Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
8 minut temu, Ukukuki napisał:

Problem jest taki, że Sony nie ma kompletnie presji że strony MS aby to zrobić. Sukcesem będzie jak da taki abonament na 2-3 letnie eksy. Ich gry na wyłączność sprzedają się świetnie tak samo jak konsole więc taki abonament nie jest im na rękę. Chyba, że ten abonament będzie argumentem dla graczy.

wiesz są exy Microsoftu które też sprzedałyby się świetnie, a mimo to Microsoft wrzuca je lub wrzuci je do oferty i raczej nikt nie martwi się o to czy im się to opłaca czy nie.

Jako konsumenci powinniśmy się martwić i wymagać od producenta tego co dla nas najlepsze, a nie przejmować się finansami megakorporacji

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 359 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

A co ma wpłynąć na zmianę sytuacji?nową część Halo na premierę? :yao:

Które gry tak świetnie się sprzedały? Bo od 3 lat zamiast wyników finansowych i sprzedaży w CW wrzucisz ilość graczy online. XD

Edytowane przez easye

Opublikowano

To, że MS uzbroił się w studia, wyjechał z Game Passem, a teraz na czele marki stoi ktoś, kto nie rzuci tak kretyńskiego zdania jak "mamy produkt dla ludzi bez internetu".

Opublikowano

No fajnie że ma studia, ciekawe kiedy w koncu zrobią jakaś gre, która nie będzie "zwykłą po(pipi)ka do Game Passa, w czym problem?"

Opublikowano
21 minut temu, easye napisał:

A co ma wpłynąć na zmianę sytuacji?nową część Halo na premierę? :yao:

Które gry tak świetnie się sprzedały? Bo od 3 lat zamiast wyników finansowych i sprzedaży w CW wrzucisz ilość graczy online. XD

18 minut temu, easye napisał:

No fajnie że ma studia, ciekawe kiedy w koncu zrobią jakaś gre, która nie będzie "zwykłą po(pipi)ka do Game Passa, w czym problem?"

to jakiś trollink czy serio jesteś przyebany jak paczka gwoździ?

Edytowane przez ASX

Opublikowano
24 minuty temu, ASX napisał:

wiesz są exy Microsoftu które też sprzedałyby się świetnie, a mimo to Microsoft wrzuca je lub wrzuci je do oferty i raczej nikt nie martwi się o to czy im się to opłaca czy nie.

Jako konsumenci powinniśmy się martwić i wymagać od producenta tego co dla nas najlepsze, a nie przejmować się finansami megakorporacji

Nie obchodzi mnie to czy się opłaca czy nie bo nie jestem akcjonariuszem. Mówię tylko, że z perspektywy Sony taka usługa u nich nie ma sensu skoro ich exy sprzedają się po 10 mln i więcej więc po co mają sobie przykręcać kranik z gotówką jak to oni są na szczycie i w porównaniu do konkurencji idzie im świetnie. Nawet nie było normalnej promocji na ich konsole a xboxy można było kupić po 400 zł. Oni rozdają teraz karty więc mają wywalone. 

Opublikowano
6 minut temu, Ukukuki napisał:

Nie obchodzi mnie to czy się opłaca czy nie bo nie jestem akcjonariuszem. Mówię tylko, że z perspektywy Sony taka usługa u nich nie ma sensu skoro ich exy sprzedają się po 10 mln i więcej więc po co mają sobie przykręcać kranik z gotówką jak to oni są na szczycie i w porównaniu do konkurencji idzie im świetnie. Nawet nie było normalnej promocji na ich konsole a xboxy można było kupić po 400 zł. Oni rozdają teraz karty więc mają wywalone. 

no nie mówie żeby na premiere wrzucali, ale 6 lub 12 miesięcy po premierze, czemu nie? Gry Sony to zazwyczaj singlowe, jednorazowe produkcje bez żadnego wsparcia i po pierwszych miesiącach intensywnej sprzedaży mocno wyhamowują więc niewiele by stracili.

Opublikowano

Tylko te gry tak bardzo na wartości tracą, że w sumie nie ma sensu chyba coś takiego. Po roku w promocjach grubo poniżej 100zł spokojnie

Opublikowano
7 godzin temu, Observer napisał:

Kiedy boty kłócą się z klapami o ty czy lepiej 220 gier w abonamencie za grosze czy 658 gier w drugim abonamencie za grosze, blacharstwo właśnie wydało już 250 000 000 dolarów na grę P2W która nigdy nie wyjdzie i służy tylko do sprzedawania nieistniejącego DLC.

https://robertsspaceindustries.com/funding-goals

Ostatnio szefowie tego oszustwa nawet urządzili specjalną kolację jak obwoźni sprzedawcy odkurzaczy, gdzie zaprosili elitę pecetowego frajerstwa (tych co wpłacili ponad $1000), a tam zlicytowali obrazek statku stawiającego miny, który ma powstać kiedyś jak już uda im się wymyślić jak w grze ma działać mechanizm stawiania min. Obrazek sprzedano za $675.. A, no i oczywiście wstęp na imprezę dla frajerów kosztował $300. Frajerzy chętnie zapłacili. Taki poziom frajerstwa tylko na pc.

Przy okazji Roberts kupił już sobie willę za 5 milionów, żonie i bratu z budżetu wpłacanego przez blacharstwo wypłacił pa kilka baniek, a te pecetowe karaluchy dalej mu wpłacają bo wierzą że PC dostanie wreszcie exa AAA na poziomie konsol. Nie było w historii gamingu większego - powtórzę raz jeszcze - frajerstwa.

Blacharskie przegrywstwo zawsze było, jest i będzie dymane kaktusem w kakao. Takie to jest to całe tałatajstwo, ale co mają powiedzieć klienci Google Stadia. Są tu w ogóle tacy? Sekundowe lagi w sterowaniu i stare gry w zwierzęcej jakości płacone jak za zboże:yao: To jest dopiero symfonia frajerstwa!:pawel:

Opublikowano

xD No podobnie działa Plasyatatin Now tyle, że w 720p, ale wtedy zielonym przegrywom na potrzeby CW to nie przeszkadza w (pipi)eniu o "ogrywaniu Exow Sony" na lodówce. :pawel:

No i zaglądanie bogatym ludziom do kieszeni i wyliczanie na co wydaja swoje hajsy i jaka kolacje jedli :yao:  Ja (pipi)ie jest mi z tego powodu tak bardzo wszystko jedno, no ale typowe zachowanie zielonych karaluchów, czekających az im Spencer jakaś grę w cenie schabowego z frytkami wrzuci do Game Passa.

Edytowane przez easye

Opublikowano
2 minuty temu, easye napisał:

xD No podobnie działa Plasyatatin Now tyle, że w 720p, ale wtedy zielonym przegrywom nie przeszkadza w (pipi)eniu o "ogrywaniu Exow Sony" na lodówce.

No i zaglądanie bogatym ludzi do kieszeni i wyliczanie na co wydaja swoje hajsy :yao:  typowe dla zielonych karaluchów, czekających az im Spencer jakaś gre w cenie schabowego z frytkami wrzyci do Game Passa sa dolara!.

Izi, przecież nikt inteligentny nie będzie ogrywał exów Sory na wyświetlaczu lodówki. To tylko YETI wciąż pisał o ogrywaniu exów M$ na laptopie z Biedy:yao:

Opublikowano

No takie właśnie exy ma MS, te jedyne warte uwagi naprawdę można ograc na laptopie z biedry. :yao: 

Edytowane przez easye

Opublikowano
7 minut temu, easye napisał:

No takie właśnie exy ma MS, te jedyne warte uwagi naprawdę można ograc na laptopie z biedry. :yao: 

Nawet w największy brylant w koronie tj Halo 5? Nie dla psa kiełbasa:yao:

Opublikowano

Halo - brylant - no kisne :yao:

Dlatego własnie ta konsola tak się sprzedaje xD

Opublikowano

Czaruś chciał napisać, największy bobek w tym gnojowisku.

Opublikowano

No i na tym rozmowa z klapeuszami zawsze się zaczyna i zarazem kończy. H5 to gra na lata, a nie na weekend jak w klaperskich standardach, więc jest be:reggie:

Opublikowano
18 minut temu, Czezare napisał:

No i na tym rozmowa z klapeuszami zawsze się zaczyna i zarazem kończy. H5 to gra na lata, a nie na weekend jak w klaperskich standardach, więc jest be:reggie:

Mam wrażenie, że to wyrażenie "na lata" obrazuje nie fajność gierki a czestotliwość wypuszczania kolejnych eksów na tę konsolę.

Opublikowano

300$ za frankfuterki i pieczone ziemniaki?

No niezle. Widac ze to biedaki bez gustu ktore na pozyczkach chyba jada ostro. xd

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał:

Gdzie mogę zapłacić by dostać dostęp do oferty 658 gier?

Ty? Nigdzie. Nie dla psa, dla pana to.

Opublikowano
4 godziny temu, Jakim napisał:

Mam wrażenie, że to wyrażenie "na lata" obrazuje nie fajność gierki a czestotliwość wypuszczania kolejnych eksów na tę konsolę.

Mam wrażenie że wynika to po prostu z jakości tych gier. Wiesz co roku wychodzi dziesiątki jeśli nie setki gier, a jednak zazwyczaj gry od Xbox Game Studios potrafią się utrzymywać latami wśród najpopularniejnieszych tytułów.

Na 49 najczęściej ogrywanych gier na xboxie w US, 5 gier do gry first party

https://www.microsoft.com/en-us/store/most-played/games/xbox

całkiem spoko wynika jak na konsole bez gier

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Jak gearsy, halo i forza są dla botów gierkami na lata to po prostu mają chuyowy gust. Mam nadzieję, że pomogłem

Opublikowano
6 minut temu, Yakubu napisał:

Jak gearsy, halo i forza są dla botów gierkami na lata to po prostu mają chuyowy gust. Mam nadzieję, że pomogłem

A jest jakaś gra na lata od Sony? Horizon Zero Dawn czy może Uncharted 4? 

Opublikowano

Większy ruch w ich temacie na forumku więc chyba lepsze gry na lata niż szrociki knura spencera  :)

Opublikowano

Na xboxie takie sztosy że nie ma kiedy się oderwać żeby posta napisać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.