Whisper_of_Ice 44 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 55 minut temu, sajmon34 napisał: Tu jest wszystkiego po trochu: Sekiro - skakanie i skradanie Demonsy - poczatek zamku to wypisz wymaluj poczatek demonsow Bloodborne - lochy/krypty Darki - walka, ekwipunek. Moveset broni nawet taki sam z tym ze inaczej sie bronie nazywaja Co nowego to otwarty swiat/mapa, konik i mozliwosc wytwarzania przedmiotow przy ognisku (nie przypominam sobie aby w ktorejs ich grze to bylo). Ogolnie wiecej magii. O grafice nie pisze bo wiadomo ze mistrzami to oni nie sa w optymalizacji i gra szarpie niemilosiernie. Za to szczegolowosc swiata to cymesik jak to u nich. Ja biore na premiere Ps Skoczyl ktos na dół na samym poczatku? Jak nie to polecam. Tego łażącego wielkiego trolla na zewnatrz tez radze odpuscic. Nic ciekawego z niego nie dropi. 10min tylko stracilem. Pewnie optymalizacje poprawią do premiery, to pewnie wczesna wersja gry oddana do testów. Tak czy siak w lutym moje PS5 będzie przeorane xD. Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 Ciekawe jak to będzie chodzić na FAT xD.30 klatek pop up aliasing 900p...Podziwiam jak ktoś się skusi .Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 dobra giera to dobra giera Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 4 godziny temu, Ukukuki napisał: Żeby się soulsów na pamięć uczyć to trzeba chyba grać tylko w samograje. Normalna gierka wymagająca trochę ostrożności i opanowania systemu walki. Trudny to jest Ninja Gaiden, Sekiro, Spelunky czy te rąbane gierki bullet hell w które bardzo bym chciał umieć grać. Sorki, ale o ostrożności i opanowaniu systemu walki to ja mogę mówić w liniowym slasherze, a nie grze która wymaga memoryzacji układu pomieszczeń i jeszcze po każdym zgonie stawia Ci ponownie wyzwanie które pokonałeś do tej pory. 1 Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 (edytowane) Czo ? XD No właśnie dlatego powinieneś być ostrożny i opanować system walki. Edytowane 14 listopada 2021 przez cotek Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 4 godziny temu, cotek napisał: W jedyne miejsce, gdzie się nie dostałem to na dół przy ścianie takiej wielkiej świątyni (niżeeej od smoka na mapie) widać z góry sprzedawce przy ognisku pod takimi małymi ruinami. Ale to już w lutym Szacun. Kuzwa teraz na szybko streamy ogladam i ile ja miejscowek pominalem to glowa mala. Nawet jakies ala tunele Stonefange z gornikami byly. Hehe. A to tylko wycinek gry Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 (edytowane) No do tego miejsca też prawie bym nie dotarł, gdybym nie zobaczył na mapie, że było tam w tym cypelku coś co wyglądało jak wejście do jaskini xD Warto przestudiować mape i pozaznaczać sobie podejrzanie wyglądające rzeczy. Kolejna zajebista rzecz w Eldenie Edytowane 14 listopada 2021 przez cotek 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 8 minut temu, cotek napisał: Czo ? XD No właśnie dlatego powinieneś być ostrożny i opanować system walki. No mnie Soulsy najzwyczajniej męczą przez swoją formułę, dodatkowo przemieloną do porzygu przez praktycznie dziesiątki/setki klonów stąd z przyjemnością przyjąłbym bardziej slasherowe wydanie gier From niż kolejne soulsy. ;/ Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 O, slashery, to jest dopiero przemielona do porzygu przez praktycznie dziesiątki/setki klonów formuła. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 14 listopada 2021 Opublikowano 14 listopada 2021 2 minuty temu, mugen napisał: O, slashery, to jest dopiero przemielona do porzygu przez praktycznie dziesiątki/setki klonów formuła. W ciągu ostatnich trzech generacji klasycznych slasherów była może 1/10 tego co soulslikeów i to w lużnych szacunkach. Cytuj
japco 275 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 Z tym że żadne kserboye nie robią tego gatunku lepiej niż From. Elden Ring to w sumie kolejne soulsy, zrobione z większym rozmachem. Nie ma potrzeby wynajdować na nowo koła, skoro ta formuła jest tak zajebiście grywalna (jak miało to na przykład miejsce w przypadku id i ich "thinking man's first person shooter", bleh). Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 7 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: W ciągu ostatnich trzech generacji klasycznych slasherów była może 1/10 tego co soulslikeów i to w lużnych szacunkach. Bzdura. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 7 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: No mnie Soulsy najzwyczajniej męczą przez swoją formułę, dodatkowo przemieloną do porzygu przez praktycznie dziesiątki/setki klonów stąd z przyjemnością przyjąłbym bardziej slasherowe wydanie gier From niż kolejne soulsy. ;/ Jaki masz niby sensowny klon soulsów? Wszystko co jest klonem jest gierką AA albo indykiem. Z gierek AAA kojarzę tylko Nioha. A dwa jak cię meczy formuła gier od From to zwyczajnie nie są gierki dla ciebie. Od 90 lat robią mega trudne i wymagające gierki. Taki mają pomysł na siebie i mają swoich fanów. Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 Nioh to bardziej AA i w sumie to tak samo mu blisko do slashera jak do soulslike'a. No ale uznajmy tego Nioha - dwie części, kilka gierek od From, The Surge 1 i 2, Mortal Shell, Code Vein i... to chyba tyle z sensownych rzeczy, potem już tylko jakieś kapiszony 6/10 typu Lords of Fallen. Indyków 2D nie liczę. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 Nie wiem czy poza remakem Demon'sów istnieje coś takiego jak Soulsy AAA. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 Czyli jednak nie ma tekiego zalewu gierkami souls like? Nie licząc indyków i żółtego na meta. Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 Oczywiście, jak tylko uznamy, że Soulsy liczą sie tylko od zielono na meta, jak nie są indykami i zrobilo je from.to możemy nawet uznać, że to gatunek n i s z o w y. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 Taka prawda że gry a'la souls nie od FS to są drewniane guwna w które granie nie jest przyjemne. Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 No nawet z indykami i żółtym na meta jakoś nie widać tych setek klonów. Tak bardzo gatunek przemielony, no zalewa cię z każdej strony Cytuj
mario10 518 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 Ogólnie gierki soulslike albo się lubi, albo ich nie tyka. W Nioha obie części czy ostatnio Sekiro grało mi się super. A jak pożyczyłem kumplowi Sekiro to po kilku dniach oddał, że nie da się w to grać Cytuj
Szermac 2 741 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 7 minut temu, mario10 napisał: Ogólnie gierki soulslike albo się lubi, albo ich nie tyka. W Nioha obie części czy ostatnio Sekiro grało mi się super. A jak pożyczyłem kumplowi Sekiro to po kilku dniach oddał, że nie da się w to grać Prawda to, ale nie oszukujmy się to są podludzie i trzeba współczuć. Żartuje oczywiście xD Cytuj
mugen 1 955 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 38 minut temu, Paolo de Vesir napisał: Oczywiście, jak tylko uznamy, że Soulsy liczą sie tylko od zielono na meta, jak nie są indykami i zrobilo je from.to możemy nawet uznać, że to gatunek n i s z o w y. No to jak jesteś spragniony niskoocenowych slasherków to z radością przyjmiesz fakt, że Storze Plejstejszyn widziałem tego dziesiątki, cały nowy świat który bedziesz mógł odkrywac latami. Cytuj
messer88 6 472 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 A właśnie ktoś grał te testy na XSX i szkiełko z vrr? Jak to działa? Cytuj
mario10 518 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 39 minut temu, cotek napisał: Prawda to, ale nie oszukujmy się to są podludzie i trzeba współczuć. Żartuje oczywiście xD Wiadomo, że każdy ma swoje ulubione rodzaje i gatunki gier dlatego jestem wyrozumiały dla osób, które nie radzą sobie w takich gierkach lub po prostu nie lubią się męczyć Cytuj
Ukukuki 6 992 Opublikowano 15 listopada 2021 Opublikowano 15 listopada 2021 53 minuty temu, mario10 napisał: Ogólnie gierki soulslike albo się lubi, albo ich nie tyka. W Nioha obie części czy ostatnio Sekiro grało mi się super. A jak pożyczyłem kumplowi Sekiro to po kilku dniach oddał, że nie da się w to grać Mi Sekiro podpasowało ale Nioh to mi kompletnie się nie podoba. Także u mnie to chyba nie tyle miłość do soulslike co do From Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi