sajmon34 181 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 Kurcze ale ciagnie do grania Czlowiek pogral 3h i mysli teraz o kolejnej sesji. Here we go again. Hehe Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 12 listopada 2021 Opublikowano 12 listopada 2021 Oj tak, ale z drugiej strony takie spontaniczne granie jednak, bardziej testowanie niż faktyczne granie na wczutce trochę niweluje to 1 Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 Poświęciłem sen żeby zagrać niecałą godzinę i mam trochę mieszane odczucia, głównie ze względu na kwestie techniczne. Framerate na PS5 jest niestabilny nawet w trybie Performance i bez VRR jest to bardzo odczuwalne. Ale chyba bardziej irytujący jest input lag - każda rolka wykonywana była z opóźnieniem, parowanie nie wchodziło jak powinno. Póki co nie jestem również fanem walki konnej. Troche potrwa zanim przyzwyczaję się do wysokiej czułości sterowania i wyczucia ataków. Nie podoba mi się rozmieszczenie niektórych przeciwników - tutaj jakiś obóz pełen mobków, parę metrów dalej latające potwory, nieco bardziej w oddali ktoś na koniu. Klaustrofobiczne. Grafika jak na otwarty świat przyzwoita, muzyki za wiele nie usłyszałem, ale fajny ambient przygrywa w tle podczas eksploracji. System walki, animacje, wszelkie dźwięki, nawet menusy to stare dobre soulsy. Ogólnie trochę ta gra kojarzy mi się też z Dragon's Dogma, choć nie potrafię wyjaśnić dlaczego. 1 Cytuj
Whisper_of_Ice 44 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 (edytowane) Chciałbym ograć tą testową wersje ale niestety nie dostałem dostępu :(. A najlepsze jest że dostały lamusy które nawet serii Souls na dyskach nie miały ;/. I nie piszę tutaj o forumowiczach bo widzę że ktoś chyba źle zinterpretował mój komentarz xD,. Edytowane 13 listopada 2021 przez Whisper_of_Ice 1 1 Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 Rozumiem że te testy to początek gry tak? Są jakieś fajne DEX brońki? Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 Szlag wi czy to początek, to jest jeden wycinek mapy oddany dla graczy, można w becie trafić na blokadę z mgły ciągnącą się przez całą mape i nie można pojechać dalej. Ale to najprawdopodobniej początek bo został oddany nam w becie 'rycerzowy' świat xD Co do broni to nie wiem bo pograłem chwilę wczoraj rycerzowym magiem. Dzisiaj wieczorkiem mam zamiar wziąć Wanderera z dwoma mieczami, strzelam, że to będzie Dexowy build. No i poświęce te 3 godziny aby coś znaleźć ciekawego i pobawić się z tym nowym systemem broni o zaklinaniu broni różnymi specjalnymi atakami, który zapowiada się ciekawie. W ogóle motyw ze skradaniem całkiem wporzo, wyczyściłem obóz pełen rycerzy po cichaczu niczym w Sekiro Cytuj
japco 275 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 Obejrzałem ten film od Pineapple i gierka wygląda świetnie. Będzie łupane. Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 13 listopada 2021 Opublikowano 13 listopada 2021 (edytowane) Pograłem te 3 godziny i powiem Wam tyle, że grałbym do rana i jutro jeszcze i pojutrze też xD Edytowane 13 listopada 2021 przez cotek Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 19 godzin temu, messer88 napisał: Rozumiem że te testy to początek gry tak? Są jakieś fajne DEX brońki? game design tego fragmentu gry mocno sugeruje, że to początek pełnej gry i jestem tego niemal pewien. być może pozmieniają to i owo, jak rozmieszczenie npców, itemów i przeciwników, ale większość pozostanie. widziałem dwie bronie pure dex - scimitar katana Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 W tym głównym zamku już nie ma przelewek Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 Ma ktoś kodem poratowac ? ;(Nie załapałem się.Jak ktoś piszę że względem ds3 nie poszło do przodu to proponuję pobrać ds3....Gra dostała pacza 60 fps na ps5 więc ze 2 msc temu pobrałem i myślałem że przejdę jeszcze raz.Graficznie jest dużo gorzej niż ten ER wyglada na yt zapewniam.Ogólnie na tyle słabo że straciłem zapał, gdybym grał 1 raz to pewnie bym przeszedł.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 Ja się też nie załapałem, widziałem tylko kawałek z gyoubu v2 i styknie będzie więcej zabawy na premierę. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 No i skończyłem dzisiaj. Miałem w sumie dwa podejścia wczoraj i dzisiaj. Polskie tłumaczenie chyba najbardziej odjechane jak dotąd - "Butelka niesamowitego eliksiru" i inne hity. Wczoraj się trochę odbiłem grając tym wilczym rycerzem z półtorakiem ale dzisiaj spróbowałem maga rycerza i było OP jak za czasów Demon's Souls. Dla fanów pozycja obowiązkowa ale ludzie, którym nie pasowały poprzednie gry From nic nowego tu nie znajdą. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 jedną z bardziej palących kwestii odnośnie bety jest gra online. postanowiono wyłączyć możliwość inwazji na graczy będących solo i napadać można wyłącznie na ludzi grających w coopie. pvp jest wciąż możliwe przez "zaproszenie" potencjalnego invadera przy pomocy odpowiedniego przedmiotu (do znalezienia pewnie zaraz na początku). oczywiście odpowiednie covenanty zmienią zasady ale to jakby odrębna kwestia. czy to dobrze ? ......hmmm....i tak i nie. z jednej strony eliminuje to potencjalne frustracje spowodowane nagłą napaścią w jakimś ważnym dla nas momencie. z drugiej, usuwa element "niespodzianki" i stanu zagrożenia. na początkowym etapie gry nie ma problemu z ludźmi z przygotowanymi, przegiętymi bulidami ale z czasem zaczną się pojawiać więc.... generalnie jestem na tak ale pod warunkiem, że covenanty dadzą możliwość modyfikowania tych zasad. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 (edytowane) @Kazub Ja normalnie dzis invady robilem i trafialem zazwyczaj gdzies do katakumb gdzie gracz gral solo (chyba ze pomagier zginal wczesniej) Ja znajdowalem sie po drugiej stronie mapy. Edytowane 14 listopada 2021 przez sajmon34 Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 dziwne jestes pewien, że gdzieś nie było coopera i po prostu go nie zauważyłeś ? mogło też kogoś rozłączyć podczas twojego napadu Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 Kurcze 3 razy invedowalem i zawsze kolesie byli solo i zazwyczaj stali tam gdzie mozna kogos do pomocy przyzwac przy takich oltarzach. Moze w czasie jak on probowal kogos przyzwac to wtedy laczylo rowniez invaderow. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 Pograłem przez 2 sesje i chyba dzisiaj rzucę się na ostatnia o 4 w nocy. Jeszcze się waham bo rano jest praca ale bardzo mi ER podeszło. Day 1 zakup bez zastanowienia. Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 Ten ostatni slot bety już odpuszczę, ale też mega mi siadło. Obawiałem się otwartego świata, ale sprawdza się super. Byle do lutego Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 Przez tą cholerną betę teraz nie wiem jak wyczekam ten luty Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 3 godziny temu, Dr.Czekolada napisał: Dla fanów pozycja obowiązkowa ale ludzie, którym nie pasowały poprzednie gry From nic nowego tu nie znajdą. Czyli znów uczenie się gry na pamięć, corpse runy i ogólnie stare dobre soulsy? Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 Żeby się soulsów na pamięć uczyć to trzeba chyba grać tylko w samograje. Normalna gierka wymagająca trochę ostrożności i opanowania systemu walki. Trudny to jest Ninja Gaiden, Sekiro, Spelunky czy te rąbane gierki bullet hell w które bardzo bym chciał umieć grać. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 No trudne bo nie ma strzałki gdzie iść i musisz opanować 2 przyciski atak i unik.No i nie ma mapy.A nie czekaj, jest mapa.Dobrze że nie zayebana znacznikami.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 (edytowane) Tu jest wszystkiego po trochu: Sekiro - skakanie i skradanie Demonsy - poczatek zamku to wypisz wymaluj poczatek demonsow Bloodborne - lochy/krypty Darki - walka, ekwipunek. Moveset broni nawet taki sam z tym ze inaczej sie bronie nazywaja Co nowego to otwarty swiat/mapa, konik i mozliwosc wytwarzania przedmiotow przy ognisku (nie przypominam sobie aby w ktorejs ich grze to bylo). Ogolnie wiecej magii. O grafice nie pisze bo wiadomo ze mistrzami to oni nie sa w optymalizacji i gra szarpie niemilosiernie. Za to szczegolowosc swiata to cymesik jak to u nich. Ja biore na premiere Ps Skoczyl ktos na dół na samym poczatku? Jak nie to polecam. Tego łażącego wielkiego trolla na zewnatrz tez radze odpuscic. Nic ciekawego z niego nie dropi. 10min tylko stracilem. Edytowane 14 listopada 2021 przez sajmon34 Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 W jedyne miejsce, gdzie się nie dostałem to na dół przy ścianie takiej wielkiej świątyni (niżeeej od smoka na mapie) widać z góry sprzedawce przy ognisku pod takimi małymi ruinami. Ale to już w lutym Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi