grzybiarz 10 289 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 masz po prostu złego pena. Wyżej wkleiłem coś fajnego, 37 zeta za 64GB i wszystko chodzi szybko, nie muli. Wcześniej jakiś żartowniś podał pena, to muliło, aż w końcu zdechło. Cytuj Odnośnik do komentarza
terkisz 5 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) no dobra - ale skoro psc go wykrył i zakończył pierwszy etap instalki pomyślnie to czy to może być jego wina ? ps mam takiego pena o jakim pisałeś tylko wersje 16gb i nie wykrywa mi go psc Edytowane 17 Października 2019 przez terkisz Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Możesz jeszcze przeskanować programikiem Defragler, on naprawia błędy. Oraz na nowo sformatować jakimś programem typu FatFormater. Cytuj Odnośnik do komentarza
terkisz 5 Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 nic to nie dało ;/ wrzuciłem sobie natomiast autobleema i odpaliło od strzału czy bleemsync pod względem wydajności / płynności odtwarzania gier jest lepszy od autoblema lub retroarcha ??? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Autobleem jest najlepszy. I ma wersje z retro arch czyli innymi emulatorami. Tamto pierwsze potrzebowałeś w sumie by wgrać autobleem, bo on domyślnie nie odpala penow fat32. W sumie wypiłem wino i nie pamietam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
terkisz 5 Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 aha - kurde to skoro odpaliłem autobleema ale teoretycznie nic się nie zainstalowało na psc to nadal nie moge innych penów używać czy przejściówek otg ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Ale odpaliłeś autobleem i jakaś grę? Sprawdź czy możesz grać po prostu. Wrzuć obraz do folderu Games/nazwa gry/pliki z obrazem Cytuj Odnośnik do komentarza
terkisz 5 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Tak - wrzuciłem sobie CTR według instrukcji i zagrało Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 No to po co kombinujesz, widocznie się zainstalowało na psc. Działa? Działa Cytuj Odnośnik do komentarza
terkisz 5 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 kombinuje bo chciałbym korzystać z dwóch padów Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 20 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2019 Już masz widocznie przeróbkę skoro odpalasz gry. Teraz tylko OTG i pobieranko Cytuj Odnośnik do komentarza
terkisz 5 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 (edytowane) Kupiłem micro sd SanDisk ultra cośtam - sformatowalem na fat32- wrzuciłem autobleema i parę gierek i hula Mam pytanie z innej beki - sprawdziłem parę gier i zauważyłem że grafika 3d jest ładnie emulowana , natomiast 2d woła o pomstę do nieba !!!(sprajty 2d , ruchome tła 2d, - na przykładzie alundry i fft ) - chodzi głównie o pikseloze W ustawieniach zmieniałem na hi-res ale tyczy się to chyba tylko grafiki 3d Jest na to jakiś sposób? Problem jest zarówno w autobleemie jak i w retroarchu Też tak macie ? Edytowane 21 Października 2019 przez terkisz Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 996 Opublikowano 13 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2019 (edytowane) Hej, polecacie jak pobawić się ustawieniami żeby jak najwiecej wycisnąć z grafiki? Na filmiku poniżej pokazują różne ustawienia w tym możliwość zrobienia full screena (5:32), ja nie widzę nigdzie takich opcji po za tym jak klikne select + trójkąt w trakcie gry ale tam są jeszcze inne ustawienia OK już doszedłem do tego, żę to inny emulator. Czy można go dograć do bleemsynca, oraz czy gry będę mógł wgrywać w identyczny sposób jak do bleemsynca ( czyli prosto na pena do folderu transfer?) Jak dobrze zrozumiałem po zainstalowaniu bleemscyna mogę wpiąć z tyłu (przez OTG) już normalnego, dużego pendriva 3.0 i na nim mieć wgranego od razu autobleema z gierami? natomiast pendriva z bleemsynciem mogę odpiąć? Edytowane 14 Listopada 2019 przez izon Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 (edytowane) Tak, jak już raz przerobiłeś, to masz przerobione. Wgrywaj full autobleema z retroarchem - najlepszy wybór. Właśnie robię kolekcję od 8 bitów, po PSXa, ale i chyba dorzucę Dreamcasta, bo nie chodzi tak źle. Edytowane 14 Listopada 2019 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 996 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 33 minuty temu, grzybiarz napisał: Tak, jak już raz przerobiłeś, to masz przerobione. Wgrywaj full autobleema z retroarchem - najlepszy wybór. Właśnie robię kolekcję od 8 bitów, po PSXa, ale i chyba dorzucę Dreamcasta, bo nie chodzi tak źle. A masz jakieś info jak najlepiej na autobleemie podkręcić grafikę, zmienić na widescreen itd.?. Nie wiem, gdzie są te ustawienia, które są widoczne na wspomnianym wyżej filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 W której to dokładnie minucie? Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 996 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 18 minut temu, grzybiarz napisał: W której to dokładnie minucie? Od 5:22 - ustawia sobie tam gość dowolną muzykę w tle, włącza jakiś filtr, który pozbywa gier rozmycia, ustawia widescreen itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Select + trójkąt chyba otwierał te ustawienia. Retroboot i tak lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 38 minut temu, izon napisał: Od 5:22 - ustawia sobie tam gość dowolną muzykę w tle, włącza jakiś filtr, który pozbywa gier rozmycia, ustawia widescreen itd. 32 minuty temu, Bzduras napisał: Select + trójkąt chyba otwierał te ustawienia. Retroboot i tak lepszy Panowie, najlepszą opcją jest autobleem: https://github.com/autobleem/AutoBleem/releases/tag/0.7.1 I tu jest wszystko retroarch do innych systemów, jak i to o czym piszesz izon. Można sobie wgrać różne fajne motywy: Ustawić utwór z Demo One (większa nostalgia). Jak i z tego menu gier PSX, przejść łatwo na gry RetroArcha (Select + L2). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Tylko Retroboot uruchamia się dwie sekundy, a Autobleem z dwie minuty, przynajmniej kiedyś tak było - nie wiem, nie mam już tego badziewia w domu Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 mam teraz taki pendrajw, że jest szybciutko. A można łatwo przejść do gier PSXowych, lub ustawić by automatycznie wchodziło na retroarcha. Konfiguracja dowolna, teraz tylko żmudne układanie playlist w retroarchu... Cytuj Odnośnik do komentarza
izon 996 Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 4 minuty temu, grzybiarz napisał: mam teraz taki pendrajw, że jest szybciutko. A można łatwo przejść do gier PSXowych, lub ustawić by automatycznie wchodziło na retroarcha. Konfiguracja dowolna, teraz tylko żmudne układanie playlist w retroarchu... No po za tym na tym filmiku pokazali jak wygląda Crash po ustawieniu filtra graficznego i różnica w mojej ocenie jest warta nawet tego by chwile poczekać:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Hohi 0 Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Cześć, czy ktoś próbował podpiąć konsolkę do monitora VGA przez przejściówkę HDMI > VGA? Kupiłem taką pierwszą z brzegu i niestety nie działa tzn. nie wyświetla obrazu. Szukałem trochę po necie i widziałem, że ktoś odpalił, ale przejściówka miała swoje zasilanie. Prawdopodobnie nic nie ugram z moją, ale przyszedł mi jeszcze pomysł, żeby popróbować z rozdzielczością. Czy wiecie może czy jakiś emulator umożliwia zmianę rozdzielczości na PSC? Edytowane 20 Listopada 2019 przez Hohi Cytuj Odnośnik do komentarza
Berion 207 Opublikowano 20 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Rozdzielczością nie steruje emulator tylko środowisko graficzne, a to jest na sztywno 1280x720. Jeśli potrzebujesz innej to edytuj system, ale uprzedzam, że grozi to brickiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mcraczek 3 Opublikowano 24 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Panowie ukończyłem ostatnio bezproblemowo spolszczone Final Fantasy 7 na Bleemsyncu po czym postanowiłem wgrać sobie Autobleema i ograć kolejną część czyli VIII. Niestety na Autobleemie nie działa, ani FF VII PL, FF VIII PL, ani FF IX PL. Dodam, że wszystkie sprawdzałem na PC przy użyciu Epsxe i działają. Są jakieś magiczne sztuczki w opcjach emulatora na Autobleemie, które trzeba poprzestawiać, żeby te gry ruszyły? Edit: Podobnie jest Tenchu - Stealth Assassins w wersji PL. Epsxe na kompie odpala bez problemu natomiast emu w Autobleemie ma problem z każdym polskim tłumaczeniem oprócz Xenogears, które jakiś już czas temu ograłem bezproblemowo na Bleemsyncu. Edytowane 24 Listopada 2019 przez mcraczek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi