Shen 9 610 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 No tu ewidentnie brakuje skilla, co juz było widac w poprzednich postach, jak się meczyl z Godrickiem, 100lvl moze byc mało. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Pewne rzeczy mimo że nie wchodzą, trzeba zaliczyć - jak z filmami, książkami itd. Mi po prostu nie podpasowało i chyba mam przesyt takim gatunkiem. Z DS2, Bloodborne i DS3 nie miałem problemu, może się po prostu starzeję i brak mi już cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 No tu niestety przez open world mozna sie zaciac, gra nie prowadzi za rączke jak poprzednie. Sam sie kilka godzin krecilem jak gowno w przereblu w pewnym momencie. Tylko nie widze sensu się meczyc, gra ma sprawiac przyjemnosc. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 (edytowane) Cały czas liczę, że "zażre" ;] Jednak dla wielu to GOTY. Wydaje mi się, że nie poznałem mechaniki, nie poczytałem, co robią te wszystkie itemy oraz mam gówniane wyposażenie. Samym skillem nawet Herkules nie da rady, jak napierdala mnie taki Rycerz Tygla i jednym ciosem zbija mi staminę a jak robię fikołki, to po trzech brakuje staminy i nie mam gdzie spier.dalać ani siły machać kataną Tę katanę Moonveil chętnie przygarnę, ale ten leżący smok - "Żmij" po polsku też mnie rozpier.dala. Zes.ram się, a ukończę \0 Edytowane 18 Lipca 2023 przez [InSaNe] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 1 godzinę temu, [InSaNe] napisał: Czyli mam napier.dalać mobki godzinami, by podpakować np. do 70 levelu, by przejść ten zamek, który (sprawdziłem przed chwilą w poradniku) jest kolejną lokalizacją właściwą, by pociągnąć główny wątek? GOTY jak w mordę strzelił W ogóle męczy mnie ta gra, wszystko samo jak w soulsach, tylko w otwartym świecie. Brak fabuły, questy z dupy, których nie przejdziesz bez opisu, debilni przeciwnicy i te same animacje od lat. To jedna z moich zaległości, chcę to jak najszybciej przejść i wziąć się za prawdziwe hiciory, które leżą obok. Ja tez uwazam ze nie ma sie co meczyc. Pierwsze 50-70 godzin było cudowne ale gra zaczeła już bardzo meczyć powtarzalnościa , bugami, questami z dupy i bylejakimi lokacjami Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Przygoda dopiero przede mną, ale jeszcze Demon Souls wcześniej, i zastanawiam się czy też nie będę się męczył, DS3 fajnie mi siadło, ale zastanawiam się czy otwarty świat to to czego formuła potrzebowała. Sąsiad też się odbił, pograł z 30 godzin i olał temat bo mówi, że już zmęczyło to bieganie po świecie i chyba też na pewnym etapie był za słaby żeby pójść dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Ja grałem do 60 godzin w okolicach premiery i miałem długą przerwę. Później 2 x 15 h i końca nie widać. Nawet sam poziom trudności (o który się obawiałem) nie jest przeszkodą. Stosując zasadę, aby unikać miejsc gdzie nas biją i wrócić do nich później - gra staje się "łatwa". Prawie 100 godzin jak krew w piech i nie mam ochoty tego skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 2 godziny temu, [InSaNe] napisał: Rycerz Tygla to jest taki jak ten? parry. Stój przed nim i paruj każdy atak, jak nie umiesz to się nauczysz - przyda się. Moonveil jest spoko jak zamierzasz inwestować w inteligencję, jak nie to nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 Z tego co widzę to po angielsku Crucible Knight, ma jeszcze takiego wilkołaka do pomocy. Jestem w tym zamku lwiej grzywy, zerknąłem w solucję (tu się kur.wa inaczej nie da) i widzę, że powinien się tam odbywać jakiś festiwal, NPCe powinny tam być itd. U mnie nie ma nikogo. Wczytałem się bardziej i widzę, by ten festiwal się odbywał, muszę uruchomić te Windę Dectus. Oczywiście nie mam tego medalionu, więc znów zanurkowałem w solucję i widzę, że połowa jest w Forcie Haighta, połowa jest w Forcie Faroth. Ten pierwszy wyczyściłem już dawno, ale tego drugiego nie odkryłem. Tam pójdę, zobaczę co mnie czeka jak wjadę tą windą na górę Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 19 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 20 godzin temu, [InSaNe] napisał: Czyli mam napier.dalać mobki godzinami, by podpakować np. do 70 levelu, by przejść ten zamek, który (sprawdziłem przed chwilą w poradniku) jest kolejną lokalizacją właściwą, by pociągnąć główny wątek? GOTY jak w mordę strzelił W ogóle męczy mnie ta gra, wszystko samo jak w soulsach, tylko w otwartym świecie. Brak fabuły, questy z dupy, których nie przejdziesz bez opisu, debilni przeciwnicy i te same animacje od lat. To jedna z moich zaległości, chcę to jak najszybciej przejść i wziąć się za prawdziwe hiciory, które leżą obok. Najgłupszy i najbardziej arogancki post w temacie. Daj sobie spokój i idź grać w hity 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jimmy 1 165 Opublikowano 19 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 15 hours ago, [InSaNe] said: znów zanurkowałem w solucję On 7/13/2023 at 2:39 PM, [InSaNe] said: W co pakować przy buildzie samruaja? On 7/18/2023 at 1:42 AM, [InSaNe] said: Nie wiem, gdzie iść dalej 20 hours ago, [InSaNe] said: sprawdziłem przed chwilą w poradniku On 7/18/2023 at 1:42 AM, [InSaNe] said: Zatem gdzie iść? Tobie się jeszcze wydaje, że grasz w tę grę? Przecież tylko klikasz co Ci każe poradnik/forum jak małpa. Zaliczanie tytułu, która Ci się nie podoba/brak Ci skilla w ten sposób to jakaś nerwica natręctw? Chcesz to Ci podeślę sejva z końcówki i będziesz miał szybciej Większość ludzi potrafi ukończyć tę grę samodzielnie, bo wszystko jest spójne, logiczne i wytłumaczone, wystarczy się tylko skupić i zastanowić od czasu do czasu. Jak to w Soulsach, po ukończeniu można poczytać o niuansach fabuły ew. jak zrobić platynę (bo w tej serii trofea są od zawsze pomijalne). 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 19 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 (edytowane) Podeślij sejwa. Itemy też dropnij. Buziaczki sensei. Edytowane 19 Lipca 2023 przez [InSaNe] Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 23 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2023 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 319 Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Ten temat jak grać, jak żyć itd przewija się non stop, a mnie się wydaje, że From Software zrobiło zajebistą robotę właśnie w tej kwestii, że grać można jak się chce i nie ma idealnego czy jedynego słusznego sposobu na przejście tego tytułu. Nie radzisz sobie, to graj z opisem i w końcu załapiesz o co chodzi. Chcesz sie katować i mieć wyzwanie, to próbujesz do skutku, nie chcesz, to latasz sobie po świecie powolutku, ubijasz mniejszych wrogów, później radzisz sobie lepiej w odkrytych lochach zdobywając expa i gear. Mnie gra przerastała do momentu przejścia pierwszego zamku, później zrozumiałem jaką ścieżką trzeba podążać, a jak dochodziłem do ściany i nie mogłem pchnąć "fabuły" to po prostu eksplorowałem sobie świat i wszystko samo się wyjaśniało po czasie, zarówno pod względem skilla jak i tego gdzie iść/co robić. Mnie Elden przyciągnął głównie klimatem i lokacjami, więc nawet jak czułem się momentami bezsilny, to dalej czerpałem przyjemność z gry, bo wiązało się to z odkrywaniem świata, sekretów itd. Jak ktoś nie ma podobnych odczuć, to faktycznie może się odbić, bo wtedy gra staje się tylko chodzeniem ludzikiem i ubijaniem potworków. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 821 Opublikowano 24 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 12 godzin temu, Shen napisał: :O Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Nie wiem co mi odjebalo, ale kupilem Eldena. Eksplorowanie swiata to poki co najwiekszy plus. Gdy przemierzalem polacie i z oddali zauwazylem jakas jaskinie, a w srodku dungeon z mega klimatem, az przeszly mnie ciarki. Wolalbym jednak, aby wrocili do stylu Dark Soulsa z semi otwartym swiatem. Gram dalej, jest dobrze. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 319 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 1 minutę temu, Figaro napisał: Wolalbym jednak, aby wrocili do stylu Dark Soulsa z semi otwartym swiatem. Mnie właśnie otwarty świat najbardziej przyciągnął do Eldenika. Nie wiem czy bym się nie poddał, jakbym utknął na jakimś bossie bez możliwości odpuszczenia sobie na jakiś czas i pójścia w innym kierunku 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Troche obawiam sie, ze tej gry juz nie przejde po prostu z wiernym mieczem i tarcza, tak jak zawsze. Ze trzeba jednak polubic sie z magia, ciosami specjalnymi itd, inaczej gra jest po prostu niesprawiedliwie frustrujaco trudna. Ale to tylko moje przeczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Tylko się nie nastawiaj na inne klimatyczne dungeony ubi style copy/paste. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 W dniu 23.07.2023 o 22:26, Shen napisał: Fajne, ale zestulejowane Przecież w gierce Malenia to totalny babochłop rodem z enerdowskiej fabryki medalistek olimpijskich. Cytuj Odnośnik do komentarza
SebaSan1981 3 565 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Dobrze że statuetki nie robi Sideshow i jednocześnie szkoda że nie robi jej GentleGiant. Kupić nie kupię bo nie mam miejsca ale jak któryś z Was zakupi i pokaże zdjęcia to na bank dam plusika Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Figaro napisał: Troche obawiam sie, ze tej gry juz nie przejde po prostu z wiernym mieczem i tarcza, tak jak zawsze. Ze trzeba jednak polubic sie z magia, ciosami specjalnymi itd, inaczej gra jest po prostu niesprawiedliwie frustrujaco trudna. Ale to tylko moje przeczucie. ani jednego czaru nie uzylem przez cala gre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jeez_PS 833 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 3 godziny temu, Figaro napisał: Troche obawiam sie, ze tej gry juz nie przejde po prostu z wiernym mieczem i tarcza, tak jak zawsze. Ze trzeba jednak polubic sie z magia, ciosami specjalnymi itd, inaczej gra jest po prostu niesprawiedliwie frustrujaco trudna. Ale to tylko moje przeczucie. jak w każdej grze od FROM git gud albo jedziesz z easy mode, czyli czary + summony i możesz grać na switchu podczas walk z najtrudniejszymi bosami. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2023 Ja to czarow uzywalem w Demonsach. Tutaj od poczatku katana i cos ciezkiego do kopalni na kamiennych przeciwnikow i tak wygladala moja przeprawa bylo duzo odbijania sie od bossow i zmieninia taktyki, miejscowki ale to normalne bo przeciez nie wiadomo gdzie nas nogi zaniosa. Imo najlepsze soulslike ever. Giera wciaz na dysku czeka na najlepsze DLC. Czekam jak za czasow Huntera 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi