devilbot 3 719 Opublikowano 12 czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 czerwca 2019 (edytowane) Dla każdej innej przeróbki zalecany jest Bleemsync jako pierwsza przeróbka bo włącza obsługę OTG. Czyli ten adapter co wsadzasz z tyłu żeby mieć wolnego slota na pada i możliwośc podłączenia większych dysków USB. Po prostu przenieś zawartość bleemsynca na komputer sformatuj dysk na Fat32(zalecane dla autobleema) i skopiuj zawartość katalogu z Retrobootem albo Autobleemem na usb i masz już innego hacka. Jak chcesz wrócić na Bleemsynca to zrób odwrotnie. Edytowane 12 czerwca 2019 przez devilbot 1 Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 To jeszcze jedno pytanie nooba: da się jakoś upscalować gierki czy jestem skazany na renderowanie w oryginalnej rozdzielczości PSXa? Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 12 czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 czerwca 2019 Coś tam można w grze select+trójkąt i ustawienia graficzne jest jakiś scaling ale ja nie korzystam włączam scanlinesy rozjaśnione do 55%. 1 Cytuj
Meanthord 334 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 W Retroarch można włączyć dopakowanie grafiki 3D, gry wyglądają ZNACZNIE lepiej (mały % zwalnia przy tej opcji, ale jest ich niewiele). Polecam. Co do Nintendo DS, to jest już emu od dawna (a od niedawna normalnie działająca wersja). 1 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Ciekawe ragus czy masz dotykowy telewizor —- a dual shock 4 nie zadziała? Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 9 minut temu, Meanthord napisał: W Retroarch można włączyć dopakowanie grafiki 3D, gry wyglądają ZNACZNIE lepiej (mały % zwalnia przy tej opcji, ale jest ich niewiele). Polecam. Możesz podpowiedzieć, gdzie tej opcji szukać? Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 (edytowane) —- nie wiem jak z emu na psc, ale na minines, jest programik hakchi i tam pewien typ kompiluje wszystkie emulatory, nawet dosa. Ostatnio dodał tez wsparcie dla playstation classic. Kurła dos, mame, nds, Saturn... trudno uwierzyć ze to chodzi na tych małych konsolkach. https://github.com/KMFDManic/NESC-SNESC-Modifications/releases Edytowane 12 czerwca 2019 przez grzybiarz Cytuj
Meanthord 334 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 (edytowane) 17 minut temu, Bzduras napisał: Możesz podpowiedzieć, gdzie tej opcji szukać? Odpalasz z Retroarcha dowolną grę na PSX, wychodzisz do MENU (start+select), potem z pierwszej "belki" opcji QUICK MENU ===> OPTIONS ===> i na samym dole masz enhanced resolution i enhanced resolution speed hack. Obydwie opcje WŁĄCZ i voila, gry wyglądają znacznie lepiej. A teraz dawaj łapkę w górę :D. @grzybiarz - KMFDManic wypuszcza również swoje kompilacje na PSC. Chociaż byłbym ostrożny z niektórymi jego wynalazkami, gość pisze tak jakby wiecznie był po wypaleniu trawki. Saturn, 3DO itp. to niestety tylko ciekawostka (ale Virtua Fighter 2 na Sata nawet się odpala, ale SPODa nie idzie zrobić ;]). Edytowane 12 czerwca 2019 przez Meanthord 1 Cytuj
Kosmos 2 726 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 (edytowane) Dysk sandisk z auchan 32 gb + ładowarka od iphona. Wszystko śmiga. Co do powyższej metody, jest super. Wcześniej fifa 2002 niegrywalna przez grafikę, teraz dużo lepiej, ale spadki freematu były akurat w tej grze. Ale tony hawk 2,3 i driver chodzą znakomicie Edytowane 12 czerwca 2019 przez Kosmos Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 to chodzi o to, że stockowy emulator źle działa, ale retroarch na psc działa lepiej? bo jutro dopiero będę przerabiał snesa na kolekcję 16. bitową, a PSC pewnie dopiero na weekend, ale chcę już wiedzieć. Cytuj
Bzduras 12 759 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Teraz, grzybiarz napisał: to chodzi o to, że stockowy emulator źle działa, ale retroarch na psc działa lepiej? Tajest, nawet te preloadowane gierki działają lepiej na nieoficjalnych emulatorach 1 Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 Tylko z tego co rozumiem, nie da się zostawić domyślnego menu, ale żeby gry odpalały się retroarchem? Ta imitacja XMB w RetroArch mi nie pasi Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 (edytowane) RetroArch ma kilka zupełnie różnych GUI w różnych stylach graficznych. Czy są wszystkie zaimplementowane na buildzie dla PSC to nie wiem, ale sprawdzić nic nie kosztuje... Edytowane 12 czerwca 2019 przez Berion Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 12 czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 czerwca 2019 11 minut temu, grzybiarz napisał: Tylko z tego co rozumiem, nie da się zostawić domyślnego menu, ale żeby gry odpalały się retroarchem? Ta imitacja XMB w RetroArch mi nie pasi Da się. 1 Cytuj
Meanthord 334 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 (edytowane) 22 minuty temu, grzybiarz napisał: Tylko z tego co rozumiem, nie da się zostawić domyślnego menu, ale żeby gry odpalały się retroarchem? Ta imitacja XMB w RetroArch mi nie pasi ... ale domyślne menu w psc, to też totalna (pipi)anga, więc tak źle i tak niedobrze. Jeśli nie lubisz Retroarcha zostaje Ci albo Bleemsync albo aktualizacja stockowego emu do nowszej wersji https://gbatemp.net/threads/howto-update-stock-emulator-in-psclassic.531600/ Edytowane 12 czerwca 2019 przez Meanthord Cytuj
Berion 207 Opublikowano 12 czerwca 2019 Opublikowano 12 czerwca 2019 jest programik hakchi i tam pewien typ kompiluje wszystkie emulatory, nawet dosa. Hackchi to nie programik, ani nie SDK, a tym bardziej nie służy do kompilacji jakiegokolwiek kodu. To zestaw narzędzi do hackowania NES i SNES Classic Mini (exploit, sterownik USB, manager gier itd.). Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 13 czerwca 2019 Autor Opublikowano 13 czerwca 2019 Dodałem do pierwszego posta sekcje: "Najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi?" Polecam się zapoznać bo są tam złote rady co zrobić gdy np przeróbka nie chce zaskoczyć na nowo zakupionym sticku. 1 Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Ale coś zyebałem, w tym menu emulatorów zmieniłem ustawienia pada na disabled i teraz po wejsciu nie działa zaden pad, ani w porcie 1 ani w porcie 2, dobrze ze bleem działa, ale ten arch czy jak mu tam poakzuje ze pad podpięty ale nie reaguje na przyciski. Pisze ze wykryto pad w port0. Niezła kicha, nie ma nigdzie przywracania do default. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 13 czerwca 2019 Autor Opublikowano 13 czerwca 2019 (edytowane) Nie wiem w jakim menu to wyłączyłeś. Jak pad nie działa z retroarchem to przekopiuj na dysk samego retrorcha i pewnie zastąpi zmienione opcje w plikach .ini na te defaultowe. Albo usuń retroarch.cfg i wygeneruje się nowy defaultowy przy włączaniu. Edytowane 13 czerwca 2019 przez devilbot Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 No w menu glownym sa dwie opcje retroarch po lewej i bleem po prawej. Wszedlem w retroarch i zmienilem ustawienia w padzie przypadkowo na disabled i automatycznie w retroarch nic nie moge zrobic pokazuje tylko ze odlaczylem i przylaczylem pada fo portu 0. W menu glownym pad dziala w bleemie tez ale w rerroarch juz nie i musze robić reset. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 13 czerwca 2019 Autor Opublikowano 13 czerwca 2019 (edytowane) To skasuj plik retroarch.cfg znajdujący się na sticku usb w bleemsync\opt\retroarch\.config\retroarch\retroarch.cfg albo PW Berion. Edytowane 13 czerwca 2019 przez devilbot Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Jeśli przekopiuje wszystko łącznie z grami z jednego pendrive na drugi (pojemniejszy) to przeróbka będzie normalnie działać wraz tymi z grami? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 @milan Chętnie bym Ci pomógł, ale byłeś niemiły jak wrzód. A rozwiązania mi do głowy przyszły nawet dwa. Cierp. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 13 czerwca 2019 Opublikowano 13 czerwca 2019 Mam 3 pomysly Plus zawiniecie w szmate i wsadzenie do zamrażarki na noc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi