Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 29.11.2019 o 17:50, ASX napisał:

Wyobrażacie sobie w ogóle że mogą  istnieć ludzie którzy są przeciwnikami gamepassa? bo ja nie 

Wszystkie boty były przeciwnikami grania w gry z abonamentu póki pomysł Sony nie pojawił się u nich. Ile to beki z Mendrka było że w ogóle śmie te gry ściagać z Plusa zamiast kupować pudełka jak xboty.

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 359 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Porównujesz jabłka do pomarańczy

Jedna sprawa to beka z  Mendrka i ogrywania Dragon Age z plusa w momencie premiery Wiedźmina, a druga mieć dostęp do setek bardzo dobrych gier, gdzie wiele z nich trafia do biblioteki w dniu premiery.

Sam w sobie Plus za czasów PS3 to był swietną całkiem innowacyjną, prokonsumencką ofertą, którą słusznie skopiował m.in MS z Games with Gold.

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Tak poza tematem to o co chodzi ze śmiania się z ludzi którzy sprzedają grę po ograniu na pchlim albo jak im nie podeszła?

Opublikowano
7 minut temu, Ukukuki napisał:

Tak poza tematem to o co chodzi ze śmiania się z ludzi którzy sprzedają grę po ograniu na pchlim albo jak im nie podeszła?

Jak nie podeszła to nic, ale dużo klapów kupuje grę w piątek, ogrywa na szybko i sprzedaje w niedzielę wieczorem bo nie chce dużo stracić. 

yebane cebulaky 

Opublikowano

Gamepassa zayebista usługa, by kupić na jeden miesiąc raz na pół roku za 4zł i sprawdzić jakimi kasztanami xboty się podniecają. Nie pamiętam czy zagrałem w chociaż jedną dobrą grę z gamepassa xd

Opublikowano

To pewnie dlatego, że jarasz sie fortguwnem i masz chuyowy gust. :) 

Opublikowano

Jak się jarałem Sunset Overdrivem to jakoś nikt z zielonych karaluchów na mój gust nie narzekał :)

Opublikowano
19 minut temu, Ukukuki napisał:

Nie widzę z tym problemu o ile ktoś nie jest yebanym hipokrytą i potem nie pisze, że np. abonamenty nie wspierają branży, a on wspiera sprzedając dalej pudło i 50 kolejnych osób gra na jednym egzemplarzu :reggie:

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

Porównujesz jabłka do pomarańczy

Jedna sprawa to beka z  Mendrka i ogrywania Dragon Age z plusa w momencie premiery Wiedźmina, a druga mieć dostęp do setek bardzo dobrych gier, gdzie wiele z nich trafia do biblioteki w dniu premiery.

Sam w sobie Plus za czasów PS3 to był swietną całkiem innowacyjną, prokonsumencką ofertą, którą słusznie skopiował m.in MS z Games with Gold.

A co ma podjarka DA2 do grania w gry z Plusa? W DA2 bawiłem się świetnie, zaczął się z przytupem i efektownie, do tego save przechodzący z DA1 o ile pamiętam. W3 odpaliłem i po 15 minutach Geralta z kijem w dupie wyłączyłem i wrzuciłem na kupkę "może kiedyś". Ale ja nie o tym chciałem.

Widzę, że moja osoba kojarzona jest z PS Plusem nawet dziś, więc pora na szczerą spowiedź.

Co do samego Plusa, kiedy wszedł do zmiażdżył konkurencję. MS nie dość, że nie miał odpowiednika, to jeszcze nadal miał płatny online (PS3 miało darmowy) i to taki w którym nawet do gier F2P należało go mieć (w sumie nic do dziś się w MS nie zmieniło), czy YouTube. To był fenomen, nagle za cenę gry dostawałeś ich 10 na start i jeszcze dochodziły. Pamiętam jak na premierę wylądowała najnowsza wersja Virtua Fighter 5 z najlepszym netcodem w bijatykach (do dziś). Do tego PS Plus dawał dostęp do 60 minutowych triali gier, wersji beta przed innymi, czy sporymi zniżkami. MS skopiował to nędznie, dając jakieś totalne starocie. Jako, że nie zarabiałem tyle by kupować wiele gier na premierę, taka usługa w tamtych czasach to był POTĘG.

Wraz z premierą PS4 wiele się zmieniło. Sony wraz z  totalną dominacją i zmianie charakteru PS Plus, osłabiło jego rolę dostarczyciela gier. Za to bardzo mocno stał się dostarczycielem rabatów. Dzięki temu wiele gier można było wyrwać na właśność. Czasy dla mnie się zmieniły - wzrosły zarobki, potaniały gry, ergo mam gier więcej w bibliotece niż mogę faktycznie ograć. Myślę, że wielu posiadaczy PS4 może mieć ten sam "problem".

I nagle gdy wszystkie karty rozdane, biblioteki pełne, a wiele gier już ogranych - wpada MS ze swoją usługą. Tak z dupy totalnie oferuje kolejne stosy gier, w większości nie najnowszych, indyków i okazjonalnie jak coś wyjdzie eksluzywnie, to wrzuca na premierę (ale i tak większość ex'ów xboxa jest na żółto w MC, a i czerwień się chyba też znajdzie - no kupsztangi ogółem). Serio? Dla kogo to? Dla totalnych cebularzy? Patrzę na swoją bibliotekę, na swój backlog i plany zakupowe - i nie widzę tutaj miejsca na game passa. Hm. Chyba dorosłem, dojrzałem.  Z barona PS Plusa, stałem się pełnoprawnym graczem, posiadającym najlepszą możliwą platformę do grania dla tego typu osobnika.

Ale nie powiem, jakby MS wyszedł z taką inicjatywą w odpowiedzi na PS Plusa na PS3, to pewnie biegłbym po Xboxa 360 z wywieszonym jęzorem, po drodze oddając jakiemuś dziecku PS3. Teraz? Teraz to MS może mnie pocałować w trąbkę ;)

Opublikowano
5 godzin temu, Yakubu napisał:

Jak się jarałem Sunset Overdrivem to jakoś nikt z zielonych karaluchów na mój gust nie narzekał :)

wtedy byłeś normalny

:yakubu:

Opublikowano
5 godzin temu, Yakubu napisał:

Gamepassa zayebista usługa, by kupić na jeden miesiąc raz na pół roku za 4zł i sprawdzić jakimi kasztanami xboty się podniecają. Nie pamiętam czy zagrałem w chociaż jedną dobrą grę z gamepassa xd

Chcesz mi powiedzieć, że z tych 220 gier nie można wybrać kilku dobrych? XD 

Opublikowano

To jest yakubu, tego nie ogarniesz

Opublikowano

No jest kilka fajnych gierek, które ograłem zanim powstał gamepass. SO, Ori, Quantum Break, Halo Wars, reszta to średniaki i jakieś kasztany.

Opublikowano

Jak jest w GP to słaba gra, a jak się kupi na krążku to dobra. Czego nie rozumiecie?

Opublikowano

Kupiłem Forzę Motorsport 6 na krążku i do dzisiaj żałuję pieniędzy za tę cieniznę :/

Opublikowano

perez co dzień żałuje przestrzeni na serwerze na twoje posty, a trzyma się dzielniej :kaz: 

Opublikowano

Porównanie PS plusa z randomowymi grami których na dodanie do biblioteki masz miesiąc, a potem sorry gregory do potężnego passa? No trzeba być niezłym młotem aby napisać tak durny post.

edyta: a, to ten psychol mendrek. Widzę, że leki dalej nie pomagają.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Kiedy boty kłócą się z klapami o ty czy lepiej 220 gier w abonamencie za grosze czy 658 gier w drugim abonamencie za grosze, blacharstwo właśnie wydało już 250 000 000 dolarów na grę P2W która nigdy nie wyjdzie i służy tylko do sprzedawania nieistniejącego DLC.

https://robertsspaceindustries.com/funding-goals

Ostatnio szefowie tego oszustwa nawet urządzili specjalną kolację jak obwoźni sprzedawcy odkurzaczy, gdzie zaprosili elitę pecetowego frajerstwa (tych co wpłacili ponad $1000), a tam zlicytowali obrazek statku stawiającego miny, który ma powstać kiedyś jak już uda im się wymyślić jak w grze ma działać mechanizm stawiania min. Obrazek sprzedano za $675.. A, no i oczywiście wstęp na imprezę dla frajerów kosztował $300. Frajerzy chętnie zapłacili. Taki poziom frajerstwa tylko na pc.

Przy okazji Roberts kupił już sobie willę za 5 milionów, żonie i bratu z budżetu wpłacanego przez blacharstwo wypłacił pa kilka baniek, a te pecetowe karaluchy dalej mu wpłacają bo wierzą że PC dostanie wreszcie exa AAA na poziomie konsol. Nie było w historii gamingu większego - powtórzę raz jeszcze - frajerstwa.

Opublikowano

easye pisał że dobre żarcie było.

Opublikowano
28 minut temu, Daddy napisał:

easye pisał że dobre żarcie było.

W sumie to nawet sprawdziłem:

Concierge-Event-Menu.png

Menu za $300 xD

Opublikowano
6 godzin temu, Observer napisał:

658 gier w drugim abonamencie za grosze,

Gdzie mogę zapłacić by dostać dostęp do oferty 658 gier?

Serio nie wiem do jakiej jeszcze manipulacji są w stanie posunąć się niektórzy  próbując udowodnić wyższyść PS Plusa.

Jak na dłoni widać z czego wynika ten problem. Powiem więc coś co każdy myśli ale boi się tego powiedzieć na głos - Mam nadzieje że w przyszłej generacji Sony rzuci rękawice Microsoftowi i zaproponuje równie dobrą oferte. Na pewno wrzucenie God of Wara do PS Now to krok w dobrym kierunku, ale potrzeba więcej tego typu ruchów

Opublikowano

Problem jest taki, że Sony nie ma kompletnie presji że strony MS aby to zrobić. Sukcesem będzie jak da taki abonament na 2-3 letnie eksy. Ich gry na wyłączność sprzedają się świetnie tak samo jak konsole więc taki abonament nie jest im na rękę. Chyba, że ten abonament będzie argumentem dla graczy.

Opublikowano

W tej generacji Sony może sobie pofolgować, bo sprzedażowo roznieśli MS (dzięki, Mattrik, koksakerze yebany). W następnej może już nie być tak kolorowo dla chińczyków.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.