Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niektóre opinie wskazują na to, że jest to najlepsza gra wszech czasów, także raczej dowiozą :lapka:

Opublikowano
3 minuty temu, Dr.Czekolada napisał:

Moja pierwsza cyfra preorder na xboxie. Nie żałuję.

Bez zlosliwosci, czym to sie bedzie roznic od zakupu gry 1min po premierze ze sklepiku? Cena, bonusami?

Opublikowano (edytowane)

Mam konsolę tylko na cyfrówki i byłem zmuszony na taką wersję gry. Oczywiście nie żałuję bo taką grę muszę mieć w kolekcji ;).

Ciekawe jak będzie wyglądać w tej zacnej grze reset statystyk. Człowiek na początku porobi jakieś głupoty i trzeba będzie to wyprostować :)

Edytowane przez anarom_pl
Opublikowano
45 minut temu, Mejm napisał:

Bez zlosliwosci, czym to sie bedzie roznic od zakupu gry 1min po premierze ze sklepiku? Cena, bonusami?

Niczym mój kaprys :) Niech sobie wydawca do słupka sprzedaży dopisze mój grosz. Gier na Xboxa nie zbieram, a gierek od From nie chce sprzedawać bo zawsze do nich wracam, dlatego cyfra dla mnie najwygodniejsza. Po co mi płyta ma w cichutkiej konsoli chrząkać.

• Plusik 2
Opublikowano
Już dostawy przyjeżdzają do sklepów:

IMG_20220212_174806.thumb.jpg.6adc668efca41c5246c03de1c10bb0e7.jpg

A ja wykorzystałem kupon i Elden Ring wjedzie za 59 złotych :banderas:
Te fotki to z polskiego sklepu? U nas nigdzie nie widziałem oferty z tym steelbookiem a chętnie bym to kupił
Opublikowano

Ja wezmę cyfrówkę. Mam już 140 zydli w banku na PS Store. Dołożę resztę i voila. Wszyscy ciamkacie i cmokacie z zachwytu jaka ta gra będzie zajebista. Oby taka była. Ja mam obawy, że będzie ona li tylko kolejną wariacją n/t Dark Souls. Nihil novi. To samo specyficzne drewno i bolączki. Przełomu na pewno nie będzie. Biorę bo i tak do końca roku nic szczególnie ciekawego nie wyjdzie...

Opublikowano
1 godzinę temu, Dr.Czekolada napisał:

@Czezare Z ciekawości jakie bolączki cię frapują? 

Przyjrzałeś się animacjom ataków, kontrataków i backstabów? Przeca to je identiko jak w DS! Ktoś powie: przecież zwycięskiego składu się nie zmienia, wszak pokochały to gazyliony graczy! :D Ja jednak spodziewałem się jakiś zmian, choćby kosmetycznych. Rolka, rolka, szlag blok i do tyłu. Jazda na koniu? No fatalnie to wygląda, pastgenowo rzekłbym :/ Trochę narzekam, wiem. Jedyną nadzieję pokładam w zdecydowanie lepiej poprowadzonej fabule, do czego powinien przyczynić się stary mistrz pióra George R.R. Martin.

• Plusik 2
Opublikowano

Ta już kwikłem na początku jak otwierało się drzwi do Limgrave. Ta sama animacja od 10 lat.

Gry From zawsze coś poświęcały - Bloodborne miał wiele oryginalnych broni z własnym movesetem względem kopiuj-wklej w soulsach ale ogólny bardzo liniowy progres ich pozyskiwania i ulepszania kamyczkami, przy tworzeniu buildów dało się mocno odczuć. Sekiro ma nowe animacje, movement czy sławny gimmick w systemie walki ale dla wielu nieszczególnie ciekawa była tam eksploracja i zbieranie pierdół. Elden na pierwszy rzut oka wygląda jak krok do tyłu ale jeszcze nie mieliśmy nigdy takiej customizacji postaci i takiego świata.

Opublikowano

No tak, tylko po co zmieniać animacje które działają i wyglądają zupełnie w porządku? To nie jest poziom gier Piranha Bytes czy Spiders, gdzie od samego początku rzuca się w oczy drewno.

Jeśli przez takie mądre wykorzystywanie assetów i animacji z poprzednich gier mamy otrzymywać po 3-4 Fromosoftowe cudeńka na generację, podczas gdy inni devi klepią 7 lat jeden tytuł, to nie mam nic przeciwko.

• Plusik 2
  • Lubię! 2
Opublikowano
8 godzin temu, Ukukuki napisał:

Ja nie oglądam żadnych materiałów, wszystko będzie nowe od 1 minuty gierkowania :dunno:

Ja widziałem dwa trailery i z minutę gameplayu. I tak standardowo wchodzę w gry, kiedyś to się oglądało godzinami gameplay, teraz lepiej .

Opublikowano
50 minut temu, XM. napisał:

Ja widziałem dwa trailery i z minutę gameplayu. I tak standardowo wchodzę w gry, kiedyś to się oglądało godzinami gameplay, teraz lepiej .

Ja obejrzałem to co podał Vaati i zrobił tylko porównanie co zmieniło się w porównaniu z betą.

Ale bym kupił ten jego artbook, ale nie chce mi się zakładać PayPal czy co tam potrzebne do jednej wpłaty na kickstarter.

• Plusik 1