_Red_ 12 061 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Nie wiem o co chodzi xd Cytuj
Pupcio 18 610 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Chyba dodali do wersji pc i xboxowej szkołe i 2 duże zadania poboczne, swoją drogą najlepsza rzecz jaka mnie spotkała do tej pory bo mało się tam strzela z palca xD No i pierwszy raz się wystraszyłem xD Jest klimacik Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Opublikowano 20 kwietnia 2023 Na PS5 dodali to samo i nowy tryb Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Odpaliłem sobie dzisiaj gierkę i to Tokyo wygląda cudownie w deszczyku. Ciekawy klimat, dziwne pomysły, fajne postaci - szanuję. 1 1 Cytuj
Pupcio 18 610 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Kolejna dusza dała się zwieść na manowce Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Opublikowano 23 kwietnia 2023 a co jest nie tak, młody? walka? to nie dobrze, bo już w tutorialu zaczęła mnie męczyć. Cytuj
Pupcio 18 610 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Tak walka to dramat po 5h człowiek już umiera jak musi znowu strzelić z palca. Ale pochodzić po Tokio fajnie, jeszcze jak. Jeśli nie odpadniesz to zrób side questa w szkole bo to najlepsza rzecz w tej grze 1 Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Początek mocno mylący Pozniej robi sie niestety monotonnie, ale generalnie nie żałuje, że zagrałem. Cytuj
Schranz1985 691 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Opublikowano 23 kwietnia 2023 Ja nie wytrzymałem pierwszej h .Wysłane z mojego Mi 9 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj
Josh 4 787 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Pewnie za dużo gameplayu. Cytuj
Elitesse 382 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Ja dałem grze szansę na kilka godzin i jakoś mnie nie przekonała. Wróciłem do niej po krótkiej przerwie i ta walka jest tak zjebana, że się odechciewa iść dalej. Jak grałem ciągiem czekając aż w końcu gra czymś mnie pozytywnie zaskoczy, to jeszcze jakoś przymykałem na to oko ale po powrocie z gry gdzie jest więcej akcji jest to dla mnie nie do zniesienia. Produkt nie jest dla mnie. 1 1 1 Cytuj
PanKamil 1 108 Opublikowano 24 kwietnia 2023 Opublikowano 24 kwietnia 2023 (edytowane) Ja jestem mega rozczarowany tą grą. Na zapowiedziach wyglądało to tajemniczo, czasem nawet wiało thillerem. W praktyce jest to prostacki ubigame z małym budżetem co niestety kończy się powiewem nudy. Przymusowe czyszczenie posterunków które nie oferują żadnych epickich pojedynków tylko przymus zabicia paru mobów na powtarzalnych ulicach. Już bardziej ambitnie wygląda to w farc cry... Tokyo robi przez 5 minut a potem już wszystko wygląda tak samo i żaden fragemnt mapy i miejscówka nie zapadła mi w pamieć. Budżetowość dotyka nas nawet przy zleceniach pobocznych gdzie zlecają nam je duchy za każdym razem taki sam i bez zadnych animacji bo jeszcze ktoś by musiał +10 roboczogodzin nad npc-tami spędzić. Mam nabite 5,5 godziny, czytałem, że gra jest krótka więc jakoś domęczę, skończę i zapomne. między6-7/10 to maks co ta gra może dostać u mnie póki co. EDIT i oczywiście jest syndrom którego nie nawidzę w grach fps. Nasza postać to tylko celownik i latające dłonie, ktoś kurwa znowu o tłuowiu i nogach zapomniał Edytowane 24 kwietnia 2023 przez PanKamil 1 1 Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 25 kwietnia 2023 Opublikowano 25 kwietnia 2023 20 godzin temu, PanKamil napisał: oczywiście jest syndrom którego nie nawidzę w grach fps. Nasza postać to tylko celownik i latające dłonie, ktoś kurwa znowu o tłuowiu i nogach zapomniał Najlepszy FPS ever, czyli The Ancient Gods Part I, też tak ma! Cytuj
Faka 4 047 Opublikowano 25 kwietnia 2023 Opublikowano 25 kwietnia 2023 20 godzin temu, PanKamil napisał: EDIT i oczywiście jest syndrom którego nie nawidzę w grach fps. Nasza postać to tylko celownik i latające dłonie, ktoś kurwa znowu o tłuowiu i nogach zapomniał No mnie zawsze takie coś wkurwia, całkowicie wybija ci to z immersji grania i w głowie mi siedzi ta zjebana pierdoła, że jak mogli to zjebać. 1 Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 1 maja 2023 Opublikowano 1 maja 2023 14h na liczniku i chyba czas najwyższy brnąć tylko w fabułę, ależ ta gra jest powtarzalna ehh. Tak jak młody wspominał quest w szkole złoto i mogli zrobić więcej w tym stylu to odbiór byłby całkiem inny, a tak to podobało mi się jeszcze zadanie z dziewczynką od pianina bo grała moonlight sonata i miło było posłuchać Za dużo jest walki, za dużo duszków potrzebnych do rozwijania postaci, za dużo dupereli na mapie po prostu, które są dodane tylko żeby wydłużyć sztucznie czas gry. Gra jest w abonamentach (gratis to uczciwa cena ) więc spróbować można, ale trzeba sporo zaparcia by ją ukończyć. Mikami zbrodniarzu dlaczego nie TEW3? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 3 maja 2023 Opublikowano 3 maja 2023 Nie Mikami, tylko Bethesda i czemu, no temu, że nikt nie kupił TEW2 na premierę. Cytuj
Josh 4 787 Opublikowano 4 maja 2023 Opublikowano 4 maja 2023 Więc lepiej było zrobić całkowicie nową grę, w mało atrakcyjnym dla przeciętnego białasa settingu? Cytuj
Gość Nyu Opublikowano 5 maja 2023 Opublikowano 5 maja 2023 Tak, pewnie lepiej spróbować z czymś świeżym, w dodatku open worldem niż dać kolejną część czegoś, co się nie sprzedało. Jak dla mnie, to Tango ciągle szuka na siebie jakiegoś pomysłu, żeby wypłynąć jak Housemarque z TOP5gierever®. Cytuj
ProstyHeker 1 919 Opublikowano 6 maja 2023 Opublikowano 6 maja 2023 (edytowane) Odpaliłem ten Duchodrut: Tokyo i powiem tak. Wali mnie, czy Tango to studio wewnętrzne, boczne, czy jakieś tam inne. Mieli rok, żeby zrobić port na Xboxa i nie wiem, czy Filip im zabrał mityczne narzędzia, czy pan Hashimoto czy inny Yamakasi nie ogarnął konsoli Jankesów, ale optymalizacja... Mam prawie 13h gry, 4 rozdział i im dalej w las, tym większe dropy FPS w trybie wydajności na XSX. Na XSS to jest w ogóle dramat, bo tam 60 to chyba jest tylko wtedy, kiedy w kiblach rozbija się pieniężne kotki. Na XSX jakiekolwiek sceny na miasto = drop do nie wiem, 30? Rozpierducha - spadek FPS. Spojrzę się na losowy krzew - spadek FPS. Dodatkowo albo jestem ślepy, albo cutscenki mają limit 30 FPS. No straszna chujnia i nie wiem, czy w tej generacji doświadczyłem tak niestabilnej gry. Za to i niechlujstwo daję -2 do ogólnego rozrachunku i wychodzi 5/10, ale o tym niżej. Gra jest strasznie powtarzalna, to najgorszy zarzut. Jak pisaliście, czuć niski budżet i brak pomysłu na gameplay. Ale świat jest super, naprawdę chylę czoła za napracowanie, bo po ulicach i pomieszczeniach chodzi się z przyjemnością. Ja lubię sobie z bliska pooglądać jakieś reklamy, banery, nalepki - tutaj jakość tekstur cymesik. Podobnie jak pierdoły typu napoje w automatach czy szpargały porozmieszczane w domach, super jakość modeli. No ale same walki zaczynam pomijać, bo mimo levelowania, jakoś brakuje powera. Nakurwiam tę palcówkę i zjawa nie może dojść do końca swojego żywota i nie może i nie może, no ile można spamować R2. I ciągle jest to samo w kółko, czyli zjawy, zbieranie duszków, telefon. Co do niechlujności - kotki w sklepach są super. Karmienie psiaków, choć znowu powtarzalne, jest bardzo fajne ze względu na odpowiedzi piesków. Ale gdy one już prowadzą do nagrody za ich nakarmienie, idą jak taran i detekcja kolizji robi fikołki. Taranują kartony, na pełnej piździe walą w parasole, które zaczynają skakać, blokują się na barierkach, a na końcu wykopują monety z asfaltu. Takich niechlujnych rzeczy jest tu więcej. A to jakaś animacja, a to coś przenika, a to tekstury się nie ładują na czas... Fabuła jest taka... cheesy, mocno japońska, infantylna, ale podoba mi się to. Klimat i design świata wynagradza wiele, ale sam nie wiem, czy to skończę. Może wywalę po tym rozdziale, może skończę, nie wiem. Jestem, koledzy gracze, W ROZTERCE. A za stan techniczny trzeba ich jebać, bo rozczarowanie ogromne. Edit: spojrzałem na mapę, 14 świątyń do oczyszczenia, ja chyba jednak nie podołam. Nie dam rady. Edytowane 6 maja 2023 przez ProstyHeker 3 2 Cytuj
pawelgr5 1 507 Opublikowano 7 maja 2023 Opublikowano 7 maja 2023 Juz Ci niewiele zostalo do konca. Docisniesz spokojnie. 1 Cytuj
ASX 14 714 Opublikowano 7 maja 2023 Opublikowano 7 maja 2023 Ja też zacząłem grać, mam jakieś 3-4 godziny na liczniku, ale szczerze mówiąc nie wiem czy dam radę. Gameplay, poruszanie się, strzelanie jest strasznie drewniana, rozgrywka potwornie schematyczna, a do tego gra ma wyczuwalne problemy z wydajnością. Na plus wyróżnia się japoński klimat, czuć w każdym zakamarku, uliczce japoński klimat i chyle czoła przed artystami z jaką pieczołowitością udało mi się oddać genius loci, ale niestety czysto gierkowe elementy pogrążają całość. Cytuj
devilbot 3 719 Opublikowano 7 maja 2023 Opublikowano 7 maja 2023 Japoński klimat to żaden plus. Wtykają to wszędzie. Nie masz pomysłu na setting to zrób japoński. 1 1 Cytuj
Czoperrr 5 239 Opublikowano 7 maja 2023 Opublikowano 7 maja 2023 Mi się podoba. Zacząłem na PC, teraz kontynuuje na Xboxie w trybie Quality FSR i nie zauważam problemów z wydajnością. Testy na YouTube zryły ludziom głowy, w czasach przed Cycem i Digital Foundry nikt by nawet nie zauważył. Cytuj
Bielik 744 Opublikowano 7 maja 2023 Opublikowano 7 maja 2023 3 godziny temu, Czoperrr napisał: trybie Quality FSR i nie zauważam problemów z wydajnością. Testy na YouTube zryły ludziom głowy, w czasach przed Cycem i Digital Foundry nikt by nawet nie zauważył. Ty no to ślepy jesteś, przecież tu nie trzeba oglądać żadnych filmów na jutubie żeby widzieć gołym okiem problemy z wydajnością, gram w tym trybie i momentami jest NIEPRZYJEMNIE, niewyczuwalne spadki FPS to miał elden ring i wówczas tylko z testów widziałem, że gra gubi klatki, ale w dziele Tango jest istna porażka. Cytuj
balon 5 370 Opublikowano 7 maja 2023 Opublikowano 7 maja 2023 Ja po 3h podziękowałem. Miałem gierkę na liście, ale było wiadomo, że wpadnie do usługi. W takich sytuacjach/gierkach na usta ciśnie się „via abonamenty!” Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi