grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 18 godzin temu, devilbot napisał: 16gb to najgorsze (pipi) będzie działało ok. Od 32gb w wzwyż może zwalniać. się w(pipi)ie i kupię kilka 16-ek, z podziałem na rpgi, wyścigi... mam 40GB gier w sumie. Oczywiście tak nie zrobię, ale mam takie myśli, skoro na 16GB i FMV nie tną, ani menusy. Chodzi idealnie. 18 godzin temu, Miki2000 napisał: Ja teraz uzywam ssd 500gb czym to podpiales? dales mu osobne zasilanie? bo w sumie mam nowe ssd niesmigane... mam tez ten konwerter pod usb Cytuj Odnośnik do komentarza
Miki2000 2 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Podlaczylem z tylu konsoli za pomoca przejsciowki. Stosuje zasilacz 3,4 A. Wczesniej musisz wgrac bleemsynca, zeby miec otg. Inaczej takie polaczenie nie zadziala. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 W sumie wychodzi na to, że pierwsze sektory są uszkodzone, bo przy nich, kopiowanie spada do bajtów na sekundę... jakby tak zmniejszyć partycję o tą uszkodzoną część... Zobaczymy, póki co gierki na literę F idą już full transferem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Miki2000 2 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Sprawdz pena programem hd tune Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Faktycznie, wykazało błędy na początku. Da się jakoś zrobić mniejszą partycję, ale nie z początku danych? @Berion ? Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Miki2000 2 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Sprobuj pobawic sie programem mini tools partition. Ja na Twoim miejscu pozbylbym sie tego pena skoro ma uszkodzone sektory. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 No dzięki, ale raczej pen do wywalenia, bo aż system freezuje. Będe musiał szukać innego pena 64GB, na pewno nie firmy ADATA. --- a z innej beczki, nowy autobleem 2 dni temu: https://github.com/screemerpl/cbleemsync/releases Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 2 godziny temu, grzybiarz napisał: a z innej beczki, nowy autobleem 2 dni temu: https://github.com/screemerpl/cbleemsync/releases Cytat Ability to start any RetroArch game directly from EvoUI (support for other emulators) Note: Playlists need to be correct for autobleem to see the games for other consoles) - Use L2+Select to select RA platform To teraz nie widzę już żadnego sensu w używaniu blemsynca. Autobleem oficjalnie jest kompletny. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 a na jakim penie wszystko Ci hula? Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) Da się, ale nie wiem czym bo nigdy nie potrzebowałem takiej funkcjonalności. Formatowanie pełne z poziomu Windowsa powinno wyłączyć felerne sektory z tablicy, ale skoro już jakieś masz to będą się psuć także inne komórki z czasem. Wyczyść go i reklamuj. - - - Szczerze? Wszystkie trzy projekty są nędzne. RetroBoot i RetroArchy pozostałe to zabugowany kombajn do wszystkiego. To i tak najlepsze buildy RA na konsole, ale i tak do niczego. BleemSync i AutoBleem utylizują oryginalny emulator i środowisko co stawia je od razu w kategorii broken by design. To jest kuriozum aby robić bazy danych i z nich cokolwiek wczytywać zamiast co prawda robić spory narzut na I/O ale za to nie tyrając użytkownika zbędnymi czynnościami (innymi słowy: gry i ich okładki powinny być wczytywane z systemu plików). Do tego PCSXReARMed jest antycznym, porzuconym projektem, który nie ma kompatybilności z grami zbliżonej nawet do 90%. I najgorsze, że brakuje obsługi CHD lub chociaż PBP (oryginalnych). Bida ten PSC. Mam nadzieję, że złamią go w pełni i będzie można przeformatować wszystko z Androidem lub 64bitowym Linuksem. Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Berion Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 11 minut temu, grzybiarz napisał: a na jakim penie wszystko Ci hula? Mam podłączony dysk usb Seagate 1 TB. Peny mam nędzne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 30 minut temu, grzybiarz napisał: a na jakim penie wszystko Ci hula? JEZU, kupcie sobie to: https://www.ceneo.pl/36379263 Would you kindly? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 oj nie jezu, bo już tu kupiłem coś polecane z ceneo i (pipi)a działa Dużo masz GB wgrane? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Miałem,już sprzedałem Jakieś 75% pojemności działał jak zloto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Jakby ktoś się zastanawiał czym, jak i dlaczego to tutaj przystępny przewodnik po formatach "save'ów": https://strefapsx.pl/formaty-save-psx/ Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) W dniu 14.08.2019 o 17:12, devilbot napisał: To teraz nie widzę już żadnego sensu w używaniu blemsynca. Autobleem oficjalnie jest kompletny. Niby tak, ale da się jakoś zrobić, by te gry z innych systemów były domyślnie w menu EvoUI? Wciskam L2+Select i dopiero mam wybór list, a chciałbym mieć wszystkie okładeckzi od razu w menu (mój poziom estetyki wtedy się zaspokoi). --- Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 W dniu 8.06.2019 o 10:09, devilbot napisał: Biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości tego urządzenia to nie ma nic lepszego. Podpisuję się pod tym obiema nogami i rękami. Dziś kupiłem za 89 złociszy drugą, niech będzie na zapas. Pierwsza za 129 po przeróbce śmiga dając dostęp do gier z PSX, NES, SNES, GBA, MAME i NEOGEO. Z tymi ostatnimi jest trochę zabawy w config, ale warto poświęcić chwilę na research w sieci, bo taki mark of the wolves czy last blade 2 hula na tym imo lepiej niż wersje na ps4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Automatowe wersje śmigają dobrze? Taki np. PSP niby odpala, ale zbyt dobrze to, to nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 MAME śmiga pięknie. NeoGeo też, ale trzeba pobawić się z ustawieniami pod konkretny tytuł. PSP nie próbowałem, ale na YT widać, że nie ma to najmniejszego sensu - PS Classic ma na to po prostu za słabe bebechy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Ds też niby jako ciekawostka, ale hula ładnie: Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 bleemsync 1.2 czyli obsługa wifi, dzięki której aktualizujemy automatycznie rdzenie (core) retroarcha, a także niby zagramy online w gierki z multiplayerem. tiaaa... ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza
moski81 1 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 WitamMam problemy z przycięciami w początkowej fazie gry na różnych tytułach. Przycięcia odczuwalne są na animacjach początkowych jak i samej grze np. Tekena3 Po pewnym czasie ustająDzieje się tak na dwóch stickach Częściej i dłużej na Patriot 256 GB mniej na KingStonie 64 GB Miał ktoś takie przycięcia? Da się to wyeliminować? Wysłane z OnePlus 6T Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Na tym zgrałem 50GB gier https://www.ceneo.pl/39408803 i działa szybko. Wcześniej miałem jakieś gów.no które muliło i w końcu padło. Próbuj programem Defraggler, albo sformatuj na nowo (polecam SmartDisk_FAT32). Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 14 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Fajny sprzet, jednak nostalgia dziala i zawsze odpalamy cos na classicu jak ustawiamy sie na granie. Fighting Force zaliczone ostatnio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
terkisz 5 Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Cześć Wziąłem się za wgranie bleemsynca - żaden z moich penów nie był wykryty przez psc - włożyłem karte micro sd do małego adaptera i ruszyło Postępowałem zgodnie z instrukcjami ale wystąpił problem. Pierwszy etap - wgranie przeróbki - zakończył się sukcesem. Natomiast problem pojawił się kiedy przyszło do wgrania kernela. Został on prawidłowo wrzucony do folderu update - pen włożony do konsoli - i zamiast spodziewanego wyłączenia-włączenia-wyłączenia konsoli ta na nowo powtarza etap pierwszy. Kiedy wyjmuje pen i podłączam do pc kernel znajduje się w folderze głównym pena SONY:\lboot.epb a folder update jest pusty Próbowałem już szamańskich metod - podłączanie w pierwszej kolejności pena potem hdmi potem zasilanie, z padem w 1 slocie i bez pada, Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi