Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Specjalistą nie jestem, ale pewnie dlatego, że mają widok tpp?

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 359,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
3 godziny temu, easye napisał:

"wsteczna" xD No biegnę do sklepu po nowa konsole by pograć w stare gierki!

Jak będą chodzić w 60 fps to w końcu będzie się dało w nie grać.

Ehhh, za rok pececiarze będą witać konsolowców w 2010 roku z dyskami ssd.

Opublikowano

Myślę że to raczej PCtowcy w końcu będą się cieszyć, że mogą wykorzystać swoje ssd w pełni w gierkowaniu.

Pamiętaj, że od teraz wszystkie gry pisane na konsole (a co za tym idzie w większości również PC) będą pisane pod wykorzystanie ssd i to nie tylko w związku z szybszym czasem ładowania gry.  

Opublikowano

xD a jakie to ma znaczenie? prędkość odczytu będzie 2 razy szybsza niż dzisiaj?

Edytowane przez easye

Opublikowano

no generalnie wydaje mi się że Jakim ma racje, jeśli SSD stanie się standardem a wszystko na to wskazuje że tak będzie. To gry zaczną być domyślnie projektowane pod SSD i zobaczymy bogatsze w detale światy. SSD to nie tylko "prędkość wczytywania leveli", ale szybszy streaming danych w trakcie rozgrywki.

Dobry przykład to Spiderman na PS4 gdzie prędkość poruszania pajonka musiała być spowolniona ze względu na wolny dysk ps4

Opublikowano

No ale na PC masz juz dzisiaj tego typu ustawiana, View Distance, tekstury i szczegóły w oddali i wiele innych innych, podobnie jak parę razy krótsze loadingi, wiec nie powiedziałbym, ze nie sa "wykorzystywane "  Watpie, zeby akurat z SSD na konsoli przyszła jakaś większa rewolucja.

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
19 minut temu, easye napisał:

xD a jakie to ma znaczenie? prędkość odczytu będzie 2 razy szybsza niż dzisiaj?

Skoro już przeglądam CW, to odpowiem: będzie miało kolosalne znaczenie. Dzisiaj, obecne gry, pisane i projektowane są z myślą o streamingu danych z HDD w okolicach 20-40 MB/s, to za sobą ciągnie multum decyzji związanych z game designem (ilość unikalnych assetów na każdą klatkę, agresywność cullingu, budowa świata, budowa poziomów, prędkość poruszania się po nim, pop-up assetów, przejścia między LoD, geometria związana z fizyką etc.) nie tylko z prędkością odczytu.

Swoją drogą różnica między 40 MB/s a 2 GB/s jest ponad 40-krotnie większa, nie dwa razy.

P.S
Żadna istniejąca gra z wyjątkiem niewydanego Star Citizen, nie była do tej pory pisana z myślą o SSD.

hint: Star Citizen bez SSD jest niegrywalny.

Edytowane przez Hendrix

Opublikowano

Jezu Hendrix, powinniśmy jakąś zrzutkę forumkową zrobić za twoje wyjaśnianie zakutego iziego.

Opublikowano

Izi? Ten słynny pecetowiec?

Opublikowano
21 minut temu, Hendrix napisał:

hint: Star Citizen bez SSD jest niegrywalny.

Zacznijmy od tego, że Star Citizen najpewniej nie istnieje :dog:

Opublikowano

"te cholerne konsole znów ograniczają mi PC-ta!"

Czytając hendrixa człowiek tylko uświadamia sobie, że do gier służą console, a do pracy PC-ty. Beka z blacharzy od zawsze na zawsze.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
12 minut temu, Pupcio napisał:

Izi? Ten słynny pomyleniec?

Poprawione.

Opublikowano
45 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

"te cholerne konsole znów ograniczają mi PC-ta!"

Czytając hendrixa człowiek tylko uświadamia sobie, że do gier służą console, a do pracy PC-ty. Beka z blacharzy od zawsze na zawsze.

Jak ja lubię patrzeć jak przy takich wypowiedziach plusuja się zawsze 2 największe biedaki z Białegostoku...

Trzymam kciuki za nowego Peceta MS :ohboy:

Opublikowano

Mnie ciekawi czy te wypaśne pc, które teraz są takie wydajne będą dalej odpalały gry pisane pod nową generację w 4k60

Opublikowano

Ciekawe czy te wypaśne konsole nowej generacji, ktore teraz sa tak wydajne na papierze będą odpalaly gry w 4k60

Opublikowano

no ciekawe

Opublikowano

Jak tam święta? Mam nadzieję, że nikogo nie skrzywdziliscie, jak rodzice tego murzynka trzymajacego x-zakale.

4f0398eb4655bb8b1c7c875c090f6e81.jpg

Opublikowano

Typowa januszerka posiadaczy plejstejszyn - dajmy młodemu konsolę i trzy gry 18+, na pewno nie będzie dysfunkcyjną patolą. 

Opublikowano

A tu oryginał zdjęcia

o ile Mendrek to Pawłowicz, to Yeti jest  naszym forumowym Jackiem Kurskim, z tym samym poziomem nachalnej propagandy i zakłamania

Edytowane przez ASX

Opublikowano

I z czego cieszy morde? Przecież tam nie ma w co grać :/

Opublikowano

To miłe ASX, że porównujesz nas do tych, którzy dziś mają największe poparcie i święcą sukcesy. Ciebie w sumie można byłoby przyrównać do Schetyny, z tym swoim wyćwiczonym uśmiechem i niby-kulturką, lecz tą nijakością cały czas ciągnie swoją partię po dnie. To tak w sumie jak Ty, który próbujesz przekonywać ludzi do Xboxa przy pomocy Sea of Thieves ;)

Opublikowano
4 godziny temu, Bzduras napisał:

dajmy młodemu konsolę i trzy gry 18+, na pewno nie będzie dysfunkcyjną patolą. 

Przecież oni są czarni - to już się stało i gry nie mają nic do tego :shieeet:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.