20inchDT 3 361 Opublikowano 21 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2022 wszystko przez gamepassa, spencer przepros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 21 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2022 4zł w przyszłym roku to będzie uczciwa cena Cytuj Odnośnik do komentarza
Rotevil 121 Opublikowano 21 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2022 No szkoda trochę z ta grą, tak czułem, że to strzelanie z palców będzie słabe, nastawiałem się też na dobry horror a z recenzji wynika, że nie ma nic wspólnego z tym gatunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 21 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2022 Dla devilbota jedyna legenda branży to ten creepy chińczyk co wymyślił skakanie po grzybkach Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 21 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2022 Oceny mnie nie dziwią bo materiały nie wyglądały zbyt zachęcająco. Klimat może i jest ale gameplay wygląda słabo i szkoda, że taka ekipa stworzyła średni produkt. Do sprawdzenia z abonamentu, ale zakup za pełną cenę nie jest rozsądny. Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 305 Opublikowano 21 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 21 marca 2022 Do premiery w GP poprawią. Chętnie sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 22 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 marca 2022 Zapoznałem się na spokojnie z opiniami, obejrzałem stream i kupiłem. Spodziewam się po prostu porządnej gry na około 20h i podejrzewam, że to właśnie dostanę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 23 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 marca 2022 Zapowiadało się jak zapychacz miedzy dobrymi grami I jest zapychacz miedzy dobrymi grami. Kiedys się ogra aby popatrzeć na raytracing. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Bigby 4 742 Opublikowano 24 marca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 marca 2022 (edytowane) Nie czekałem na północ i dzięki tanim lotom do Nowej Zelandii pograłem znacznie szybciej w japońskiego Dr Strange'a. Po 5 godzinach można się pokusić o pierwsze wrażenia. No więc graficznie tyłka nie urywa (różne filtry, ziarna, których nie można wyłączyć mocno dają po oczach) i spokojnie mogłoby to działać na poprzedniej generacji. Co nie znaczy oczywiście, że nie może się podobać - zdarzają się ładne widoczki i widać, że twórcy włożyli sporo pracy w projekt lokacji. Klimatu nie można odmówić. Optymalizacja dość przeciętna, choć na ogół trzyma te 60 klatek. Fabuła mnie zaintrygowała, a jej założenie jest takie, że z miasta nagle znikają ludzie, na ulice wychodzą yokai, nasz bohater teoretycznie umiera, ale jego ciało przejmuje duch (niczym Celebrimbor z Shadow of Mordor) dając w zamian różnego rodzaju moce. Chwilę potem główny zły z jakiegoś powodu porywa nam siostrę, która ma mu posłużyć w pewnym rytuale. Ale nie samym głównym wątkiem się żyje, więc nie brak tutaj questów pobocznych. Na razie nie są w żaden sposób oszałamiające, ale też nie należą do kategorii nudnych, assasynowo-farkrajowych zapychaczy. Gameplay prosty, bo w głównej mierze polegający na strzelaniu z palców, ale po odblokowaniu kilku dodatkowych opcji (kule ognia, bicze wodne, łuk, talizmany) dochodzi lekka i potrzebna różnorodność. Przeciwników też stopniowo spotykam coraz to nowszych i trudniejszych i o całkiem fajnym, creepy designie. Czasami dochodzi jakiś większy lub mniejszy boss, w walce z którym trzeba korzystać z całego arsenału + tarczy. Na ogół jednak nie sprawiają problemu, mimo że gram na wysokim poziomie trudności. Dla hardkorów jest jeszcze wyższy, ale tam dochodzi dodatkowo brak XP, jeśli dobrze zrozumiałem. Wspomniałem o historii, wątkach pobocznych, ale z innych aktywności mamy również oczyszczanie bram torii, które usuwają z drogi mgłę i odblokowują dalsze części mapy, łapanie duszków, które później w budce telefonicznej wymieniamy na monety i doświadczenie, oraz zbieranie notatek i przedmiotów, które dla ludzi zajaranych Japonią i jej folklorem mogą być fajnym dodatkiem. Open worldowy standard. Na szczęście nie wygląda na to, żeby cokolwiek z tego było konieczne do robienia, więc można pozostać przy głównym mięsku gry. Z plusów wymieniłbym też cutscenki i japoński voice acting. Tych pierwszych, szczególnie na początku jest całkiem sporo. Trochę mi to Yakuzą zajechało. Edytowane 25 marca 2022 przez Bigby 12 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 671 Opublikowano 24 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 marca 2022 (edytowane) Pograłem te 40 minut i póki co podoba mnie się Jest japońsko, czego więcej chcieć. Strzelanie o dziwo spoko siedzi jak już się strzela samemu, a nie widzi na trailerach xd Udźwiękowienie jest ekstra. Zacząłem na hard bo słyszałem, że się można nieźle przekoksować i jest łatwo dość. Edytowane 24 marca 2022 przez cotek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 064 Opublikowano 25 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2022 Sugestywnie wyglądają te miejscówki, podoba mi się to co widzę! Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 25 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2022 Super klimacik na tych zdjęciach od Bigby, średnia 75/100 to dobra gierka a nie średniak, pograłbym chętnie, liczę na drobne poprawki do wersji ostatecznej w XGP Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 25 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 marca 2022 No i takie 75 jest jak najbardziej adekwatne. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 W dniu 25.03.2022 o 09:00, Daddy napisał: Super klimacik na tych zdjęciach od Bigby, średnia 75/100 to dobra gierka a nie średniak, pograłbym chętnie, liczę na drobne poprawki do wersji ostatecznej w XGP Ile trza będzie czekać na wersję w GP? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 069 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 22 minuty temu, balon napisał: Ile trza będzie czekać na wersję w GP? Conajmniej rok. Cytuj Odnośnik do komentarza
knotek 211 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 Godzinę temu, balon napisał: Ile trza będzie czekać na wersję w GP? To taka typowa gra do gamepassa. Na pewno nie must have. Coś czuję, że predzej wyląduje w PS Plus Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 161 Opublikowano 26 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
SnoD 2 305 Opublikowano 27 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2022 Świetnie to wygląda. Kapitalne animacje i efekty. Klimat lokacji też widać daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 27 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2022 Wahałem się, ale dla samego klimatu Japonii na pewno zagram. Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 152 Opublikowano 28 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 marca 2022 (edytowane) Gierka spoko, nawet bardzo, ale raczej dla tych co nie tylko samym gejmplejem żyją, ale wyżej stawiają klimacik. Na pewno nie jest to jakieś gówienko do GP. Takie AAa bym powiedział. Czy warta dwie stówki ciężko powiedzieć, raczej tak. Nie jest to taki większy walking simulator, gierka ma to coś (chociaż tak jak mówię, klimat Tokio robi tu lwią część roboty). Walczy się całkiem ok, dynamicznie, piszę o M&K, bo podobno na padzie jakieś lagowato-akceleracyjne sterowanie dali. Edytowane 28 marca 2022 przez tjery 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 29 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2022 Ty no zajebiście to wygląda. Ta walka mi się najmniej podoba jak oglądałem jakieś recki no ale reszta to ideał dla mnie. Fabułka i misje poboczne dają rade? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 29 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2022 1 godzinę temu, Pupcio napisał: Fabułka i misje poboczne dają rade? Ujdzie. W większości fetch questy, misje w których trzeba coś poszukać, oczyścić kapliczkę, pokonać przeciwnika, albo kogoś obronić. Do tego parę ciekawszych, z fajną otoczką i humorem, ale nic co by jakoś szczególnie zachwyciło. Fabuła trochę się rozmyła. Jestem w 4 rozdziale z 6 i nie bardzo pamiętam co robię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 342 Opublikowano 29 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2022 No nic i tak w tej grze chodzi o to żeby kupować itemki u kocich sprzedawców i głaskać pieski podczas spaceru w nawiedzonym tokio Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 29 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2022 Najlepsze itemki są właśnie w tych misjach pobocznych. Kociaki sprzedają głównie smakołyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 223 Opublikowano 29 marca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 marca 2022 Te screeny od tjery wielka szkoda że gry nie idą w klimaty KKW tylko zawsze US/EU, przegadana yakuza nie dla mnie, sleeping dogs to było ponad 10 lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi