Szermac 2 622 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 (edytowane) Zamków jest dużo, ale tak Spoiler Zamek Burzowego Całunu to pierwszy większy fabularny legacy dungeon. Eksplorowałeś południe Limgrave z takim mniejszym zamkiem na wybrzeżu ? Edytowane 14 Maja 2023 przez Szermac Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Cos tam oblizalem Jakis kupcow przywitalem. No w sumie nic specjalnego nie pamietam. Kamieni szukalem do upgrade broni i tarczy. ALE zawsze moge sie cofnac. Wlasnie przez tak wiele tych ognisk rozsianych po mapie uwazam ze gra jest dosc latwa. Takie odnosze wrazenie. Cos konkretnego przegapilem w tym zamku ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 622 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Quest Spoiler ,który sie odpala po drodze gadając z niewidomą niewiastą. Związany jest z królem tego zamku. Do zgarnięcia halabarda +8 dla builda z Faith. No i jest tam boss z którego wypada legendarny miecz pod trofik za legendarne bronie no i runy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 W sumie Mevek lataj gdzie chcesz a jesli chcesz platyne to musisz grać w poradnikiem na kolanach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czezare 1 449 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 31 minut temu, Plugawy napisał: W sumie Mevek lataj gdzie chcesz a jesli chcesz platyne to musisz grać w poradnikiem na kolanach. Prawda absolutnie kluczowa. Gdybym nie skorzystał z poradnika to na miliard procent nie zrobiłbym pierwszej i jedynej jak dotąd mojej platyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 14 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Eksplorowalem sobie i w pewnym momencie po otwarciu skrzyni w jaskini... Spoiler Przenioslo mnie do krysztalowych komnat ... czy gdzies podobnie. Na szczescie mam ciezki miecz ze soba ktory sobie w miare radzi z tym przeciwnikiem. Wciaz gine ale na szczescie umiem sobie z nimi radzic Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 21 godzin temu, Szermac napisał: Quest Ukryj zawartość ,który sie odpala po drodze gadając z niewidomą niewiastą. Związany jest z królem tego zamku. Do zgarnięcia halabarda +8 dla builda z Faith. No i jest tam boss z którego wypada legendarny miecz pod trofik za legendarne bronie no i runy Ta halabarda jest zajebista tbw Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Jak narazie to o wiele za ciezka to kosa. Sprobuje cos podlevelowac ale ulepszajac caly czas swoje zabawki mam wrazenie ze nie bedzie sensu na zmiane oreza moze byc za malo surowcow ? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Spokojnie do końca gry można ulepszyć na maks kilka broni zwykłych jak i specjalnych, pewnie nawet więcej się da jakby ktoś miał potrzebę. Początkowo te co się ulepsza somber kamykami można szybciej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Spoko. Ktos ma tutaj z Was platyne. Co moze pojsc nie tak? Wiem ze trzeba zrobic zapis w chmure przed zakonczeniem i nikogo nie zabijac z questow. Cos jeszcze moge wtopic? Naprawde pokochalem ta gre i chodzby to trwalo cala ta generacje to tak sie stanie. Mega kozak giera. Na PS5 chodzi jak zloto, nie moge sie oderwac na moment Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 622 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 (edytowane) 2 godziny temu, MEVEK napisał: Cos jeszcze moge wtopic? Ta, no tak jak wspomniałeś trza sejwa do chmury przed wybieraniem zakończeń. No i przed pewnym momentem fabularnym trzeba zebrać legendarną broń w stolicy Leyndell bo przepadnie wpizdu. I to tyle z takich co można przegapić. Edytowane 16 Maja 2023 przez Szermac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Nic ide teraz za sciezka bo cos zbladzilem eksplorujac i podlevelowalem postac. A dokladniej pasek zycia i stamine. Ale powiedzcie mi. Gra sie dopasowywuje do aktualnego mojego levelu czy zawsze wszystko jest takie same wiec jezeli pojde w swiat i wroce to bossowie powinni byc na strzala, czy jest jakis system skalujacy w tym wszystkim ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 565 Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Nie skaluje się. Odczujesz znaczącą różnicę po levelowaniu postaci. Oczywiście zależy od poziomu wylevelowania ale jak podbiłeś odpowienie parametry solidnie to nie będziesz miał większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Nie, nie skaluje się do Twojego poziomu nic. Wszystko ma stałe "levele" bronka w stolicy, druga jak przegapisz w Farum to można ja zdobyć zaraz na początku NG+ z npc. Cała reszta jak będziesz dużo zwiedzał to znajdziesz, część jest dodatkowo za questami gdzie w niektórych przypadkach się nie obejdzie bez wiki. zamiast robić backup sejwa można przejść grę 3 razy taki runik po zakończenie na ng+ to kilka godzin bez pośpiechu się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Poza tym zawsze mozna spytac ekoleji o dropa grajac co-opa Ale Wy mnie kusicie z tym farmieniem. Teraz jak juz wiem ze level nie nie skaluje to zaraz polece przed brame dalej ich tam katowac A tak powaznie to teraz przydal by mi sie jakis fajny rynsztunek wilka czy kogo tam polecacie Gram wloczega - jak w zycku. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Jest "wilczy" set ale dość daleko w grze, bdb w swojej klasie chyba najlepszy i spoko wygląda a wiadomo że wygląd > staty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Rynsztunek wilka? Który to? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Blaidda jest "wilczy" Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 A moze ktos mi dropnie bo dopiero dotarlem to kowala Spoiler Ten wielki troll przed zamkiem na wzgorzy. Jakies lasery tam mnie atakauja przed wejsciem a w srodku chodzace raczki To daleko jeszcze czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 jeszcze masz ze 120 godzin gry przed soba xD Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 W sumie zależy jak grasz no ale trochę jeszcze Ci zejdzie, chcesz ten Armor to musisz zrobić questa Ranni a nie jest krótki https://eldenring.wiki.fextralife.com/Ranni+the+Witch spojlery są oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Robie kazdego questa na jaki trafie kolego. Platynanto jest wisienka na torcie a nie speedrunowanie zeby tylko zdobyc i zaliczyc. Ja tu zagladam pod kazdy kamien i zakamarek. Cos nie idzie to odznaczam na mapce i ide dalej. Nie wyobrazam sobie grac inaczej Chyba kupie steela sobie do kolekcji z BB, Sekiro Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 @Bzduras chyba ma steela z kolekcjonerki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Tak, leży na półce i nie mam co z nim zrobić, chętnie się pozbędę. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 19 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Spoiler A ja chetnie odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi