Butt 3 435 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) W czwórce na PSXie też już chyba były jakieś zadania, tylko zamiast ludków były jakieś punkty do których się podjeżdżało i odpalało misję. Tak to zapamiętałem. A trójka to na bank była klasyczna, oj czesało się rekordy przy Ace of Spade. Edytowane 11 czerwca 2019 przez Butt Cytuj
Gość ragus Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 czwórkę na psx'a pamiętam niemiłosiernie zje,bali w PSXE albo N+ Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 @devilbot zapisz obrazek jako bmp i dopiero jpg. Bo podejrzewam masz png i źle się tło zrobiło. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 11 czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) Muszą być PNG ta okładka taka jest. Nie mogę znaleźć w wysokiej rozdzielczości na necie i w normalnych kolorach w wersji NTSC. Edytowane 11 czerwca 2019 przez devilbot Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 To sobie zmniejsz w niej jasność, zwiększ kontrast i nasycenie barw... Format pliku graficznego nie ma tutaj żadnego znaczenia. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Nie wiem jak na PC, ale może to się nada: https://gamefaqs.gamespot.com/ps/199061-tony-hawks-pro-skater-2/images/128062 Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 W dniu 10.06.2019 o 18:14, Meanthord napisał: Chłopie, jestem jednym z pierwszych zarejestrowanych użytkowników na tym forum od blisko 20 lat, przyszedłem jeszcze z TEKKENOWEGO FORUM MURZYNA z usersnethit, a Ty piszesz żebym udowodnił, że nie kłamię... ja (pipi)ę, ogarnij się trochę . Działa dzieki, nawet Policenauts ruszyło, chociaz nie jest to takie ładne i wygodne jak bleemsync gdzie mam wszystkie pozostałe gry. 2 Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) To sobie zrób ręcznie playlistę i będziesz je miał. Z tego co kojarzę, są w "/playlists/<nazwa platformy pasująca do nazwy w bazach danych>.lpl". Format tekstowy, o taki (forum rozwaliło formatowanie tekstu, nie może być odstępów pomiędzy wierszami...): <bezwzględna ścieżka do pliku>/<nazwa pliku>.<format> <nazwa wyświetlana w menu> <rdzeń> potem dwa entery i schemat powtarzasz Edytowane 11 czerwca 2019 przez Berion Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Taki będzie oki: https://www.mediaexpert.pl/pamieci-przenosne-flash-pendrive-/pamiec-toshiba-transmemory-u202-64gb-thn-u202w0640e4,id-612349? I ta ładowarka z Allegro od Meanthorda, czy w sklepach dostanę podobną? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) Nie mogę edytować poprzedniego postu przez te gówniane grasujące java skrypty, więc post pod postem... Przykład z PSTV, gdzie też robiłem to ręcznie. Dostosuj pod siebie. Podejrzewam, że całe środowisko jest zapięte pod root, więc startujesz pewnie z "/" (tak samo ze ścieżką do rdzenia retroarch, app0 to punkt montowania pfs cache w Vitach, więc na PSC będzie pewnie coś podobnego do "/game/usr/share/bin/retroarch/cores/nazwardzenia" (raczej bez rozszerzenia)). Mam nadzieję, że wszystko jest jasne. Ścieżki musisz sam rozkminić bo ja nie mam tej konsoli. ur0:/retro/NES/Adventure Island Classic (Europe).7z Adventure Island (Europe) app0:/fceumm_libretro.self FCEUmm Edytowane 11 czerwca 2019 przez Berion Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 11 czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 czerwca 2019 Retroarch robi sam playslisty niepotrzebna ręcznie skryptów pisać. Wystarczy przeskanować folder z grami. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 I dostaniesz gówniane nazwy gier do menu, już nie mówiąc o tym że ten procek nie nadaje się do takich obliczeń, przetaktuje się za chwilę w dół jak na PSV/PSTV. Poza tym chyba nie ruszy archiwów, ani *.pbp. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 13 minut temu, Rozi napisał: Taki będzie oki: https://www.mediaexpert.pl/pamieci-przenosne-flash-pendrive-/pamiec-toshiba-transmemory-u202-64gb-thn-u202w0640e4,id-612349? I ta ładowarka z Allegro od Meanthorda, czy w sklepach dostanę podobną? Pen chyba ok, ja wzialem specjalnie malego Nawet mejm by nie zauwazyl ze wystaje Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 W ogóle mi się ten Retroarch nie podoba, ale bede sie musiał przemeczyc dla dwoch gier i pozostalych emulatorow. 2 Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 11 czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) Niestety ten retroarch w bleemsyncu ma (pipi)owy layout i skórkę, że tak powiem. Normalnie powienien wyglądać jak menu w sprzętach sony czyli poziomo o tak: Ja sobie dograłem takiego jak w filmiku u Meanthorda czyli takiego jak mam sam na kompie od lat bo ten w bleeemsyncu ma opcje w pionie. Co do bleemsynca to w przygotowaniu jest już obsługa folderów dla tej stockowej karuzeli np będzie można gatunkami gry sortować i uuchamiać z niej np gry ze snesa ze swoimi okładkami w osobnym folderze. Edytowane 11 czerwca 2019 przez devilbot Cytuj
Shen 9 680 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Nie ogarniam w tym retro jak save state sie ładuje manualnie, wiec ustawilem, ze z bomby ładuje ostatni zapis przy uruchamianiu gry. W weekend przysiade i sie tym pobawie, chce jeszcze nesa i snesa wgrac. Chociaz miejsca juz duzo nie ma. 2 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 Jak sobie pomysle ze ktoa zbiera tony zlomu by pograc w te gry na rozne konsole a teraz to wszystko w tym uroczym pudelku. Na minus:zbytlekkim pudelku, w zasadzie lata razem z kablami, moze tam olow by dolozyc. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 37 minut temu, milan napisał: Pen chyba ok, ja wzialem specjalnie malego Nawet mejm by nie zauwazyl ze wystaje Jak z przodu to bym zauwazyl. Cytuj
Alastor84 327 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 2 godziny temu, devilbot napisał: Tony Hawk 3 na psxa jest prawie taki sam jak na PS2 w trójce nie było jeszcze ludków i questów, a klasyczne zadania w czasie 2 min. Czwórka już na ps2 to były ludki i questy od nich, a na PSXa dalej klasyczny gameplay. W sumie dobrze - więcej tego samego muzyka dobra, można pograć. Ja wrzuciłem gry które chciałem 75 sztuk i są to: Ace Combat 2 Ace Combat 3 - Electrosphere Alien Resurrection Alien Trilogy Alundra Apocalypse - Starring Bruce Willis Armored Core Armored Core - Master of Arena Armored Core - Project Phantasma Blood Omen - Legacy of Kain Bloody Roar II Castlevania Chronicles Castlevania Symphony of the Night Colony Wars - Vengeance Crash Team Racing Dead or Alive Diablo Dino Crisis Dino Crisis 2 Disney's Magical Tetris Challenge Doom Echo Night Echo Night 2 - Nemuri no Shihaisha Ehrgeiz - God Bless the Ring Einhander Final Doom Fire Pro Wrestling G Front Mission 3 Future Cop L.A.P.D. G-Police - Weapons of Justice G. Darius Gex Gex - Enter the Gecko Gex 3 - Deep cover Gecko Ghost in the shell Gran Turismo 2 Legend of Mana Metal Gear Solid - VR Missions Mortal Kombat 4 Mortal Kombat Trilogy N2O - Nitrous Oxide Need for Speed - High Stakes One Powerslave Quake II R-Type Delta Raycrisis - Series Termination Raystorm Rival Schools Road Rash 3D Rogue Trip - Vacation 2012 Silent Bomber Sled Storm Soul Blade Soviet Strike Speed Punks Spider-Man Star Gladiator - Episode 1 - Final Crusade Star Wars - Dark Forces Street Fighter Alpha 3 Tales of Destiny Tales of Phantasia Tenchu - Stealth Assassins Tenchu 2 - Birth of the Stealth Assassins Tetris Plus The Misadventures of Tron Bonne Thunder Force V - Perfect System Tony Hawk's Pro Skater Tony Hawk's Pro Skater 2 Tony Hawk's Pro Skater 3 Twisted Metal 2 Vanark Vigilante 8 Warcraft II - The Dark Saga Zanac x Zanac Niestety mam bladą okładkę do Tonyego 2 i nie mogę spać przez to : Brak Primal Rage Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 11 czerwca 2019 Autor Opublikowano 11 czerwca 2019 @Alastor84 Nie wrzuciłem bo chyba kiepski port. Za to na początku wrzuciłem wszystkie versusy od Capcomu na PSXa - Marvel vs Capcom, XvsSF itp. Nigdy w to nie grałem na szaraku tylko na DC i co się okazało są wykastrowane z klatek animacji (co da się jeszcze przeżyć), w(pipi) długie loadingi ( i tak krótsze niż współczesne mordobicia xD) i co najgorsze żadna z nich nie ma trybu TAG tzn wybiera się 2 postacie ale nie da rady zmienić podczas walki na tę drugą. Ta druga działa tylko jak asysta. Chyba ramu nie starczyło czy coś. Bieda panie. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 i co? Mowilem, ze zayebista konsola. Cytuj
Meanthord 334 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, devilbot napisał: @Alastor84 Nie wrzuciłem bo chyba kiepski port. Za to na początku wrzuciłem wszystkie versusy od Capcomu na PSXa - Marvel vs Capcom, XvsSF itp. Nigdy w to nie grałem na szaraku tylko na DC i co się okazało są wykastrowane z klatek animacji (co da się jeszcze przeżyć), w(pipi) długie loadingi ( i tak krótsze niż współczesne mordobicia xD) i co najgorsze żadna z nich nie ma trybu TAG tzn wybiera się 2 postacie ale nie da rady zmienić podczas walki na tę drugą. Ta druga działa tylko jak asysta. Chyba ramu nie starczyło czy coś. Bieda panie. W Secret Service sprzed 20-kilku lat Gulash pisał, że wersja na PSX Primal Rage odpowiada wersji 8 MB na PC (na płycie PC były 3 wersje dla 4, 8 i 16 MB pamięci - potwierdzam, bo miałem oryginał). Zatem chyba zła nie jest, skoro PSX ma 2 MB, a i tak jest to odpowiednik "średniej" wersji z PC. Zresztą i tak lepszego portu konsolowego, niż PSX i tak nie znajdziesz. Co do Retroarcha, to nie rozumiem narzekań. Emulator jak każdy inny, można wrzucić swoje skórki, są normalne opcje jak w każdym innym emu, czego więcej chcieć? Za to np. karuzela to dla mnie totalny obciach i bezguście. Co kto lubi. Edytowane 11 czerwca 2019 przez Meanthord Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) 3 godziny temu, Dave Czezky napisał: i co? Mowilem, ze zayebista konsola. Wydrukuj 1 post i dolacz go do zestawu z konsola, albo wlicz wgrywanie hacka w cene + dodatkowe koszta za pamiec i juz masz czysty biznes. Mam Cie uczyc? Zobaczysz jak sie rzuca! Edytowane 11 czerwca 2019 przez MEVEK Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 No piractwo to tak średnio jest legalne Mevek... 1 Cytuj
Meanthord 334 Opublikowano 11 czerwca 2019 Opublikowano 11 czerwca 2019 (edytowane) Zwłaszcza piracenie romów z Atari 65XE na pewno całkowicie załamie branżę współczesnego rynku gier konsolowych. Edytowane 11 czerwca 2019 przez Meanthord 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi