Skocz do zawartości

Tales of Arise

Hendrix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, performance mode (60 fps) i graphical priority (4K), z innych wieści - Ufotable robi animowane wstawki, podobno najwięcej w historii serii, więc absolutnie wszystko wskazuje na bardzo duży budżet (jak na serię, ale i ogólnie jak na jrpga nie będącego FF) oraz większe ambicje co do wyników gry poza JP.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
On 4/26/2021 at 8:53 PM, estel said:

No jak oglądałem gameplaye to prezentowało się to poprawnie. Lubię serię Tales i mam nadzieję, że też pod względem fabularnym będzie ciekawie.

Ja próbowałem pograć w Tales of Vesperia na XSX, ale się odbiłem. Może nowe podejście do gry bardziej podpasuje

Opublikowano

Nie no, po gameplayach widać że jest to jednak wyższy budżet, nowy silnik w serii i generalnie wygląda to lepiej. Mam jeszcze nieograną berserie, ktora leży na dysku ale nie chce mi sie jej nawet odpalać ze względu na archaizmy jakie mnie tam czekają. Tutaj to wygląda inaczej zdecydowanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

18 sierpnia wychodzi demo - ps4/ps5. Także na własnej skórze przekonamy się, co nam ekipa z Namco Bandai szykuje.

Natomiast w szafie mam jeszcze zafoliowaną Berserie, którą należałoby ograć przed tą częścią.

Opublikowano (edytowane)

Kurna demko na dysku, a czasu brak.

Dziś już raczej nie dam rady ograć - bo po łepkach nie będę sprawdzał, a chcę się podelektować, a nie ograć na chybcika.

Jutro pewno ogram na spokojnie, to coś skrobnę.

Edit:

No i pograłem. 

I powiem wam, że najlepiej będzie jak każdy zainteresowany ogra demko i wyrobi sobie na jego podstawie opinie.

Mi najbardziej do gustu przypadła oprawa audio wizualna - widać, że Bamco nie oszczędzało.

Natomiast reszta, to mniej lub bardziej stare "dobre" Talesy, zależy, kto co lubi.

Tales of Arise maluje się na porządnego jRPGa, może nie jest niczym specjalnym i przełomowym - ot kolejna odsłona z lepszą oprawą graficzną.

Ale gdy już stanieje do odpowiedniego pułapu cenowego, to na pewno ogram (oby z przyjemnością) rozkoszując się przede wszystkim pięknym, bogatym  w detale światem, który mam nadzieje będzie dostępny pod dostatkiem w calaku.

Edytowane przez White Raven
Opublikowano

Pograłem w to demko i bardzo krótkie jest. Chaos totalny dla mnie w walkach (ale ładny). Pewnie te systemy mają jakiś sens, ale bez wprowadzenia krok po kroku to tak średnio. No i jest łatwo.

Ten pop up drażni. Postacie dość fajne, ale wiadomo - tu maks na co można liczyć to skitsy.

Ale pierwszy raz od dawna mam ochotę na Talesy (a ostatnie to Abyss w które grałem).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie rezerwowałem czasu na tę grę, no ale chyba trzeba, przy tym ilu recenzentów mówi o tym że to jeden z najlepszych jRPG-ów, jakie powstały. Nie no, chyba się tego nie spodziewałem. 50-100 godzin, ech.