Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, messer88 napisał(a):

Te starsze ich gry po graniu w nowe, szybsze są takie łatwe obecnie że aż szkoda tych bossów. No dobra może poza 2 bo zgaduje że będą momenty gdzie się każdy wkurwi. 

Grałem w 2 znowu w tym roku na Decku, kilku bossów, a szczególnie lokacji całych z mobkami wciąż dają popalić, ale taki design (ja lubię :D). Oczywiście dalej to jest jednak kilka epok różnicy w stosunku do Eldena. 

Opublikowano

Dark Souls 2: Tajemnica Statystyki ADP, już niedługo w kinach. Jak ktoś tego nie levelował i gra z agility poniżej 90 to w zasadzie każdy będzie nim wycierać jak szmatą. A kto będzie levelował jakieś ADP jak zaraz obok inne, "lepsze" staty sobie siedzą i kuszą :cool:

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Szermac napisał(a):

Można te great trzymać w jednej łapie, a w drugiej jeszcze inną katanke ? Bo dwoma katanami gram, to jak tych great się nie da, to odpuszcze :D 

No a czemu ma się nie dać, wszystkie bronie możesz łączyć, w jednej ręce możesz mieć młot, a w drugiej sztylet, ogranicza Cię wyobraźnia 

Edytowane przez rafanus2
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Szermac napisał(a):

Pytanie czy pod L1 mam ataki dualowe, czy nie, z taką great weapon w jednej.

Tak są dualowe

Edit. Chociaż czekaj w sumie jak masz w jednej ręce zwykłą, a w drugiej wielką to nie wiem, nie sprawdzałem. Na pewno są dualowe jak masz dwie wielkie katany.

1 godzinę temu, MEVEK napisał(a):

Tez wymaksowalem ja. Czuc jej ciezar. Calkiem inaczej sie nia wymachuje. Ale w sumie podoba mi sie to pchniecie z podejsciem do przeciwnika i kolejne ciecie. Jedyna bron z dodatku ktora mi podeszla :touche:

Mi się podobają jeszcze odwrócone miecze i te bandaże czy co to w sumie jest, dzięki którym zamieniasz się w Bruca Lee xd

Edytowane przez rafanus2
Opublikowano
3 minuty temu, Szermac napisał(a):

No dobra pokombinujem, są w sumie dwie wielkie w dodatku to może akurat siądzie :D 

Są trzy, jedna obok smoka, druga ze smoczej jamy i trzecia z mauzoleum

Opublikowano
9 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Lokacje ładniejsze artystycznie niż w podstawce?

Według mnie ładniej, ta Vista na początku to jest król. 

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett

85M9UXE.png

Te główne lokacje również, artystycznie i też logicznie ma wszystko sens, wiele ścieżek jest ukrytych itp. 

Tylko legacy dungeons różnie, ale no jest w tym DLC więcej rzeczy, niż w całym podstawowym Dark Souls 3, tego nie sposób nie docenić. 

Opublikowano
14 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

Lokacje ładniejsze artystycznie niż w podstawce?

Mi się średnio podobają, jeżeli chodzi o samą szatę graficzną. Na pewno jest kilka wyróżniających się lokacji, np. Cerrulan Coast czy Abyssal Woods, ale zasadniczo podstawka bardziej mi się podobała.

Generalnie, jeżeli chodzi o grafikę to coś mi tu nie gra, myślę, że dodadzą jeszcze jakieś patche, które poprawią jakieś tam detale czy szczegółowość.

Opublikowano

Tutaj jest w ogóle ogrom sekretów, ukrytych przejść, które często prowadzą do większej lokacji. W pewnym momencie gdy zaczyna się mocno eksplorować to nie wiadomo później gdzie dalej iść, bo otwierają się co raz to nowe możliwości eksploracji i to jest piękne a jak to w grach From soft, zwiedzać warto, ponieważ znajduje się nowe rzeczy, które są tylko w tym konkretnym miejscu. To jest właśnie coś czego brakuje zdecydowanej większości gier, sensu eksploracji.

• This 2
Opublikowano

Bayle padl na 9lvl buffa, widocznosc tego co robi boss w tej walce to nieśmieszny żart, ale bloodfiend arm na +25 z blood builden 130 na hicie i unikatowym R2 jednak zrobil robote w przeciwienstwie do tego ancient meteoric ore greatsworda(ten ma bazowy dmg wiekszy, ale no bloodloss na te gabki na dmg wymiata)

Opublikowano (edytowane)

Dobra ostatni boss dojechany. Bez żadnych cheesów, mimica i innych przekrętów więc od dziś wpisuje sobie to w CV :gigachad:

Spoiler

received_1619483252164574.thumb.jpeg.8866c5af360ec1909b351a1f573e88ac.jpeg

Trudny ale te opinie w internecie ze jest zepsuty albo nie fair są przesadzone.

Edytowane przez UberAdi
  • Plusik 1
  • Lubię! 2
  • Dzięki 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, messer88 napisał(a):

Messmerek pierwszy trudny boss dla mnie gdzie trzeba git gud, narazie do napisów dochodzę XD 

Pokaż ukrytą zawartość

A pewnie będzie drugi pasek 

Tam jest dziwna mechanika, przynajmniej w moim przypadku, że jak zejdzie cały pasek to boss i tak żyje xD. 

Jeszcze jeden raz trzeba walnąć i wtedy git gud :). 

Edytowane przez KrYcHu_89
Opublikowano

Standardowo wystarczyło napisać na forum i

Spoiler

h8naK4f.jpeg

bardzo fajne scenki ma, walka też fajna i ciekaw jestem innymi postaciami jak z nim się walczy. Ale przy Malenii to on nie stał nawet. A przed dlc tak myślałem że on będzie właśnie opcjonalnym bossem z podkręconym poziomem jak M.

• Plusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, messer88 napisał(a):

Standardowo wystarczyło napisać na forum i

Pokaż ukrytą zawartość

h8naK4f.jpeg

bardzo fajne scenki ma, walka też fajna i ciekaw jestem innymi postaciami jak z nim się walczy. Ale przy Malenii to on nie stał nawet. A przed dlc tak myślałem że on będzie właśnie opcjonalnym bossem z podkręconym poziomem jak M.

Jaki poziom drzewa? 

Dużo ludzi podchodziło poniżej 5, wtedy trudniej. 

Ale tak, według mnie ten koleś też pasował bardziej na opcjonalnego superbossa, a nie midbossa DLC. 

Opublikowano

12. Nie no skubanie po kawałeczku tych bossów albo tym bardziej mobów w dlc bez blessingu to już jakaś sztuka dla sztuki jak dla mnie. 

@Soban te pałki są dwie jak coś, albo miałem farta że druga z mobka wypadła. 

A jak robiliście questa Ledy? Zastanawiam się teraz jakbym jej nie pomagał 

Spoiler

co by Hornsent mial do powiedzenia po messmerze