grzybiarz 10 301 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 A jakie masz te okładki? Bo u mnie w innym programie nie mogły przekroczyć chyba 2MB, wszystkie miały mieć dość mały rozmiar. W ogóle Ci ani jedna okładka się nie wyświetla? Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 Nie no rozmiar to 18KB a maks to 150KB. Cytuj
devilbot 3 710 Opublikowano 15 czerwca 2019 Autor Opublikowano 15 czerwca 2019 (edytowane) Format PNG ma być. Ja akurat okładki do retroarcha mam z Pecetowego retroarcha bo on ma opcję, że sam ściąga cały pack do folderu. To chyba najlepszy sposób zainstalować RA na PC i niech sam pobierze wszystkie okładki i potem są w tym folderze co podałem. Do Aliena ściągnął tę: nazwa w folderze była Alien Resurrection (USA) Edytowane 15 czerwca 2019 przez devilbot Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 Dokładnie mam tą okładkę.Jak dodaje gry za pomocą przeglądarki to automatycznie zaciąga okładki. I tą okładkę kopiuje tam gdzie pisałeś z taką nazwą jaką podałeś i nie wyświetla. BleemSync widzi bez problemu. Cytuj
devilbot 3 710 Opublikowano 15 czerwca 2019 Autor Opublikowano 15 czerwca 2019 U mnie widzi odrazu aż wgrałem Aliena żeby sprawdzić: Jak widzisz mam pewnie inną wersję RA niż ty. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 No ja mam tą domyślną wersję, która wgrywa się razem z BleemSync. Cytuj
devilbot 3 710 Opublikowano 15 czerwca 2019 Autor Opublikowano 15 czerwca 2019 (edytowane) Ta wersja z bleemsynciem nie podoba mi się nie wiem czemu ją dali do niego. Na PC mam tę samą co powyżej ma menu działające i wyglądające jak na sprzętach sony - PS3, PSP poziomo się przesuwa. Nawet w najczęściej zadawanych pytaniach na stronie bleemsynca jest: Q. I don’t like the new RetroArch theme. A. Are you mad? Anyway, you can change it to monochrome in the RetroArch display settings Czyli ludziom też się nie podoba, a oni się uparli. Edytowane 15 czerwca 2019 przez devilbot Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 A mnie nawet się podoba.Na YT widziałem filmik jak na mojej wersji RA są super katalogi, nes, sens, n64 a wnich gry. Jak to zrobić - wie ktoś? Cytuj
Gość ragus Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 11 godzin temu, devilbot napisał: Folder retroarcha w bleemsyncu jest głęboko: USB:\bleemsync\opt\retroarch\.config\retroarch\thumbnails\Sony - PlayStation\Named_Boxarts itp nie widzę u siebie folderu .config Cytuj
Meanthord 328 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 9 minut temu, ragus napisał: nie widzę u siebie folderu .config Włącz widzenie ukrytych plików/katalogów w Windowsie/Total Commanderze czy czego tam używasz. Cytuj
devilbot 3 710 Opublikowano 15 czerwca 2019 Autor Opublikowano 15 czerwca 2019 13 minut temu, Kolos28 napisał: A mnie nawet się podoba. Na YT widziałem filmik jak na mojej wersji RA są super katalogi, nes, sens, n64 a wnich gry. Jak to zrobić - wie ktoś? Poskanować żeby RA potworzył listy z konsolami a potem wrzucić pliki z okładkami ale pewnie wiąże się to też z ręczną zmianą nazw gier i okładek żeby wszystko się wyświetlało. Dużo roboty z tym, 9 minut temu, ragus napisał: nie widzę u siebie folderu .config Powinien być poszukaj ręcznie gdzieś Retroarch musi mieć swój folder. Jest w nim np plik retroarch.cfg Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 Możliwe, że nie widzi bo ma na kompie włączone ukrywanie folderów. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 4 minuty temu, Kolos28 napisał: Możliwe, że nie widzi bo ma na kompie włączone ukrywanie fapfolderów. fix'd Cytuj
Berion 207 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 Pliki bądź foldery z kropką na czele są przez managery plików w systemach uniksowych traktowane jako ukryte. Być może klient FTP, którego używasz traktuje je tak samo. Cytuj
devilbot 3 710 Opublikowano 15 czerwca 2019 Autor Opublikowano 15 czerwca 2019 Gość wrzucił całą bibliotekę USA na bleemsyncka czyli 1509 gier i żeby to chodziło to co się okazało menu zamulają Arty okładek więc musiał wszystkie zmniejszyć do mega gównianej jakości. Wniosek taki, że jak wam zamula menu bo za(pipi)aliście classica grami to wy(pipi)cie okładki wysokiej jakości one zamulają system. Ilepiej to zrobić na autobleemie bo można przeskakiwać po literce za pomocą R1 L1. Cytuj
Bzduras 12 646 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 Jakby ktoś chciał grać w FFVII to polecam zaaplikować sobie patcha "Because", który tłumaczy grę od podstaw z japońskiego. W oryginalnej wersji sporo dialogów zostało przetłumaczone po łebkach i z błędami. Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 A czy ktoś ma wersję polską FF7 która nie wiesza się w świątyni? Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 oczywiscie otg z mediamarktu nie dziala - pograne Cytuj
Kmiot 13 709 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 A który model? Bo miałem zamiar w tygodniu zajść i jakiś kupić. I w ogóle jakie mogą być powody? Za słaby zasilacz? Cytuj
devilbot 3 710 Opublikowano 15 czerwca 2019 Autor Opublikowano 15 czerwca 2019 Spróbujcie zasilić z komputera z USB przy płycie głównej. Tam jest mocne zasilanie. Przynajmniej u mnie. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 15 czerwca 2019 Opublikowano 15 czerwca 2019 5 godzin temu, Dave Czezky napisał: oczywiscie otg z mediamarktu nie dziala - pograne Pograne? w sensie że w dwóch nie pograsz? Umnie zanim miałem otg działał sposób - wybór gry 1 pad w porcie 1, gra już właczona - zwykły hub w porcie 1 z dwoma padami. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 16 czerwca 2019 Opublikowano 16 czerwca 2019 20 godzin temu, Kmiot napisał: A który model? Bo miałem zamiar w tygodniu zajść i jakiś kupić. I w ogóle jakie mogą być powody? Za słaby zasilacz? https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/hub-hama-1-2-usb-2-0-otg to guwno jest max 0,5A (czego dowiadujemy dopiero po otwarciu produktu ) TAKZE UWAGA Noname'owy adapter kart SD tez nie dziala. Jeden sie wykrzacza podczas inicjacji, a drugi w ogole nie dziala z classiciem. Czy aktualnie jest gdzies jakis, ktory na 100% dziala i mozna zamowic, czy wszystko wymiotlo? Cytuj
devilbot 3 710 Opublikowano 16 czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 czerwca 2019 Te huby to powinny być "NON POWERED HUB" nie wiem jak to po naszemu. Jeszcze co do tych kabli OTG z allegro ten co mi przyszedł działa średnio wolno czyta dysk, czasami się nie załącza itp ale wczoraj wziąłem od ojca inny i wszystko śmiga szybciutko z dyskiem 1TB jakbym sticka 16gb miał. Co ciekawe u niego ten dobry kabelek OTG nie działał z tabletem jak więc widać te chińskie kabelki to czysta loteria. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 16 czerwca 2019 Opublikowano 16 czerwca 2019 kupilem sobie najtanszy hub i dziala - wiec olewam OTG. I tak hub dla mnie lepszy - kable od pada wydluza. Jeszcze tylko musze trafic dobry adapter SD Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 17 czerwca 2019 Opublikowano 17 czerwca 2019 Polecam otworzyc topic ze sprawdzonymi setupami, bo sprawdzalem z 15 roznych urzadzen (karty sd roznych wielkosci, czytniki kart sd, sticki usb, huby usb, otg, ladowarki) i niestety albo nie dziala w ogole albo wypyerdala sie na poczatku albo wypyerdala sie w trakcie albo dziala tylko z jednym padem albo wypyerdala sie na bleemsync ui albo po recznych wrzuceniu gry Metode prob i hajsu w bloto zdecydowanie odradzam Tymczasem biore te zayebiste w kosmos pady, podlaczam do PC podpietego do TV i olewam to pudeleczko sikiem prostym. Wydaje mi sie ze glownym problemem w tej chwili jest karta 128 gb podlaczana z przodu zamiast przez otg. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi