukryty w takiej lokacji copy paste. Jak Ci się znudzi to polecam sprawdzać se na wiki co jest za item w tych jaskiniach i katakumbach, czy szkoda czasu czy akurat przyda się pod Twoją postać. Dusz akurat w tych lokacjach generalnie nie leci z bossów sporo żeby czyścić to celem levelowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi