Hendrix 2 731 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Platformy: PS4/XB1/PCOpis: Challenge the Fate That Binds You On the planet Dahna, reverence has always been given to Rena, the planet in the sky, as a land of the righteous and divine. Stories handed down for generations became truth and masked reality for the people of Dahna. For 300 years, Rena has ruled over Dahna, pillaging the planet of its resources and stripping people of their dignity and freedom. Our tale begins with two people, born on different worlds, each looking to change their fate and create a new future. Featuring a new cast of characters, updated combat, and classic Tales of gameplay mechanics, experience the next chapter in the world-famous Tale of series, Tales of Arise. The Next Chapter Experience the next chapter in the Tales of series, brought to life in stunning HD powered by Unreal Engine 4 Dynamic Action Dynamic Action RPG featuring an updated battle system that retains classic Tales of gameplay A New Tale Awaits Dynamic Action RPG featuring an updated battle system that retains classic Tales of gameplay Stunning Visuals High quality animation created by UfotableScreenshoty: Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Wooo, czekam. Dobrych jrpgów nigdy dość (o ile będzie dobry). Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Kurcze, nie wiem czemu ale dostaje feeling z Star Ocean. Wielki wybuch na pierwszym screenie - takiego efekciarstwa wlasnie oczekuje od systemu walki. Jestem bardzo zaciekawiony Ufotable na animacji zawsze na propsie - to co zrobiili w Kara No Kyoukai czy chociazby Fate/Zero czy Fate/Stay to jest najwyzsza polka. Rozumiem, ze nie ma na razie zadnego info na temat potencjalnej premiery? Nie wiem czy nastawiac sie na 2020 czy 2021. Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Ufotable? O jenyśku. No będzie sztos jeżeli chodzi o system walki. Nie może być inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Też ciekawi mnie data premiery, przyszły rok będzie napakowany pod sam sufit, muszą wybrać sprzyjający termin. Inwestycja w nowy silnik posłuży pewnie na najbliższe 10 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Nie mogło przecież zabraknąć Call Of Duty gatunku jrpg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) @devilbot Daliby tytuł Tales of (New) Destiny i mamy prawie soft reboot jak w przypadku CoD :v Ja tam kibicuję, bo: no Unreal 4 ratuje japoński gamedev AA/AAA całą generację. Wreszcie nie ma bariery językowej w dokumentacji silnika (jak przy UE3). Generalnie może to nie temat na takie dywagacje, ale w samej Japonii jest brak devów potrafiących operować na nowoczesnych silnikach - gamedev w KKW potrzebuje właśnie takich projektów, choćby po to aby uczyć ludzi, którzy wchodzą do tego biznesu. Talesy jako mniejsza seria idealnie nadaje się do tego. Sad fact: Oprócz braku dokumentacji wszystkich nowych narzędzi do produkcji gier HD, to jest jeszcze jedno zdarzenie dotknęło devów AAA z Japonii: wykupienie Softimage przez Autodesk (i odłożenie narzędzia na półkę [*]). Rozwaliło to wszystkie pipeline'y produkcyjne. Dużo czasu minęło zanim wszyscy byli biegli w Maya (jeden z powodów długiego developingu MGSV). Edytowane 8 Czerwca 2019 przez Hendrix Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Dziwi brak zapowiedzi na switcha. Vesperia przecież chyba dobrze się przyjęła? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 8 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2019 Nie przepadam za serią, ale na tych screenach wygląda to niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 No proszę, po tylu latach w końcu się ocknęli, że trzeba wrzucić serię na nowy poziom. Całkiem nieźle to wygląda, ciekawe jak z gameplayem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Gdyby ktoś kilka lat temu mi powiedział, że Talesy będą miały taką skalę produkcji jak na trailerze, to kazałbym mu się popukać w czoło. Namco ma świetną generację, jeśli chodzi o zarobek, wreszcie inwestują te pieniądze w gierki. Wiem, że się powtarzam, ale Unreal Engine 4 ratuje gamedev AAA w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 872 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 To co widziałem na zwiastunie bardzo mi się podoba - wygląda na to, że walka będzie się toczyć teraz na mapie świata, bez teleportowania na osobną arenę. Przyszły rok pod zapowiada się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Wygląda dobrze, może będzie to pierwszy Tales od czasu Vesperii, w którego zagram. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 8.06.2019 o 11:55, Dr.Czekolada napisał: Dziwi brak zapowiedzi na switcha. Vesperia przecież chyba dobrze się przyjęła? Nie wygląda za bardzo jak gra, która by mogła działać na Switchu. Liczba detali, efektów i animacji jest wręcz masakrycznie duża w porównaniu do ostatniej gry z serii... Berserii. Jak widzę ten obrazek zamieszczony tutaj jako pierwszy, z walki, to aż mi się same z przyzwyczajenia w oczach włącza spowolnienie tej eksplozji do połowy klatek na sekundę. Edytowane 10 Czerwca 2019 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Nie grałem w żadnego Talesa, ale to wygląda bardzo dobrze, jest animowy vibe i efektowność. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 2 godziny temu, ogqozo napisał: Nie wygląda za bardzo jak gra, która by mogła działać na Switchu. Liczba detali, efektów i animacji jest wręcz masakrycznie duża w porównaniu do ostatniej gry z serii... Berserii. Ale wiesz, że pisałem to kiedy jeszcze nie było trailera? Trzymam kciuki za projekt oby wraz z wizualnymi efektami poszła też dobra fabuła, bo to drugie jest dla mnie ważniejsze w rpg. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Jaram się jak pochodnia, w końcu jakiś skok jakościowy w Talesach. Oby fabularnie trzymał chociaż poziom Tales of Vesperia a będę content bo system walki wygląda smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2019 Biere na premiere. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2019 Od czasów vesperii każdy tales mnie zawodzi i nie potrafię skończyć. Każdy porzucam po kilkunastu godzinach. Uwierzę jak zobaczę recenzje. Naprawdę chciałbym aby te tales były tym czym była vesperia na ostatniej generacji. Bardzo brakuje mi dobrego jRPG przy którym grając nie muszę ignorować wielu wad. Na tej generacji tylko 3 jrpg były dla mnie tytułami wartymi zagrania i SKOŃCZENIA Persona5, Xenoblade 2 i Nier Automata. Każdy inny np Octopath, dragon quest czy dwa tales które wyszły w tej generacji to tytułu fajne na start ale w (pipi) nudne po kilku/kilkunastu godzinach. A niektóre jak star ocean to parujące gówna których nie poleciłbym nawet najgorszemu wrogowi. (z jrpg na tej generacji nie ruszyłem tylko ni no kuni 2 więc tu się nie wypowiem) Przeważnie jrpg obecnie mają jakiś aspekt bardzo dobry i reszte (pipi)owych. Berseria np miała fajną historię ale cała reszta zniechęcała do dalszej gry i skończenia. Octopath miał za to świetny system walki i graficzkę ale (pipi)OWĄ fabułę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 673 Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 DQ11 nudny.. ło panie,a persona5 nie nudna? W obu grach wykręciłem ponad 100h i jak bym miał drugi raz przechodzić to wolę 100x DQ . Wszystko rozbija się o preferencje . Ten Tales wygląda że w końcu coś tam drgnęło, może kupię ale raczej w pierwszej kolejności będę brał berserię jak mnie najdzie ochota na jrpg. Póki co ni no kuni 2 kupiłem i leży msc w folii bo okres letni nie sprzyja nerdzeniu w takie gry. Mi się pierwsze xenoblade nie podobało i co terass? Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 6 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2019 W dniu 2.07.2019 o 14:25, Schranz1985 napisał: DQ11 nudny.. ło panie,a persona5 nie nudna? W obu grach wykręciłem ponad 100h i jak bym miał drugi raz przechodzić to wolę 100x DQ . Wszystko rozbija się o preferencje . Ten Tales wygląda że w końcu coś tam drgnęło, może kupię ale raczej w pierwszej kolejności będę brał berserię jak mnie najdzie ochota na jrpg. Póki co ni no kuni 2 kupiłem i leży msc w folii bo okres letni nie sprzyja nerdzeniu w takie gry. Mi się pierwsze xenoblade nie podobało i co terass? I nic. To moja opinia i ma prawo być inna niż twoja. Co do grania wpierw w berserie to nie wiem czy warto się męczyć. Jak nie grałeś w vesperie to polecalbym tą część akurat remaster wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Coś strasznie cicho się o grze zrobiło, a data premiery to "2020" w co trochę cieżko mi uwierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 532 Opublikowano 13 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 Dłuższy czas temu twórcy ogłosili, że gra nie wyjdzie w 2020 roku. Nic więcej w sumie nie powiedziano, poza tym, że gra jest dużym przeskokiem technicznym dla serii, bardzo ambitny projekt, bla bla, i czuć też ze wszystkich informacji, że chyba wydawca bardzo liczy że ta część odniesie większy sukces komercyjny na Zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Bardzo jestem ciekaw jak im to wyjdzie. Ja sobie powiedziałem, że już następnych Talesów po Berserii nie kupię ze względu na zbyt duże kopiuj-wklej, ale jeżeli w Arise rzeczywiście będzie tyle nowości to chętnie sprawdzę. Nie uważam, żeby ten zespół to był jakiś top topów, więc mam nadzieję że niczego nie spieprzą. Trzeba będzie czekać na gameplaye. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Tales of Arise zadebiutuje 10 września na zachodzie: Natywna wersja na XSX/PS5 będzie miała oczywiście 4K/60 fps i poprawione loadingi, gra debiutuje 9 września na konsolach w JP, 10 na Steamie i konsolach na zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi