standby 1 721 Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 https://eldenring.wiki.fextralife.com/Ice+Spear Ten skill jest jakis chory, powiem wam że gdyby nie on, to nie wiem jakby przeszedł np tych dwóch gargulców, te pociski napierdalają z taka mocą (pomimo że nie ładuje pkt w int) i tak szybko zamrażają przeciwników że jest to niedorzeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 Nieźle mam chyba z 300h prawie przegrane i nie widziałem tego asha Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 20 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2023 No jest użyteczna przeciwko tym bestiom w Caelid na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 21 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2023 Napierdalam te podziemia. Zostało mi na szczęście tylko Lake od Rot. Trochę za dużo tych podziemnych miejscówek Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 113 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Czy jest sens ulepszania pieczęci kamieniami?W sensie, czy wzmacnia to moc inkantacji, czy jedynie siłę uderzeń jeśli używamy pieczęci jako broni?Podobnie tarcze,czy kamienie wzmacniają obronę? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Godzinę temu, AdiCarrion napisał: czy wzmacnia to moc inkantacji generalnie wzmacnia, z tym że np leczenia to nie obejmuje, zawsze będzie leczyć taka sama ilość hp dany cud. Różne seale wzmacniają cuda z różnych „szkół” dodatkowo, np dragon seal będzie wzmacniał te Smocze. Ulepszają chyba stability, ile zielonego paska Ci zjada cios jak trzymasz blok. Tak było wcześniej, tutaj pewnie tak samo. Godzinę temu, AdiCarrion napisał: Podobnie tarcze,czy kamienie wzmacniają obronę? Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Jebać ta caelid divine tower maczetami. Ani to kurwa wymagające ani kurwa zabawne. Nie wiem co za pokurw wymyśla takie gówno przy takim chujnym sterowaniu postacią ja pierdole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 113 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 3 godziny temu, messer88 napisał: generalnie wzmacnia, Czyli opłaca się rozwijać pieczęcie jednak. Szkoda,że gra w żaden sposób tego niw tłumaczy, szczególnie przy deficycie kamieni kowalskich. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Kamieni będziesz miał dużo, lepiej broń ulepszać z początku. Jak nie zamierzasz dużo "cudować" i stosować ofensywnych inkantacji to można to olać. Jak to ulepszasz u kowala to jest statystyka incant scaling i widać że idzie w górę z każdym upgrade. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 23 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 47 minut temu, AdiCarrion napisał: Czyli opłaca się rozwijać pieczęcie jednak. Szkoda,że gra w żaden sposób tego niw tłumaczy, szczególnie przy deficycie kamieni kowalskich. Jezeli brak ci kamieni to koniecznie eksploruj kopalnie, tam jest ich dość sporo, tak samo lokacje zawsze zawierają trochę kamieni do ulepszenia, jednak na początku jest z nimi dość ciężko i ciężko równomiernie rozwijać kilka broni, dopiero po jakimś czasie będą dostępne w sklepie:/ też mnie to wkurwialo ale teraz kamieni mam w bród i mogę dość łatwo ulepszać bronie do wysokich ( 20 poziomów) 5 godzin temu, AdiCarrion napisał: Czy jest sens ulepszania pieczęci kamieniami?W sensie, czy wzmacnia to moc inkantacji, czy jedynie siłę uderzeń jeśli używamy pieczęci jako broni?Podobnie tarcze,czy kamienie wzmacniają obronę? Tarcz nie opłaca się moim zdaniem ulepszać ale się pewnie nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 5 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 319 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 (edytowane) Dobijam powoli do 100h i jajebie jaka ta gra jest dobra. Tyle godzin bez znużenia spędziłem tylko w dobrze zrealizowanych i fabularnych rpg/open worldach. Gra nawet po takim czasie zaskakuje miejscówkami, powiązaniami miedzy lokacjami, tajemnicami itd, no aż chce sie dalej iść i odkrywać mapę. Dalej jednak twierdzę, że dużo rzeczy jest zbyt mocno ukryte i warto grać z opisem albo chociaż przejrzeć co trzeba robić w danym queście, inaczej jest bardzo duża szansa, że sie to po prostu pominie. tak samo odkrywanie różnych itemów, czasami można coś zdobyć tylko jeśli zagada się z npcami w odpowiedniej kolejności i przed/po jakimś wydarzeniu. Edytowane 28 Lutego 2023 przez number_nine Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Umbasa. Dawać info gdzie się będzie zaczynać dlc, trzeba będzie przygotować 3 postacie. I super jakby ten dodatek był w formie klasycznej bez open worlda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 623 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Nie potrzebnie przechodziłem na NG+ chyba. Nie ma bata, żebym przechodził to jeszcze raz nową Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 A juz myslalem ze sie poddali z tym dlc. Bedzie grane bo jak wszyscy wiemy praktycznie kazde dlc from jest lepsze niz podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Będzie kilku nowych bossów jakości np. Ludwiga (scenka na wejściu, muzyka TOP) to będzie git. też mam jedną na NG+ i tylko zrushowane "story" + elphael więc mam nadzieję że nie będzie kłopotliwe wejście w dlc. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 44 minuty temu, Szermac napisał: Nie potrzebnie przechodziłem na NG+ chyba. Nie ma bata, żebym przechodził to jeszcze raz nową Ja nauczony chorym poziomem trudności w dlckach na ng+3 z BB i DS3, tym razem zostałem na NG xD. 42 minuty temu, Il Brutto napisał: A juz myslalem ze sie poddali z tym dlc. Bedzie grane bo jak wszyscy wiemy praktycznie kazde dlc from jest lepsze niz podstawka. Liczę na coś bardziej zwartego niż oryginał, tzn. jakaś duża lokacja unikalna, bez żadnego recyklingu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Coś jak Ringed City, lokacja zamknięta ale spora. Jakiś kompaktowy przerywnik z torrentem może być i później jeszcze jedna wielka zamknięta lokacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Nie podali daty premiery. Czyli pewnie 2024, 2 lata po premierze gry - trochę długo jak na dlc, ale takie czasy :). Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Ringed city bylo cudowne <3 ale dlc nie zawsze trzymało poziom, przypominam durne dlc do dks2 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 4 minuty temu, standby napisał: Ringed city bylo cudowne <3 ale dlc nie zawsze trzymało poziom, przypominam durne dlc do dks2 DS dlc topka, BB topka, DS3 topka, mnie się dlcki do DS2 podobały, ogólnie DS2 to DS2, nie była to aż tak dopasiona gra jak DS, BB i DS3 (chociaż ja ją uwielbiałem i nawet zrobiłem platynę w Scholar of First Sin, po tym jak olałem covenanty w podstawce na PS3 :D). Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 DS3 to pierwsze dlc trochę nierówne, szczególnie chodzi mi o ten zapychacz na dole, chłopa z wilkiem. Bo cała reszta topka ale biło po oczach różnicą wioska+Frieda a reszta dodatku. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Jedno jest pewne, będzie trudniej. Jak ktoś nie ma save'a z podstawki, szykujcie się na setki podejść albo coopa + przegięte buildy xD. NG+, NG++ to zawsze w ich dlc jak NG+7 :D. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 620 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Byla taka wyspa na zachodzie, gdzies na wysokosci tego pierwszego zamku. Ludzie spekulowali ze to moze byc miejscowka na dlc bo to spory obiekt na mapie ktory byl niedostepny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Siedzę i czytam posty tutaj, a za grę nie mogę się zabrać zacząłem grać pod wiarę na tarcze i miecz kilka miesięcy temu, męczyłem się jak cholera i odpuściłem. Panowie zaczynać od początku inna klasą czy próbować dalej po tej przerwie? To moje pierwsze podejście do tego typu gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi