moski81 1 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 WitamWłaśnie zakupiłem PSC a do niej odpowiednią ładowarkę 3A oraz kabel OTGJestem bardzo podekscytowany możliwością pogrania w gry w które mam w głowie jako wspaniałe tytuły ogrywane w wieku nastolatkaProszę o pomoc w wybraniu najlepszego emulatora dla początkującego.Czytam temat i dużo rzeczy nie rozumie ale liczę że Wasza społecznoś mi pomoże w przetarciu szlaków. Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Rób przeróbkę według pierwszego posta, a potem polecam wgrać autobleem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Jak z kompatybilnością? Używam właśnie autobleem, tam chyba pcsx jest. Odpaliłem Drivera 2 PL RUS i nie działa pad Pierwsza niedziałająca gra... czytałem że ludzie jednak mają problemy i nie wszystko da się odpalić. W pierwszym poście może trza zaktualizować o listę kompatybilności gier? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Driver 1 też nie działa. Wiadomo że nie ma 100% kompatybilności. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2019 (edytowane) Audio w Demo One mi nie działa. Ciekawe jak w innych grach z CD-Audio (Fighting Force np.), tutaj żadna muza nie leci, a pamiętam że w Overboard, czy Rage Racer było na Audio. Wina chyba leży po stronie pliku CUE, który tylko jest wygenerowany i owołuje się do obrazu, nie mam w nim rozpisanych ścieżek audio. A sam obraz mam w formie bin+cue. No i kurła intro tak przycina... mam nadzieję, że jak wrzucę wszystkie gry to nie będzie z winy pena muliło. --- Fighting Force, audio działa, ale filmik dalej przycina. Teraz odpalam GT i filmik normlanie idzie. Nie wiem już czy to wina pena, czy emu. Edytowane 8 Sierpnia 2019 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 (edytowane) kolejny dzień zabaw z ustawianien: pen z przodu czasem nie ma jakiejś szybszej przepustowości? Czy to może te OTG mam jakieś chińskie badziewie, ale z przodu jak jest, to nie przycina - nawet menu wyboru gier. Mam problem ze spolszczonym Medievilem 2. Nie ma go w bazie, więc okładka się nie robi, nazwa też jakaś dziwna wchodzi. Plik tekstowy w folderze z grą zedytowałem, zmieniłem okładkę na swoją, ale póki nie przeskanuje ponownie gier (nie dodam nowej gry), to wszystko hula, a tak znika mi całkowicie gra (mimo że jest w menadżerze gier, to nie ma jej w menu gier). Edytowane 9 Sierpnia 2019 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Na pewno nie jest szybsze wejście z przodu jak już to te z tyłu przez otg może działać lepiej bo daje większe napięcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Polecam na windowsie używać defragler, darmowy program do defragmentacji. 3h roboty i nawet filmy fmv już nie przycinają, obojętnie czy z przodu czy tylu. Nie można wyłączać konsoli bezpośrednio z prądu, bo psuje to pena i potem trza defragmentowac, bo muli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Miki2000 2 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Defragler dobry jest. Sam uzywam. Ktos uzywa peny 128gb do clasika? Cytuj Odnośnik do komentarza
moski81 1 Opublikowano 9 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2019 PanowieNa jakich TV/Monitorach gracie? Chodzi mi wielkość ekranuI jakie ustawienia stosujecie w samym emulatorze Autobleem? Chciałbym ustawić jak najlepszy wygląd ogrywanych tytułów. Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 @devilbot Coś się popsuło Od tego wgrywania gierek, przenoszenia danych musiałem sformatować pena. No i teraz przeniosłem zawartość autobleem na pena, dąłem mu nazwę SONY, sformatowałem na FAT32 i nie widzi przeróbki. Od nowa mam wgrać pierwszą przeróbkę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 --- najprawdopodobniej ten pen sie s(pipi)il. Kurła, wgrałem dopiero gierki do litery M... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 17 godzin temu, Miki2000 napisał: Defragler dobry jest. Sam uzywam. Ktos uzywa peny 128gb do clasika? Wcześniej ja, teraz @Hoipolloi. Warto czytać temat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 @grzybiarz Lepiej sprawdź czy masz nominalną wielkość tej pamięci masowej czy zapętlenie w tablicy. Swego czasu to był popularny wałek na kartach pamięci do PS2, a później się Chińczycy rozkręcili na pędraki. https://www.dobreprogramy.pl/Berion/Sprawdzanie-pojemnosci-nosnikow,88591.html (w powiązanych na dole masz także program dla Windows jakby Linux był be). Defragmentacja jest zbędna w tym przypadku. Tracisz tylko czas bo wymagana prędkość odczytu równa jest wielkości emulowanego sektora na sekundę minus czas dostępu. Wartości zupełnie marginalne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Nie moge zmienic tapety w menu wyboru gier a robie wszystko wedlug instrukcji. Stworzylem folder z tapeta o tej samej nazwie. Tapeta jest 1280/720 pixeli w formacie png. Wlazlem do konsoli przez kompa i pozmienialem zeby szukalo odpowiedniego foldera. Nastepnie zapisalem i zrobilem reboot w tym samym menu. Po odpaleniu nic sie nie zmienilo. Gosc na filmiku dodaje gry przez kompa, czego ja nie robie. Czy zeby z rebotowac system musze dodac gre w ten sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Nigdy nie zmieniałem tapet w bleemsyncu, a tylko całe tematy menu w autobleemie. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Gdzies sie je pobiera, czy tylko tapete podmienia? Gosc wgral mgs'a i dosc latwo mu poszlo. Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez MEVEK Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 (edytowane) Tu: https://www.autobleem.tk/?page_id=198 albo tu jakieś inne 20 w jednym: Spoiler https://drive.google.com/open?id=1402YJhyhu83jTmXLEHVkjqGNO2TAGVgs Jest tego więcej polecam wpisać "autobleem themes reddit" Edytowane 10 Sierpnia 2019 przez devilbot Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Problem leżał w tym, ze tematy ktore ściągałem posiadały wyłącznie jeden folder, a powinny posiadać co najmniej 3: font, image, sound. Jeden problem rozwiązany. Teraz rozchodzi sie o mechanizm przesuwania gier. Cały czas mam wybieranie kołowe, bez względu na temat Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Mechanizm przesuwania gier ustawia się w menu głównym autobleema. Nie pamiętam jak się nazywa ta opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 W dniu 29.07.2019 o 13:11, mugen napisał: Mi bez problemu działa ten: https://www.ceneo.pl/31130490 I ile wgrałeś gier? Bo mi po wgraniu 20GB danych pen nadaje się do wywalenia. Nie mogę usunąć partycji, tworzą się dziwne pliki ze znaczkami chińskimi... teraz działa może z 5 gier. To działa: https://allegro.pl/oferta/toshiba-usb-flash-disk-2-0-32gb-u202-hayabusa-bial-8051041031 ale mam wersje 16GB. Płynniutko, żadnej przycinki w menu wyboru gier, ale 16Gb to trochę mało Cytuj Odnośnik do komentarza
Miki2000 2 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Panocki sciagnijcie sobie z arcadepunks obraz 256gb gierek. Zestaw na 30 lat grania po co sie bawic po 16gb Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 16gb to najgorsze (pipi) będzie działało ok. Od 32gb w wzwyż może zwalniać. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 936 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, grzybiarz napisał: I ile wgrałeś gier? Bo mi po wgraniu 20GB danych pen nadaje się do wywalenia. Nie mogę usunąć partycji, tworzą się dziwne pliki ze znaczkami chińskimi... teraz działa może z 5 gier. To działa: https://allegro.pl/oferta/toshiba-usb-flash-disk-2-0-32gb-u202-hayabusa-bial-8051041031 ale mam wersje 16GB. Płynniutko, żadnej przycinki w menu wyboru gier, ale 16Gb to trochę mało Nawet nie pamiętam, gdzieś pomiedzy 20, a 30, ale już od jakiegoś czasu nie włączałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Miki2000 2 Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2019 Cos masz z penem nie tak. Usun wszystkie partycje mini tools partition wizard. Ja teraz uzywam ssd 500gb. Szybciutko to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi