Skocz do zawartości

Console Wars 13: chujnia ale dobrze

Featured Replies

Opublikowano

Kolejny ex sony już nie jest exem i można w niego zagrać na telefonie xddd

• Odpowiedzi 17,9 tys.
  • Wyświetleń 358,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
16 minut temu, Mendrek napisał:

Granie w konsolowe ex'y z PS4 na PC, to jak dawniej granie w Street Fightera 2 na Pegazusie i twierdzenie, że jest jak na automatach ;)

No nie ma tego cinematic feelsu w 24 klateczkach, tylko gejmingowy rozpie.rdol na ultra w 144+ i na normalnym padzie. Nic dziwnego, że pasożytniczy klapek może poczuć się zagubiony przy czymś takim :)

Opublikowano
7 minut temu, Bzduras napisał:

No nie ma tego cinematic feelsu w 24 klateczkach, tylko gejmingowy rozpie.rdol na ultra w 144+ i na normalnym padzie. Nic dziwnego, że pasożytniczy klapek może poczuć się zagubiony przy czymś takim :)

Doprawdy urocze są te teoretyzowania posiadaczy personal computers, o wartościach co widzą tylko w benchmarkach, a w instalatorach gier są już dodawane autoruny do stron w przeglądarkach - do petycji o patcha, albo do tematu na pclabie jak uruchomić tę grę. Która i tak potem chodzi i stutteruje jakby ciosali ją na devkicie z dwóch generacji wstecz ;)

Opublikowano

Teoretyzowania? Chodź, pokażę Ci te twoje supereksy w jakości takiej, że wydadzą ci się remasterami. Na pudełku, które stoi pod biurkiem. Podejmij wyzwanie, Krystyno, I dare you

Opublikowano
49 minut temu, Bzduras napisał:

Teoretyzowania? Chodź, pokażę Ci te twoje supereksy w jakości takiej, że wydadzą ci się remasterami. Na pudełku, które stoi pod biurkiem. Podejmij wyzwanie, Krystyno, I dare you

Ilekroć bywałem u pc-towców mających pokazać mi potęgę swojego sprzętu, zwykle napotykałem zawód w postaci błędów, awarii, braku patchy, grzebania w ustawieniach, dziwnej konfiguracji pada, a pomijam fakt że raczej nie masz obu sprzetów obok siebie z dwoma kopiami gier uruchomionymi jednocześnie. No ale wyręczę Cię. Oto gra z PS3, której zalecane wymagani na PC to: GdzieForsa GTX 1080 8 GB , Incel7-2700k, RAM 12 GB - i może pójdzie płynnie jak na PS4 Pro.

Ceneo podpowiedziało mi, że za te trzy elementy (nie licząc całej reszty, typu płyta główna ,monitor, peryferyjne) cena to: 4466 PLN.

...

...

...

:dynia:

Na Odyna komputrowcy, przecież wy jesteście ABSOLUTEM FRAJERSTWA. Nie, nie. Nie sorry, ale moja godność uniemożliwia mi teraz normalną rozmowę z tobą bzduras. Chciałem wrzucić jeszcze nalot ostatnich problemów technicznych multiplatform na pc, ale k*rwa, nie, po prostu nie mogę, nie mogę na ciebie patrzeć,, bo mi się zaraz żal i wpółczucie włącza, a to niezdrowe w tym temacie...

Opublikowano

Absolut frajerstwa to mieć jeden sprzęt do grania i mówić, że reszta jest ch.ujowa, Krysiu ;)

Ty kur.wa wrzucileś jakieś wymagania z plotek przed premierą :dynia: Jezu, jaką amebą pełną nienawiści musisz być w życiu, nie tylko na mównicy.

Edytowane przez Bzduras

Opublikowano

Różnica jest taka że na PC na tym GTXie gra chodzi w 60 fpsach, a nie 26. Do tych 30 fpsow jak na Pro nie potrzebujesz wcale Gtx1080, który swoją drogą obecnie kosztuje pare stowek, więc ta cena 4500 to chyba tylko w Twojej głowie.

No i dozylismy czasów, że wystarczy mieć 1 sprzęt do grania by grać niemalże we wszystko - PC.

Ludzi teraz czekają na Wreckfest, gre z przed 2 lat i modlą się by przy jakiejkolwiek fizyce, grafice na ultra Low gra była choć trochę płynna na konsoli. Na specyfikacji która Mendrek podajesz gra działa w 4K z grafiką Uktraaaa, no ale wiadomka czekamy na nową generację konsol i biegniemy wymienic 4 raz nasz super sprzęcik, oby tylko kosztowala mniej niz 3k i może wtedy chociaz zobaczymy 45 fpsow w jakims remasterze za 2 stowki. xD

Edytowane przez easye

Opublikowano

Sens tego tematu powoli przestaje dla mnie istnieć. Tak samo jak udzielania się na tym forum. Teraz w sumie we wszystko można zagrać na wszystkim, mocniejsza konsola Microsoftu i tak się nie liczy pomimo lepszych możliwości a Sony i tak bije hajs na PS4. Każdy ex z PS lada chwila trafia na PC. O czym tu gadać?

Opublikowano

Niedawno największym argumentem był abonament na Xboxie, od jakiegoś czasu zaś w temacie narzekanie, ze szkoda ze kolejna gra trafia tylko do abonamentu PC, a nie na konsole, origin Access najlepsza oferta dla użytkowników PC, Epic Store za Free oddał już chyba więcej fajnych gier niż płatny PS+ w ciągu ostatniego roku, zaraz wchodzi usługa Ubi, które sprzedaje więcej gier na PC niż na konsolach, do tego online za Free- można pomalu CW zamykać. Exy przestaja istniec, a bic sie tutaj beda Mendrki z Vizyrami o to kto gra w chu.owszej jakosci, ale za to na tańszym sprzęcie!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czasy się zayebiscie zmieniły. Dla mnie sens gadki o wyższości jednego nad drugim traci sens. PS4 ma swoje exy ale nawet tutaj trafia granie na abonament,itd. 

Szkoda czasu na takie wojenki. Wiadomo, że Xbox nie dogoni PS4 a psn nie podskoczy live. Xbox zmienił politykę i jasno dał do zrozumienia, że na polu gier nie wygra z Sony. 

Opublikowano

Ok, pora przerzucić się na PC. Znaczy mam PC i nawet gry na nim jakieś, ale problemy które generuje są empirycznym potwierdzeniem moich argumentów, że PC został stworzony do pracy, a nie do gier. No ale mniejsza, pora dać mu drugą trzecią straciłem rachubę którąś tam szansę, w związku z tym mam kilka pytań do pctowej podrasy z tego tematu:

- jakiego aimbota polecacie do multi?

- jaką stronę dot. petycji o gry z pańskiego stołu konsol polecacie?

- jaką stronę dot. optymalizacji i autorskich patchy proponujecie?

- jakiś sklep gdzie będę mógł wymieniać się używkami? dobra nie było pytania

- jakaś społeczność do grania w bijatyki na PC? dobra, tego pytania też nie

- jakiś namiar na handlarza organami, żebym za sprzedaną nerkę mógł pograć w jakości jak na konsolach?

- ma ktoś na zbyciu kalendarz, by sobie odnaczać odległe terminy oczekiwania na wersję pc-tową?

- której wazeliny używacie, żeby bycie ruchanym tak nie bolało? ;)

Opublikowano
9 minut temu, Nemesis napisał:

Dla mnie sens gadki o wyższości jednego nad drugim traci sens. PS4 ma swoje exy ale nawet tutaj trafia granie na abonament,itd

co jest złego w abonamencie?

9 minut temu, Nemesis napisał:

Xbox zmienił politykę i jasno dał do zrozumienia, że na polu gier nie wygra z Sony.

tak i właśnie dlatego tak mocno inwestuje w gry first party 

Opublikowano
12 minut temu, ASX napisał:

tak i właśnie dlatego tak mocno inwestuje w gry first party 

No ale gry first party od MS maja inny target niż te od Sony. MS stawia na tfu gry usługi z naciskiem na multi a Sony to gry czysto singlowe. No nie wiem jak inni ale ja wolałbym więcej tych drugich. :)

Opublikowano
1 minutę temu, suteq napisał:

No ale gry first party od MS maja inny target niż te od Sony. MS stawia na tfu gry usługi z naciskiem na multi a Sony to gry czysto singlowe. No nie wiem jak inni ale ja wolałbym więcej tych drugich. :)

moim zdaniem niekoniecznie bo na xboxie nie brakuje przecież gier singlowych, ale są oczywiście też gry z elementem sieciowych jak np. moje ulubione Halo i SoT. W grach usługach też nie widzę niczego złego, bo lubię jak gra jest rozwijana i staje się coraz lepsza i bogatsza. No nie wiem jak inni ale ja cenie sobie przede wszystkim różnorodność :) 

Opublikowano

No Sony mogłoby się już trochę ogarnąć z tymi 3osobowymi openworldami xD

Opublikowano

A  w Cyberpunka na czym będzie najlepiej zagrać? No chyba, nie na obecnej generacji :kaz:  :reggie::xboss:

Edytowane przez oFi

Opublikowano

To chyba logiczne, że jeśli nie masz parcia na premierę to te pół roku- rok zaczekasz na usprawniony port?

Opublikowano
2 godziny temu, Mendrek napisał:

Ok, pora przerzucić się na PC. Znaczy mam PC i nawet gry na nim jakieś, ale problemy które generuje są empirycznym potwierdzeniem moich argumentów, że PC został stworzony do pracy, a nie do gier. No ale mniejsza, pora dać mu drugą trzecią straciłem rachubę którąś tam szansę, w związku z tym mam kilka pytań do pctowej podrasy z tego tematu:

- jakiego aimbota polecacie do multi?

- jaką stronę dot. petycji o gry z pańskiego stołu konsol polecacie?

- jaką stronę dot. optymalizacji i autorskich patchy proponujecie?

- jakiś sklep gdzie będę mógł wymieniać się używkami? dobra nie było pytania

- jakaś społeczność do grania w bijatyki na PC? dobra, tego pytania też nie

- jakiś namiar na handlarza organami, żebym za sprzedaną nerkę mógł pograć w jakości jak na konsolach?

- ma ktoś na zbyciu kalendarz, by sobie odnaczać odległe terminy oczekiwania na wersję pc-tową?

- której wazeliny używacie, żeby bycie ruchanym tak nie bolało? ;)

Razem z czarkiem

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał:

moim zdaniem niekoniecznie bo na xboxie nie brakuje przecież gier singlowych, ale są oczywiście też gry z elementem sieciowych jak np. moje ulubione Halo i SoT. W grach usługach też nie widzę niczego złego, bo lubię jak gra jest rozwijana i staje się coraz lepsza i bogatsza. No nie wiem jak inni ale ja cenie sobie przede wszystkim różnorodność :) 

No ja jednak wolę singlowe, dopracowane produkty na premierę a nie półprodukty bez zawartości, która zostanie dodaną po roku. :)

Opublikowano

Przesrane tak lubić gry usługi jak asax :/ 

Opublikowano

to prawda, czasami to przeyebane czekać pół roku aż gra zrobi się dobra :pechowiec:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.