Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 359,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

No trzeba być niezlym hipokryta, by cos takiego napisać, używając dashbordu Xboxa, który jest chyba najwiekszym (pipi) tej generacji, pomimo mln aktualizacji...:yao:

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

NTs9AkV.png

Opublikowano

Piękne położenie avatara fanka względem SeXa. Spogląda w górę z wyciągniętymi dłońmi jak żebrak.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

O sorki już było, do skasowania.

Edytowane przez Kornolio

Opublikowano
1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

@Mendrek oczywiście. Im więcej tym lepiej, ale liczę raczej na to, że to 1st party Sony ujrzę na Xboxie

Cieszy mnie Twoja postawa, mam nadzieję że jak wyjdzie już, to będziesz w odpowiednim temacie żałował że nie wyszło na wszystko inne, a jak będzie petycja to zobaczę tam Ciebie u góry listy. Co do tego co byś wolał, to niczego takiego nie promowałem. Sprawa jest dla mnie oczywista - ex'y z Xboxa na Xboxa, PS5 i może jakimś cudem Switcha, ex'y z PS5 na PS5.

5 godzin temu, ASX napisał:

Jeśli pytasz o moje zdanie to ja nie miałbym z tym żadnego problemu.

Chociaż Hellblade to gra typu tzw. Cinematic experience, a tego typu gier będzie raczej pełno na PS5. Więc na twoim miejscu prosiłbym raczej o bardziej unikalny rodzaj gry ktorego nie ma co szukac w bibliotece playstation, czyli np. Forze Horizon, Ori, Halo albo SoT.

Nie do końca rozumiem "nie miałbym z tym żadnego problemu". W sensie jesteś "na tak" czy "tak niezbyt na tak, ale bym to tolerował"? Bo to dwa różne zdania.

Uważam, że biblioteka ex'ów na PS4 jest bardziej różnorodna niż ta na Xboxie.

S(zr)oT? A po co to na PS5? Żeby boty potem w tym temacie wyśmiewały jak nisko oceniona gra wyszła na PS5? ;)

Opublikowano
8 minut temu, Mendrek napisał:

Nie do końca rozumiem "nie miałbym z tym żadnego problemu". W sensie jesteś "na tak" czy "tak niezbyt na tak, ale bym to tolerował"? Bo to dwa różne zdania.

W sensie XGS może wydawać swoje gry na co chce, począwszy od lodowek z androidem po ps5. A ja nie mam nic przeciwko, póki JA jako konsument na tym nie trace. 

8 minut temu, Mendrek napisał:

S(zr)oT? A po co to na PS5? Żeby boty potem w tym temacie wyśmiewały jak nisko oceniona gra wyszła na PS5? ;)

;)

Opublikowano

Exy z SeX'a na ps5? Po(pipi)ało tu kogoś? Jedynie crossplay w multiplatformach i tyle jeżeli chodzi o bratanie się, ale to i tak jest nieuczciwe, bo wy musicie grać na dualshocku :/

Opublikowano
13 minut temu, 20inchDT napisał:

Exy z SeX'a na ps5? Po(pipi)ało tu kogoś? Jedynie crossplay w multiplatformach i tyle jeżeli chodzi o bratanie się, ale to i tak jest nieuczciwe, bo wy musicie grać na dualshocku :/

No ale to nie ja piewię tu idei aby nie było ex'ów, tylko systemy. Poczytaj posty sprzed kilku stron. No i masz rację, np. w bijatykach nikt normalny na turniejach nie gra na padach z Xboxa, jedynie Dual Shocki i arcade sticki. Wystarczy pooglądać Tekken World Tour czy Capcom Cup. Albo spróbować zagrać w jakąś na tym pseudo-krzyżaku pada od Xboxa ;)

13 minut temu, ASX napisał:

W sensie XGS może wydawać swoje gry na co chce, począwszy od lodowek z androidem po ps5. A ja nie mam nic przeciwko, póki JA jako konsument na tym nie trace. 

Pisałeś, że zależy Ci na tym, aby świat gier był multiplatformowy do bólu. A teraz już jakieś warunki, "nie mam nic przeciwko". Nie umiesz odpowiedzieć "jestem za" albo "jestem przeciw"? A może po prostu pisałeś tak tylko w jedną stronę aby było, żeby ex'y z PS5 wylądowały na Xboxie, bo chciałeś aby Xbox zyskał bardziej niż PS5, hm? Ja stawiam, że tak było...

Opublikowano

Gdzie napisałem że "zależy mi na tym by swiat był multiplatformowy do bólu?"

Edytowane przez ASX

Opublikowano

No mogliby stać się ikonką na dashu xboxa i od czasu do czasu zagrałoby się w cinematic ikspirjens. Tylko co ja bredzę - oni nie mają pojęcia o programowaniu. Zaraz by był jakiś wyciek danych i by głowami w stół walili jak w 2011. Oni nawet nie potrafią poprawnie zaimplementować bazy danych. Czaicie (pipi)a? Nick w psn jest ID w SQLu i dlatego nie można zmienic psnid xDDD Kto tam pracuje? Programiści z Bangladeszu? Pajeet my son, good job.

Opublikowano

To jeszcze nic! Najlepsze jest jak próbuję wysłać wiadomość w trakcie gry. Zamiast side panelu jak w Xboxie to konsola odpala normalnie dasha, ni (pipi)a nie wiadomo co się tam dzieje. Oczywiście wczytywanie modułu wiadomości przy odpalonej w tle grze trwa wieczność, a jak już wyślę PM-kę to po powrocie do gry system blokuje mi do niej dostęp, bo cośtam mieli i widzę te 4 ikonki przycisków na zmianę. Kontrola odebrana na dobre kilkanaście sekund.Na PROiaku!

Jak słyszę o tym, że ten dash w PS4 to jest jakiś demon prędkości to leję ze śmiechu. Największa bzdura tej generacji. Porównywalna do tej, że PS3 pokonało Xboxa 360, bo sprzedało się o jakiś śmieszny milion lepiej mając za sobą całą Japonię. XDD

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

Jezeli tutaj takie walenie sobie na krzyzaka botow to co sie musi dziac od wczoraj na discordzie.

Opublikowano

(pipi)a zaproście mnie na tego mitycznego discorda, to skórowanie węża brzmi jak raj.

Opublikowano

Wjazd od 1000 postow, ale pewnie wyrobisz do 17.

Opublikowano

Zastanawiając się o chuy chodzi Mendrkowi doszedlem do wniosku że to chyba ten twitt ktory wrzucilem jakos czaz temu go tak dotknął

Nie jest on wyrazem moich pragnień i żądań ale raczej trzeźwa analizą analityka NPD, prognozujacą przyszłośc do której wszyscy zdajemy się zmierzać (chociaż taki xbox zdaje sie że  już tam jest).

Wiec powtórze jeszcze raz, nie mam nic przeciwko temu że Xbox nie ma tradycyjnych exów. Wrecz przeciwnie cieszę że ich gry wychodzą na konsole i PC (oraz mam nadzieje w przyszłości na xclouda). Kupuje lub opłacam takie Hellblade czy Everwild raz i mogę się nimi cieszyc na kilku urządzeniach oraz moge grac z ludzmi z ktorymi normalnie nie mógłbym zagrac bo np.  mają tylko pcta lub starą wersje konsoli. Same zalety. Po  utracie "tozsamosci konsolowej" i "wlasnego ja" xboxa jakoś nie płakałem. 

Mam nadzieje że microsoft bedzie kontunuować ten kurs. Gry i moja wygoda na pierwszym miejscu, pudełka na drugim.

A co do playstation, to oczywiście też bym chciał aby poszło tą samą, bo czemu nie nasladowac dobrych praktyk? Ale jeśli rzeczywiscie te exy są dlaciebie ważne, to może rzeczywiście niech te gry zostana na tym jednym sprzęcie. Ja najwyżej kupie sobie playstation, tak jak mam w zwyczaju na koniec generacji i ogram sobie te exclusivy na koniec. Nie mam z tym problemów Mendrek. Peace

Opublikowano

Ciesze sie ze wszystkiego co moja ulubiona korporacja robi, bo wiem, ze robi to dla mnie i mojego dobra.

Opublikowano
32 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

To jeszcze nic! Najlepsze jest jak próbuję wysłać wiadomość w trakcie gry. Zamiast side panelu jak w Xboxie to konsola odpala normalnie dasha, ni (pipi)a nie wiadomo co się tam dzieje. Oczywiście wczytywanie modułu wiadomości przy odpalonej w tle grze trwa wieczność, a jak już wyślę PM-kę to po powrocie do gry system blokuje mi do niej dostęp, bo cośtam mieli i widzę te 4 ikonki przycisków na zmianę. Kontrola odebrana na dobre kilkanaście sekund.Na PROiaku!

Widzę, że obsługa PS4 Cię przerasta. A ja to jedną ręką robiłem (stąd mały missclick).

Btw. thx Square za odpowiedź, jakoś dam radę do czwartku ;)

Opublikowano

Super, że Ci działa i odpisałeś na wiadomość. Ja próbowałem wielokrotnie zrobić to w trakcie gry SZUKAJĄC kogoś, a nie odpowiadając i (pipi). Jeszcze ten sklep, który wczytuje się w nieskończoność i daje komunikat o konserwacji. Szkoda, że taka loteria, no ale po PlayStation nie wymagam jakości. Zawsze wiem, że będą jakieś cyrki. 

Opublikowano

Impreza? Co to jest? To z ps4 można zamawiać dziwki z roksy?

Opublikowano

No widać PlayStation nie działa tylko w Biaymstoku, Mazzeo też miał zawsze problemy, po latach wyszło że łącze miał 512 kb/s xD

Opublikowano

2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Super, że Ci działa i odpisałeś na wiadomość. Ja próbowałem wielokrotnie zrobić to w trakcie gry SZUKAJĄC kogoś, a nie odpowiadając i (pipi). Jeszcze ten sklep, który wczytuje się w nieskończoność i daje komunikat o konserwacji. Szkoda, że taka loteria, no ale po PlayStation nie wymagam jakości. Zawsze wiem, że będą jakieś cyrki. 

Ale po przytrzymaniu przycisku PlayStation od razu pojawia Ci się lista znajomych, strzałka w prawo na znajomego, strzałka w prawo na trzy kropki i jest opcja wyślij wiadomość. Nie da się szybciej. Możesz sobie też ustawić listę niestandardową. Dashboard w PlayStation jest lepszy, bardziej przejrzysty i szybszy, trzeb się z tym pogodzić.

Kurde, zapomniałem w jakim temacie jestem :/

Opublikowano

W Warszawie na połączeniu Netii działało jak (pipi), przerzuciłem się na UPC była poprawa. W Gdańsku od razu instalację zamówiłem w UPC, działało jak Netia w Warszawie :pawel: Generalnie fajne to PlayStation, takie działające w kratkę. Mendrkowi pewnie konsola nie wyję, więc nikomu nie wyje.

1 minutę temu, Rozi napisał:

Ale po przytrzymaniu przycisku PlayStation od razu pojawia Ci się lista znajomych, strzałka w prawo na znajomego, strzałka w prawo na trzy kropki i jest opcja wyślij wiadomość.

Jeśli muszę kogoś szukać w usłudze to najczęśniej trwa to wieczność, ale fakt temat nieodpowiedni. :lapka: 

Edytowane przez Paolo de Vesir

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.