rafanus2 13 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Ja tak siedzę i myślę, co te soulsy w sobie mają, że tak człowieka do nich ciągnie. Przeszedłem naprawdę w chuj gier w swoim życiu i właściwie tylko po przejściu soulsów mam chęć od razu zaczynać ng+. I generalnie jak myślę o takich demons soulsach czy dark soulsach, to się ciepło robi na serduszku. Jak gram np. w takiego Eldena to znowu czuję się jakbym miał 10 lat i moim jednym zmartwieniem było dobić 150 level na Elitemt2 (serwer Metina). Z żadną inną gra tak nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 1 minutę temu, rafanus2 napisał(a): Ja tak siedzę i myślę, co te soulsy w sobie mają, że tak człowieka do nich ciągnie. Przeszedłem naprawdę w chuj gier w swoim życiu i właściwie tylko po przejściu soulsów mam chęć od razu zaczynać ng+. I generalnie jak myślę o takich demons soulsach czy dark soulsach, to się ciepło robi na serduszku. Jak gram np. w takiego Eldena to znowu czuję się jakbym miał 10 lat i moim jednym zmartwieniem było dobić 150 level na Elitemt2 (serwer Metina). Z żadną inną gra tak nie mam. Mam to samo z tych Soulsami, zawsze granie i czytanie nawe po przejściu, lore, no jedyne w swoim rodzaju gry. Co do tej runy z bossa avatara: Spoiler If you get grabbed twice during the DLC's final boss, you get insta killed. Use Miquella's Great Rune after the first grab in order to reset it, which means you won't get insta killed anymore. No faktycznie, gdzieś już była taka mechanika chyba wcześniej?, ale z drugiej strony kto ma czas używać tam itemów w drugiej fazie, jak jest 30 ataków na sekundę :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
rafanus2 13 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 9 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): To trzeba było użyć w trakcie walki, czy auto? A idź w chooj, już i tak po ptakach, ale parę razy mnie złapał 2x i wipe Wydaję mi sie, że w trakcie walki Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 5 minut temu, rafanus2 napisał(a): Wydaję mi sie, że w trakcie walki Tak już wrzuciłem wyżej, Spoiler po 1 grabie Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 162 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Ok pies go jebal i jego stara i siostre tez Gdyby nie to 250% zycia to by padl pewnie duuuuuzo szybciej... 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Co to, heavy armor jak jakiś lamus? Btw animacje tego light greatsworda coś pięknego. Postarali się. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Pieknie, ale to juz po pachu. Nie licz na podium Co to za nie wyjsciowe wdzianko, nie bylo nic lepszego? Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 35 minut temu, rafanus2 napisał(a): Ja tak siedzę i myślę, co te soulsy w sobie mają, że tak człowieka do nich ciągnie. Przeszedłem naprawdę w chuj gier w swoim życiu i właściwie tylko po przejściu soulsów mam chęć od razu zaczynać ng+. I generalnie jak myślę o takich demons soulsach czy dark soulsach, to się ciepło robi na serduszku. Jak gram np. w takiego Eldena to znowu czuję się jakbym miał 10 lat i moim jednym zmartwieniem było dobić 150 level na Elitemt2 (serwer Metina). Z żadną inną gra tak nie mam. Takiego DS3 świetnie mi się grało, ale już remake Demons Souls mnie zanudził straszliwie. Elden jeszcze przede mną i nie wiem czy nie będzie powtórki z DS. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 162 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Jednak dalej sL125 I 45 Vigoru xD Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 51 minut temu, wet_willy napisał(a): Ok pies go jebal i jego stara i siostre tez Gdyby nie to 250% zycia to by padl pewnie duuuuuzo szybciej... Ej coś długi ten pasek masz jak na 45 vigoru, bo ja mam 60 xD Może to dlatego, że gram po polsku, żeby było m i trudniej przeglądać wiki xD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Mam jeszcze sejwa z postacią na około 70 lvlu, spróbuje przejść DLC bez używania tych odłamków, ciekawy jestem jak mi pójdzie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 46 minut temu, mario10 napisał(a): Takiego DS3 świetnie mi się grało, ale już remake Demons Souls mnie zanudził straszliwie. Elden jeszcze przede mną i nie wiem czy nie będzie powtórki z DS. Demon's Souls to jest badzo stara szkoła jednak, remake dalej najlepiej wyglądającymi soulsami, ale gameplay odstaje mocno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Może dlatego mnie tak męczył gameplayowo, ale Eldenowi dam szansę w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 162 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 50 minutes ago, KrYcHu_89 said: Ej coś długi ten pasek masz jak na 45 vigoru, bo ja mam 60 xD Może to dlatego, że gram po polsku, żeby było m i trudniej przeglądać wiki xD. Mam aktywna Rune wiec +5 do statow jak mam 350 Arcow to bez sensu bez niej biegac Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 481 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Ten boss jest kurewsko prosty... Gdyby nie druga faza to padlby za trzecim podejściem a tak to pewnie do 500plus dojdzie xd Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 1 minutę temu, wet_willy napisał(a): Mam aktywna Rune wiec +5 do statow jak mam 350 Arcow to bez sensu bez niej biegac A no tak, ja oszczędzałem xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Dobra chyba wszystkich dużych bossów pobiłem już, DLC uważam za ukończone . Mój ranking bossów: Spoiler Najlepszy: 1. Messmer The Impaler - Gael tylko zrobił na mnie lepsze wrażenie swego czasu 2. Bayle - najlepszy smok w grach FS, no pięknie to wyglądało i sama droga do bossa na koniku również 3. Scadutree Avatar - strasznie mi się podobała ta walka i jej otoczka, mimo, że dosyć prosta, 3 fazy itp. Najtrudniejszy: 1. Promised Consort Radahn - mam wrażenie, że miałem szczęście w 2 fazie, jego liczba ataków to było przegięcie pałki i tylko pod konkretne buildy da się go pokonać normalnie 2. Messmer (w zasadzie powinienem dać na pierwszym, patrząc na ilość podejść, ale to było przed nerfem i słaby byłem) 3. Putrescent Knight - ogólnie też zajebisty boss, taki Bloodbornowy, i ta lokacja Cytuj Odnośnik do komentarza
rafanus2 13 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca ja bym dał Spoiler 1. Midra 2. Putrescent Knight 3. Messmer albo Romina Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2 minuty temu, rafanus2 napisał(a): ja bym dał Ukryj zawartość 1. Midra 2. Putrescent Knight 3. Messmer albo Romina A w którym, najlepszych, czy najtrudniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 162 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca PK to jeden z moich ulubionych bossow zero BS tylko robisz swoje do tego mial openingi na jakies combo po wszystkim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
rafanus2 13 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 9 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): A w którym, najlepszych, czy najtrudniejszych? Wydaję mi się, że z większością oprócz Spoiler Radahna (najtrudniejszy) i tego Spoiler słonecznika (najłatwiejszy) męczyłem się podobnie, więc powiedziałbym, że to lista po prostu tych którzy mi się najbardziej podobali. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2 minuty temu, wet_willy napisał(a): PK to jeden z moich ulubionych bossow zero BS tylko robisz swoje do tego mial openingi na jakies combo po wszystkim I wyglądał jak zapowiedź Bloodborne'a 2 xD. Cytuj Odnośnik do komentarza
rafanus2 13 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Ale ładna tarcza Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 27 Czerwca Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca Na xboxie to chyba patcha nie bylo jednak jeszcze, bo nie wywalilo mi gry z quick resume i roznicy jakos dzis nie czulem w dmg przy 19/20. Final boss zrobiony jak dziwka za 2 razem po lekkim przegladzie broni(wczesniej z 10 deadow), bo przez te mikroskopijne okienka na dmg w drugiej fazie to collosal weapon jest bezuzyteczna praktycznie. Cos mnie ruszylo by sprawdzic remembrances i tam znalazlem bron ostatecznego rozpierdolu - sword lance z Gaiusa. O dziwo nie wymaga somber, wiec dalem ash of war z blood na +25 co dalo mi jakos ze 170 bloodloss buildup, wiec final bossa wystarczylo dziugac R1 trzymajac caly czas tarcze Moore'a z 82 guard impact i sie leczyc + pamietac o itemie ze slonecznika po 1 grabie xd DLC wyczyszczone ze wszystkich bossów, ogólnie to 10/10 zajebiscie wydane pieniadze. Co do trudnosci to niby nigdzie nie utknalem na mega dlugo, ale no troche ich odkleilo w tym from, bo bossowie i czesc zwyklych wrogow z dlc to mam wrazenie, ze miyazakiemu pojebaly sie foldery z sekiro 2. Gra ktorej defensywne opcje to fikolek i blok(parry tylko na konkretne ataki) nie powinna miec tak szybkich i nastawionych na niekonczace sie comba bossow. Insta kille u niektorych bossow tez wkurwiajace, bo za 1 razem nie masz pojecia ile co dmg zabiera i ile ma hitow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi