Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano
57 minut temu, Wredny napisał:

No i spoko, taki normalny post to ja szanuję, nawet jeśli podoba Ci się coś, co mnie zupełnie mierzi w przypadku nowoczesnej branży gierkowej.

To całe gramy w byle co, byle gdzie na byle czym jest dla mnie straszne i jest to prawdopodobnie moment, w którym przestanę być na bieżąco, bo nie podoba mi się strona, w którą to wszystko zmierza.
Jestem staroświecki i oczekuję pudełek do kolekcji oraz kolejnych konsol pod TV, a nie streamowania na wyświetlaczu mikrofalówki.

Co rozumiesz przez "byle co"?  Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że spośród 150 gier nie można wybrać 25 wartościowych? Na GP jest wszystko. 

Od wyścigów po indyki.   Przykładowo Metro Exodus, Holow Knight, Horizony, Monster Hunter World, Prey, Tomb Raidery. dorzuć jeszcze garść indykow i masz grania do świąt. A gdzie reszta? 

(pipi)owe to jest EA Access. Tam się gra w byle co. 

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 358,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
25 minut temu, kubson napisał:

Nie no sony ma świetnyych devow

Dokładnie, dla tego na ps4 pełno GOTY i gierek w okolicy 90 i ponad 90%. Niestety, microsoft przez całą generację w żółtych okolicach na meta, miejmy nadzieje, że te nowe girsy zrownaja się z myszą VR, byłaby to jedna z wyżej ocenianych gier na xboxa w tej generacji xD. Najgorsze jest to, że Pasibrzuch zacznie wydawać te crapy na konsole Sony. 

Tak patrząc, to przepaść między Sony, a zielonymi galganami jest ogromna. Już zostawmy wydane już gry, gdzie z jednej strony GOTY, GOTYm pogania, a zdrugiej czeka się na nową łódkę do crapa na 6. Przyszłość to z jednej strony Got wyglądające jak z kolejnej generacji, jak twierdzi Wizir, kolejny klejnot od Pana Kojimy i Mesjasz Generacji Part II. Co u zielonych? @milanwklej ten gif girsow xD

Opublikowano
5 minut temu, YETI napisał:

Dokładnie, dla tego na ps4 pełno GOTY i gierek w okolicy 90 i ponad 90%. Niestety, microsoft przez całą generację w żółtych okolicach na meta, miejmy nadzieje, że te nowe girsy zrownaja się z myszą VR, byłaby to jedna z wyżej ocenianych gier na xboxa w tej generacji xD. Najgorsze jest to, że Pasibrzuch zacznie wydawać te crapy na konsole Sony. 

Tak patrząc, to przepaść między Sony, a zielonymi galganami jest ogromna. Już zostawmy wydane już gry, gdzie z jednej strony GOTY, GOTYm pogania, a zdrugiej czeka się na nową łódkę do crapa na 6. Przyszłość to z jednej strony Got wyglądające jak z kolejnej generacji, jak twierdzi Wizir, kolejny klejnot od Pana Kojimy i Mesjasz Generacji Part II. Co u zielonych? @milanwklej ten gif girsow xD

3 godziny temu, Wredny napisał:

Ku#wa, ja rozumiem jakąś wewnętrzną chęć usprawiedliwienia sobie zakupu czegoś (choć nie, nie rozumiem), ale niektórzy stosują tutaj mocne wyparcie, czasem graniczące ze schizofrenią. Osobnik powyżej np - jak widzę "Bełchatów miasto lidera" w opisie to podświadomie mam nadzieję, że to "Choroszcza" (takie nasze Arkham), bo nie chciałbym go spotkać na wolności :dafuq:

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Usprawiedliwiać sobie zakup ps4? Konsoli z najlepszymi grami na rynku. 

:yao:

Opublikowano

kokejba hetero konsola.

Opublikowano

do pełni szczęścia brakuje tylko większej ilości gier first party. No ale to teraz akurat już kwestia czasu [emoji6] Tak czy inaczej podoba mi się kierunek w którym zmierzają wszystkie konsole (Switch, Playstation i Xbox) to dobry czas dla graczy.

No i to jest właśnie najważniejsze, mocnymi exami xbox po prostu nie stoi.
Opublikowano
16 minut temu, Moldar napisał:

No i to jest właśnie najważniejsze, mocnymi exami xbox po prostu nie stoi.

Zgadzam się, to gry są najważniejsze i w to własnie tym elemencie xbox najbardziej kuleje (każdy rozsądnie myślący  przyzna mi tu racje) i jeszcze długa droga przed nimi by to naprawić.

Nie oznacza to oczywiście że cała biblioteka xboxa jest do niczego bo bez trudu można znaleźć mniejsze i większe perełki, ale jest tego zdecydowanie za mało i wymagam od nich czegoś więcej.

Edytowane przez ASX

Opublikowano
Godzinę temu, kubson napisał:

To trochę biednie przy 15 MS xd

Ciekawe co Sony szykuje na kolejna generacje, bo póki co to wyglada ze sony zamieni się z MS miejscami xd

No po tym co zaprezentowało takie Ninja Theory to raczej obóz Sony nie ma się o co martwić, jeśli wszystkie te nowo pozyskane studia będą robić taki szajs...

48 minut temu, chris85 napisał:

Co rozumiesz przez "byle co"?  Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że spośród 150 gier nie można wybrać 25 wartościowych? Na GP jest wszystko. 

Od wyścigów po indyki.   Przykładowo Metro Exodus, Holow Knight, Horizony, Monster Hunter World, Prey, Tomb Raidery. dorzuć jeszcze garść indykow i masz grania do świąt. A gdzie reszta?

Skrót myślowy i luźne tłumaczenie "play anything anywhere", czy jakoś tak.
Nie miałem na myśli żadnej usługi, ani tym bardziej GamePassa, w którym przecież jest masa zayebistych tytułów - musiałbym być psychicznie chory jak Daddy, żeby pisać coś w stylu "GejPas to same crapy, nie warte splunięcia" :sir:

Opublikowano
3 minuty temu, Wredny napisał:

No po tym co zaprezentowało takie Ninja Theory to raczej obóz Sony nie ma się o co martwić, jeśli wszystkie te nowo pozyskane studia będą robić taki szajs...

rozumiem że już grałeś Wredny? ;) 

Opublikowano

Wygląda jak kupa, przynajmniej designersko, no i jest grą multi, 4v4, nastawioną na melee... Nie widzę tu zbytnio potencjału na coś powyżej 65 na meta...

Opublikowano
4 minuty temu, Wredny napisał:

Wygląda jak kupa, przynajmniej designersko, no i jest grą multi, 4v4, nastawioną na melee... Nie widzę tu zbytnio potencjału na coś powyżej 65 na meta...

szkoda tylko że Ninja Theory o tym nie wiedziało jak robiło tę grę :obama: 

ja jednak wolę zagrać zanim ocenię :cool: 

Edytowane przez ASX

Opublikowano
20 minut temu, Wredny napisał:

Skrót myślowy i luźne tłumaczenie "play anything anywhere", czy jakoś tak.
Nie miałem na myśli żadnej usługi, ani tym bardziej GamePassa, w którym przecież jest masa zayebistych tytułów - musiałbym być psychicznie chory jak Daddy, żeby pisać coś w stylu "GejPas to same crapy, nie warte splunięcia" :sir:

Zdajesz sobie sprawę, że to tylko opcja. Microsoft nie zabroni ci grania w fotelu przed telewizorem. Tak samo jak Netflix nie wymusza oglądania seriali na laptopie czy tablecie. Wybór to słowo klucz. 

Opublikowano

Opcja opcją, ale nie podoba mi się kierunek, w którym to zmierza i tyle.
Netflixa czy Spotify też nie uznaję.

Opublikowano

Microsoft mówi że streming ma uzupełnić tradycyjną konsole, a nie ją zastąpić i nie będzie nikogo zmuszać do rezygnacji z tego aby przestał grać jak lubi. 

Nie wiem dlaczego niektórzy tak bronią się i "nie uznają" dodatkowego wyboru by móc pograć w swoje gry poza konsolą. Klasyczne konsole z napędem optycznym i plastikowe pudełka nigdzie się nie wybierają jeśli ktoś się tego boi 

Edytowane przez ASX

Opublikowano

Szkoda :( już czas najwyższy żeby zdechł ten nośnik z czasów dinozaurów

Opublikowano
6 minut temu, Wredny napisał:

Netflixa

Bluźnisz synku.

Żeby nie ten netflix to zimą bym och.ujał w robocie. Zastanawiam sie jeszcze nad sabotażem monitora żeby kupił lepszy co bym mógł sobie konsolę zimą do roboty przynosić :ragus:

Opublikowano

@_Be_ ostatnie dwie strony to własnie niedoyebanie, i nigdy nie brałem  w tym udziału.

Opublikowano

Brak Sony na E3 tak zabolal ze sobie ludki w Dreams grywalną konferencje robia :x

Opublikowano
2 godziny temu, Wredny napisał:

Opcja opcją, ale nie podoba mi się kierunek, w którym to zmierza i tyle.
Netflixa czy Spotify też nie uznaję.

Powiedz nam: jak się żyje w średniowieczu? :)

Opublikowano
Godzinę temu, Bansai napisał:

Brak Sony na E3 tak zabolal ze sobie ludki w Dreams grywalną konferencje robia :x

Gdyby rare mieli dreams kilka lat temu to moze nawet by zrobili dobrą grę.

Edytowane przez milan

Opublikowano
11 godzin temu, suteq napisał:

Powiedz nam: jak się żyje w średniowieczu? :)

Walkmen i magnetowi, koniecznie od jedynej slusznej firmy, Sony :kaz: 

Opublikowano

Konsola w zestawie z golarka i odkurzaczem na dzien ojca dla wrednego.

Opublikowano

Mam nadzieję że wredny prawilnie przegląda forumek w kafejce internetowej!

Opublikowano

Oczywistym jest, że GP jest teraz fajny, PS+ też było niesamowite. Wszystko się zmienia z premierą kolejnej generacji i nasycenia ludzi z abonamentem. To się nazywa "strzyżenie owiec" i nic w tym wrednego, tylko normalna praktyka handlowa. Wiadomo, że ludzie nie zrezygnują z biblioteki i wygody. Oczywistym dla mnie jest, że GP wraz z nową generacją będzie niewiele wartym dodatkiem, przynajmniej przez dłuższy czas. Z drugiej strony jak widzę czasami co tam wpada, to są to głównie gry, które też lądują w super przecenach na PS Store, lub były niedawno. Można więc wziąć je zbiorczo, licząc że nie wypadną z obiegu (co np. w odróżnieniu od PS+ gdzie nigdy ta sytuacja nie miała miejsca), albo kupić na własność za grosze i mieć zawsze w bibliotece do ściągnięcia.

Jak ktoś jest casualem i nie interesują go najlepsze gry z najwyższych ocen na MC, oraz planuje kupić konsolę, to Xbox jest ok. Może nawet lepiej. XBOX KONSOLA DLA JANUSZY. Niech janusze na xbox zgone grają w gry online, a ELITA GRA NA PLAYSTATION. Najlepsze miejsce do grania ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.