Soul 1 306 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 U mnie też wjechał, demko mnie przekonało Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Trochę recki pooglądałem i najbardziej obawiam się tego co w demie - za dużego chaosu w walce. Ale może wprowadzanie po kolei mechanik i skilli pomoże. Do tego świetnie wyglądają miescówki i gra jest liniowa co dla jRPG jest na plus. Pierwszy Tales od PS2, jaranko. A i na XSX od wczoraj/dziś jest preload, więc wejdzie płytka i tylko wrzucimy i gramy. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Mam ochotę na jakąś chińszczyznę. I znów ludzie zachwyceni, recenzji wystawiają dysie. Ale tak samo było z przechujowym ScarletNexus, ludzie też chwalili w kosmos, a największą zaletą tej gry było to, że tak szybko o niej zapomniałem. OD FFX nie grałem w dobrego jrpg i trochę tęsknię:( Jak ScarletNexus mi się bardzo nie podobał to jest szansa, że to będzie? Bo filmiki w sumie spoko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 jest demo Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Jak coś wersja na xboxa w empiku za 163 zł xD jakby ktoś chciał kupić sam miałem nie brać ale się skusiłem z odbiorem w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 To demko takie średnie jest. Chaos nie miłosierny. Wrzucony w wir, dużo skilii, postaci, fan może się odnajdzie, ale dla laika trochę ciężko temat. Jednak grało się przyjemnie i jeśli fabuła będzie dobra to na pewno będę miał na oku. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Polecam zabić opcjonalnych bossów w demie żeby przekonać się że system walki jest kozak, każda postać ma jakiś inny gimmick i do chaosu daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Podobno wersja na xboxa ma dwie płyty - jedna na xbox one, a drugą na series. Nie wiem tylko czy to tyczy się kolekcjonerki czy normalna też. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 A i tak pewnie całość danych gra dociągnie z neta. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 a chuj, też zamówiłem z najlepszego sklepu empik Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Jedna płyta. No system jest powoli wprowadzany. Fabuła też. I na razie dość przejrzyste to jest. Bardzo fajny styl graficzny i muzyka. Od razu dałem też Harda i na razie w sam raz jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 9 godzin temu, gekon napisał: OD FFX nie grałem w dobrego jrpg i trochę tęsknię:( Jak ScarletNexus mi się bardzo nie podobał to jest szansa, że to będzie? Bo filmiki w sumie spoko Że Scarlet Nexus ci się nie podobał, to tak wiele nie znaczy, jak to, że żaden jRPG przez ostatnie 20 lat. A wyszło trochę naprawdę dobrych... Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 9 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 4 godziny temu, blantman napisał: Jak coś wersja na xboxa w empiku za 163 zł xD jakby ktoś chciał kupić sam miałem nie brać ale się skusiłem z odbiorem w salonie Ja pierdole że też dopiero to zobaczyłem Już normalna cena Cytat OD FFX nie grałem w dobrego jrpg i trochę tęsknię:( Współczuję w takim razie doboru gier bo wyszło multum gier o wiele lepszych od ffx. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Mi się demo bardzo podobało ale mam jeszcze do ogrania od namco code vein i Scarlett Nexus wiec nie mam pojęcia kiedy przyjdzie pora na Talesy. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 22 godziny temu, Basior napisał: Trochę recki pooglądałem i najbardziej obawiam się tego co w demie - za dużego chaosu w walce. Dokładnie takie same odczucia miałem po przegraniu kilkunastu minut w demo. Walki są widowiskowe, ale co z tego, kiedy na ekranie dzieje się tyle, że nawet nie widzę jak wyglądają animacje moich skilli Nie wiem czy w pełnej wersji też tak będzie, ale momentami męczyło mashowanie przycisków, żeby odpalać skille 6 postaci Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 W pełniaku to pewnie przede wszystkim będzie trochę czasu, zeby się w ten system wdrożyć, ogarnąc nowych ludków jak będą stopniowo dołączać, a nie takie hop siup w późniejszy etap gry jak w demku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Wyobraźcie sobie że ktoś każe wam grać od środka w xenoblade 2. Toż to chaos totalny by był, a wiadomo, że system jest jednym ze spójniejszych i ciekawszych w jrpg. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 No tak, ale demko nie wyjaśnia czy od początku gry będzie cała drużyna, jedna postać itd. Stąd moje obawy Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 (edytowane) Też mam właśnie identyczne obawy jak kolega wyżej, ale myślę, że jak powoli będziemy się wykręcać jedną postacią to będzie inaczej. Ja np. lubię grać tylko jedno postacią w RPG więc wybiorę faworyta i nim będę większość czasu grał. I tak jak devilbot pisał, wystarczy włączyć walkę z większym przeciwnikiem na poziomie hard i od razu pokazuje gdzie nasze miejsce jeśli bezmyślnie głównie mashujemy ataki Edytowane 10 Września 2021 przez Sedrak Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Demka gier RPG chyba ogólnie rzadko kiedy są w stanie odpowiedzieć na pytanie, czy gra się nam spodoba. Demko NEO TWEWY to dosłownie początek gry z możliwością przeniesienia save'a, ale i tak mi się nie podobało - chyba dlatego, że nie chciało mi się wkręcać w coś co zaraz się skończy i moje wkręcenie w rozwój historii i postaci i uczenie się zasad itd. będzie bezowocne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 10 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2021 Gram na Hard i teoche kisne na pierwszym Bossie xD Co bardzo cieszy to to ze w porownaniu do starych Tales of kamera nie dostaje ocipca jak tylko zaczniesz odpalac skille. Cieszy tez fakt ze jest NG+ I ponoc bardzo duzo End Game contentu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 11 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2021 5h za mna i jasny chvj, ale to jest dobre poziom DQ XI Co do systemu walki, gra powoli i stopniowo wprowadza wszystkie mechaniki, wiec nie ma problemow z ogarnieciem (aczkolwiek jakiegos przecietnego manualnego skilla trzeba miec). Jak ktos lubi lizac sciany, korzystac ze wszystkich systemow, ktore gra ma do zaoferowania i nie pomija zbyt wiele zwyklych walk, to polecam grac na hardzie - dla mnie idealny poziom trudnosci, przynajmniej przez pierwsze 5h gry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 12 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2021 Jestem w drugim świecie i z każdym skillem, postacią gierka się rozwija. Na razie jeden z lepszych jRPG, w które grałem w ostatnich latach(DQ11 mnie zmulił). Postacie i fabuła w miarę ciekawa. Trochę przerysowania postaci i dla mnie zbyt anime vibe nadal za duży. Fajnie, że nie trzeba mashować przycisków. A i styl graficzny, taki ala obraz pastelowy, daje radę. I ponownie - grać tylko na Hard. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dahaka 1 851 Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 17h za mna, dalej jest pieknie. Kurde czuc na kazdym roku te lata developingu wlozone w te gre. Miejscowki sa dopieszczone designersko i artystycznie chyba nawet bardziej niz w DQ, bo i przyjemniej sie to eksploruje, i ladniej wyglada. Walka jest satysfakcjonująca i nie nudzi, chyba nie pominalem zadnego przeciwnika jeszcze, bo po prostu sam z siebie chce walczyc, nawet jesli nie ma takiej potrzeby. Na ekranie faktycznie jest duzy chaos, ale nie ma on znaczenia, bo tempo nauki jest idealne i na etapie, kiedy sa juz 4 postacie w druzynie i milion mechanik, to masz wszystko tak obcykane ze doskonale wiesz co robisz i co sie dzieje (jedynie moze byc problem z odczytaniem atakow przeciwnika, ale generalnie nie doswiadczylem ani grama frustracji). Fabula i postaci to klasyczne talesy w dobrym wydaniu, czyli fajni anime-bohaterowie, mnostwo interakcji miedzy nimi (skity) i historia oparta na ratowaniu swiata z przewodnim motywem niewolnictwa. Wydaje sie, ze tematycznie historia do czegos zmierza, i pojawiaja sie czasem ciekawsze dialogi, wiec moze wyjdzie z tego cos fajnego koniec koncow. W kazdym razie, najlepsze talesy od lat z potencjalem na najlepsze kiedykolwiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sedrak 766 Opublikowano 13 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2021 Po Waszych opiniach gra w leci na pewno u mnie. A jaki poziomo gracie? Dajcie również znać jak wygląda rozwój postaci, crafting i różnorodność broni Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi